Williams, Bottas’ın Button’u Geçememesi Halinde Massa’nın Geçmesine İzin Verecekmiş!

yazar:

kategori:

Williams takımı, Malezya yarışında Felipe Massa’ya takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın geçmesi emrini verdiğinde yedek bir planın olduğunu söyledi.

Williams, yarışın sonuna doğru ilerlerken MAssa’ya arkasındaki takım arkadaşı Bottas’a geçmesi için müsade etmesi söylenmişti. Williams, Bottas’ın 6. sıradaki Mclaren sürücüsü Jenson Button’u geçebilmesi için böyle bir takım emri verdiğini, geçememesi halinde Bottas’ın Massa’ya yerini geri vereceği yönünde bir planlarının olduğunu açıkladı.

Rod Nelson “Massa, onun yapmasını tercih ettiğimiz şeyi yapmadı.”

“Felipe motor açısından çok yüksek sıcaklıktaydı ve onun için biraz endişeliydik. Ve Valtteri, Jenson’dan daha yeni lastiklere sahipti.”

“Valtteri’nin Jenson’u geçmeyi denemesinin iyi bir çağrı olacağını düşündük.”

“2-3 tur içerisinde bunu başaramasaydık, sürücülerimiz tekrar yer değiştirecekti ve herkes mutlu olacaktı.”

“Büyük bir olay değil, her takım bunu yapıyor. Bu takım emri değildi. Her iki aracın performansına göre verilen stratejik bir karardı.”

“Valtteri’nin Button’u geçmesi konusunda iyi bir şansa sahip olduğunu düşündük çünkü lastikleri daha yeniydi ve Felipe’nin o an sorun yaşadığını düşündük.”

“TV ekranlarına baktığınızda onun sağ tarafa doğru çıktığı görülüyordu. Aracın sağ tarafını soğutmaya çalışıyordu ve Valtteri böyle bir şeyle uğraşmıyordu.” dedi.

Nelson ayrıca takım içerisinde 1 – 2 numara statülerinin olmadığını, her iki sürücünün de 1 numaralı sürücü olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Williams, Bottas’ın Button’u Geçememesi Halinde Massa’nın Geçmesine İzin Verecekmiş!” için 5 yanıt

  1. rod nelson böyle demiş.

    claire williams da böyle:
    “Felipe takım emrini göz ardı etmedi. Yarışın sonlarına doğru her iki araçta da ısınma problemi vardı. Zorlamadan araçları bitiş çizgisine getirmelerini istedik. Aynı şekilde Valtteri’ye de sakin olması söylendi. Her ikiside sorunsuz şekilde yarışı bitirdi”

    hangisine inanalım?
    bu takımda kaç baş var?

    diyelim ki nelson’un ki doğru.
    sizin 2 puan fazla alma ihtimaliniz var diye böyle bir organizasyonu bu kadar manipüle etmeye hakkınız var mı? “sen geçemiyorsan öbürü denesin. o da geçemezse tekrar yerini alırsın”. bu nasıl bir mantıktır? felipe bottas’tan fazla alacağı puanı niye elleriyle iade etsin, hatta daha da alması için yol versin? bu adamlar doğal olarak aynı zamanda kendi aralarında da yarışmıyorlar mı? her pilotun ilk rakibi takım arkadaşıdır, bunu felipe’nin imzasından beri kendi kendine gelin güvey olan bottas efendiye bakarak görebilirsiniz rahatça.

    durduk yere en beklenmeyen takımlardan birinde pilotların arasına nifak soktunuz, birinin güvenini kırdınız, diğerini durup dururken havalara soktunuz. sonra böyle takım yönetiminin kıçı başı oynar işte, ne dedikleri belli olmaz. yaptık, sıvadık, şimdi de tüy dikiyoruz.

    1. Takımlar şampiyonası için zorluyorlardı. Bottas bir şekilde Massa’nın önüne geçebilmiş olsaydı (7. turdan bahsediyorum) en az 10 saniye önünde bitirirdi. Bu da net 6. sıra demek. Daha iyisi de olabilirdi.

      7. turu iyi izle. Massa telsizden bir şey söyleniyor, ardından takım Bottas’a öyle bir şey diyor ki, yarışın sonunda Massa’ya patlamaları gerekiyor.

      1. emrecanzilfi avatarı

        Evet 7 turda, bana temas etti diyor massa. Kızması için yeterli bence…

  2. Bahreyn’de çöl sıcaklığı altında bakalım motorlar pörtleyecekmi 🙂

    1. emrecanzilfi avatarı

      Hava Raporlarında en fazla 26′ görünüyor bu hafta sonu, malezyadan daha iyi olacak gibi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir