2014 Malezya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Duble Yaptı!

2014 Formula 1 sezonunun 2. yarışı olan Malezya GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken, Mercedes duble yapmayı başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, pite giriş dönemleri haricinde tüm yarışı lider götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Böylece ilk yarışa erken veda eden Hamilton, bu sene ilk puanlarını ve galibiyetini kazandı.

Avustralya’da ikinci olan ve bugünkü yarışa 3. sıradan başlayan Nico Rosberg, iyi bir yarış çıkararak neredeyse tüm yarışı 2. sırada götürdü ve takım arkadaşının arkasında 2. oldu. Yeni Mercedes takımı böylece ilk duble sonucuna ulaşırken, Mercedes genel anlamda 1955’ten beri ilk duble zaferini kazandı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan son 4 sezonun şampiyonu Sebastian Vettel, kuru zeminde gerçekleşen yarışa rağmen oldukça güçlüydü. Yarışın büyük bölümünde Rosberg’in hemen arkasında yer alan Vettel damalı bayrağı 3. sırada gördü.

Dün yağmur altında gerçekleştirilen sıralamalardan sonra bugün yarışın son bölümünde zaman zaman yağmur beklentileri oluştu. Ancak beklenen yağmur bir türlü gelmedi.

Yarışın son pitlerine kadar 4. sırada giden Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo için işler pite girdiğinde tepe taklak oldu. Sol ön lastiği iyi takılmayan Ricciardo büyük zaman kaybetti. Ardından piste çıkınca ön kanadı kırılan Ricciardo bir kez daha pite geldi. Bunun dışında Ricciardo pitten tehlikeli çıkarıldığı için bir ceza daha aldı. Sonunda Ricciardo erkenden pite alındı ve yarışa erken veda etti.

Ferrari pilotu Fernando Alonso, yarışın büyük bölümünü Force India pilotu Nico Hulkenberg’in arkasında geçirdi. Son 3 tura girerken Hulkenberg’i geçmeyi başaran Alonso yarışı 4. sırada tamamladı. Hulkenberg ise onun arkasında 5. olarak yine güçlü puanlar kazandı.

Mclaren pilotu Jenson Button ön bölümden kopuk bir şekilde 6. olurken arkasında son anlarda ilginç anlar yaşandı. Yarışa 13 ve 18. sıralardan başlayan Williams pilotları son bölümde 7 ve 8. sıralara kadar yükseldiler. Son turlara girerken Massa’ya telsizden takım arkadaşı Bottas’ın daha hızlı olduğu ve ona izin vermesi gerektiği yönünde mesaj geldi. Ancak Massa bu mesajı kabul etmeyerek takım arkadaşına müsade etmedi. Massa yarışı 7. sırada tamamlarken Bottas 8. sırada kaldı.

Mclaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen, ilk yarışındaki podyumundan sonra bu sefer çok güçlü bir yarış çıkaramadı. Hata yaparak Raikkonen’le temas yaşayan ve bunun sonucunda 5 sn cezası alan Magnussen 9. oldu. Onu bir diğer çaylak, Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat takip etti. Kvyat da ilk 2 yarışından puan almayı başardı.

Büyük sorunlar yaşayan Lotus’ta Romain Grosjean iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı görmeyi başardı. Grosjean 11. olarak puanı kılpayı kaçırırken onu Ferrari’den Kimi Raikkonen takip etti. Magnussen’in teması sonucunda sağ arka lastiği patlayan ve pite dönerken büyük zaman kaybederek en geriye düşen Raikkonen, yarışı 12. sırada tamamlayabildi.

Yarış içerisinde zaman zaman 10.luğa kadar çıkmayı başaran Caterham pilotu Kamui Kobayashi 13. olurken onu çaylak takım arkadaşı Marcus Ericsson takip etti.

Yarışı tamamlayan son isim Marussia pilotu Max Chilton oldu. Yarışı tamamlayamayan isimler ise Ricciardo, Gutierrez, Sutil, Vergne,  Bianchi, Maldonado,  Perez oldular.

Sezonun 3. yarışı olan Bahreyn GP, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

Sezonun 2. yarışı olan Malezya GP’nin ardından Nico Rosberg’in pilotlar şampiyonasındaki liderliği devam ediyor. İlk puanını alan Lewis Hamilton 25 puanla ikinci sıradan listeye girerken Fernando Alonso 3., Jenson Button 4., Kevin Magnussen 5. sırada yer alıyor.

Takımlar şampiyonasında ise 68 puan ile Mercedes ilk sırada yer alıyor. 43 puanla Mclaren 2. sıraya gerilerken 30 puanla Ferrari 3, 20 puanla Williams 4. sırada yer alıyor.

Poz Pilot                 Takım                    Süre
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                1sa40m25.974s
 2. Nico Rosberg          Mercedes                +17.313s
 3. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        +24.534s
 4. Fernando Alonso       Ferrari                 +35.992s
 5. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes    +47.199s
 6. Jenson Button         McLaren-Mercedes        +1m23.691s
 7. Felipe Massa          Williams-Mercedes       +1m25.076s
 8. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes       +1m25.537s
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes        +1 lap
10. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault      +1 lap
11. Romain Grosjean       Lotus-Renault           +1 lap
12. Kimi Raikkonen        Ferrari                 +1 lap
13. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault        +1 lap
14. Marcus Ericsson       Caterham-Renault        +2 laps
15. Max Chilton           Marussia-Ferrari        +2 laps

Yarış dışı:

    Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault        49 laps
    Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          35 laps
    Adrian Sutil          Sauber-Ferrari          32 laps
    Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      18 laps
    Jules Bianchi         Marussia-Ferrari        8 laps
    Pastor Maldonado      Lotus-Renault           7 laps
    Sergio Perez          Force India-Mercedes    0 laps

Puan Durumu

Pilotlar:

 1. Nico Rosberg       43
 2. Lewis Hamilton     25   
 3. Fernando Alonso    24   
 4. Jenson Button      23   
 5. Kevin Magnussen    20   
 6. Nico Hulkenberg    18   
 7. Sebastian Vettel   15   
 8. Valtteri Bottas    14   
 9. Kimi Raikkonen     6    
10. Felipe Massa       6   
11. Jean-Eric Vergne   4   
12. Daniil Kvyat       3   
13. Sergio Perez       1   

Takımlar:

 1. Mercedes                 68 
 2. McLaren-Mercedes         43 
 3. Ferrari                  30 
 4. Williams-Mercedes        20 
 5. Force India-Mercedes     19 
 6. Red Bull-Renault         15 
 7. Toro Rosso-Renault       7  
 8. Sauber-Ferrari           0  
 9. Lotus-Renault            0  
10. Caterham-Renault         0  
11. Marussia-Ferrari         0

Yorumlar

“2014 Malezya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Duble Yaptı!” için 117 yanıt

  1. Böyle giderse Hamilton çok rahat şampiyon olabilir.Belki uzakdoğu yarışlarında Redbull yakalayabilir Mercedes’i ancak o zamana kadar da büyük fark atacaklardır.

  2. O.U.T.L.A.W. avatarı

    Haberin fotosunda Rosberg ve H.A.M ın arasında bulunan jarvis cocker tipli adamın adını bilen ???

    1. Andrew Shovlin Şef mühendis kendisi.

  3. Alonso Mclarene gecmelı eskıyı unutup gecmelı kendı karıyerı adına gecmelı ve bunu hemen yapmalı Mclaren gelişime acık bi takım ve Alonsoyla cok ısler basarabılır ama tam destek sartıyla Mclaren Button ile zaman kaybetmemelı…Butonu yollayıp yerıne Alonso gelmelı ve Magnussenle ıyı bı ıkılı olabılırler…Alonso yarıs kazandıkca hırsı ve motıvasyonu artan bı pılot stabıl halı bıle 4.lüğe yetiyo 🙂
    Alonso bence radıkal bı karar almalı hatta sezon ıcınde takas bıle olabbılır o kadar dıyorum!!!

  4. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    ımmm emmm kümm ne deskki ? 🙂

    Şöyle göze batan bir performans düşünüyorum da sanırım yok.

    Bu ferrariden bi cacık olmaz ; Raikkonen O yeşil dandik aracı ilk düzlükte virajda girişte çıkışta geçemedi ikinci uzun düzlükte zor bela, top speed alayından düşük 10 km/h en az fark var, tırmalayıp dururlar ancak.

  5. Nomercy (Krv12) avatarı
    Nomercy (Krv12)

    Formula1 resmi sayfasını açınca flashplayerla bir görüntü ve daha önceki motorların sesini duyuyorsunuz.O sesi değiştirmeyi unutmuşlar galiba.

    1. Değiştirmeyi unutmamışlardır, değiştirmeye utanmışlardır.

  6. Yarışlar gittikçe keyifsiz hale geldi.Ne geçiş olayı var ne F1’in albenisi olan ses var..Karma karışık bir durum var ortada

    1. Onur Gentas avatarı

      Çok haklısınız. Sadece motor sesi değil, bir mclarenin bir ferrarinin heybetli araçlarından da eser kalmadı. Hem görsel hem duysal anlamda hiç zevk vermiyor bu sene. Gene de izliyoruz yılların verdiği alışkanlıkla ama nereye kadar bilmiyorum.

  7. avrupaya kalmaz redbul mercedesi yakalar. redbul inanilirgibi diyil kac yildir bu nasil performans .bi de ferrariyi dusunuyorum

  8. ferraride kim drs yi aciyorsa arabada tik yok .ferrari ilk once drs, sonra cekisi duzeltirse belki bi seyler yapar

  9. 2 yarış sonrası podyum geldi harika oldu gerçekten.Eğer farkı fazla açtırmazsak sezonun 2.yarısında dolu dolu geliriz büyük ihtimalle.Ham ve Mercedes e tebrikler.Sezonun hayalkırıklığı Ferrari ise umarım en kısa zamanda düzelir yoksa yine sıkıcı bir sezon izleriz.

  10. Nerde o 2006-2007-2008 cekismesi …off benzin ikmali bridgestone -michelin savasi ..motor gelisimi… 20.000 devire yaklasan motorlar ..simdi ise yarista 10.000 maximum devir

    Livetiming in de icine ettiler.. ne pist/hava sicakligi yaziyor ne kim ne kadar pit stop yapti .. sektör zamanlari top speed ..vs hic bir bilgi yok ..bu ne ya
    onboard kamerada hic hiz -drs vites göstergesi de yok ..
    valla ses de yok ..izlemiyorum kardesim
    ben 2004 de o motor sesinden izlemeye baslamistim… f1 artik bos ..disaridaki dükkancinin motoru bile f1 motorundan 1000 kat daha sesli

  11. NesetAydın avatarı

    Gözüken o ki Mercedes 2009’da kii gibi sezonun ilk 6-7, yarışını kazanacak..Ama arkasında her yarış gelişen ve F1 dahisini bulunduran Redbull var..Redbull kesinlikle gelişecek ve özellikle sezonun 2.yarısında Mercedes’e kafa tutacaktır..Ferrari’ye birşey demiyorum yazık vallahi üst düzey 2 pilotu var bunlara verdiği arada bak..Motoruda mı bunlar yapsın??

  12. şu yarışa diyecek bi şey bulamıyorum uyku sorunu çeken arkadaşlar otursun izlesin hap mış ilaçmış hiç gerek yok.mercedes klasını konuşturdu tahmin oyununda ilk 2 en azından belli.yakıt tüketiminde ve araçı kontrolünde ham bugünün kazananıydı tbrikler rosberg altındaki araca rağmen biraz pasif kaldı hamiltona göre.ferrari Allah senin belanı versin domenicali rbrnin ajanımısın nesin geldiğin günden beri bir hayrını görmedik be yeter ya. alonsoyu yediniz bitirdiniz.raikkonen de ne yapsın araçta fayda yokki adamın faydasını görsün ferrari.yakıt tüketiminde williaws nasıl bu kadar az yakıt tüketiyor ilginç daniel riccardoda yakıt tüketimi vettele göre fazlaydı serhan acar hornerın riccin sensörü çalışmıyor diye bir demeç verdiğini söylemişti yanılmıyorsam. hulkenberg ise bildiğimiz gibi.massaya diyecek bir şey bulamıyorum yine takım emri yine sihirli sözcük(faster than you) son olarak alonso 4 değil 5 .ciydi
    bakmayın 4.cü olduğuna.

  13. Dostlat yarışda görsün..Karakoçun bu kadar rahat kazandığı bir yarışını hatırlamıyorum.

    Hamilton’un arkasinda zorlayabilecek biri olsaydı, 3.ile fark kaç saniye olacaktı insan merak ediyor.

    Yürüye oynaya, zorlamadan, lastik yemeden, benzini idareli kullanarak, bu sıcak havada bu yapabilen MERCEDES+HAMILTON, +2 yarış sonra tüm nefreti toplarsa şaşırmam.

  14. Yarış bittikten sonra Alonso’nun Red bull ve Mercedes aracını yakından izlemesi Ferrari adına utanç verici bir durum.Biz fanlar olarak bunu haketmiyoruz.Ferrari’nin tarihine bakıp utanması gereken rezil insanlar hala Ferrari’de yöneticilik yapıyorlar.

  15. MyN1Fernando avatarı

    sitede yarış saati 11 yazıyordu, ben 10u 20 geçe açtım programı izleyeyim diye , baktım 15 tur geçmiş bile 🙂

    Çoook sıkıcı bir yarıştı.Geçen seneden tek farkı red bull ve mercedesin yer değiştirmesi.

    Bu arada ;

    ”Felipe , Valtteri is faster than you.”

    1. dün çok geç kalmadan bu hatayı düzeltip akşam da haber yapmıştık. bizim yüzümüzden olduysa ben özür dilerim.

      saatlerin ileri geri alınması olayı her şeyi tepe taklak etti gerçekten.

  16. DreamOfWinD avatarı

    Sitede dün sabah yarış 11’de yazıyordu. 11’de kalktık yarışın yarısını kaçırmışız teşekkürler. Yarışın ikinci yarısı gayet sıkıcıydı ses olmayınca bir cazibe de olmuyor. Bana kalırsa güvenlik aracının sesi daha güzel.

    1. dün çok geç kalmadan bu hatayı düzeltip akşam da haber yapmıştık. bizim yüzümüzden olduysa ben özür dilerim.

      saatlerin ileri geri alınması olayı her şeyi tepe taklak etti gerçekten.

  17. artda beklenildiği gibi Mercedes motorlu araçların avantajını gördük, Hulk çok iyi çıktı ancak Alonso ve Kimi ortasına alıp sıkıştırınca iyi kalkışının sonucunu getiremedi 3 virajda Kimi’yi geçmeyi başardı.Bu dkdan itibaren çok da parlak bir yarış olmadı.Ilk stint sonuna kadar bir geçiş yoktu sadece Ric Vettele yer verişi vardı.Ham çok iyiydi yürüdü gitti, Rosberg çok yavaştı, arabanın dominant olması sayesinde 2. Aldı Redbull bir tık daha hızlı olsaydı Vettel 2. Bırakmayacaktı.Alonso max puanı aldı, Hulk bence yanlış strateji ile yarıştı eğer 3 pit yapılsa belkide Alonso ile mücadele edebilirdi.Onun haricinde mclaren de vasat performans gösterdi.Williams tan özellikle mide bulandırıcı bir taktik geldi resmen saçmaladılar.Kesinlikle hiçbir bahaneleri olamaz Massa neden yerini versinki şampiyonluk mücadelesimi var, podyum mu var, yerini verse bile %100geçebilecekmi iyi olan öndeydi, Massa yerini vermemekle çok iyi yaptı, bunlar yanlış hareketler bence Massa’dan özür dilemeliler.

    Son olarak ta Kimi’ye gelirsek söylenecek tek söz Şanssız dı, lastik patlamasa Alonso Hulk Rai mücadelesi olabilirdi.Iyi olan önde olurdu.Geçen hafta hadi neyse de bu hafta sonucu, biraz demoralize etmez inşallah Kimi’yi.Bizde büyük hayalkırıklığı yaşadık, sakin kalmalı ve savaşmaya devam etmeliyiz.Tek sevinilecek taraf diğer yarışın önümüzdeki hafta olması.Şuan psikolojik savaşta Alonso öne geçti, göreceğiz.

    Bir satırda Hulk ve Ric açmak gerek, Hulk çok iyiydi max aldı.Ricardo Redbull tarafından sindiriliyor, daha ilk yarışlar Vettelden nasıl çekiniyorsa yarışma cüretini bile gösteremedi.Halbuki ilk stint de Vettel geçtikten sonra doğru düzgün fark bile açamadi..Kötü bir yarıştı.

  18. Neredeyse son 10 yillik yaris tarihinde sayili heyecanli yaris olmus, Ferrari ve McLaren hadi Williams’i da katalim surekli nal toplar hale gelmisler. bunlarin su anki duruma ses cikarmamalarinin en buyuk nedeni havadan aldiklari tonlarca para. onlar zaten kimseyi dusunmuyor ki! Ferrari, Mclaren, Williams kendileri ayri bir seride yarissa Formula1’den daha fazla seyirci toplarlar, her iddiasina girerim!

    Yahu son 10 yildir surekli eziliyorsunuz ve hala koyunlar gibi devam ediyorsunuz. Cunku yem konusunda sikinti yok, geliyor havadan. Zavalli Lotus, Sauber, Force India ise bu organizasyonda kalabilmek icin surekli borca giriyorlar. Olan ise biz izleyicilere oluyor. TV’ler milyarlar kazaniyor.

    Neyse yarisa doneyim, joystick yarislarini artik sevemiyorum, sesler bizim yeni IETT otobusleri (mor, sari olanlar) gibi :)) Dikkat eden oldu mu bilmiyorum.

    Vettel zorluyor, Grosjean kalmaya calisiyor, Alonso kivraniyor, Button isini yapiyor, Hulkenberg ise show yapiyor. Mercedes’leri ezelden beri sevmem, Schumacher sayesinde sukse yaptilar ve belli bir taraftarlari oldu. Kurallarla birlikte ekmegini yiyorlar. Testler serbest olsun, ortada ne Mercedes kalir, ne Renault kalir.
    Yine de kazananlara tebrikler, sonucta iki saatlerini veriyorlar 🙂

    Massa iyi ayar verdi Williams’a helal olsun! Sanki yol verse Button’i gececeklerdi. Yine ayni puanlar alinacakti ya da Bottas carpacakti Button’a. Bosuna moral bozdular.

    Neyse umariz, isler duzelir Formula1 eski halin doner.

    Sevgiler, saygilar.

  19. şu pilot çok iyi, bu pilot çok iyi, tartışmasını sadece 1 yarış üstünden değerlendiren arkadaşlar bıkmadınız mı hala, laf kalabalığı yapmaktan, geçen yarış magnussen, bottaş çok iyi, şimdi çok kötü böyle yorum yapılmaz,
    araçlara bakmak lazım, alonso hulkenbergi geçti neden çünkü lastik bitti hulkenberg de, kimi grojeanı geçemedi neden, çünkü kimininde lastikleri bitikti, bırakın artık çoluk çocuk ağızlarını, iyi araç olmayınca olmuyor işte, geçen sene son 7.8 yarış bizi delirten rbr ve vettel hep şampiyon oldu ve 4 senedir de,
    şimdi hemen hemen aynı senaryo Mercedes te yaşanıyor, bu kadar rezillik olurmu, hesapta benzin tasarrufu v.s miş, motor devrini sabitle, beygirini sabitle, ers yi sabitle ,geriye iyi aero ve iyi ve istikrarlı pilotların yarışını izleyelim, iş bu senede pirelli ye düşecek bence, yapabildiği en dayanıksız hamuru yapmalı ,bu gidişatla Mercedes 2.3 yarış sonra çok fark açacak, diğerleri yetişemeyecek,

    Ferrari den bazılarının gönderilmesi gerek, rbr yi tebrik ederim geçen sene çok kötüledik ama biz dominant araç istemediğimizden, şimdide mercedesi kötüleyeceğiz, çünkü seyirci zevk ister, ben raikkonen i destekliyorum lakin, başa baş kapışsın mücadele olsun, yenilsin, böyle nedir, Hamilton her tur 1.2 saniye farkla uçtu gitti eee sonuç çok iyi hayır değil, araç çok hızlı işte, ben şahsen protesto edeceğim fia ve f1 yönetimini, bu yarışlar böyle devam ederse, kimi yokken 2 sene izlememiştim gene izlemem, onlar seyirciyi umursamazsa, bende seyirci olarak onları umursamam,

    neticede rbr iyi yapıyor karşı geliyor, dik duruyor, her neyse işte mclaren ve Ferrari de bunları yapsın, ağızlarını bıçak açmıyor, arada sızlanıyorlar o kadar rezillik böyle formula 1 mi olur, hesapta araba yarışlarının formulu, top yani, siyah resim koyuyorum profilime protesto ediyorum

    1. siyah bayrak fia ve f1 yönetimine

      1. Ben eski kurallar ve motorlar gelmediği sürece sana katılıyorum.Hepsine siyah bayrak sallamak lazım.

    2. aslına bakarsan tüm yorumundaki sinir ferrari’nin yavaşlığından daha çok kimi’nin alonso karşısındaki performansının yarattığı bir isyan yüzünden yazılmış gibi.

      hamilton 12 saniye attı ne oldu araç hızlı demişsin. aynı araç rosberg’de de vardı. onunki redbull ile eşit hızda mıydı?

      alonso hulkenbergi geçti neden çünkü lastik bitikti demişsin bir nevi alonso’nun yaptığı işi küçümseyerek. hulkenberg alonso’nun önüne pit yapmadığı için geçti zaten. lastiklerini bitirdi ve yakalandı.

      favori pilotun geride bitirince f1 hep sıkıcı olmuştur zaten.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Ayni arac webber de varken Vettel 2 sn takinca aglaniyordunuz ama ?

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kadar sıkıcı bir yarıştı bu. Belkide bu yüzden bu aylarda yapılıyor bu yarış ki yağmur falan yağarsa anca sıkıntısı geçer diye. O da yağayınca bunaldı millet.

    Mersedesler super valla, adamlar en az yakıt harcaması ile en hızlı turu atıyorlar. Rosberg biraz aynadı gibi oldu Vettel ile. Tam yetişiyorum derken winladı gitti adam, hem de DRS olmadan.

    Alonso’ya pek bişey demek istemiyorum. Bu arac ile ne yapılabilir ise onu yapmaya çalışıyor adam. Hoş başladığı yerde bitirdi, Ric. girmişti araya o çıktı. Değişen pek biey yok.

    Vasat bir Ferrari izliyoruz yine. Kimi Kobayaşi yi geçmekte zorlanıyordu yahu. Ferrari bunu mu yapmış yapa yapa. Yazık valla. Takıma kimi alırlarsa rezil ediyorlar sağ olsunlar. Adamın lastiği patlamasa da pek iyi bir yerde bitiremiyecekti zaten.

    Mclarren ler de iyi iş yapmamış, ilk yarış biraz balığına oldu da, şimdi şimdi gerçek hızı çıkıyor ortaya. Hem Ferrari hem mclaren geçen seneden devam anlaşılan.

    Hamilton’a imreniyorum valla, adam kalktı gitti kötü Mersedes’e, ne yaptılar ne ettiler 2 sene içinde adam bu aracı verdiler. Birde Ferrari’ye bak. 5. senesi Alonso’nun hala bir şey yok ortada. Ne zaman görecez acaba bu tip başını alıp giden, rahat rahat yarış kazanan bir Alonso.

    Massa kendini liderim moduna çabuk sokmuş ama ben Bottas’ın ondan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Nitekim emride yedi yine. Neyse en azından artık kimlerlen kıyaslanacağı belli.

    RBR ler çaktırmadan bir şekilde hızlılar yine. Mersedes kadar değil ama hızlılar. Yakıt sensörümü yine acaba. Böyle giderse Avrupaya dönüldüğünde RBR Mersedes’i geçebilir.

  21. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Sıkıcı bir yarıştı. Mercedes sanki kendi aralarında anlaşmış gibi 1-2 bitirdiler.

    Tüm sezon öncesi Red Bull beklentileri çökmüştür. Adamlarda motor yok hala Ferrari’den hızlılar. Yine gözüken o ki en hızlı 3. araca sahibiz. Alonso yine araçtan max aldı denecek ama bu aracın maximumu Force India kadar mı arkadaş? Alonso max alıyorsa Hulkenberg max’ın 5-6 katını alıyordur.

    Williams takım emri olayında ise ben tereddütte kaldım. Bence Massa yol vermeliydi. Bottas daha yeni lastiklerle daha iyi geliyor gibiydi. Hem galibiyet, podyum mücadelesi de olmadığı için gelebilecek maksimum 2-3 puan takım adına yararlı olabilirdi. Ancak tabi açıklamaları görüp bir olayın ne olup olmadığını görmek lazım.

    Raikkonen Massa’nın yaşadığı şanssızlıkların peşinden gidiyor. Bir an önce toparlanıp puanlar toplamaya başlaması lazım.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Massa, lastikleri bottas ile aynı durumdayken atağa kalktı hem de mükemmel bir çekişme ile geçilen virajda çıkış ivmesi mükemmeldi. Ne oldu sonrasında? McLaren bir anda uzadı düzlüğün sonuna doğru. Massa’nın açıklamasını da izleyebilirsin, videosu var şu anda. Madem bottas Button’ı geçebilecek hıza sahip, massa’yı nasıl oluyor da geçemiyor?

  22. williams kendini 90’ların başında sandı herhalde. pistteki williams’ın tek rakibinin diğer williams aracı olduğu günleri hatırladı sanırım. willimas yönetimi “hadi o günlerdeki triplere girelim, bir nostalji yapalım” dediler.

    ama fazla sürmedi, felipe uyandırdı rüyadan. dedi ki “sene 2014. 20 sene öncede kaldı senin büyük takımlığın. yerim senin şanlı tarihini; tarih para ediyor olsaydı eğer, 2008’de 1 virajla şampiyonluğu kaçıran pilota ortada fol yok yumurta yokken, sıralamada 2-0 üstünlük kurduğu takım arkadaşına yerini ver diyemezdin ey williams” dedi..

    williams’ın kafasına odunu vurdu, kendine getirdi. ya da getirmiştir umarım. tebrikler bu ayar için. herkes haddini bilecek.

    1. belki gaza getirmek için yapılmıştır, yoksa massa güzel rekabete girdi ve geçeceği kişide button, kolay değil, zorladı ama olmadı, önemli olan puan almaları, gereksiz işler yada yanlış anlaşılmalar gibime geldi, lotus grojean meselesi gibi, yoksa bottasın daha bir fırın ekmek yemesi lazım, tecrübeler kolay kazanılmaz, okumak lada olmaz yaşamak lazım

  23. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    İlk yarışı izleyememiştim. Bu yarışı canlı olarak izleme fırsatım oldu. 2003’den beri izlediğim en sıkıcı yarış olabilir. Yani ses yok,araçların görüntüsü kötü. Belli bi süre sonra eski hıza kavuşulur heralde ama şu ses olayının bu derece kötü olması F1’in ruhuna aykırı. Umarım yakın zamanda düzeltirler olmadı 2015’de kesin bi çözüm bulmaları lazım bu olaya.

  24. Sıralama:Alonso:2/Raikonen:0 Yarış:Alonso:2/Raikonen:0 Puan:Alonso:24,Raikonen:6 Alonso 2-3yarış sonra takımı yine etrafına toplar…

    1. ya ne olacağıdı?

      1. Ne çok seviyosunuz burda polemik çıkartmayı, ne çok seviyosunuz dereyi görmeden paçaları sıvamayı. daha iki yarış olmuş alonsonun aracı sorunsuz raikkonen sorunlarla ve magnussenle boğuşmuş hemen ya biz demiştik demeyi ne çok seviyosunuz arkadaş anlayabilmiş değilim durun bi sezon bitsin bakalım kim kimi yenmiş o zaman konuşursunuz boş lafları bırakın yeter burda insanlar sizin saçma yorumlarınızı görmek zorunda değil.

    2. Takımı etrafında toplamasını falan istemiyorum.Takım kendini toplasın önce.Adam gibi araç versinler de ben eşit yarışmalarını istiyorum.

      1. takımı etrafında toplaması eşit yarışmadıkları anlamına gelmiyor.

        bak eşit yarışıyorlar, sonuç ortada.

        1. Zaten eşit yarıştıklarını düşünüyorum.Yanlış anlaşılma olmasın da.5 yıldır bıktık.Bazıları diyor ya araç kötü o yüzden Raikkonen Alonso’nun arkasında kalıyor.İyi olsa da sonuç değişmez zaten.Ferrari güya Raikkonen’i getirip suç Alonso’da o yüzden geri kalıyorduk gibi bir şey göstermek istedi.İstedikleri gibi olmadı.Bu sene de şampiyon olabilecek araç vermesinler de seneye 1 tanesini görebilecek miyiz bakalım.

    3. Ne için? 4.-5. lik mücadelesi için mi toplayacak? Eğer 3-4 yarış sonra Alonso 40-50 puan yerse mercedeslerden artık Alosonun da direncinin kırılacağını düşünüyorum. Motor gelişiminin durduğu bir ortamda da ferrarinin bırakın öndekileri yakalamayı, sezon ortasından sonra sürekli geri düşeceğini düşünüyorum ben. Ha seneye odaklanmasının da bir manası yok çünkü motor aynı motor. +18 kg ağırlık nedir arkadaş? Civadan mı yaptınız motoru.. Birde sezon başı dar sidepod ve özel soğutma sistemi sayesinde ferrarinin 3 kg falan bir avantaj elde edileceği söyleniyordu. Yazık gerçekten yazık..

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Bu saatten sonra Ferrari’nin yapabileceği tek şey kalıyor o zaman. Bir zamanlar Renault’un yaptığı gibi sızlanıp motor gelişimi konusunda izin alması. Söylenildiği gibi 18 kg’lık bir ağırlık farkı varsa boşa debelenip duruyorlar. Aracın diğer parçalarını hafifleterek kapatmaya çalışsalar bu sefer de bir zamanların Mclaren’i gibi düz yolda kendi kendine uçan parçaları izlemeye başlarız herhalde. Anlamadığım testlerde hiç mi diğer motorlardan zayıf kalabileceğini anlamadılar. Renault gelişim için bastırırken niye tuzu kuru ayağına yattılar aklım almıyor. Yoksa bu kadar fark elektronik fren sistemi , yazılım , ers ve aero’dan kaynaklandığı için bunları geliştirmeye mi çalışıyorlar? Alonso’nun açıklamasına bakılınca sanki bu tür problemler var da onları çözme gayretindelermiş gibi bir hava var. Umarım öyledir ve şu motor ağırlığı konusu gerçek değildir. Yoksa 2.yarıda diğer takımlar problemlerini çözmeye başlayınca Sauber, Caterham , Marussia gibi takımlarla yarışıyor bulabiliriz kendimizi..

  25. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    TEbrikler takımıma hepsi çok iyi iş çıkardı mükemmeliz..Pist 50 dereceydi kim bilir soğuk olsa ne olurdu Mercedes lastik problemi var diyenler nereye kayboldu? Şu yorum yapanlar ön yargı işini bıraksa güzel olacak..Haftaya Bahreynde sıcak geçecek ve artık orayıda kazanma vaktimiz geldi bu sene kötü olduğumuz heryerde yarış kazandık acaba çin monaco belçika italya gibi pistlerde ne olacak çok merak ediyorum..İspanya’ya kadar sıralama pek değişmez.Mercedes bahreyndede duble yapar..İspanya’da fark biraz kapanır ama yine 20 sn takar yarış sonunda 😀

  26. Mercedes gerçekten farklı bir sınıfta yarışıyor. vettel bir ara rosberg’e drs açacak kadar yaklaştı, o andan sonra rosberg hızlandı ve farkı 10sn ye çıkardı. hiç zorlamadan istediklerini alabilecek kadar öndeler üstelik çok daha az yakıt tüketerek. motor ve aero birlikte kusursuz gözüküyor.

  27. Yaris sıkıcıydi,Mercedes digerlerinden iyi bir araç yapmis,tebrikler,ama asil tebrik Massaya,Ferraride Alonsoya yol vermesi dogru degildi,ama bir parça kabul edilebilir,anlasilabilir yanlari vardi,ancak neden Bottasa yol vermesi gerekiyor anlasilabilecek birsey degil,dogru olani yapti…

  28. F1’e tekrar heyecan gelmesi için motor sesi falan yetmez. Bize rekabet lazım. Motor gelişimi ve sezon içi testlerin serbest bırakılması lazım. Ferrari ve Mclaren bu rüzgar tüneli ve simulator işini beceremiyor bu bariz. 2012 de Mclaren 2013 te ferrari becerdiğini sandı ama belçikadan sonra sadece arkadan baktı. Ferrari ve Mclaren işin içinde olmayınca da zevk mevk almıyorum ben. Neymiş küçük takımlarla büyük takımlar arasında fark açılmasın diyeymiş.. Sanki şu haliyle çok yakınlar…

    Güzelim sporun içine edildi… Önceden böyle miydi arkadaş.. Schumi yapışırdı mclarenin arkasına 10 tur 0.2 saniye ile fark ile kovalardı. Baskı kurup hataya zorlar en ufak aralığı kollardı. Yakıt ikmali varken bin bir türlü strateji görürdük. Şimdi saçma sapan DRS kanatları ve F1 tarihin yüz karası Pirelli lastikleriyle heyecan katmaya çalışıyorlar. En kısa sürede akıllanmaları dileğiyle.

  29. Amma sıkıcıydı yahu. Live timingciler delirmiştir 😀

    Ricciardo=Pişmiş Tavuk=Webber?

    Valtteri is faster than you? Belki Button’a yetişir diye söylediler sanırım. Bottas’ın lastikleri 2 tur daha yeniymiş, büyük fark yaratır mı bilemem. Acaba vites oranları da mı farklıydı? Takım emrine gerek olup olmadığı konusunda çok ilginç bir detay vereyim, az önce Sky Claire’i sıkıştırdı takım emri konusunu, Claire kızdı, ama sonunda bi laf etti: “Duyurudan sonra Felipe hızını artırdı” Massa uyku moduna mı geçmiş?

    Vettel’in yakıt akışının incelemede olduğu bilgisi geliyor, diskalifiye çıkabilir.

    1. Tekrar yazıyorum; Motor üretmesini bilen Ferrari’ye ne oldu? 30 saniye farkla kazanmaları gerekiyordu.

      Madem taraftar değişiklik istiyor, Montezemolo, Domenicali, pilotlar ve tüm teknik kadroyu göndersinler. Tek Allison kalsın. Brawn gelsin. Hülkenberg her araçla Ferrari’lerin istikrarla önünde. Bu tesadüf olamaz. Hülkenberg+Bianchi güzel ikili olmaz mıydı?

      1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Benim fikrim Ferrari Vettel’i beklediği için kadroyu hemen doldurmak istemiyor. Alonso gittiğinde ilk tercihi Vettel olacak bence Ferrari’nin. Mesela seneye Kimi + Seb olabilir. Ondan sonra da Seb + Bia.

      2. Son ekleme: Chilton ne yaptı etti yine yarışı her zamanki pozisyonunda bitirdi 😀

  30. Mclaren avrupaya dönene kadar buralarda yer alacaktır belki sürpriz yapıp podyuma çıkar ama zor görünüyor. Williams, Mclaren’den çok daha yavaş aslında Mclarenler drs bile olmadan devam etmelerine rağmen Williamslar atak yapma fırsatı bulamıyolardı. Magnussen’in kırık ön kanat ile Williamslara direnmesi daha çok aklımda kaldı aslında bu çocukda potansiyel var.

  31. DRS ve dayanıksız lastikler olmasaydı geçit töreni izleyecektik.Garanti.

  32. Yusuf Hitay avatarı

    10 da olan yarış için 8.45’te uyanmamıza vesile olan absürt saat ertelemesine vesile olanların kulaklarını çınlatayım öncelikle. güya servis sağlayıcıları haberdar olacaktı. hani yahu? saat 13 yazıyor her yerde. müthiş olay.

    hamilton ilk grand slam’ini yaptı yamulmuyorsam. mercedes bu pistte de kendini ispatladı, bence en azından avrupa sezonuna kadar üstünlüğü koruyacaklardır.

    redbull hiç fena değil, bu sezon kafaya oynayacak 2. aday olarak gözüküyorlar.

    mclaren aero pistinde fena tokat yedi, gelecek seneye odaklanmaları daha hayırlı olabilir.

    ferrari çok uzakta değil ama toparlanana kadar sezon kaçabilir, alonso her zaman olduğu gibi kötü günün karı iyi puanlar biriktiriyor.

    kamui bir ara fena yardırdı he.

    massa’nın takım emrine uymaması da bir tuhaf. ferrari’de yapsaydın ya aynısını, aklını alırlardı adamın.

    1. Hulkenberg’e geçilmişti ama orada kafa karışıklığı yaşadım

      acaba o turu hamilton ilk sırada geçtiği için mi ilk grand chelemini elde etti

      http://www.statsf1.com/en/statistiques/pilote/divers/chelem.aspx

      bu linkte ilk grand chelemi yazılmış hamilton için.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        galiba çizgiye lider olarak geçmek gerekiyor, 56 turun tamamında çizgiyi lider geçtiği için bu başarıya ulaşmış oldu. ilk başta bende tereddüt etmiştim ama bazı kaynaklardan teyit ettim.

        1. o zaman tebrik etmek lazim

          bu grand chelem yapmak kolay değill

          bu tür istatistikleri severim ben

  33. Genel olarak durağan bir yarıştı. Hamilton’ a tebrikler. Bence bu sene şampiyonluğun en büyük adayı Vettel ve redbull iyi gozüküyor ama yeterli değil. Hulkenberg bu sezonun flaş ismi kesinlikle. Massa’ya gelirsek kariyeri bitmiş gözüküyor. Ferrari bu sene şampiyon olmak istiyorsa çok uğraşmalılar.

  34. Ben artık MotoGP’ye geçeceğim bundan sonra veya WTCC de olabilir.Kesinlikle her ikisi de Formula 1’den kat kat zevklidir.Size de farklı serileri izlemenizi öneririm.

  35. Öncelikle çok sıkıcı bir yarıştı,zorla izledim yarışı desem yalan olmaz heralde.Günün kazananı Hamilton hakederek kazandı tebrikler ona.Rosberg ve Vettel de iyi iş çıkardı. Günün şansızları Raikkonnen ve Ricciardo’ya üzüldüm gerçekten.Raikkonen’in şiddetle iyi bir sonuca ihtiyacı var, ilerleyen yarışlarda da Alonso’nun arkasında kalırsa pek parlak günler beklemez onu. Alonso yine takdir’i hakediyor bence bu rezalet Ferrari ile maximum puanı aldı. Sevgili Montezemolo selamlar olsun sana, motor motor dedin al ne oldu şimdi!!! İnanmak istemiyorum Ferrari’nin motor anlamında bu kadar geri olduguna , performansı çok kötü Ferrari’nin çok çok çalısması lazım DRS yardımıyla geçemedik Force India’yı rezillik!!!

  36. Önce kazananı tebrik edelim diyeceğim ama hamiltonun bile şu yarıştan kazanmak dışında bir zevk aldığını sanmıyorum.

    Mercedes ayrı bir dünyada.. Aerodinami açısından RB iyi tamam da hızlı virajların olduğu orta sektörde bile anca Mercedes rölanti giderken kafa tutabiliyor. İlk ve son sektör kabus gibi zaten herifler. 0.3-0.5 saniye hızlıydılar sürekli. Ayrıca hamilton vettelden %4 kadar daha az benzin harcadı. Korkunç üstünler.

    Ferrari RB’ye yakındı burada.. Öyle ahım şahım bir fark yok. İkiside düzlükte sürünüyor. RB’nin çekiş daha iyi. Orta sektörde kötü değildik , yani aerodinami fena değil ama asıl sorun Ferrarinin motoru.. ne kadar zayıf olduğunu bu sene startlarda görüyoruz. Son 3 senede start performansımız çok iyiydi ama bugün ilk çıkış ânımız iyi olsa da sonra gördük ki hızlanamadı iki kırmızı araç. DRS açtığımızda anca Mercedes motorlu araçların düzlük hızını yakalayabiliyoruz. Motor gelişimi de durduruldu ne olacak sonumuz bilmiyorum.

    Massanın onur mücadelesini izledik son turlarda adamın bahtı kara.. 2. yarıştan psikolojik olarak bitireceklerdi adamı…

  37. Benim için F1 artık bitti yarışı 20. turda izlemeyi bıraktım 2005 senesinden beri her yarış haftasını mümkün olduğunca takip eder kaçırırsam günüm iyi geçmezdi çunkü kaçırdığım bir sürü güzellik olurdu ama artık beni ilk zamanlarımda F1 den etkilenmemi sağlayan neredeyse hiç bir etken kalmadı Alonso dışında ama artık o bile kurtaramıyor.Hepinize elveda…

    1. Yolun açık olsun yine bekleriz 🙂

  38. williams çok yanlış yaptı takım emriyle. saçma sapan bir zamanda takım emri verdi. daha massa’yı geçemedi button’ı nasıl geçecekti bottas. massa çok iyi iş çıkardı. bottas’ın hareketlerini beğenmemeye başladım yarışın başında çarpıyor, sonra takım emri istiyor daha 7. turda, daha 2. yarışta. fazla küstah geldi. kendini alonso sanıyor sanırım bottas 🙂

    magnussene verilen ceza yanlıştı. öncelikle yarışın başı, lastikler soğuk, araçlar garip ve magnussen daha 2. yarışında olan bir çaylak. üstüne kimi de araçla sürekli magnussenin üstüne doğru kayıyordu. tüm bunların gözönüne alınması ve en azından yarıştan sonra konuşulması gerekirdi.

    alonso+ferrari aynı tas aynı hamam. adama 2008’den beri redbull ile eşit bir araç bile veremediler. ama yine elinden geleni yaptı.

    redbull gereğinden fazla hızlıydı. yine birşeyler var bunlarda. insan güvenemiyor öyle bir görüntüleri var. ricciardo’nun yarışını da bir pitle rezil ettiler. bu hatalar nedense hiç vettelde yapılmaz. adamın 2 yarışı da mahfoldu.

    hamilton’ın kazanması bazısı için yarışı sıkıcı yapmış olabilir. bu sefer de sorun yaşayıp yarışı rosberge bırakmadı ve yarışı sıkıcı yaptı malesef(!) ama bana göre vettel’in 30 saniyeyle kazanmaya devam etmesinden daha iyidir bu sonuç. grid de git gide yakınlaşacaktır. çok düzlük olmasına rağmen fark avustralyadan çok daha az.

  39. Massa’ya karşı verilen takım emride ayrı bir saçmalık. Ortada ne podyum mücadelesi vardı ne galibiyet. Önündeki Button’ı kovalayan birine neden takım emri verirsin ki ? Lider pilot dediğiniz insanın moralini bozmaz mı bu. Hele bu pilot Massa ise..

    Duygusal olduğu için morali bozulabilir. Taraftarlar yüklenebilir. Williams bunları göze alarak mı bu takım emrini yaptı acaba ? Massa Button’ı yakaladı ve geçmek için fırsat kolluyordu. Hatta atak bile yaptı. Fakat Button son anlarda motorun devrini arttırdı ve Massa geçemedi. Buna rağmen Button’ı takip edebiliyordu Massa. Takım Button’ı geçebilir Bottas diye düşündü sanırsam. Fakat imkansızdı. Bu emir sadece Massa’nın moralini bozdu. Başka bir artısı olmadı

  40. Fia okadar cabaladi takimlari zorladi araclari igrenc hale getirdi motor sesleri electrikli supurgeye dondu ve sonuc 2013 tekrari, sadece degisen rbr yerine merc geldi. Ha degismeyen tek sey var McLaren ve ferrari yine yavaslar. Ferrari yine ayni McLaren biraz hizlanmis. Ilginc olan ikinci yaris sonrasi bile takimlarda ikinci siradayiz rbr her yaris tek aracla bitirirse bi iddamiz devam edebilir:)

  41. BurakBilgin avatarı

    Bu senenin kazanan taraf dışında geçen seneden farkı ne bana söyleyin. Mercedes alıp başını gidiyor. RBR belki yetişebilir, adamları takdir etmek lazım. Öyle yada böyle tepedeler. Massayada ayıp ettiler, daha hızlı olan gelip geçer. Kimi gene şanssızlığın konuşturdu. Gerçi en iyi 6 başlayıp 6 bitirecekti oda çünkü Ferrari den ancak bu kadar oluyor. F1 ölmüş, heyecan yok zevk yok değişen birşey yok. DTM başlasın artık.

  42. kemakinen35 avatarı

    harbi massa williams ta bile duydu “yol ver ” mesajini :v

  43. vw-tdi-power avatarı

    Sıkıcı bir yarıştı.

    Hamilton Rosberg ve Vettel’e tebrikler gayet güzel işler çıkardılar. Fernando yine iyiydi ve azamiyi çıkardı bana kalırsa. Hulkenberg adamımsın devam böyle aslanım! Ricciardo… Webber yoluna gitmezsin umarım harika bir start almıştı. Button sessiz sakin iyi iş çıkardı. Massa burada da duydun ya “Faster than you” mesajını.. 😀 Valtteri yine çok iyiydi Massa’da keza öyle. Magnussen Kimi’yi katletti Kimi’de yokları oynadı sonra zaten. Kvyat yine iyi bir iş çıkardı tebrik ediyorum. Grosjean Lotus için umut verici bir sonuç aldı tebrik ediyorum Kimi’yi arkasında tuttu iki kez tebrik ediyorum 😀 Kobayashi gerçekten çok iyiydi beğendim uçan Japon bu yarış sakindin samurai kılıcını çekmedin 😀

    Haftaya Bahreyn nolacak bakalım

  44. Ilk virajdan sonra uyku getiren bir yarıştı. Sonucu hariç bir bir şeyi keyif vermedi.
    Duble yaptık. Adammasın HAM. Sonuncu da olsan bana senden başka karga yok.

  45. bu arada Mercedes bu ilk yarışları ve bu sezonu çok iyi değerlendirmeli. Red Bull, zayıf olduğu söylenen Renault motoruna rağmen oldukça iyi durumda. ilerleyen dönemlerde Red Bull eski haline gelebilir.

    1. Red Bull’un yapacağı pek birşey yok aslında, bu saatten sonra top Renault’da.

  46. Mustafa Sar avatarı

    RAİ de pes etmedi… Rezil araca rağmen FERRARİ emirlerine uyduğunu gösterdi..
    Yoksa bildiğimiz RAİ yarışı lastik patladığı anda bırakırdı..
    Demek ki emir demiri kesiyor Ferrari’de
    Aferim FERRARİ iyi araç yapamadın ama otoriteyi iyi kurmuşsun..

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Hiçbir pilot keyfiyetle yarışı bırakamaz. Pes etmedi diyorsun da Ferrari bildiğin test yaptı aslında. Gerçi istediği kadar test yapsın Ferrari. Otomobilin temeli kötü bikere. Viraj çıkışında rezalet düzlükte zayıf otomobilin doğru çalıştığı tek alan dayanıklı olması.

  47. Yarışı arkadaşlarla izliyoduk başında dalgasına Okay felipe,vallteri is faster than you dedim ama bunun gerçekleşebileceğini hiç tahmin etmiyodum ağzım açık kaldı,nitekim çok gereksiz bir takım emriydi boşu boşuna Massayı küstürmüş oldular..
    Ferrari son dönemde diğer konulara nazaran daha iyi oldugu yanlarını da geriletmiş top speed,lastik aşınması gibi..En azından avrupaya kadar normal şartlarda podyum pek mümkün gözükmüyor.Yarış temposunda Force İndia ile aynılar,Williams da kuru zeminde geçecek sıralamalardan sonra Ferrariye onemli rakip olur,Mclaren de tehlike.
    Raikkonen’e de yazık oldu rahatlıkla Hulkenberg’le yarışabilirdi..Tabi “rahatlıkla” derken allah sabır versin Ferrari pilotlarına,en huysuz arabayı kullanıyolar.Araçüstü görüntülerde çok belli oluyor yine RB ve Mercedes sürüşü cok rahat..Red bullun ikinci aracının da lanetli oldugunu gördük 🙂

  48. Rosberg Hamilton dan daha fazla yakıt saklıyor,daha iyi lastik koruyor diyenler online mı?

  49. Alonso ve Hulkenberg hariç tebrik edecek bir tek vatandaş bulamıyorum derken Hamilton aklıma geldi yarışı iyi kontrol ettiği için onu da tebrik ediyorum. Magnussen Hamilton olamaz, Magnussen Maldonadodan hallice, Grosjeandan ballıca Kobayashiden namlıca bir pilot olur çıkar. O açılardan önkanatı sokup lastik patlatmak nedir yaw. Bunu bunu alın dışarı dedim uçan adam sabri gibi yarışıyordu. Uçan derken uçtuğunu zanneden anlamında . Bu adam Perez kıvamında, Perezden çokta iyi değil. Mclarene lazım olan adam Hulkenbergti. Aslında Ferrariye de lazım olan Hulkenbergti. Takımında Alman pilot varsa korkmayacaksın. Kesin zirve mücadelesi verirsin. Puana oynayan bir takımsan kesin ilk 6’ya oynarsın. Ferrari umarım en kısa sürede bir Alman pilot getirir takıma. Bu Vettel bile olsa yadırgamayacam. Yarışa gelince kazananın Mercedes pilotu olacağını önceden tahmin edemeyen yoktur. Kazanan pilotu ben yanlış tahmin ettim. Rosberg demiştim Hamilton oldu. Red Bull 2. en hızlı takım olarak 3-4 giderken lanete uğradı. En hızlı 3. takım pek görünmüyor ama en hızlı iki pilot kesinlikle Alonso ve Hulkenberg. Hele Hulkenberg resmen Alonsoluğa soyundu. İlk 5’e abone olmaya başladı. Ama tabii lastik ve tecrübe farkıyla Alonso usta bir geçişle Hulka biraz daha tecrübe kattı. Yeni F1 demişken bunun artık Mercedesi şampiyon yapmak için bir kurgu olduğunu göremeyen yoktur. Formula 1 bitme noktasına gelmiştir.. Özellikle 2008’de çıkan Dünya ekonomik krizinden sonra Formula 1 her türlü tehdite şantaja boyun eğmek durumunda bırakılmıştır. Bu sporu ihya ederiz ama şeklinde başlayan cümleleri, hem Red Bull hemde Mercedes kurmuştur. İki takımda Cermen kökenli sonuçta. Red Bull galiba kesenin ağzını açtığı için öncelik Red Bull’a verilmiş o sıra bitince Mercedesin domine edeceği 3-4 sezon başlayacaktır. Bak ben diyorumki eğer Mclaren, Ferrari vs. takımların kendi şereflerine 3 kuruşluk saygıları varsa bu tehdit ve şantaj altında 1 dakika bile yarışmadan çekilmekle tehdit etmeleri gerekmektedir. Ortada F1 kalmadı yaw. Ben her yarış sonucunu tahmin ettiğim F1’i ne yapayım. Özellikle D-Smart aboneliği alan Mclaren ve Ferrari taraftarlarının en galiz pişmanlıklara gark olduklarını düşünüyrum. Yeni F1 yok yeni dümenler var. Bırakınız Alman takımları kendi arasında yarışsın.

  50. Massa için stresli bir gündü..O telsiz mesajından sonra hayat zindan olmuştur. (Valtteri is faster than you..Don’t hold him up..) Massa cidden hem Magnussen’in hem Button’un arkasında aşırı zaman kaybetti.Dikkat ettiniz mi bilmiyorum..%3 kadar daha az yakıt tüketiyor görünüyordu Williams..Sensörle alakalı bir sorun var galiba o kadar olamaz.

    Ricciardo’ya cidden yazık oldu..Yok yere 4.lükten oldu adam..

    Raikkonen için yarış erken bitti malesef..Şanssızlık yani elden gelen hiçbirşey yok..

    Magnussen için diyecek birşey yok..Bu taz şeyler oluyor işte..

    1.5 saatlik yarışta toplasanız 3-4 dakika heyecan oldu..O da Alonso ile Hulk arasındaki mücadeleydi..Ferrari’nin önemli sıkıntıları var gerçekten..2015’e odaklanıyoruz yakında 😀

    1. emrecanzilfi avatarı

      Yakıt tüketimi konusunda williams ve mercedes, bu iki takımda da hami ve massa oldukça başarılılar. Dikkat edersen bottas ve rosberg takım arkadaşlarına göre daha fazla harcadılar. Oldukça başarılı bence

  51. Mustafa Sar avatarı

    Dominicalli prangası FERRARİ den sökülüp atılmadan FERRARİ den bir başarı beklemiyorum.
    FERRARİ alamıyorsa RedBull alacağına Mercedes Alsın..
    Bari Mc Laren toparlansaydı…
    Mc Laren de kötü olunca FERRARİ ye eleştiriler yumuşuyor…
    Çünkü FERRARİ nin kıyaslanabileceği tek takım Mc Laren’dir.
    Mercedes’i tebrik etmek gerekir…. MASSA hayatında belki de ilk defa bu kez olmaz dedi.. Çünkü Bottas sende hızlı mesajının açık meali yol ver demektir..
    Massa da yol vermedi. Aferin Massa..

  52. 5 yıldır aynı sıraya oynuyorsak bu takımdaki geri kafalıların oturup düşünmesi gerekiyor.Hatta ona bile gerek yok defolup giderlerse her şey daha iyi olur.18 kg ağır motor ne demek.Yalanlayamadılar bile.Demek ki gerçek.Normal motor bile yapamayan takımdan ne bekliyorsak.

  53. Yarış Falan yoktu. Hamilton daha ilk turda iki saniye fark açmıştı bile.Sonrasında pazar gezintisinde gibi sürdü.Takımımı tebrik ediyorum.Umarım tüm sezonu bu şekilde götürürler.
    Bu arada ilk yarışta Hamilton’un motorunda buji sorunu varmış.

  54. Bu nasıl bir yarıştı. Ortada heyecan namına hiçbirşey yoktu. Geçen sene ile zevk açısından ne farkı vardı ? Ha Vettel 30 saniye farkla kazanmış ha Hamilton. Sözde son tura kadar mücadele olacaktı 2014 sezonunda… 0 heyecan, 0 zevk, 0 mücadele. Sadece tur bindirmelerde geçiş gördük. Yada geriye düşen pilotların öne çıkma cabasında. Ne ikincilik mücadelesi var ne üçüncülük

  55. Bu sezon alonso ‘ya dikkat diyorum istikrari ile şampiyonanın en iddialı pilotu olacaktır. Mercedes takımlar şampiyonluğunun en büyük adayı oldugunu bu duble ile gösterdi. Ricciardo webberin maruz kaldığı sabotaja maruz kaldıgını düşünüyorum . Raikonen bu sezonun en şansız ismi olmaya aday. Ferrarinin şampiyona mücadelesi için ne kadar büyük bir isim oldugunu bu yarıştaki performansı ile gösterdi heleki massadan sonra massa demişken sporun en yavaş isimlerinden biri olma yolunda trulli misali williams ta bile bottastan aynı muameleyi görmemeliydi. Vettelin bu sezon gercekten iyi bir pilot oldugunu kanıtlayabilmesi için iyi bir sezon bu firsatı iyi degerlendiriyor cok iyi bir yarış çıkardı çok iddialı. Mclaren gerçekten yeni bir yıldız isme ve yeni bir enerjiye ihtiyacı oldugu açık 2015 alonso honda birlikteliği tek kurtuluş yolu gibi . Hamilton resmen gecen yılki vettel gibiydi rosber gercek anlamda hamiltondan yavaş oldugu belli oldu . İstikrarda alonso ile yarışacaktır . Sıkıcı sessiz ve yavaş bir yarış genel sezon böyle geçecek gibi . Hepimize sabırlar diliyorum . Saygılar .

    1. Liderden “istikrarlı” bir şekilde yarım dakika geride yarış tamamladığınızda “istikrar” şampiyonluk için yetmez.

  56. Mercedes’i tebrik ediyorum. Yarışları bu kadar sıkıcı yapan herkesi de kınıyorum. Formula 1 ile alakası olmayan bir akrabam gelip bana “Bu arabaları çok yavaş ve ucube gibiler.” dedi ben de ona “Bu seneki Formula 1’i bir cümlede özetledin.” dedim. Bu sporun düştüğü duruma bak. Zaten motor sesini de hiç duyamadım. Bari çıkıp kendi arabamdaki 1,8 TFSI motoru dinleyeyim. Onun sesi daha güzel.

  57. tebrikler hamiltona alonso iyi iş cıkardı bu araçla ancak daha hızlanması lazım ferrari startta calısnası motor gucunu ıyı kulanması lazım motor agır olmasaydı daha ıyı olurdu belkıde hayırlısı gelısım sart

  58. Serhan Acar’da bi öğrenemedi gitti. Hala şampanya diyo. 😀

  59. pist üstünde ne olursa olsun “Sessiz film” gibi bir şey izliyoruz bu seslerle.

    Bu arada Williams takımı, Button’u 1 sn geriden takip eden Massa’ya nasıl böyle bir takım emri veriyor onu da anlamış değilim. Bugün Bottas’ta da gördük geçiş yapmak pek kolay değildi. Önündeki fırsatı değerlendirebilecek durumdayken sürücüne takım emri veriyorsun. liderlik ya da podyum mücadelesi de yok. çok garip gerçekten

    Mercedes gerçekten hızlı. Red Bull’un yakıt tüketimi seviyesi oldukça üst seviyelerdeydi. Bakalım sonunda bir şey olacak mı?

    Mercedesler, Red Bull’lar, Alonso ve Hulkenberg çok iyi iş çıkardı. Arkadaki sürücüler de fena değildi. Güç dizilimi belli olmaya başladı gibi.

    1. Mercedes
    2. Red Bull
    3. Ferrari = Force India
    5. Mclaren = Williams
    7. Toro Rosso

  60. Riccardo çok şanssız .Onun dışında diyeceğim bir şey yok.
    Öyle bir yarış işte.

  61. Ne sıkıcı bir yarıştı bilgisayar başında uyudum..Avustralya yı izleyememiştim kaçırdığım için üzülmüştüm ama boşuna hayıflanmışım..F1 ölmüş resmen..

  62. Mercedes her daim hızlı olduğunu gösterdi.

    Vettel ve Alonso ellerindenki araçla en iyisini yaptı,Ricciardo yerini aldığı Webber gibi takım yüzünden 2 yarışı mahvoldu

    Hulkenberg iyi iş çıkardı,Mclaren ve Williams’tan hızlıydı

    Massa,Bottas’a yol vermedi.1 yarış dinlemedi,sonraki yarışlarda hızlı olan elbet geçecektir,Massa hızlı diyen arkadaşlara selam olsun.Massa öldü,açık net.Willliams’ta kariyeri bitecek

    Kvyat’a tebrikler,yine puan aldı.Lotus en azından finişe geldi

  63. Ben size demiştim bu Ferrari’den bir şey olmaz yarışı izlemeyin diye.Bakın yarışı izlemedim şuan çok stressizim.Sonucu baştan belliydi.Farktan anladığım kadarıyla rezil bir araç.Tavsiyem bundan sonra siz de yarışları izlemeyin.

    1. mercedes en hızlısı bahsetmeye gerek yok , yalnız redbullda öle cok uzak değil , ferariyle redbullun arasıda cok fazla değil bakalım neler olucak

      1. Farkıda geçtim araç öyle beter ki lastik farkı olmadan geçiş olmuyor.Bakıyorsun bir sektörde 3 saniye yemiş.Diğer sektörde blokaj gelmiş.Böyle sene bitmez.

        1. valla ferarri startlarda gecen sene bence en iyi takımdı redbulla birlikte , bu seene tam tersi en kötü takım . Öle bir durumdalarki aracın surası iyi diyemiyoruz, yazık valla çile bül bülüm çile bizlere…

  64. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Öncelikle magnusseni tebrik ediyorum zaten sürünen bir aracı sonunculuğa gönderdiği için ve başarılarının devamını diliyorum böyle cocukların sporda dikkat etmesi için yarıştan ihraç edilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Gelelim rai ye, ben böyle zorlanarak sürdügü bir araç daha görmemistim rai nin her virajın çıkısında kontrolunu kaybediyor aracın ferrari gerçekten baya yavaş bu farkı bütün pilotların yeteneklerini 1 kiside birlestirip araca koyun yine alonsonunki gibi en iyi 4. olabilirdien iyisi bu sezondan da ümidi keselim

    1. Aynen ddediğin gibi bütün pilotlardan yetenekli olduğu için 4. Olabildi alonso zaten. Başka hicbir pilot bu sonucu alamazdi kesinlikle.mercedesten 2sn redbulldan 1 saniye yavasiz redbullar istediği zaman arayi aciyodu bizle.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        ben 4. lük maximum sonuç ve o sonucu alonso aldı diyorum başka bir pilot ferraride olsa 4. olamazdı demedim yanlış anlama aracın alabilecegi son nokta 4. lük oldugu icin bütün pilotların yeteneği birlesse dahil 4. lügü gecemez dedim yoksa alonsonun dısındada 4. olabilecek pilotlar var.

  65. Gene sıradan bi yarış Ricciardo ya üzüldüm ön kanada lastiği takamadıktan sonra tekrar getirdiklerinde kaldırırken çok zorladılar ondan oldu büyük ihtimalle. Alonso nun yarış bittikten sonra redbull aracının yanına gidip bakması ilginç geldi belkide Redbull a mesaj yolladı bilinmez 😀 Hamilton un okadar fark açıp en az yakıtı onun harcamasıda garip geldi. Hulkenberg e gelince onu gerçekten iyi bir takımda görmek istiyorum.

  66. massa nın kaderi bu, kaçış yok..(yarıştan akılda kalacak tek olay)

  67. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Berbat derecede bir yarıştı çok sıkıcı gerçekten berbattı.. Kayda değer hiçbir olay yoktu nerdeyse Rai ve Ric’in başına gelenler haricinde onlara üzüldüm..

    Podyum dahil hiçkimseyi de tebrik etmiyorum..Formula 1’in bütün doğası kayboldu.

  68. inşallah diskilifiye olmazsak bizim adımıza güzel bir yarıştı. (ricciardo hariç)

  69. Bir çok değişken; lastikler, yakıt, stratejj vb. ; değişmeyen tek şey: Sıkıcı yarışlar.

  70. Sıkıcı bir yarış oldu hamilton farkını ortaya koydu , yalnız redbull cok tehlikeli oldugunun sinyallerini verdi , ferrari benim adıma hayal kırıklığı daha iyisini umuyordum , hulkenberg helal olsun nerdeyse oluyor du , MASSAYADA kapak olsun , o düşen cenesini toplar ins bu olaydan sonra … Teberikler diyelim

    1. emrecanzilfi avatarı

      Hayırdır ne için toplayacakmış çenesini?

      1. Yıllarca yarışıp onca ekmek yiyip , laylaylop takılıp sonra başka takıma gidince atıp tutmasını hoş karşılamamak gerekir, madem çene yapcan ayrılıp yapsaydın derler, hatırlarsın gecen haftalarda çene üstüne çene yaptı

        1. emrecanzilfi avatarı

          Sezon öncesi verilebilecek standart demeçlerdendi onlar. Bir tanesi hariç! Onu ben de pek yakıştıramamıştım massaya. Ama bugün yaşanan olayla asla bir değerlendirme yapılamaz. Massaya yerinin verilmesi söyleniyor, önünde Button var ve yarış boyunca ne bottas ne massa zaten adam geçemeden, kalkıştaki avantajla geldiler o sıraya. Kendini massanın yerine koy, önünde geçemediğin bir araç var, bu yüzden arkanda takım arkadaşın hızla yaklaşıyor, bitime 3 tur kalmış, senenin (massa için) ilk yarışındasın, geçen senelerde yaşadıklarından sonra moral toplaman lazım, alacağın puan ve özgüven meselesi. He yaptığı da oldukça hoşuma gitti. Madem ” faster than massa “, o zaman buyurup geçseydi. Direncini takdir ettim. Fakat konu bu değil de williams’ın bu telsiz konuşmasını yapmış olması. Olmamalıydı bence…

          1. O kısım ayrı haklısın , bencede böyle bir takı emri hata ama aynısını başka takımda yaşayınca , umarım düşünür boşuna konustugunu tepki topladıgını yoksa massayı taraflu tarafsız herkes severdi, kendini düşürdü boşuna. Bottasla böyle giderse cok sorun yaşayacaklar.

            1. emrecanzilfi avatarı

              Yarışın başında yaşanan olaya misilleme değildir umarım bu…

  71. McLarenForever avatarı
    McLarenForever

    liderden neredeyse 2 dakika fark yedik. araçta aerodinami namına hiçbirşey yok. araç çok kötü. bu kadar kötü araç yapmakta başarı. tebrik ediyorum.

  72. 3 şey;
    1- Ferrari 2013’ün mclareni
    2-Vettel Belçikadan sonra dönecek
    3-404 not be found.

    1. Ferrari 2013’ün McLaren’i ise bu seneki McLaren ne oluyor ?

  73. İlginç bir şekilde Maldonado’nun MAL gibi bodoslama daldığı virajda ceza Kvyat’a kesildi; saçmalık. Magnussen-Raikkonen olayıncaki ceza kesinlikle doğruydu. O burun öyle mi sokulur Hakkinen adayı Magnussen? Olan Raikkonen’e oldu, lastik gümledi; yarışta alabileceğimçok değerli puanlar gitti. bundan sonra Alonso’ya karşı daha fazla baskı hissedecektir aradaki puan farkı açıldıkç. Alonso ise Hulkenberg’i çok fena avladı; resmen sağ gösterdi sol vurdu; tecrübe farkı.

    Bunlar dışında yarış oldukça beklenildiği gibi gitti ve bitti. Belki Ricciardo’nun yarış dışı kalması ve geçen yarışki araçların RBR tarafından muhtemelen değiştirilmiş olması ve belki bir ihtimal Vettel’in de yakıt akış sensörü ayağına elenmesi ihtimalini de göz ardı etmeyelim.

    1. Bir de Massa’ya yine “Xxx faster than you” lafı geldi. Massa’nın oturup bir düşünmesi gerek neden hep benim başıma geliyor diye.

    2. mehmet korkmaz avatarı
      mehmet korkmaz

      hulkun lastikleri bitmisti bence yoksa alonun isi zordu hulk mclaren yada Ferrariyi hak ediyor bence alonso her takima lazim mclarene gelir insallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir