Alonso: “Kabus Gibi Bir Yarıştı”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2014 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Malezya GP’nin kendisi için kabus gibi geçtiğini söyledi.

Son anda Force India pilotu Nico Hulkenberg’i geçerek 4. olmayı başaran Alonso, lider sürücülerden oldukça yavaş kaldı.

Alonso “Dürüst olmak gerekirse tüm yarış boyunca yavaş olduğumu hissettim. Yeteri kadar rekabetçi hissetmedim. İlk bölümde öndekilerle mücadele edecek kadar hızlı değildim. Daha sonra bir kez daha orta sert hamurlara geçince dengeden ve frenlerden memnun değildim. Kabus gibi bir yarıştı.”

“Bölümler arasındaki performans farkı çok azdı. Yakıt azaldıkça biraz hızlandık ve araç içerisinde biraz rahatladık ancak tüm yarış boyunca mutlu değildik.” dedi.

Alonso, antrenmanlara baktıklarında Red Bull’la mücadele etmeyi umduklarını ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Alonso “Dün sıralamaların ardından Mercedes ile olmasa bile Red Bull’la mücadele edebileceğimizi düşündüm ancak en azından Red Bull’a biraz yakındık.”

“Ne yazıkki mücadele edemedik. Bugün Mercedes ve Red Bull arkasında yeteri kadar hızlı değildim. Şu anda tepedekilere göre performans açısından biraz geride olduğumuzu biliyoruz, bu yüzden gelişmeliyiz.”

“Ancak diğer taraftan cuma ve cumartesi günü, Toro Rosso ile olan olay dışında sıfır sorun yaşadık. Pazar günü yine sıfır sorun vardı. Avustralya’da elektrik motorunda sorunlar yaşamıştık ancak burada her şey çok iyiydi.”

“İki yarıştaki performansımıza bakarsak Hamilton’dan sadece 1 puan geride, Vettel’den ise 9 puan önde olmak en az olumsuz şeylerden birisi olsa gerek.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Kabus Gibi Bir Yarıştı”” için 6 yanıt

  1. ertan köseoğlu avatarı
    ertan köseoğlu

    para sınırsız kaynaklar dünyada en çok taraftar sayısı en iyi pilotlar ama bitürlü istenilen aracı üretemiyor ferrari allah aşına biri çıkıp söylesin daha neye ihtiyacı var bu takımın

    1. bu dünyadaddd hersey paraylaa olsaydı ohoooo…

  2. ferrari şampiyonlugu unutsun

  3. Halen Montezemolo’nun çıkıp motorlar üzerine kurulu yeni F1 hakkında konuşmasını bekliyorum. Ferrarilerin durumu ortada.

  4. ferrai aracı hiç tat vermiyor bu gün Alonso resmen döküldü tel tel..

    bu araçla akside mümkün değildi..

  5. bir dahaki yarışa umarım hersey daha ıyı olur motor ers tum gucuyle kullanırsa +18 lık agırlık duzelmesı zor ama olursa 1. lık bıle gelır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir