Marko: “80 Beygir Gerideyiz. Yoksa Lider Olurduk”

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Malezya’da güçlü görünmelerine rağmen Renault motorunun Mercedes motorundan zayıf olduğunu söylüyor.

Marko, motor bazında yaklaşık 80 beygir zayıf kaldıklarını, bu fark olmasa lider olabileceklerini söylüyor.

Marko “Toro Rosso ve Renault ile birlikte ilerlemek için işbirliği yaptık.”

“Evet, daha iyi bir motorla yine zirvede olabilirdik. Ancak şu anda yaklaşık 80 beygir gerideyiz ve öyle olunca zirvede olmak mümkün değil.” dedi.

Red Bull’un daha güçlü motor üreticisine geçme ihtimali için Marko “Elinizdeki ile bir şeyler yapmanız lazım çünkü yarından itibaren bize motor verseler, Mercedes motoruna geçme şansımız yok çünkü bu araç Renault motoruna göre hazırlandı.”

“Düzlükte, virajda yavaşlamadan hızlanmak için her şeyi yapıyoruz ve bu açıdan geliştiğimizi söyleyebilirim.”

“Bahreyn’e bir kaç yeni parça getireceğiz ve Renault henüz motor yazılımında güncelleme yapmadı.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “80 Beygir Gerideyiz. Yoksa Lider Olurduk”” için 21 yanıt

  1. söz konusu f1 dolayısıyla % 1 lik hataya dahi tahammül yokhatta % 0.1 hata..80 beygir güçsüzüz demek %10 a bile tekamül edebilir dolayısıyla doğruluk payı yok.yani rbr mercedes karşısında ecel terleri döküyor.bir şeyleri yanlış yapmışlar yada hesaplamışlar sonuç= mercedes

  2. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    Kusura bakmayında arkadaşlar bi Ferrari fanı olarak eğer Redbull da Şuan Mercedes Motoru olsaydı. pistteki bütün takımlara çok rahat bi şekilde fark atardı. Adamlar ne yapıp edip ne olursa olsun uçak gibi araç yapıyolar helal olsun. Ferraride öylece baksın.

  3. 80 beygir geride olduklarını düşünmüyorum. Bazı sebeplerden dolayı motoru istedikleri güce çıkaramadıkları gibi bir durum olmalı. Yoksa motorun ürettiği güçte çok rahat oynanabilir.

    Acaba bu eksik güç ERS’den mi, yoksa ICE’den mi…

  4. bu ortamda kötülenmesi gereken Mercedes ,geçen yıllar redbull du, şimdi mercedesi yenebilecek en yakın rakip redbull, umarım rekabet izletirler, diğer takımlar belli oluyor artık, bir iyi, bir kötü yarış geçirecekler gibi bu senede rbr liderliğe oynar takdir edilecektir

  5. Mercedes motorunu yakalamak gelişime izin verilmediği sürece im-kan-sız. Mercedes bütün sene güncelleme getirmeden yarışsa RB hariç bir takım yetişemez gibi geliyor bana. Dün yarışı nerdeyse %90 benzin kullanımıyla bitirdi hamilton. Alonso ve Vettel %95i geçmişti en son.. Yani bu zorlamadığı anlamına geliyor.

    İspanya , İngiltere , Macaristan gibi hızlı virajların olduğu pistlerde yakın mücadeleler görebiliriz. Vites aralıklarını değiştirmeye izin verseler o pistlerde de kısa vites aralığıyla mercedes uçabilirdi (ki hala uçacağına inanıyorum) ancak RB kafa tutabilir. Diğer takımların zaten vay haline. Hem motor olarak hem aero olarak mercedesin gerisindeler.

  6. Malezya yakıt değerlerini görebileceğimiz bir yer var mı? Bir ara yarış içinde değerleri veriyorlardı.

    Ben Red Bull’un bu yarışta da normal değerlerde yarıştığını hiç sanmıyorum. Fia tepkilerden çekinerek tepkisiz kalıyor.

    Takımım Ferrari’nin de yakıtı sınırlarda kullanıp avantaj sağlamasını istiyorum. Nasıl olsa sensör bozuk yeaa !

  7. Yalan yaw. 80 beygir yalan. Hız ölçümlerine top speedlere zarta zurta bakınca farkın sadece 35 beygir olduğu görülüyor. O da ancak 6-7 km etkiler. 80 beygir geride olan olsa olsa Ferrari olur çünkü açıkça Ferrari motorunun çekişi yok, Ers’i tam çalışmıyor. Alonso bir açıklama yapmış diyorki açıkçası Ferrari bundan daha iyi olacaktır. Şu anda kendimizi çekiş olarak en iyi takım olarak Red Bull ilekıyaslıyoruz. Sürat olarak en iyi takım olan Mercedese maksimum hızda nasıl yetişebileceğimiz konusunda çalışıyoruz. Bunlar yoluna girdiği taktirde en hızlı olamasakta onlarla rekabet edecek hızlara ulaşabiliriz. Strateji ve dayanıklılıkla kazanabiliriz demiş.

  8. 160 Bg’den 80 Beygire düşmesi güzel demek ki gelişim var Marko da bunu görmüş olmalı. Bu demeçten şunu çıkartabiliriz geçmiş sezonlarda Renault motorunun ne kadar harika olduğunu ve motorun aracın kalbinin olduğunu güçlü bir motor olmadan aerodinamiğin harika olduğu halde yarış kazanılmayacağını görmüş olduk.

    Mercedes harika bir motor harika bir şasi yaptı bu iki birleşim onları baskın kılıyor motorun kerameti olsa diğer motor sağladıkları ekiplerde Mercedes kadar güçlü olurdu. McLaren fabrika takımından 30 bg daha az güce sahip olduğunu söyledi bununda nedeni yakıt ve yağ firmalarının farklı olması Mercedes Petronas ile çalışıyor McLaren ise Mobil ile sırf yakıtta motorun 10-15 Bg daha fazla güç kazanıldığı düşünülüyor.

    Bahrayn testlerinde olanlar ortada üst üste seri olarak 25 turu atamayan takım şuan harika iş çıkartıyor. Garajdan çıkamayan Renault vardı ya Mercedese en yakın motor Ferrari ise maalesef en zayıf motor izlenimlerime göre çekiş çok zayıf düzlük hızı yetersiz bu alanda bizden bile gerdiler Kimi bir Caterhamı geçmek için çok mücadele etti ama geçemedi maalesef sorunlu Lotus Renault’a bile atak yapamadı buda gerçek durumlarını ortaya koyuyor.

    Renault Bahreyn’e güncellemek ile gelecek motorda ne kadar fark kapatacağız görelim ama şuna inanıyorum ki Mercedes elbette yakalanacak.

    1. McLaren motor için milyon dolarlar ödesin Mercedese üstüne birde 30Bg güçsüz motor versinler ohh ne güzel dünya.İyiki Hondaya geçicez yoksa hertürlü katakülleye getirirlerdi McLareni.

    2. yani bu yorumlar biraz objektiflikten uzak olmuş bence. ben de bir renault kullanıcısıyım normal hayatta dolayısı ile sempatim var ama gerçeklikten uzaklaşmamak kaydıyla. bütün takımlar, pilotlar mercedes’i yakalamak üzerine konuşuyor. peki mercedes ne yapacak hazır öndeyken diğer takımlar onları yakalasın diye hiçbir geliştirme yapmayacaklar mı? bu tabii ki mümkün değil. diğer takımların mercedesi yakalaması için mercedes’in yapmayı akıl edemeyeceği çok özgün fikirler geliştirmeliler. peki bunu neden sezon öncesinde 2013 yılının ortasından sonra düşünmeye başlamadılar. yakalamak öyle kolay olmayacaktır. yalnızca redbull’un biraz yaklaşabileceğini tahmin ediyorum o da şef tasarımcıları sayesinde ve aero olarak. mühendisliği aynı kalacak olan bir motorun yalnızca yazılım ve yakıt farkı ile mercedes motoru ayarına gelmesini pek gerçekçi görmüyorum. unutulmamalı ki ferrari ve redbull dahil olmak üzere ne yapılırsa yapılsın mercedes bunları yapabilecek bütçeye de mühendis kadrosuna da sahip.

      1. ha bir de markonun motor güçleriyle alakalı bu asılsız iddialarından gına geldi artık. ayrıca eğer gerçekse bu 165 veya 80 beygir olmasına gerek yok. renault ve ferrari gibi iki dünya mankası motor üretici firma 10 beygir bile olsa başarısız sayılmalıdır. benim arabam 75hp, keşke 85hp olsa diyorum hala, düşünün ki gramların hesaplandığı bu sporda 80hp eksik güç. tam bir hayal kırıklığı.

    3. RENAULT ENGINE arkadaşım konu dışı ama romain grosjean arkadaşımızı göremiyorum. bilgin varmı.

  9. Bozuk saatin doğru gösterdiği ilk an.

  10. Redbull geçen yıllarda Renault motorunu övüyordu az yakıyor diye şimdide şu kadar eksiğiz diyor. Eksik olduğunu herkes biliyor geçen senede eksiktiniz ama aero sayesinde uçuyordunuz. Bu sene ERS ve Turbo motor konusunda Mercedes çok başarılı olduğundan geride kaldınız. Belki Mclaren geliştirdi kendini ama mercedes motorlu tüm araçların sırrı motor gücü…
    Bahreyn ve Çinde hava sıcaklığına takılmazsa Mercedes motorlu araçlar domine eder.

  11. Bende bunu diyecektim “Mercedes motoruna geçme şansımız yok çünkü bu araç Renault motoruna göre hazırlandı.” herkes mercedes motoru bizde olsa bu araçla daha hızlı olurduk diyor. Öyle birşey olsa aracın arka tarafı komple değişecektir ama genede Adrian Newey olduğu için o motora göre tasarladığın da ben genede büyük bir fark oluşur diye düşünüyorum.

  12. Bg’de eksik olsun Marko.

  13. Red Bull: “Lider Mercedes’e Göre 165 Beygir Daha Az Güce Sahibiz!”

    marko bir dediğin diğerini tutmuyor.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/43375-red-bull-lider-mercedese-gore-165-beygir-daha-az-guce-sahibiz.html

    1. Bu sözü sezon başlamadan önce söylemişti. Bunu söyledikten sonra Renault la birlikte yeni yazılım yazdılar.

      1. “Bahreyn’e bir kaç yeni parça getireceğiz ve Renault henüz motor yazılımında güncelleme yapmadı.” dedi.

        1. en son yazılan yazılımın üstüne bir güncelleme yapmadı anlamında o biraz dikkatli oku yada eski haberleri takip ederek yorum at.

        2. Renault Melburn deki motor yazılımını kullanıyor şu an için herhangi bir güncelleme mevcut değil.

          Bahreyn deki güncellemeler ile birlikte büyük ihtimal kafa kafaya gelicekler Mercedes ile işte o zaman pilotaj ön plana gelicek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir