Hamilton: “Antrenmanlarda Öğrendiklerim Sayesinde Rosberg’e Fark Attım”

Lewis Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg’i antrenmanlarda öğrendikleri sayesinde büyük farkla geride bırakabildiğini söyledi.

Hamilton, pole pozisyonundan başladığı yarışı takım arkadaşının 17 sn farkla önünde tamamladı ve bu sene ilk galibiyetini aldı.

Hamilton “Devasa bir fark. Kariyerimde aynı aracı süren takım arkadaşıma karşı böyle bir fark yaptığımı hatırlamıyorum.”

“Antrenmanlardan itibaren fark oluştu. Antrenmanlarda çok şey öğrendik. Öğrendiğimiz şeyleri uygulamaya koyduk. Bunlar çalıştı ve bu sayede onu uçurdum.”

“Kendimi, takım arkadaşımın beni zorlamasından daha fazla zorluyorum. Beni zorlayan şey kendimden geliyor.”

“Nico çok hızlı ve ilk yarışı kazandı. Her zaman tepede bu yüzden birbirimizi zorluyoruz.”

“Ancak bu sene kendimi ekstra zorluyorum.” dedi.

Hamilton’un eski takım arkadaşı Jenson Button ise Hamilton’un bu galibiyetinin Rosberg’i psikolojik olarak yaralayacağını düşünüyor.

Button “Lewis’in yaptıkları Rosberg’i biraz yaralayacaktır. O, süper hızlıydı.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Antrenmanlarda Öğrendiklerim Sayesinde Rosberg’e Fark Attım”” için 11 yanıt

  1. Ham’den ilginç bir çıkış olmuş, bence isteseydi 30 sn+ fark yapabilirdi , fazla yormadı kendini . Ama takım arkadaşı ile iyi geççinmek varken onun kafasını ezmeyi tercih etti, pek beğenmedim yorumunu. Ancak yarışta Nico’ ya fark atması çok hoşuma gitti 🙂

  2. Bu pistlerden kimler geldi kimler geçti mütevazi ol levis mütevazi ol.

  3. Alakasız bir demeç, aralarında sorun var da haberimiz mi yok acaba? Antrenmanlarda bir şey bulduysan diğer araçla da paylaşırsın.

    Belki aralarında anlaşmışlardır, hazır araç hızlıyken telemetri paylaşımı yapmayıp yarışalım diye…

    Button da boş durmamış, kancayı Rosberg’e takmış hani.

  4. Gereksiz bir yorum boşuna gerginlik.

  5. Hamilton zaten geçen sene 20 yarış varsa 15 inde tempo olarak Rosbergten öndeydi.

    Dayanıklılık sorunu olmazsa Hamiltonın şampiyonluk yolunda rakibi Vettel olur

  6. nico yu fazla küçümsemişsin lewis. nico her zaman takım arkadaşlarıyla iyi geçinen bir insan olmuştur ama savaşı sen başlattın gibi görünüyor. ama bence unuttuğun bir şey var nico bir şampiyon kanı taşıyor bu kadar kolay kabullenmiyecektir bu farkı. ilginç şeyler olabilir bundan sonraki süreçte bu iki takım arkadaşı arasında. bu açıklamalardan sonra desteğim nico ya.

  7. Herşeyin mükemmel olduğu bir hafta sonuydu, zaten Hamiltonu gününde olduğu zaman yenmek çok zor, bakalım Vettel gibi mükemmel aracı mükemmel istikrarı ile birleştirecekmi?

  8. Yusuf Hitay avatarı

    2012 kanada. kazanan l.hamilton, bir tur geride j.button.

  9. Lewis psikolojik savaşa başlamış Nico’ya karşı.

  10. gerçekten bir akıl hocasına ihtiyacı var saçma yorumları yapmadan duramıyor. mercedes ‘in tek ihtiyacı pilot sorunu onu da bizimki çıkaracak gibi

  11. Gerçekten de kendini çok geliştirdin geçen sene lastiği hemen bitiriyordun malezya gibi bir pistte lastik korudun benzin tüketimin gayet iyiydi. Bu sene şampiyonluğun yakın olduğunu biliyorsun o yüzden diğerleri gelişmeden maksimum puan almak lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir