Montezemolo "Raikkonen Geri Dönecek"

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo, takımının son şampiyon Raikkonen ile anlaşmasını uzatmasını savundu ve Raikkonen’in performans olarak tekrar düzeleceğini söyledi.

Montezemolo, La Gazetta Della Sport’a yaptığı açıklamada "Onun anlaşmasını uzattığımızda bazılarının bize katılmadığını biliyorum ancak Ferrari ile daha ilk senesinde şampiyon olan bir dünya şampiyonu hakkında konuşuyoruz."

"Kimi futbolda bir süre forvette gol atamayan harika oyunculara benziyor, onlar iyi oldukları için er ya da geç tekrar gol atarlar, bu da onlar ve takımları için iyidir." dedi.

Montezemolo takımının yağmurda sorun yaşadığını kabul etti ancak geçen hafta Mugello’da bir gün yağmur altında çalıştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Montezemolo "Testler çok olumluydu ve bir günü yağmur altında geçti. Buna çok ihtiyacımız vardı çünkü benzer koşullarda lastikleri ısıtmakta zorlandığımız bir aracımız var." dedi.

Montezemolo ayrıca sezonun geri kalanında Massa’ya ya da Raikkonen’e mücadeleleri ve rolleri hakkında öğüt vermesi gerekmediğini söyledi.

Montezemolo "Felipe’nin öğüte ihtiyacı yok, her zaman görevini yaptı. Hızlı ve takım ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor. Aracının yarışı tamamlaması için risk almaması yeteneğini takdir ediyorum."

"Felipe ve Kimi ne yapmaları gerektiğini iyi biliyorlar çünkü her ikisi de Ferrari adına yarışıyor. Kurallar her zaman açık oldu, hepimiz takım için çalışıyoruz." dedi.

Montezemolo bu sene de her iki şampiyonluğu kazanabilecekleri konusunda kendilerine güveniyor ancak ilk Singapur GP için sabırsızlanmadıklarını da kabul ediyor.

Montezemolo "Açıkçası harika bir güvenim var. Üst üste 11 sene şampiyonluk mücadelesi veriyor. Williams, Mclaren ve Renault gidip geldi ancak biz her zaman orada olduk."

"Sürücülerimiz gelişim için ne gerekliyse ona ve gelecek yarış Singapur’a odaklanıyorlar. Ancak bu pistin Valencia gibi geçişe mümkün olmayan bir pist olduğu izlenimine kapıldım."

"Bu şekilde pistler Formula 1’in geleceği için kötü." dedi.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    "berk özdemir", 2006'da McLaren'in hüsrana uğradığını söyleyip, 2005'de ise Ferrari'nin aynı durumda olmadığını çünkü o sene Ferrari'nin sezonu 3. sırada bitirdiği söylemişsin. Hüsrana uğradığını söylediğin sene McLaren, tıpkı 2005'deki Ferrari gibi 3. olmuştu. Ferrari ile arasındaki tek fark 2005 ABD gibi beleş bir galibiyet alamamıştı.

    Ayrıca, Montezemolo 1998'den beri şampiyonluk mücadelesinde olduklarını söylemiş. 2005'de Ferrari şampiyonluk mücadelesinde miydi? Sezonu 2. sırada tamamlayan McLare'den 82 puan fark yiyerek, sezonu 4. sırada tamamlayan Toyota'nın 12 puan önünde, tek galibiyet (?) ile 3. sırada bitirebilmişti. Anlatabildim mi güzel kardeşim?

  2. berk özdemir avatarı
    berk özdemir

    2005 senesi takvimden çıkarılmadı ancak o sene ferrari markaları 3. sırada…Schumacher de pilotlar klasmanını 3. sırada bitirdi..ne geçen sene reno gibi ne de 2 yıl önceki mclaren gibi hüsrana uğramadı..

  3. Allah allah dönmez demek ha :))

  4. mike shinoda avatarı

    vega_nitro kimi raikkonen saf hız olarak bakıldğında dünyanın en hızlısı oalrak görülüyor bu görüş ne taraftarlara nede buraya yorum yazan bizlere ait… Bu görüş dünya da yarışmış otoriteler, takım patronları ve diğer pilotların görüşleri yani şu anda düşüş yaşanıyor olabilir ama araç kaynaklı pilot kaynaklı değil hızlı turlara bakarsan Raikkonen ezici bir üstünlüğe sahip… Ama ne yazıkki hızlı turu atmak sadece hızını kanıtlar

  5. Şu anda en iyi pilot? Belli oluyor. Şampiyona sayısına bakarsak şu anda griddekilerin Alonso en iyi, yarış başına düşen puana bakarsak Hamilton en iyi. Kimi sadece populerlikle en iyi oluyor diyebilirim.

    Yağmur yağarsa biraz zor geri dönmesi ama kuru havada döner bunu da söyleyelim.

  6. onur aybars avatarı

    Nasıl üst üste 11 sene şampiyonluk mücadelesi verildi? 2005 senesi takvimden çıkarıldı da bizim haberimiz mi yok?

  7. burak böcek avatarı

    Bu sene çok zor hatta imkansız gibi.ancak seneye ve belki ondan sonraki sene tekrar kazanabilir.bekleyip görücez

  8. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    şüphen mi vardı montezemolo???? :))) World champion is Kimi Raikkonen!!!!

  9. "yorumu yalan etme arkadasss:S"

    derken?…

  10. adem bereketoglu avatarı
    adem bereketoglu

    yorumu yalan etme arkadasss:S

  11. bu sezon kendi adına dönüş için oldukça geç kaldı en azından belçikada dönebilseydi kendi adına bir şeyler değişebilirdi, o mucize olabilirdi…artık takım için bir geri dönüş yapsa iyi olacak yoksa takımlar şampiyonluğu gidecek gibi…devamlılık sorununu aşabilirse gercekten şuanda yarışan pilotlar içerisinde en hırslı olanı kimi! '10 a kadar 2 dünya şampiyonluğunu rahat alabilir…

  12. adem bereketoglu avatarı
    adem bereketoglu

    kimi bence levisi durdurabilcek tek pilot,,macaristanda nekadar sanssız oldugunu yine gördükk..ferrari kontrat uzatmakla en iyi kararı vermisss yannıs massa ferrraiye yakısmıyo bence katılanlar;)

  13. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    kimi dünyanın şu andaki en iyi pilotu.ama bir duraklama dönemi yaşıyor.şampiyonluk bu yıl pek önemli değil.o her zaman yarışçıların korkulu rüyası olacak.şanssızlıkta birgün biter.

  14. Raikkonen'in şampiyonluk için Ferrari'den çok McLaren'e teşekkür etmesi lazım. McLaren'deki Raikkonen ile Ferrari'deki Raikkonen çok farklı.

  15. valla Ben Pek Sanmıyorum Ama ÇOk Hızlı Bir Sürücü Ama f1'i Sevdigini Sanmıyorum Tek Seydigi Şey Bence Adrenalin.

  16. bu sene gectii zaten.ama Kimii geri dönücek inanıyoruz buna.montezemolo'nun da dediği gibi "Ferrari ile daha ilk senesinde şampiyon olan bir dünya şampiyonu hakkında konuşuyoruz."

  17. Ahmet  Keleş avatarı

    seneye daha iyi başlar herhalde ama bu sene pek olcak gibi görünmüyor

  18. ecrin deniz avatarı

    bekliyoruz…:)

  19. rıdvan karaca avatarı
    rıdvan karaca

    heraldee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir