Hill: "Hamilton'a Spa Galibiyetini Geri Verin"

yazar:

kategori:

Damon Hill Formula 1’in iyiliği için yurttaşı olan Lewis Hamilton’a verilen 25 saniye cezasının Pazartesi günü FIA Temyiz Mahkemesinde yapılacak duruşmayı kazanmasını umuyor.

Hill; "Eğer Lewis Hamilton Belçika’da kaybettiği puanlar yüzünden Dünya Şampiyonluğunu kaçırması çok gülünç olurdu,"dedi.

"Belçika Gp’sinden sonra verilen karar  sporun güç dengesine göre mi yoksa Ferrari’ye yönelik mi çalıştığı söylentilerini arttırdı."

1996 Dünya Şampiyonu söyle devam etti: "İyi bir karar değildi. Hamilton limitlere kadar zorladı, çünkü bu onun yarışma tarzı. Fakat onun herhangi bir kural ihlali yaptığını düşünmüyorum."

"Hamilton’ın yaptığı gibi pistten ayrılarak avantaj sağlarsanız, kazandığın yeri geri vermen gerekir. Hamilton’da kesinlikle bunu yaptı."

"Raikkonen’in geçmesi için gazdan bir süreliğine ayağını çekti ve yerini verdi, buda tüm Hamilton’ın yapması gerekendi. Sonraki virajda, Lewis onu düzlük sonunda geç frenajla geçti."

 

 


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    kendine ters düşüyorsun o kupayı ilk hamilton aldı o zaman ondan alınıp Massaya verilmeseydi.

  2. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    yapılan tipik bir ingiliz milliyetçiliğidir. Hill'in böylesi durumlarda nasıl demeçler verdiği, yanlışta olsa her zaman bir ingiliz pilotu savunduğunu çok iyi bilir takip edenler.

  3. en TEMİZİ hiç geçiş yapmasın pilotlar yada geçişte yasaklansın:)

  4. birine " bu seferlik hoş gördük, ama bak şikayet ediyorlar zor durumda kalıyoruz, görmezden geliyoruz ama bir daha yapma" deniyor..diğerine " biz sana yarış içinde kurallara aykırı bi durum yok demiş olabiliriz, bu yaptığın şeyin kurallarda bi cezası da yok, ama buna rağmen sen, bizim yazılı olarak belirtmediğimiz ve sonradan duruma göre ekleyeceğimiz kurallara da uymalıydın, bu yüzden sana ceza veriyoruz" deniyor ..sonra tutup fia tarafsız deniyor..komedi resmen

  5. kurallardaki boşlukların değerlendirilme şekline bakın .)) ferrari hareketli taban kullanır, şikayet edilir, kurallara aykırı bulunur..ceza verilmez, puanları silinmez..ama lewis kuralların belirtmediği ( aslında belirtmemişse, kuraldışı değildir,sırf lewis için kural eklendi) açıklardan yararlanınca cezalandırılıyor..kural açıklarından yararlanma konusunda fianın tavrı ortada

  6. onur aybars avatarı

    Bu olayın görüşüleceğine ihtimal vermiyorum. Boş bulunup da, "Görüşelim" deseler bile sonucun değişeceğine hiç ihtimal vermiyorum.

  7. arkadaşlar konuyu uzatmayalım en iyisi Şenolun dedigi gibi kuralda boşluk vardı bu boşlugu gören fia kapadı yani yarıştan yarışa kural deişikligi falan yapmıyor bu boşluguda spada gördüler neden anlamak istemiyosunuz cezayı tartışmıyorum zaten temyiz herşeyi söyler

    başlıgın içerigine yorumlara devam edelim…

  8. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    vıdıvıdıcvıdı konu kapandı hill senin zamanın gibi

  9. arkadaşım kurallarda avantajını vermesi gerektiği yazıyor ilk viraja kadar geçiş yapamazsınız diye bir şey yok bu olay Spa'daki olaydan sonra çıkmış bir şey emin ol bu kurallarda yazsaydı Lewis atak yapmazdı veya geçseydi bile yolunu geri verirdi en kötü ihtimal takım uyarırdı böyle böyle diye ama o zaman kurallarda sadece haksız kazancını geri vermesi gerektiği yazıyor 10sn bekleyip yavaşlayacak veya şu kadar yavaşliyacak diye bir şey yok!!FIA eğer uyarsaydı tekrar takımı yol vermesi gerektiği konusunda o zaman çok daha farklı olurdu ama 2 kez onay vermişler takımın ve Lewisin yapabilceği bir şey yok LEwis'in galibiyeti haksız yere elinden alınmıştı temyizde geri verilmelidir! Kuralda boşluk varsa da bunun cezasını Lewis çekmemelidir..

  10. burak böcek avatarı

    Sadece bazı uygulamalar değişiyor yarıslardan sonra sezon içersinde.oda guvenlık aracı uygulaması gibi.bu tıp durumlarda takımlar memnunıyetsızlıklerını bıldırıyorlar ve tehlıke arz edicek yarıslarda bu uygulama degisiyor.ancak hıc bır kural deişmez yarıstan yarısa.sezon içerisine yada sezon bitince damdan duser gibi kural konulmaz.herseyden once guzel bır tartısma ortamı var burda karsı goruslerın olmasıda guzel artık bu konuya daha fazla yazmak ıstmeıyorum.cokca yer ısgal ettime ınanıyorum.doğruyu bulucak olan yarınkı mahkemedır bız ne desekte bı ortak noktaya varamayız.cunku herkews kendı dedıgını dogru kabul eder.neysekı saygısızca bır durum olmadı saygılar

  11. burak böcek avatarı

    pitten geçme cezası verılmesı ıcın boyle bır ıhlal yapılması gerekıyor herhalde yada sarı bayrakta geçiş gibi yada pit yolunda hız lımıtını asmak gibi ihlallerde oluyor.pitten geçme cezası var dıyorsun neye gore verılecek bu ceza sence soyledıgın mantık lımı.birisi şikan kesmese yada dediğim ihlalleri yapmasa pitten ne die geçiş cezası alsın.sezon bası butun kurallar bildirilir her yenılık takımlara bildirilir.yarıstan yarısa kural değişikliği olmaz.

  12. burak böcek avatarı

    öyle bir kural yoktu ve bunu sımdı koydular dımı.ama kımse ozellıkle mclaren bunu demedı savunmasında dimi.2.virajda mı atak yaptı hamılton yoksa yerını verır vermez mı.fia nın hatasınıda bulduk en sonunda hadı hayırlısı yakında kararlarıda bız alıcaz zaten.nasıl yoktu o kural neye gore yoktu gidip inceledınız mı arkadaslar.yapmayın allah askına.mclarenın takıldıgı tek nokta geçiş yaparken ızın verıldıgı ıkı kez.onay alınarak yapıldıgı yanı.kım soyledı boyle bır kural yoktu belçikada kondu dıe oyle sey mı olur

  13. Yavuz Balcı avatarı

    benim demek istediğim yarışla falan alakalı değildi. bazı söylemler hoş olmuyor anlamındaydı. asirlarca türk topraklarında huzur içinde yaşayan azınlıklar olmasına rağmen barbar türkler olarak görüldük. kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmayalım. hak neyse o olsun. düşüncelerimiz farklı olabilir. ayrıca ron dennis in açıklaması vardı ki sitede de yayınlandı. hangi konu hakkında olduğunu hatırlamıyorum ama ingilizliğimden utandım diyordu. ayrıca bende bir ingiliz değilim ama hamilton un hakkıydı o yarış bence cezalık bir durumda yok. bilmem anlatabildim mi. şimdi çıkıp ta içimizde ki ingilizler demeyinde :))) saygılar.

  14. benim dedigim kural yol verdikten sonra atak için 2. virajı beklemesi kuralı yoksa pitten geçme cezası zaten vardı avantajı saglayan ve geri vermeyen pitten gecerdi evet bu biliniyo ama yol verdikten sonra hemen atak yapmak artık yasak bu yeni 🙂

  15. burak böcek avatarı

    Ve evet ingiliz basını f1 çevresinden eski ingiliz pilotlar ve mclaren haklı olarak itiraz edicektir.aynısnı türk pilot ve takımıda olsa hepimiz itiraz ederdik.bu illede haklı olucagımız anlamına gelmezdi.ayrıca hille katılmadıgım bir nokta şampıyonlugun bu ceza ıle kaybedılebılecegını soylemıs.o zaman bir pilot şampıyonluga giderken hersey serbest olsun ceza verilmesin.massada yarın kessin şikanı ceza verilmesin yada pitte bassın gitsin ama kaderiye oynanmasın.

  16. burak böcek avatarı

    Siz pilotların yorumlarını okumadınız galiba.15yıldır f1ide nasıl izlediniz merak ediyorum.kural yaratılmadı zaten vardı.siz haberiniz olmayınca böyle dersiniz tabi.aynısını fransada yaptı pitten geçme cezası verilmedi mi kardeşim.sebastian borudais öyle demedi mi.demekki biz yarısan pilotlardan daha iyi biliyoruz.anmada göz yası akıttınız tamam yarın dananın kuyrugu kopar merak etmeyin verirler geri galibiyetinizi

  17. yavuz senin saydıgın isimler konumu geregi bu tarz açiklamaları rahatlıkla yapamıyolar hiç kafanı yorma onlarda ununu eleyip elegini asmış olsalardı rahatlıkla bu tarz konuşurlardı komplexle alakası yok bariz belli işte adam kendine göre konuşyo normal karşılıyorum dedim zaten mesajda.. bende olsam öle yapardım 🙂

  18. Yavuz Balcı avatarı

    serdar unutmadan max mosley nereliydi. ron nereli. lewis nereli. mclaren ne takımı. ne ingilizi ne milliyetçiliği kardeşim. hakikaten artık komplekse girdiğini düşünüyorum şu ingiliz milliyetçisi sözünü yazanların. bende türk milliyetçisiyim itirazı olan varsa buyursun burdayım. tadında bırakın artık bazı şeyleri.

  19. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    ya olay gercekleseli 2 hafta gecdi hala tartisiyosunuz ne kadar abrtili bir sey ya
    yeter artik yok kimimis yok hami mis
    zaten karari vercek olanlar vercek yakinda ozaman konusursunuz gelen giden hala yorumluyo olayi

  20. Ahmet  Keleş avatarı

    uğur aras adminler gelmiş herhalde aşağıda birşey görünmüyor. Ben sadece sana cevaben yazdım ben en sevmediklerim dahil hiçbir pilota hakaret etmem zaten ki Schumacher'e hiç etmem saygım var sevmesemde.

  21. gürcan fianın hatası oldugu doru zaten… öle bi kural yoktu, vardıda kimsenin haberi yoktu gibi bi durumda söz konusu deil sezon başında açıklanmamış olması kimsenin bilmemesi gayet normal çünkü o an orda yaşanan bi olaydan yola çıkılarak keşfedilen bi kural buda hamiltona denk geldi 🙂 kimsenin bilmedigi kural yüzünden ceza almadı yani herkesin bildigi kural yüzünden ceza aldı 🙂

    neyse konuyu dagıtmayalım hill in düşünceleri gayet normal sonuçta bir ingiliz hemde milliyetçi bir ingiliz sadece sölemiş olmak için sölüyor dikkate alınmayacagını oda biliyor.
    daha önce buttun içinde açiklamalarını görmüştük .

    bu arada arkadaşlar yorumlarda saygı çercevesini aşmadan devam edelim teşekkürlerr.

  22. Biz Lewis in 1.liğini geri alacağını düşünmüyoruz.
    Bu şekilde şampiyon olmak daha eğlenceli olur hem fia hem ferrariyi yenmek zevkli olucak

  23. aragon

    yarın bu ceza görüşülmeyecek bile. fia temyiz mahkemesi diyecekki verilen ceza pitten geçme cezası yerine verildiği için bu karar temyiz edilemez.ferrarici arkadaşlar müsterih olsun fia laudanın hill in açıklamalarına bakarak ferrariyi üzmez…yarın çıkacak bu kararada fazla sevinmenizi önermem sizi son yarıştan sonra lewis üzecek ve fia yı….

  24. yorumunuz silinmiştir lütfen hakaret etmeden yorum yapalım!

  25. gurcan hezer avatarı

    Tamamen FİANIN hatası HAMİLTONA verilen birilerinin yaratması ceza…
    Ben 15 senedir f1 izliyorum böyle avantaj sağlayan sürücünün 1 viraj beklemesi gibi bir yaratma kural görmedim ,duymadım…
    Böyle bir kural varsa sezon başı neden açıklanmıyor da sürücüler mağdur oluyor
    Kural yeniyse HAMİLTON bilmediği (kimsenin bilmediği)bir kural yüzünhden neden ceza alıyor?

  26. site yonetımı suanda sanırım yerınde yok bende beklıyordum silinmesini pazar oldugu içinmidir adminler ortalıkta yok sanırım.

  27. burda kimse kimseye hakaret edemez uğur arkadaşım site yönetimi derki kim olursa olsun hakaret edemezsiniz yeterli mi?

  28. sana etme diyen mi var.?

  29. Ahmet  Keleş avatarı

    duvar olduğunu varsaysan duvar olduğunu varsaysan …… Duvar olduğunu varsayıyorum Raikonnen hamiltona yer vermiyor ve duvarla f2008 arasında MP4-23ü parçalıyor ondan sonra 1 sene boyunca Kanada'da raikonnene arkadan daldı kazma hahahahaha diye dalga geçmeler, RAikonnen'in kariyeriyle oynadı yorumları vs… Ayrıca sitede yorumculara ve pilotlara hakaret etmek yasak değilmiydi Damon Hill eski pilot diye ona hakaret edilebiliyor mu yoksa o zaman Bende Schumacher'e edeceğimde!

  30. Damon Hil de fanatik bir mclaren pilotudur:)))) (!)

  31. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ne geri vermesi alınan birincilik geri verilmez :)))

  32. tamam seneye duvar koyacaklar oraya:D
    nasıl insanlar bunlar.Orada Kimi kapattı tamam birşey demediniz bir sonraki hafta hamilton yaptı demediğinizi bırakmadınız.anlaşılan sadece gülmek lazım yorumlarınıza

  33. Burada duvar var,burada bina var,burada karşıya geçen inek var,geçmek yasak arkadaş..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir