Red Bull: “Gelişme Görmezsek Başka Motorlara Bakarız!”

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu Red Bull, Renault’nun önümüzdeki aylarda turbo motorunda gereken gelişimi göstermemesi halinde alternatif motorlara bakacaklarını söyledi.

Kış dönemindeki krizden iyi bir şekilde çıkmayı başaran Red Bull, Renault’nun turbo motorundan henüz istediği performansı çıkaramadı. Red Bull aracının virajlarda çok hızlı olduğu ancak düzlükte motor nedeniyle yavaş kaldığı söyleniyor.

Helmut Marko “2 ya da 3 ay içerisinde dikkate değer gelişme olmazsa o zaman kesinlikle alternatifler hakkında konuşuruz.”

“Biz motorun içerisinde kendimiz ekstra beygir gücü koyamayız. Şu anda Rosberg ya da Hamilton’u geçmek için onların sorun yaşamasını umuyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Gelişme Görmezsek Başka Motorlara Bakarız!”” için 23 yanıt

  1. la hiçbir yere geçecekleri yok. sallıyorlar. redbull sanki bilmediğimiz bi takım.

  2. Bu tür haberlere pek itibar etmem hele de bu haberin içerisinde Marko varsa Webberin de söylediği gibi ben bu adamın takımda ne iş ile meşgul olduğunu anlayamadım bir dediği diğer dediğini tutmuyor. Testlerde 160 bg zayıfız dedi geçende 80 bg zayıfız dedi, yazılım ekibimizi Parise gönderdik motor yazılımı üzerinde çalışıyorlar dedi 1 gün öncede Renault’u yazılım üzerinde çalışmamakla güncellememekle suçluyor.

    Gelelim temel sorunlara Jerez testleri itibaren iyi bir başlangıç yapamadık bu doğrudur ama o günden bugüne kadar büyük adımlar atmayı başardık testlerde Mercedes ve Ferrari’nin gerisindeydik ama şuan bu iki üreticisinin arasında Mercedes’e en yakın motoruz içten yanmalı motor da Mercedes’in gerisinde değiliz ama ERS-MGU H-MGU-K OLARAK gelişmemiz şart buradan elde edeceğimiz performans ve güç artışı ilaç gibi gelecektir. Turbo gelişime açık yazılım ve sürülebilirlik olarak adımlar atılmalı gerisi çörep söküğü gibi gelecektir. Biz bunları yaparken Mercedes boş durmayacak ama şu var gelişim potansiyel alanı en fazla olan Renault motoru, Mercedes ise sona yaklaşıyor büyük performans ve sorunsuzluk olarak.

    Red Bull ister Renault motoru ile devam etsin ister etmesin Renault bu arenada 1977 yılından beri vardır yine var olmaya devam edecektir bu birlikteliğin bitmesi tekrar Renault’un fabrika takımı olarak pistte yer almasına neden olabilir ki buna da çok sevinirim.

    Red Bull 2007 sezonundan bu güne kadar almış olduğu desteği mevcut motor üreticileri içerisinde almasına imkân yok. Mercedes 1995 sezonundan beri çalıştığı McLaren’e şuanda gereken imkanı sağlamıyor maalesef kaldı ki Red Bull’a sağlayacak. Ferrari desek üzülerek söylüyorum durumları ortada motor sağladıkları takımların durumları ortada 2006 yılında alınan motordan zaten memnun kalmamıştı Rbr. Honda ise 2015 için sadece McLaren’e motor sağlayacak başka hiç kimseye motor sağlamayacak Honda motor sporları başkanı böyle demişti 2016 da belki başka müşteriler bulabiliriz ama ne olursa olsun önceliğimiz McLaren diye. Geriye projesi durmuş bir Cosworth var motorlar dondu yarıda kalmış bir güç ünitesi 2015 güç ünitesine hiç başlamamış bir Cosworth var buda Rbr’nin işine ne kadar yarar bilemiyorum. İsterlerde bu sezon içerisinde motoru değiştirsinler kafadan sezonu kapamak demek bu. Bunlar ihtimaller ve olabilecekler hayırlısı diyorum son sözü Marko değil iki büyük patron söyler bunlar Carlos Ghosn ve Dietrich Mateschitz’dir.

    1. Meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın
      Sizin renaulta herhangi bir göreviniz var mı yoksa sempatizanı mısınız
      Eğer varsa ve sırf Forumlarda yanlış algıyı gidermek için bilgilendiriyor sanız
      İbrahim aybarı tebrik ediyorum böyle bir hassasiyeti için

      1. Neden yanlış anlayayım böyle bir soruyu sorduğunuz için teşekkür ederim. Üzülerek söylüyorum Renault ile uzaktan yakından hiç bir görevim yok Üniversite öğrencisiyken 60 gün bir staj yaptım hepsi bu. Renault’a karşı sevgim dedemin 1977 yılında almış ve halen bizde olan bu arabadan geliyor. Umarım merakınızı giderebilmişimdir. Saygılar

    2. mercedesin gelisimi konusunda bu kadar emin olmamak lazim

      yillardir rbr araci hakkinda gelisimin sonuna geldiler zaten mukemmel olan bir seyi daha fazla gelistiremezler dedik ve her defasinda yanildik.her zaman daha iyisi mumkundur

  3. Bu arada Redbul başka motora geçerse sanki renault iflas edecekmiş gibi bir durum ortaya çıkıyor,
    Unutulmasın Renault Tam sayı bilmiyorum ama şampiyonlukta (Bİlenler vardır düzeltsin lütfen)Wiliams. Benetton ,Redbul,ve Renault olarak diğer üreticilerden fazla şampiyonluk yaşamış bir motor üreticisidir.

  4. Hondaya gecsin diyen olmuş ama Mclaren buna kesinlikle müsade etmez. Kesinlikle veto hakkı vardır

    Arkadaş burada tedarikçi Honda!
    onlarda sırf mclaren ile gözükmek için o kadar yatırım yapmıyorlardır,başka takımlara motor verip en azından ticari ve reklam pastasından faydalanmak isteyeceklerdir

    1. Honda’nın başka takımlarada motor vermesi kaçınılmaz ama öncelik her zaman McLaren olmalı. tıpkı Renault’un Redbulla yaptıgı gibi.bu konuda mutlaka McLaren hak sahibi olacak şekilde anlaşma yapmıştır.Ron asla yaş tahtaya basmaz 🙂

      1. Tam olarak öyledir diye bir türlü kendimi inandıramıyorum,
        Çünkü mclarenin önünde öyle bir otoriter anlaşma yapmak için sınırsız seçenek yok.

  5. unuttunuz mu yoksa bilmiyormusunuz anlamadım. Newey daha önce de mercedes e geçmek istedi mercedes kabul etmedi. ne mercedes ne ferrari bunu kabul etmez. honda, mclaren anlaşması engellemiyorsa mümkün ya da cosworth

  6. Hondaya gecsin diyen olmuş ama Mclaren buna kesinlikle müsade etmez. Kesinlikle veto hakkı vardır .

  7. ne virajmış arkadaş yaa. kim köşeyi hızlı dönerse o kazanacak sanki. bizim siyasetçileri yarıştırmak lazım köşeyi hızlı dönmekte rakipsizler 🙂

  8. bazı arkadaşlarım önceki yazılarında mersedes motoruna geçsin demişti. peki Adrian Newey’in şase tasarımını mersedes mororu dayanabilecekmi? belki şuan güçlü görünebilir, ama Adrian Newey tasarımları hep ileri dönüktür. onun için Adrian Newey renault motorundan şikayet ettiği zaman bu iş bitmiştir derim.
    onun için bunlar boş konuşmalar.

    “3 üreticideki herkesin havayı yönetme konusunda farklı hedefleri var ve Renault bize çok zorlayan bir hedef koydu.”

    “Başarabilirsek çok büyük avantajı var ancak bunu başarmak kolay değil.” dedi.

    1. Yorumlarına hep bakıyorum hep bi tutarsızlık var Newey mclaren e geçmeden önce williams renaultla çalışıyordu mclarene geçtiğinde onuda şampiyon yapmış bir adam bu öyle bitmiş diyip burda saçma yorumlar atıp durma.

      1. nerede tutarsızlık. Newey renault motorundan şikayet ettimi.
        şikayet ettiği zaman renaul motorundan vaz geçerler.

        not:buradaki yorumlarım saçma veya saçmadeğil olabilir ama bu iş sana düşmez . şikayet et butonuna basarsın yorumumu kaldırıllar.
        biraz yorum yazanlara önce saygılı ol.
        her insanın bu sitede argo kelimesi olmadan özgürce yazabilir.

  9. daha geçen gün ancak kendi motorumuzu üretirsek başka motora geçmiş oluruz diyen kendileri değilmiy di ?

  10. Redbull’un başka motora geçmesini canı gönülden istiyorum. sırf bu yüzden Renault motorunun redbull’da 2-3 ay sürekli sorun çıkarmasını dilerim. en azından ondan sonra kendim ettim kendim buldum şarkısını söylerler
    Gidebileceği tek takım var o da Honda

  11. Çakallar Renault’un motoru çabuk geliştirmesi için zarf atıp baskı yapıyorlar, sanki bizde yedik…

  12. sonunda çıkardınız baklayı testlerin ilk günü demiştim gün gelecek motor dileneceksiniz diye

  13. F-one-Driver avatarı

    4 sene üst üste şampiyonluk yaşa, 2 yarışta postayı koy, olacak iş değil, redbull mercedes motoru kullansa mercedes takımı ile aynı motora sahip olabileceğini falan mı zannediyor? Veya ferrari? Renault un şuan lider takımı redbull, sen bu konumu 2 yarışta çöpe at, başka motorlara artçı takım ol ve şampiyonluk hayal et, saçmalık olur, bence ranault a vefasızlık yapmasınlar ve gelişmelerine canla başla yardımcı olsunlar, 4 sene şampiyon olmadan önce bir enerji içeceği takımının buralara gelebileceğini kim tahmin edebilirdi? Virgin gibi şov yapıp sessiz sedasız son sıralarda kaybolup giderlerdi…

  14. ya olursa seneye honda ya gıderler yada merco belkı ferrari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir