Perez: “2014 F1 Sıkıcı”

yazar:

kategori:

Sergio Perez, 2014 Formula 1 sezonunun sıkıcı olduğunu çünkü geçişin eksik olduğunu ve sürücülerin aracı maksimum performansta kullanamadığını söyledi.

Malezya’daki yarışa başlayamayan ve yarışı pit duvarından seyreden Perez, yeni kuralların etkililiğini eleştirdi.

Perez “Malezya bana göre oldukça sıkıcı bir yarıştı. Sıkıcı bir yarıştı, Mercedes domine etti ve orta sıralarda bir şey olmadı.”

“Malezya’da normalde yağmur olmadığında lastiklerde çok fazla aşınma oluyor ve soğutma sorunları çıkıyor. Araçları takip etmek zor oluyor.”

“Ancak umarım Bahreyn’de iyi bir yarış izleriz. Genel olarak burada iyi yarışlar oluyor ve insanlar araçlar hakkında daha fazla şey öğreniyor. Umarım taraftarlar ve F1’in iyiliği için iyi bir gösteri sunabiliriz.”  dedi.

 


Yorumlar

“Perez: “2014 F1 Sıkıcı”” için 4 yanıt

  1. murat ergin avatarı

    v6 turbolu motorun devrini ne kadar artırabileceksin?

  2. f1’in sıkıcı olması geçişlerin yapay olmasından kaynaklanıyor. kimse yavaş aracın ardında neredeyse hiç zaman kaybetmez oldu. eskiden 2 araç geçiş zor olduğu için sürekli çekişirdi. kamera birkaç tur belki daha fazla ikili mücadeleyi çekerdi. şimdi hızlı araç arkana geldiği gibi geçip gidiyor. ne kadar yapay olduğunu bildiğimiz için de heyecanlı olmuyor.

    lastikleri yumuşatmak hiçbirşeyi değiştirmez.

  3. Aklima lastiklerin hamurlarinin yumusatilmasi ve daha çok pit yapilmasi geliyor kisa vadede yapilabilecek,ama f1 de o kadar hantal bir yapi varki,bazi kurallari degistirene kadar aylar yillar geçiyor,sezon hatta sezonlar bitmis oluyor…

  4. Bu böyle olmayacak ciddi sorun var, yarışlar gerçekten çok sıkıcı. En azından şu yakıt kuralını kaldırmalılar, araçların devirleri artmalı buna bağlı ses zaten artacaktır. Kısa vadede en azından bu tedbirler alınmalıdır. Avustralyada meraktan biraz daha iyi geçti ama Malezya ciddi anlamda sıkıcıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir