Sutil Bahreyn’de Su İçmeden Yarışacak!

yazar:

kategori:

Adrian Sutil ağırlık azaltma sebepleriyle bu haftasonu koşulacak Bahreyn GP’sinde su şişesi olmadan yarışacağını açıkladı.

Ağırlık konusu 2014’te en çok konuşulan şeylerden birisi durumunda, sporun çok daha ağır güç üniteleri sebebiyle takımlar araçlarında asgari ağırlık sınırına ulaşmakta zorluk çekiyorlar.

Spordaki en ağır sürücülerden Adrian Sutil mevcut kurallardan çok etkilendiğini iddia ediyor.

“Çok fazla kilo kaybetmemiz gerekiyor. Çok fazla kaybetmemiz zaten olası değil, üstelik küçük kasları kaybetmek için antrenman bile yapamıyoruz. Bu adil olmayan zor bir durum.”

“Ufak sürücüler ne isterlerse yiyebiliyorlar, ancak biz doğal olarak ağırız ve tur başına yarım saniye veya daha fazla dezavantaj yaşıyoruz. Bu ufakların daha iyi sürücü olduklarından dolayı değil, sadece daha hafifler. Böyle olmaması gerekiyor.”

“Bahreyn’de aracın içinde bir buçuk saat geçireceğim ve içeceğim olmayacak. Malezya’da biraz çayım vardı.”

“Bayılma ve susuz kalma riski çok fazla. Düzlükte 300 km/saat hızla gidiyoruz ve artık bu çok kolay değil. Artık her sürücünün fiziksel olarak iyi durumda olduğunu garanti edemezsiniz.”

Sutil bu sorunun sürücüler toplantısında defalarca gündeme getirildiğini, ancak hafif sürücülerin bu ağırlık sınırı artırımına her zaman karşı çıktığını ve karar alınmasını engellediklerini söyledi.


Yorumlar

“Sutil Bahreyn’de Su İçmeden Yarışacak!” için 6 yanıt

  1. Çok tehlikeli Fia su işine el atmazsa ahmaklık olur.

  2. Sutil bilerek yapıyor bunu.
    Böylece riski iyice ortaya koyup, sizin yüzünüzden böyle ölümcül extreme’ler denemek zorunda kalıyoruz diyip, FIA’yı da kışkırtıp, güvenlik önlemi alınmasını ve araçların ağırlıklarının arttırılmasına yol açmaya çalışıyor.
    Kendince haklı, ama denediği yol ve yöntem itici ve riskli bana kalırsa…

  3. Canına susamış

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Çok büyük saçmalık Alonso’nun su mekanizması bozulduğunda neler olduğunu unutmadık neredeyse ölüsünü alacaklardı araçtan..

  5. Sutil ve Hulkenberg gibi ağır pilotların bu duruma gerçekten bir çare bulunması için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Bahreyn gibi sıcak bir pisttebir sürüc bir iki kg için susuz kalmayı göze alıyorsa bu pilota şapka çıkarmakla beraber o pilotu bu duruma sokanlara da yazıklar olsun. Neyi amaçlıyorlar bu kurallarla anlamıyorum. Biri şu yönetici diye geçinen beyinsizlere hatırlatsın.
    Burası Formula 1 motor sporlarının zirvesi. Şuanda GP2 Formula 1 e rahatlıkla kafa tutabilir. Başka hangi seri de 10 sene önceki aracın tur zamanı son sezondaki tur zamanından 4 – 5 saniye daha hızlı?

    Ama şu su konusu çok önemli bir mesele. Ağır ve uzun insanlar sosyal hayatta iyidir güçlüdür vs vs ama iş spora gelince bir çok sporda oldukça dezavantajlıyız ve kurallarla bu durum iyice zora sokulunca insan hayatı riske giriyor…

  6. çok tehlikeli bi olay.
    F1 çok saçma bi yer haline geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir