FIA, McLaren'in Başvurusunu Reddetti

yazar:

kategori:

FIA, Lewis Hamilton’ın Belçika Grand Prix’inde aldığı cezanın ardından takımı McLaren’in yapmış olduğunu başvuruyu reddetti.

Bunun anlamı şampiyonanın bitimine dört yarış kala Lewis Hamilton Ferrari’den Felipe Massa’nın 1 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Hamilton Spa’da Raikkonen ile girdiği mücadele sırasında şikanı düz geçerek kendisine bir avantaj sağlamış ve bu olay yarışın ardından komiserler tarafından incelenerek İngiliz pilota pitten geçme cezası verilmesine karar verilmesine neden olmuştu. Bu ceza yarışın ardından verildiği için 25 saniye cezasına çevrildi ve Hamilton’ın yarış sonucuna eklendi ve İngiliz pilot yarışı Nick Heidfeld’in arkasında üçüncü sırada tamamladı.

Cezanın ardından Mclaren yönetimi Hamilton’ın bu hareketinde şikanı düz geçmesiyle kendisine kendisine bir avantaj sağlamadığını düşünerek verilen karara itirazda bulundu.

FIA yaptığı açıklama da pitten geçme cezasına itiraz edilemeyeceğini söyledi.

FIA’nın ceza kurulunun salı günü yaptığı açıklamada durum ile ilgili şu açıklama yapıldı:

" Uluslararası spor mahkemesinin 152. maddesi ‘itiraz edilemez’  olarak açıklıyor. Taraflardan Vodafone McLaren Mercedes, 22 Eylül’de Paris’te toplanan Uluslararası Temyiz Mahkemesi’ne hakemlerin kararı konusunda itirazda bulundu. Mahkeme yapılan görüşmenin ardından yapılan itirazın ‘kabul edilemez’ sonucuna vardı."

McLaren mahkemede geçen yıl Scuderia Toro Rosso pilotu Vitantonio Liuzzi’nin sarı bayrak altında geçiş yapması sonucu benzer ceza verildiğini örnek göstererek Lewis Hamilton’ın 25-saniye cezasının temyiz edilmesi için hak talep etti.

Fakat FIA McLaren’e Liuzzi’nin asıl cezasında hata yapıldığını ve pitten geçme cezası verilmiş olması gerektiğini söyledi. FIA yarış direktörü Charlie Whiting zamanında Japonya Gp’sinin baş hakemi Tony Scott-Andrews’in hata yapıldığını söylediğini iddia etti.

Fakat, McLaren’e mahkemede Scott-Andrews FIA’nın açıklamalarına karşı olarak açıklama yaptı

Açıklamasında şunları söyledi: "E-mail’i gördüm ve içeriğine inanılmaz şekilde şaşırdım. Kısacası, bu söylenenler fena halde yanlış ve yanıltıcı."

Whiting Scott-Andrew’in hata yaptığını söylediği konusunda inancını devam ettirsede, McLaren avukatı Mark Philips mahkemenin  olan olaylar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Philips "talihsiz e-mail" olarak nitelendirdi ve hakimlerden rica alarak şunu söyledi: "netice olarak belirli FIA üyelerinin kendilerini nasıl idare ettiğini görmek ve kendi yargı yolunuzu göz önüne alıp düşünmek, daha fazla söylemeyeceğim."

 

 

 

 


Yorumlar

  1. Yalnız atladığın bir konu var. Mazelyayla, brezilya arasında sadece 2 hafta var. Yasal hale gelmesinin arasında ise 1.5 ay.

  2. 3-4 araç birden geçen ve çekiş kontrol sistemine sahip bir araçla. Ardından yine aynı araçla spin attı. Soruyorum sana o kadar kısa bir arada ne değişti? yoksa çekiş kontol sistemini o yarışta kullanmadılar mı? (alıntı)

    Aynen oyle oldu..:) o dönem o kadar büyük bir sansasyon yarattıki malezyadaki o olay barcelona 2001 de çekiş kontrol sistemini fia serbest bırakmak zorunda kaldı..:) Burda amacımız schuminin başarılarını küçümsemek değildir schumi bana göre f1 in en iyi pilotlarında 1 tanesidirr( belkide en iyisidir o kadarını bilemeyecem)..nese konuyu uzatmanın anlamı yok herkese singapur için iyi seyirler…:)

  3. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    bence de daha fazla tartışmayalım ama ilk yazdığım yazıyı daha dikkatli okursan son olarak yazdığın yazıya cevabı bulabilirsin."Bu olay FİA üzerinde bilinen Ferrari egemenliğinin kanıtıdır.Üst üste şampiyonluklar kazandıkları yıllarda resmi olmadan çekiş kontrol sistemi kullanmaları ,gereğinden fazla esneyen parçalar kullanmaları,araç ölçülerinin standartlardan büyük olması gibi durumlarla karşılaştık.Hep savunmaları "bu parçalar bize herhangi bir avantaj sağlamıyor" oldu.Ancak çekiş kontrol serbest kalınca,esnek parçaları diğer takımlarda kullanmaya başlayınca(yasal olmadan),araç standartlarına uyulmaması durumda ağır cezalar uygulanınca Ferrari'nin Mclaren'den daha hızlı olmadığı diğer takımlardan fazla hızlı olmadığı ortaya çıktı.Ferrari zaten alışkın yasal olmayam yollardan şampiyon olmaya ve tabiki hayranlarıda…"

  4. Daha fazla tartışmayalım istersen. Üst üste şampiyonluk yaşadığı yıllarda dedin bende onları yazdım. Ayrıca 2005-2006 yılında şampiyon olamamasının sebebi yasal olamayan parçaların yasallaşması değilde v8 motorlara geçilmiş olması olabilirmi.

  5. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Sayın F1 geçen yılı unuttun galiba bir çok pistte ki en hızlı araç Mclaren aracıydı ve Renault şampiyon olduğu yıllarda da Ferrari'den daha iyi bir yol tutuşa (özellikle viraj çıkışında ve viraja girerken) ve daha iyi bir ortalama hıza sahipti.Daha sonraki yıllarda Mclaren hep Ferrari'den daha hızlı olmuştur.Sebebini de Mclaren araçlarını incelersen eğer süspansiyon ve kanatlarda yapılan iyileştirmeler olduğunu görürsün…"Hangi yılda bu ortaya çıktı? 2004 yılında mı? 2001 yılından itibaren hiç bir şartta ferrariden hızlı bir araç çıkmadı ortaya. Geçildiği yarışlar olsa da sonunda şampiyon hep ferrari oldu. Ama sana göre bunların tamamı fia=ferrari işbirliği…"bu konuda da birşey eklemek istiyorum hala sadece bakmak istediğin yerden bakıyorsun formula 1 sadece 2000-2004 yılları arasından ibaret değil.2005 ve 2006 yılı şampiyonuda yanlış bilmiyorsam Renault.

  6. Amacım aynı şeyleri gündeme getirerek tartışma konusu yaratma değil. Olmadı da. Bu tip tartışma konularında da çoğu zaman yorumlarımı göremezsiniz. Ancak birileri çıkıpta schumi ve ferrarili yıllarda kazanılan başarıları gölgede bırakmak isteyince geriliyorum. Son zamanlara kadar mclaren taraftarlarını sevmemek gibi bir düşüncem yoktu. Çünkü f1 gerçekten iyi bilen insanlardı. O yüzden bırakın öyle kalsın.

    Sizde şapiyon olun biz alkışlayalım. Hiç sevmiyor olmama rağmen renoyu alkışladığımız gibi.

    Saygılar

  7. lost boy insanları kandırmak gibi bir niyetim yok. Sadece böyle bir parçayı kullanıdğınızı söylüyorum. İcatsa renonun yapmış olduğu tüm yeniliklerde icattı. (Hareketli süspansiyon gibi) Ben neden kullanıldı demiyorum hiç bir zamanda kazanılan başarıların ardından art niyet aramam. O diğer mclarenci arkadaşa söylenmiş bir sözdü. Her başarının altında art niyet aramaması için. Art niyet arasam sizin telsiz konuşmalarını dinleyip strateji belirlediğinizi, ajan sokup bilgi sızdırdığınızı söylerdim.

  8. "Ancak çekiş kontrol serbest kalınca,esnek parçaları diğer takımlarda kullanmaya başlayınca(yasal olmadan),araç standartlarına uyulmaması durumda ağır cezalar uygulanınca Ferrari'nin Mclaren'den daha hızlı olmadığı diğer takımlardan fazla hızlı olmadığı ortaya çıktı"

    Hangi yılda bu ortaya çıktı? 2004 yılında mı? 2001 yılından itibaren hiç bir şartta ferrariden hızlı bir araç çıkmadı ortaya. Geçildiği yarışlar olsa da sonunda şampiyon hep ferrari oldu. Ama sana göre bunların tamamı fia=ferrari işbirliği…

  9. id1984 _ ilk olarak sana cevap vermek istiyorum. malezyada hiç bir viraj çıkışında schumi ya da rubens 3-4 araç geçmedi. Tıpkı hamiltonun yükseldiği gibi yükseldi. Brezilya da iki takımda aynı set lasikle piste çıkmadı yağmur sonradan geldi ve iki takımda pite girdi. Senin dediğin gibi olsun bakalım iki takımda aynı set lastik takıp yine piste çıktı. Ancak ne hikmetse schumi davide geçildi. Hemde bir yarış önce senin deyiminle 3-4 araç birden geçen ve çekiş kontrol sistemine sahip bir araçla. Ardından yine aynı araçla spin attı. Soruyorum sana o kadar kısa bir arada ne değişti? yoksa çekiş kontol sistemini o yarışta kullanmadılar mı?

  10. Önceki yorumunda mclarenin daha önceki yıllarda(2000'den önce) startlarında bakacak olursak çekiş kontrol sistemi kullanmış olabileceğini soylemişsin..F.1 arkadaşım madem daha önce bu takım çekiş kontrol sistemi kullanmış neden 2001 yılında mclaren startta kalıp duruyordu..Daha önce çekiş kontrol sistemi kullanmış bir takım bu konuda daha tecrübeli olmazmı…? saygılar…

  11. Nasıl unutabilirim ki:)Zaten 1 ve 2 başlamışlardı. Yağmur yağdıktan sonra güvenlik aracının arakasında son sıradaya düştüler (1 tur geriden değil. Bir sonraki yarıştada yanlış lastik seçiminden schumi pistte tutunamadı ve davide geçildikten sonra spin atmıştı. Kum havuzdan tekrar geri dönmüş 2.olmuştu. (alıntı)
    Yanlış lastik seçimimi Siz herhalde ne dediğimi anlayamadınızz..Adamlar(rubens-schumi) çekiş kontrol sistemi olmadan geçiş lastikleriyle viraj çıkışında 3-4 araç birden geçiyordu..Brazilyadada iki takım aynı yağmur lastikleriylede çıkmadımı..SEn hala yanlış lastik seçimlerinden bahsediyorsun…

  12. yasal olmayan dönüş freni kullanıldı? …..

    Not: İnsanları kandırmayalım ''yasak değildi'' henüz icat edilmiş bir teknolojiydi ama yasakladı FİA, aynı kesintisiz vites kutumuzu haksız rekabet olmasın diye yasakladığı gibi ama şimdi herkeste var. Kısaca bu.

  13. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    "Bu olay FİA üzerinde bilinen Ferrari egemenliğinin kanıtıdır.Üst üste şampiyonluklar kazandıkları yıllarda resmi olmadan çekiş kontrol sistemi kullanmaları ,gereğinden fazla esneyen parçalar kullanmaları,araç ölçülerinin standartlardan büyük olması gibi durumlarla karşılaştık.Hep savunmaları "bu parçalar bize herhangi bir avantaj sağlamıyor" oldu.Ancak çekiş kontrol serbest kalınca,esnek parçaları diğer takımlarda kullanmaya başlayınca(yasal olmadan),araç standartlarına uyulmaması durumda ağır cezalar uygulanınca Ferrari'nin Mclaren'den daha hızlı olmadığı diğer takımlardan fazla hızlı olmadığı ortaya çıktı.Ferrari zaten alışkın yasal olmayam yollardan şampiyon olmaya ve tabiki hayranlarıda…"Tekrar okuman için gönderdim.Konuya bütünüyle bakabilirsin umarım,bakmak istediğin kısmıyla değil

  14. ben anlamak istediğimi anlamıyorum. Senin söylediklerini anlıyorum. Hem üst üste gelen şampiyonluklarını çekiş kontrol sistemine bağlıyorsun. Sonra o yıllarda şampiyon olmadı diyorsun. Bir karar ver şampiyon olduğu yıllarda yasal olmayan çekiş kontrol sistemiyle mi yarıştı yoksa başka bir hilemi yaptı?

    Bak bende sana bir şey veriyim sende onu incele. 1998 yılında şampiyon olduğu yıllarda neden yasal olmayan dönüş freni kullanıldı? Aceba o zamanlarda da fia=mclaren işbirliğimi vardı.

    Saygılar

  15. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Diğer konuda da 2002 sezonunda Ferrari aracı uygun ölçülerden her iki yanda 2 mm geniş olduğu halde diskalifiye edilmemiştir.

  16. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Senin de belirttiğin gibi çekiş kontrol 2001 yılında serbest bırakıldı ve 2000 yılı şampiyonu Ferrari idi diye hatırlıyorum.Ferrarinin tur zamanlarını incelmeni viraj çıkış hızlarını incelemeni tavsiye derim.Daha sonraki yıllarda da bahsettiğim diğer konuları incelersen çelişmediğimi senin anlamak istediğin gibi analadığını fark edersin.

  17. Erçin kendinle çelişiyorsun. Bak ben sana yazdıklarını hatırlatıyım istersen.

    "Bu olay FİA üzerinde bilinen Ferrari egemenliğinin kanıtıdır.Üst üste şampiyonluklar kazandıkları yıllarda resmi olmadan çekiş kontrol sistemi kullanmaları" kendi ağzınla söyledin bu yıllarda ferrari şampiyon olmadı. Çekiş kontrol sistemi 2001 yılında yanılmıyorsam ispanya gp den sonra serbest bırakıldı. yani 2001 den sonra gelen şampiyonlukları resmi olmayan çekiş kontrol sistemlerine bağlayamazsın.

  18. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Mclaren'den şüphelenmene gerek yok standart ECU Mclaren tarafından üretiliyor.Tabi ki en iyi uyumu Mclaren aracı sağlayacak.Ama konuştuğumuz olaylar o yıllarda basında yer almış ve diğer takımlar tarafından itiraz edildiği halde örtbas edilmiş olaylardır.(FİA tarafından)

  19. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Ben farklı bir konuyuda atladım.Ferrari eğimli pistlerde tepe üstü hızı ve tutunması açısından 2000-2004 yılları arası bariz bir şekilde hızlıydı.Ferrari bunu aracın alt dizaynına bağlamıştı.Williams ve Mclaren mühendisleri bunun sebebinin aracın alt kısmının limit değerden daha fazla esnek olabileceğini söylediğinde yine FİA bunun olabileceğini ancak kanıtlayamacaklarını belirtmiştir.Bu da kural ihlalleri için bir delil olur diye düşünüyorım.

  20. Nasıl unutabilirim ki:)Zaten 1 ve 2 başlamışlardı. Yağmur yağdıktan sonra güvenlik aracının arakasında son sıradaya düştüler (1 tur geriden değil. Bir sonraki yarıştada yanlış lastik seçiminden schumi pistte tutunamadı ve davide geçildikten sonra spin atmıştı. Kum havuzdan tekrar geri dönmüş 2.olmuştu.

    Anlayamadığım olay bununla çekiş kontrol sistemini nasıl bağdaştırdığın. Schuminin adının rainman olduğunu ve ferrarinin o dönemlerde yağmurda nasıl bir performans gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Ama yok kesin çekiş kontrol sistemi kullanıyor diyorsan şimdide mclarenden şüphe etmemiz gerekir.

  21. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Değerli F1 arkadaşım 2000-2006 yılları arasındaki yarışları izlediysen eğer Ferrari'nin viraj çıkış hızının Mclaren'den daha hızlı olduğunu görürsün,bir diğer konuda mclarenin iyi kalkış yapma sebebi çekiş kontrol değil vites geçiş zamamlarının daha kısa olmasıdır.(mclaren 0.6s,Ferrari 0.8s).Bir diğer konuda 2001 öncesinde Ferrari üst üste şampiyonluklar kazanamadı.Mclaren ve Williams kazanmıştır.Bu yıllarda da Mclarenin çekiş kontrol kullanması değil şasi avantajı olduğu için daha hızlı olduğu söyleniyordu.Burada bahsi geçen mevzu 2000-2006 yılları arasıdır.

  22. Viraj çıkışı diyecektim pardon..

  23. Bir f1 aracı çekiş kontrol sistemi olmadan YOĞUN yağmur yağarken GEÇİŞ LASTİKLERİYLE viraj içinde nasıl 3-4 araba birden geçebilirr…

  24. F-1 . 2001 malezya yarışını hatırlıyormusun.:) yoğun yağmur altında geçiş lastikleriyle çekiş kontrol sistemi olmadan(!)Yağmur altında ferrari double yapmıştı..Üstelik 1 tur arkadan gelipp.! bana sakın ferrari yağmurda müthişdi deme çünkü 1 hafta sonra brazilyada yağmur altındaki mclaren zaferini gördük….

  25. Çekiş kontolü mü? Bu kadar da olmaz artık. Evet haklısın arkadaşım çekiş kontrolünü ferrari kullanıyordu yasal olmadan. O yüzden 2001 den önceki yıllarda en kötü startlar ferrarilerden geliyordu, o yüzden araç viraja girdiği zaman kayma problemleri yaşıyordu. Benim bildiğim kadarıyla çekiş kontrol sistemi bu dediklerimi engellemek için geliştirilmiş bir sistem. Dikkat edersen o dönemlerde en iyi startı mclaren alıyordu. Ve senin dediğinin tam tersine mclaren için böyle bir iddia atılmıştı ortaya.

  26. şu 25 sn kuralının sabit olduğunu, pistten piste değiştirilmediğini veya başka versiyonları olmadığını (10 sn, 33 sn, 41.5 sn gibi) kaç haftadır yazıyorum. Neden böyle diyecekseniz o da bu gibi durumlarda 10 mu versek 15 az mı kalır, 24.2 verelim de 2. olsun bari durumunu önlemek için…

  27. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    Bu olay FİA üzerinde bilinen Ferrari egemenliğinin kanıtıdır.Üst üste şampiyonluklar kazandıkları yıllarda resmi olmadan çekiş kontrol sistemi kullanmaları ,gereğinden fazla esneyen parçalar kullanmaları,araç ölçülerinin standartlardan büyük olması gibi durumlarla karşılaştık.Hep savunmaları "bu parçalar bize herhangi bir avantaj sağlamıyor" oldu.Ancak çekiş kontrol serbest kalınca,esnek parçaları diğer takımlarda kullanmaya başlayınca(yasal olmadan),araç standartlarına uyulmaması durumda ağır cezalar uygulanınca Ferrari'nin Mclaren'den daha hızlı olmadığı diğer takımlardan fazla hızlı olmadığı ortaya çıktı.Ferrari zaten alışkın yasal olmayam yollardan şampiyon olmaya ve tabiki hayranlarıda…

  28. Aynı şeyden bahsediyoruz. yarışın bitimine 5 turdan az kalıdığı için pitten geçme cezası yerine 25 sn eklendi. "orada belirtilen zaman cezası pitten geçme cezası anlamına geliyor."

  29. gurcan hezer avatarı

    Yarışta HAMİLTONA pitten geçme cezası verildi ve 25 sn olarak öngörüldü tur kalmadığı için bu bilgine …
    Şayet dediğin gibi bir zaman cezası olsaydı bu temyizde görüşülüyor olurdu….

  30. Cezanın haklı olduğunu savunanlardan yanayım.

    Dün görüşülen konu hamiltonun kendisine avantaj sağlayıp sağlamadığı değil pitten geçme cezasına itiraz edilip edilemeyeceğiydi. Ve kurallar pitten geçme cezasına itiraz edilemez diyor.

    Sonuçta öyle oldu. Ayrıca kuralda; "Bir yarışın son beş turunda bir zaman cezası verilirse, durup tekrar hareket etmesi yerine pilotun süresine 25 saniye ilave edilir." ibaresi vardır.

  31. gurcan hezer avatarı

    Kararı haklı bulan kesime zaten kimse bir şey diyemez zaten fanatik olarak nitelendirilecek zümreye ait bir tutumdur bu ,eski ferrari şampiyonları ve DOMİNİCALLİ bile yanlış karar diye açık seçik yorumlarken durumu….
    HERKESİN GÖZDEN KAÇIRDIĞI bir durum var.
    SPA da pitten geçm cezası için 25sn verildi hamiltona ,halbuki pite girmeyen bir araç için bu süre MAX 20sn olur 25sn değil.Şimdi:
    Eğer ceca pitten geçmek ise bu 25 sn olmamalıydı ve hanilton 2. ilan edilmeliydi…
    Şatet ceza pitten geçme değilde ,direk süre yaptırımı ise bunun da FİA TEMYİZ MAHKEMESİ tarafından görüşülüyor olması gerekirdi yani karar ve uygulama birbirinden bağımsız tezahür etmiş ve tutarlı değil ,artık gerisini kararı doğru bulanlar düşünsün ,FORMULA 1 tarihi bıyunca hiç bu kaadr yanlı ve eyyamcı bir yönetim görmei….

  32. senna guven avatarı

    Serhan Acar ile ilgili bilgilere aşağıdaki linkten ve sitesinden ulaşabilirsiniz.

    http://www.serhanacar.com/articles.php?cat_id=1

  33. Ya arkadaslar bosverin bitti gitti, herkes onune baksin artik..
    Bu arada konuyla hic alakasi yok ama ben Serhan Acar konusuna deginmek istiyorum, Biliyoruz ki F1 yarislarini anlatan spiker yarisin heyecani acisindan cok cok onemli, bir Murray Walker bir Martin Brundle yaris anlatirken izleyiciyi nasil heyecanlandiriyor nasil mest ediyor. Acikcasi ben Cem Yilmaz gittiginde biraz tereddut yasamistim ama simdi Serhan Acar`in anlatimina bayiliyorum, gercekten yukarida saydigim isimleri aratmiyor, an lik takipleri cok cok iyi, F1 bilgisi zaten cok cok iyi, arada verdigi bilgiler olsun, yaris anindaki yarisi hissettirmesi olsun gercekten super, Site adminlerimizden rica etsek Serhan Acar`la bir roportaj yapma imkani bulabilirlermi acaba? Kendisi hakkinda bilgi edinmek isteriz, Kendisini gercekten cok seviyor ve takdir ediyoruz. Tesekkurler Serhan Acar..

  34. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ya hu fia niye taraf tutsun. Siz mclaren tarafını tuttuğunuz için böyle düşünüyor olmayasınız.Yani açıkça taraf tutan sizsiniz. Objektif düşünemiyorsunuz tek sorun bu belkide sorun değildir bu taraf olmanın taraftar olmanın gereğini yapıyorsunuz hep destek tam destek.

  35. Doğru karar bu kadar uzaması bile yanlış bu konunun mc laren duygu sömürüsü yapıp monzada haminin alması gereken cezadan kurtuldu bu olay yüzünden gerçi bu çaylak hami sezon sonuna kadar daha çok hata yapar tek şansı altındaki araç yağmurda en hızlı giden araç yağmur yağmassa ne yaparsa yapsın zaten pili bitmiştir yetişemez ferrariye

  36. FİA zaferlerimizi alabilir puanlarımızı silebilir cezalar yağdırıp bizi engelleyebilir ama içindeki Mclaren korkusunu yenmeye bunların hiçbiri yetmez. Nasılsa bir gün başaracağız ve bunu çok iyi biliyorlar… 1 day..

  37. Ya arkadaşlar siz neyi eziyorsunuz,ezmekten kasıt neticede aradaki puan durumu mu ? markalar da mı? pilotlarda mı ?.Bu mudur ezmek ?

  38. FIA nın Ferrari'yi kolladığını, tarafsız olmadığını düşünmüyorum, ancak cezayı iptal etmemekle yanlış yaptığı da bir gerçek.
    Tarihe geçecek bir hata mı? Kesinlikle değil çünkü bir karar üzerinde tartışma yapabiliyorsan %100 yanlıştır diyemezsin. O yüzden kendi doğrularınızı sanki gerçek oymuş gibi empoze etmeye çalışmayın, hiçbir yararı olmaz.

  39. Millet bu seneyi geçmiş geçen seneki kaçan şampiyonluğu da FİA'ya atıyor.orda bile FİA verdi şampiyonluğu muhakkak. Lewis yavaşladı 7. oldu falan 🙂 Mesela massanın motoru 3 tur kala patlasa alonso şampiyon olucak. Alonsonun şampiyonluğunu ne Ferrari ne Mclaren ne FİA hiç kimse istemiyordu. Hatta Alonso hariç kimse istemiyordu:) Yalnız sondan 3. yarış Ferrarilerin taktıkları lastiklerden ötürü yarış içinde pitten geçme cezası almaları ilginç. Ferrariyi şampiyon yapmak isteyenlerin bu tutumuna akıl sır erdiremedim ben 😀 Haa bu arada fujideki güvenlik aracı periyodu kazasını da FİA tezgahlamış olabilir. Hamilton yavaşladı, vettel tecrübesizliği sonucu webbere çarptı, raikkonen 3. oldu. Olamasa fujide Ferrari out olucak, şampiyonluk alonso ile lewis arasına kalıcak. 10 senedir Mclaren şampiyon olamıyor ve siz bütün nedeni FİA'ya bağlayıp hala f1 izliosanız bence burda bir sorun var.

  40. kaan kaanhan avatarı

    hayırlı olsun, yıllardır olduğu gibi yine bizi yanıltmadın Fia. dediğimizin birgün tersi çıkarda yüzümüz kara çıkarmı dedik olmadı.geçen seneki haksız cezalar gibi bu puanlarda sadakamız olsun.örnek insan ve çok saygıdeğer şahsiyet mosley ve tayfası gitmedikçe McLaren zor şampiyon olur. biz pistte ezdikçe masada puanlar geri alınıyor. iyce tadı kaçtı F1 in.

  41. McLAREN TEAM avatarı

    benim için sezon bitmiştir! massa hayırlı olsun şampiyonluğun!bir şey daha geçen yıl son yarış lewis şampiyon olamayacagını biliyordu.o yavaşlamayı hala kimse açıklıyamadı fia şampiyon olmayın gelecek yıl konuyu kapatalım dedi ve mclaren mecburiyetten gerekeni yaptı bu yılda ceza rekoru kıracak hamilton! fia massayı şampiyon ilan eti bile!………

  42. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    FIA + ferrari + beles sampiyon massa hayirli olsun ne diyelim ama gönüllerin sampiyonu LEWiS yaris direktörü evet problem yok diyor telsizden ve yaris sonunda kivirta kivirta dansözler bile yaninda halt etmis bu yaris hakemlerinin …………..

  43. bu olaydan böyle bir sonuç çıkacapı belli idi

  44. aragon

    bu arada şener salih arkadaş link için teşekkürler. bende linkteki haberi buraya kopyalayayım arkadaşlar görsünler…

    Dünya’nın en pahalı otomobili

    15.7 milyon sterlin değerinde Ferrari

    Çok nadir bir klasik olan; 1962-1964 yılları arasında FIA’nın GT klasmanında yarıştırılmak üzere en az 100 adet üretilmesi gerekirken sadece 39 adet üretildiği halde, esrarengiz bir şekilde yarışlara girmeye onay alan Ferrari 250 GTO’lardan biri, ismi açıklanmayan bir İngilize açık arttırma yolu ile 15.7 milyon sterline satıldı.

    Rekor daha önce, 1987 yılında 4,000 otomobil meraklısının izlediği London’s Royal Albert Hall’de düzenlenen müzayedede 5.5 milyon sterline satılan Bugatti Type 41 Royale’e aitti.

  45. 2 gün önce hill'in haberinin altına yazdığım yorum…

    salih al Tarih: 21.09.2008 15:46:48

    aragon

    yarın bu ceza görüşülmeyecek bile. fia temyiz mahkemesi diyecekki verilen ceza pitten geçme cezası yerine verildiği için bu karar temyiz edilemez.ferrarici arkadaşlar müsterih olsun fia laudanın hill in açıklamalarına bakarak ferrariyi üzmez…yarın çıkacak bu kararada fazla sevinmenizi önermem sizi son yarıştan sonra lewis üzecek ve fia yı….

  46. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hangi takımın taraftarı olursanız olun,hangi suçlamayı ya da savunmayı yaparsanız yapın, FIA -tamamen yanlış ya da tamamen doğru-hangi karara varmış olursa olsun, tanık olduğumuz olaylar şimdiye dek, sporun ruhunu lekelemekten başka bir işe yaramamıştır. İzlediğim ilk tam sezon olan 1988 yılından bu yana böylesine üzüldüğüm anlar pek azdır. Hangi takıma karşı olursa olsun bir lobi oluşturulduğu düşüncesi akıllarımıza yerleştiyse eğer sorun; belli bir takımın sezon şampiyonluğunu kazanması ya da kaybetmesi meselesinden çok daha derinlerdedir. Futbol kültürünün hakim oldu Türkiyeiz'de hangi takımı tuttuğum sorulduğunda, anlamayan ve fena halde şaşırmış gözlerin bana bakmasına neden olan "Mc Laren" yanıtını vermenin bana yaşattığı mutluluk bir yana takımımın ve Formula1'in bugüne dek varolmasında payı olan her türü olgunun tartışmalı olaylar ve tartışmalı kararlar ile yarış ruhuna tamamen ters düşen politik durumların yaşanması artık eskisi kadar keyif almamı engelliyor!.. ve buraya yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla bu şekilde düşünen maalesef sadece bedeğilim…

  47. Ertugrul Guven avatarı
    Ertugrul Guven

    ulusoy istifa! hehehe 🙂

  48. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fia nın Ferrari sevdası ile ilgili bir haber lütfen tam okuyun ;

    http://otomobil.ntvmsnbc.com/haberler_080922_GTO.asp
    ….

  49. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Oooo karar açıklanmış ve gördüğüm kadarıyla bu kararı beklemeyende yokmuş neyse hayırlısı olsun diyelim de bunların hayırla pek işi olmaz ….

  50. aragon

    eğer lewise verilen ceza doğruysa( ki asla doğru değil) o zaman mclarene karşı komplo var demektir. yarış içinde 2 kere sorun yok diyeceksin yarıştan sonra o an öyle gördüm diyeceksin… bu komplodur…neyse pazar akşamı hepimiz burda olacağız ve pazar akşamı pistteki yarıştan sonra konuşalım. eğer herşey pistte biterse….

  51. gurcan hezer avatarı

    Son yıllarda MALESEFFFFFF şampiyonluğa giden takımlar FERRARİ+FİA paketine karşı yarışmak zorunda kalıyorlar ,takdir ederseniz ki oldukça güçlü ve bi o kadarda gelişen bir paket bu , her yarışa farklı ayarlar ve yorumlamalarla geliyorlar,güncellemeleri gayet başarılı…
    Bu kadar şampiyon pilot (niki laudo) ,ingiliz ve italyan basını da dahil hkararı şaçma hatta F1 TARİHİNİN EN KÖTÜ KARARI olarak nitelendirirken ,bunların üstüne birilerinin yaratması sonradan çıkma bir kararla durumu izole edip basına açıklanırken ve TARAFSIZ OLMASI GEREKEN FİA YETKİLİSİ ile yarış içindeki görüşmelerde de problem yok açıklaması alınmışken ,teyitlerle birlikte bu kararın çıkması,karar için mahkemenin bile başlamaması ,tarafsızlığın olmadığının en koyu şek,lde kanıtıdır…
    Renault takımının da belirttiği gibi şu anda F1 TARİHİNİN EN ŞAİBELİ VE KARANLIK bu spor için YARIŞMA VE MÜCADELE HAKKININ BALTALANDIĞI(BÖYLE ATFEDİLİYOR DIŞ BASINDA) bir dönemden geçiyoruz umarım kısa sürer ,İTALYAN LOBİSİ bu kadar aleni etki altına almamalı FİA bukadar aciz yönetilmemeli ,arkadaşım ne güzel yazmış ,yarışları izlemekten soğudum diye ,en az onun kadar bende hissediyorum bu duyguları,MCLARENİ tutmama rağmen her zaman HIZLI OLANIN kazanmasından yanayım ,15 senedir bu sporu izliyorum hiç bu kadar kötü bi sezon görmedim…
    Daha üst bir mahkeme yok tabi vicdanları insanları sorgular tani varsa ,ona da karışamayız o TANRININ alanı tabi vicdanları varsa bu zat-ı muhteremlerin…Max Mosleyden bahsetmiyorum bile ,yorumum kirlenmesin….

  52. Erhan Başdaş arkadaşım temyiz yapılmadıki sen doğru karar verdi diyorsun FIA!! Spa daki olay hala muamma FIA böyle yaparak soru işaretlerini kaldırmamış oldu!

  53. elif çivici avatarı

    doğru bir karar

  54. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Tebrikler FİA son derece adil ve doğru bir karar hami kendisine avantaj sağladı sağladığı avantajı da tam olarak geri vewrmediği için ceza aldı beklese 2 blemedin 3 viraj sonra zaten geçerdi altındaki araç yağmurda en hızlı giden araç zaten ama çaylaklığını gene gösterdi böyle devam et hami

  55. onur aybars avatarı

    "Birşey yazmamayım" dedim, yazdığım zaman kırıcı hatta kaba oluyorum ve doğal olarak yazdıklarım siliniyor ama dayanamadım.

    "forzaferrari" kardeşim, 2005 sezonunda uygulanan "tek lastik" kuralı çıkmadan önce Ferrari "Evet, tek set lastikle bir yarışı tamamlayabiliriz" demedi mi? Peşine de FIA, "Buyrun o zaman" demedi mi? Zaten kılıf hazırdı; "maliyet kısıtlaması". Ancak baktılar işler sarpasardı, derhal bir "u" dönüşüyle eski sisteme geçildi. Kimse de "E hani maliyet kısıtlaması" demedi veya diyemedi.

    "ulaş bilir" kardeşim, haksızlıkların veya engellerin sürekli McLaren'in başına gelmesindeki neden Ferrari'nin rakibi olmasıdır. 2006 sezonunda bu engellerle uğraşmak zorunda kalan takım Renault olmuştur. Nedeni de bu sefer Ferrari'ye rakip olan takımın kendileri olmasıdır. Hiç sevmediğim ancak yıllarını bu işe vermiş olduğu için saygı duyduğum Flavio Briatore'nin 2006 sezonunda yapmış olduğu bir açıklama vardı. Tam olarak hatırlayanıyorum, ancak kabaca demişti ki; "McLaren'lerle yarıştığınız zaman problem yok ancak rakibiniz Ferrari ise sizinle uğraşırlar."

    07 Eylül 2008 Pazar akşamı, 1998'den beri takip ettiğim F1'den soğuduğum tarihtir.

  56. Erhan Zambak avatarı

    Ne bekliyordunuz?Daha azını veya fazlasını mı?

  57. ecrin deniz avatarı

    şaşırmadım…

  58. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana gore fıa yanlısını kabullenmemek ıcın reddettı.cunkı kabul etıp bu nu bır durusma gıbı gorusmeye baslasaydı hamıltona galıbıını gerı vermek zorunda olacaktı.ben bır kımı cıyım.herzaman boyle olmustur.ama kımıyı gectı dıye hamıltonun hakkının yenmesı banada haksızlık gıbı geldı.spa da son 3 4 tur hamılton pıstın acık ara en hızlı adamıydı.herkes yavaslarken o ucuyordu.6 sn lık farkı kapatıp kımı nın ensesıne yapıstı.gececegı her yonuyle acıktı.orda bır hata sanıyenın bınde 1 ıyle kararların verıldıgı yerde sıkanı duz gecmıs olabılır.kımıde savunmasını yaptı haklı olarak .yavas oldugu halde gecılmek ıstemedı.centılmelık ıcınde savundu.olayın bundan sonrasında avantajı verdı vermedı tartıısmasıda yanlıs bence.orda yerını verdı gıbı yaptı ama vermedı .buda dogru.hemen hava korıdoruna gırıp tekrar atak yapıp gectı.bunu orda yapmasa bır kac vıraj sonra yapacaktı.kaldı kı mc laren hamıltonun 6 7 km yavas oldugunu ospatlıyor.dahası telsız konusmalarında gecısın nızamı oldugu 3 kez soylenıyor. bu hata bıle olsa orda soylenen orda kalmalıydı ve hamılton galıp olmalıydı.yada yarıs ıcınde kararını vermelıydı fıa yada komıser.tum bunlara muhattap olmamak ıcın kafadan davayı red edıp konuyu kapatarak en kolayına kacmıstır fıa.spadakı o mucadele ıcın kımı ve hamıltona tekara tekrar tesekkur edıyorum.darısı dıger yarıslara.

  59. ömer erkan avatarı

    bu mclaren de ne olsa ferrarıden bılıyo.araclarının lastıgı patlasa Ferrarı patlattı dıyecekler o derece oldılar artık…( WİLLİAMS F1 )

  60. ya mclarenci arkadaşlar bişi diyecem tamm anlıyorum takımınız ve pilotunusu savunuyorsunuz doal bişi ama hep kötü hep karman karışık işler mclarenin balına gelio neden acaba nerde bi ssorun var mclaren orda nerdeyse bunun nedeni ne ki. fıa ferrari taraftarı deil sadece doğruları yapıo bence

  61. dolaylı yoldan kayırıyor şöyle diyim FIA McLaren'i cezalandırıyor ve bundan şampiyonadaki rakibi faydalanıyor yani olay bu ben FIA'nın McLaren'e karşı dürüst davrandığını düşünmüyorum bu temyizdede e-mail olayları ile FIA iyice batağa girmiştir kendi kendini yalancı çıkarmıştır daha bir şey söylemeye gerek var mı bilmiyorum..FIA Fuji 2007 deki olayda mahkemede temyizin reddedilmesi için herhangi bir istek olmadığı için reddetmediğini söylemiş böyle bir saçma akla mantığa sığmayan bir cevap olabilir mi herhalde Ferrari bu yüzden mahkemeye geldi ve cezanın temyiz edilmemesi için itiraz etti…

  62. forzaferrari avatarı

    fianın nasıl ferrari yanlısı olduğunu düşünürüsünüz aklım almıyor?evet doğru fia her zaman pekde adil kararlar almıyor.fianın aldığı kararların hepsi heyecanı(+izlenimi) arttırmaya yönelik kararlar, bunu defalarca söyledim mesela madem fia bu kadar ferrari yanlısı neden 2005teki saçmasapan lastik kuralını çıkardı?bu lastik kuralının saçmalığı gayet açıktı, eğer bu kural olmasa ferrari 5 yıldır yaptığı gibi o yılıda egale edebilrdi, izleyiciler yeteri kadar ferrariden sıkılmamışmıydı?o yıl renoyla macca mücadelesi heycan katmadımı?madem fia ferrari yanlısı neden geçen yıl maccanın pilotlarının puanlarını silmedi?neden 2008de de ihraç etmedi bu 2side pekala olabilcek şeylerdi?o dönemlerde 2008 araçları geliştirilmeye başlanmıştı.peki ihraç edilseydi bu yıl kaç kişi f1 izlerdi?pilotların puanları silinseydi kaç kişi sezonun geri kalan yarışlarını takip ederdi?bunları defalarca söyledim bu kararların alınması luca'nın mosleye telefon etmesine bağı değil!!fia ferrariyi falan kayırmıyor!!!

  63. mike, dostum karayollarına trafik bakar ama, fia değil .))) benzetmen ilginç olmuş, ama tamamen alakasız, karayolunda şikanlar için kaçış alanları yoktur, olursa, eminin sollamalarda sürücüler bundan faydalanır :)) yani, fia nın ferrari lehine karar almadığı tezine destek için hayalgüçleri daha nasıl örnekler bulup yazacaklar, merak ediyorum :))
    madem bu ceza için temyiz yoktu, neden hamiltonu çağırıp olayı anlattırdılar, hamilton anlattıktan sonra mı fia bu kuralı hatyırladı? olayın elle tutulur hiç bir yuanı yok, neresinden tutarsanız elinizde kalır..yani herşey o kadar açık ki..ne evvelce yaşanıp ceza verilmeyen benzer olayları, ne evvelce yaşanıp ceza verilen fakat itiraz edildikten sonra cezaların geri çekildiği olayları yazmanın anlamı yok.neyi yazarsanız yazın, fanatikleri ikna edemezsiniz.

  64. Merak etme Furkan FIA ne yapıp edip bir yolunu bulur ve 6 puan üzeri fark açılmasını sağlar hem takımlarda hemde pilotlarda önümüzde daha 4 yarış var bekleyip görelim..

  65. Yaww Mike yazmayım yazmayım diyordum sana ama iyice burama kadar geldi.Yeter be bilader hala kesmeseydi muhabbeti yapıyorsun.Sen o videoyu Lewisin onbardundan izle bakalım Lewis nerde kesmiş şikanı zaten şikanın üzerinde olan Raikonen ee nerde sola açılıp fren yapıcak pist dışına mı atacak kendi kendini.Bu kadar at gözlüğüyle ve saçma sapan yorum yapan bir insan görmedim yaa.Biz burda şikanı kesip avantaj kazanmasını tartışmıyoruz.Avantaj kazanıldı tamam ama avantajını nasıl geri vericek arada 50 metre mi bırakacak yoksa Fianın olaya açıklık getirdiği gibi geçiş yapmak için 1 viraj beklenmesi mi lazım.Yada neden bu kural açık değil yeterince.2007 Fujideki cezaya itiraz kabul oluyor ama McLarenin itirazına kabul olunmuyor.Valensiyada Gp2de Sennaya pitten geçme cezası ver Massaya benzer olayda iyi niyetliydi para cezası verin bitsin diyin.Yarış hakemleri her yarış değişmemeli.Kimse kusura bakmasın ama Massa eğer şampiyon olur ve 6 puanın üzerinde fark atmazsa Lewise benim için şaibeli şampiyonluktur.

  66. mike shinoda arkadaşım bu benim görüşümdür senle tartışmaya girmek istemiyorum..FIA kazananı mahkemede belirledi ve pistte kazanılan hiç bir işe yaramadı beni en çok üzen bu..Ayrıca olayın ayrıntılarınıda öğrenememiş olduk ve kafamızdaki soru işaretleri kalkmamış oldu FIA hakkındakiler hariç..

  67. forzaferrari avatarı

    keşke olaylar bu hale gelemden yarış sırasında pitten geçme cezası verilseydi, yarıştan sonra lewisi 1.liğinden etmeselerdi…herşey daha doğru olurdu…

  68. mike shinoda avatarı

    McLaren-Mercedes arkadaşım senin spordan soğuman yada soğumaman FIA nın umrunda değilki… Onlar inceler, görüntülere bakarlar, cezayı verirler… ve neden hala görmek istemiyorsunuz ki Hamilton orada kesinlikle avantaj sağladı… artık yazmaktan sıkıldım belkide sizde okumaktan sıkıldınız madem carpmak istemiyordu madem kaza yasamak istemiyordu hafif sola açılıp frene dokunsaydı Raikkonen geçip gitseydide (sözümona) yağmurda nasılsa savunmasız Ferrari aracını sevgili yağmur ustası Hamilton 2 3 bilemedin 4 viraj sonra geçseydi… Lütfen biraz objektif bakın… Normal karayollarında araç sollamaya kalkıpda uygun görmediğiniz zaman frenemi basıyorsunuz yoksa karşı şeridin güvenlik şeridinime kırıyorsunuz birde böyle düşünün…

  69. FIA her zaman dikkat ettiyseniz nerde güçlü rakip var onu durduruyor 2005-2006 da Renault aleyhine kararlar çıkmıştı sürekli şimdide sıra McLarende bu sonuçta her zamanki gibi FIA'nın McLaren düşmanı bir kurum olduğunu açıkça göstermektedir..Orjinal açıklamalarına bakılırsa e-mail görüşmesi olmuş ve Liuzzi olayı söylenmiş ama açıklamada herhangi bir görüşme olmadığı yazıyordu üstüne üstük yalancı bir kurum oldu..Artık spordan soğudum ya helal olsun Mosley ve adamlarına!! Toro Rosso'nun hiç bir farkı yoktu bu olaydan ve kabul edilmişti fakat bu kabul edilmedi göz göre göre ayrımcılık yapıyorlar her şey politik oldu sporluktan çıktı Formula 1..Bu uzun zamandan beri böyleydi ama böyle kararlar alındıkça daha rahat anlıyabiliyoruz..

  70. mike shinoda avatarı

    Bundan sonra şikanların kaçış alanlarına araca ve pilota zarar vermeyecek ama zaman kaybettirecek yeni objeler eklensin bence…

  71. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bu massaya çatanları anlamak zor.Adam ikinciydi ve ceza geldikten sonra 1. oldu.Bu massa değilde başka birisi de olabilirdi. Sanki bu cezayı massa birinci olsun diye verdiler.Lewis şikanı kesip kendisine avanlaj sağladı ve bu yüzden ceza aldı .Bu konun massa ile ne ilgisi var ?

  72. Tekrarlıyorum..malesef yine italyan lobisii..Mclarenin şampiyon olabilmesi için araç ve pilottan çok daha fazla şeylere ihtiyacı var…geçen sene japonya gpsinde sarı bayraklar sallanırken liuzzinin sutili geçtiği yarışta liuzziye pitten geçme cezası yerine 25 saniye ceza verilmiştii sonra temyiz mahkemesiyle bu durum düzeltillmiştiii.Ama işin içinde mclaren olunca malesef bu tür yanlışlar düzeltilemiyorr..monza 2006da alonsonun başına gelenleri hep birlikte gördükk..Bilmem anlatabildimmi..Saygılar..

  73. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Bu kadar sahtekar bir FİA görmedim.yazıklar olsun f1 bitti artık.40 puan lazım 40 yoksa şampiyonu ferrari yapacaklar belli.massa bedava 1.ilan ediliyor.Massa yarışta ne yaptıki 1.olsun.yazıklar olsun

  74. Evet thrillercd thrillercd doğru diyorsun kazanırız ceza meza gelirr hatta puanlarımızıda silebilirlerr hiç belli olmaz…

  75. 2006 monzada alonsonun nasıl ceza aldığını herkez biliyo beyler…

  76. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    bazıları diyorki haftaya eze eze ferrariyi yeneceğiz.size bir tavsiye, erken konuşmayın son gülen iyi güler .

  77. Yavuz Balcı avatarı

    kararda adil falan değil. kimiye arkadan çarptı suçtu evet. ama o yağmurda fren yaptı ama virajı alamazdı ve ikisinin de yarışı o anda mahvolurdu. siz ne seyrediyorsunuz onuda anlamıyorum. o yağmurda gidin siz yarışın. o ortamda arabayı durdurup tekrar yola devam edebilecek pilot yok. mezardan sennayı çıkartın eli mahkum şikanı keser.

  78. Geçen sene japonya gpsinde liuzzi sutili sarı bayraklar sallanırken geçmiştii yanlış hatırlamıyorsm..Liuzzi, pitten geçme yerine 25 saniye cezası almıştı. Toro Rosso'nun itirazı üzerinde Temyiz Mahkemesi toplanmıştı. İtiraz kabul edilmiş ve sonrasında Toro Rosso haksız bulunmuş, Sutil'in aldığı puan geçerli olarak kalmıştı…Demekki boyle itirazlar BAZEN kabul ediliyormuş…

  79. ferrarinin büyüklüğü fia ile başlar.Mclaren yenilgilerini ferrari ye değil,fia ya karşı aldı. Ayrıca hırsız demişsin macca için,tek bir kişinin işi,yaptğı ayıp, macca yı kirletemez.tabi eğer gidip fia lı yöneticilerle kural değişikliğini nasıl bir odada konuştuğunuzu konuşacaksak o zmn adil bir konusma olur 😉

  80. Doğru karar arkadaşlar herkes olayı bir daha incelesin. Herkes kuralları incelesin fanatik düşünmeden. Doğruyu herkes görecektir.

  81. senna guven avatarı

    Lewis Hamilton'a 2008 sezonunda SPA pistinde yaşatmış olduğu sonsuz heyecan için bu spor adına teşekkür ederim.

  82. biliyordum kabul etmeyeceklerini çünkü köşeye sıkıştılar tek kaçış yolu buydu tebrikler FIA..2007 Fujiden sonraki temyiz kabul edilmişti ve Vettel'in puanı geri verilmişti ama bu temyiz reddediliyor ne farkı var acaba?? Neyse FIA'yı da yenip şampiyon olmak güzel olacak..

  83. Sen bu şekilde yazmaya devam edersen mesajların silinmeye devam edecek. Konu dışında ve hakaret içeren mesajlar silinecektir tekrar ediyorum. O yüzden konunun başlığına uygun şekilde yazıldığını sürece mesajlarınızı okumaya devam edeceksiniz. Tıpkı diğer arkadaşların mesajları gibi.

  84. doğru karar gerçekten

  85. hayırlı olsun.Mclaren lı yöneticiler belki göz göre göre fia=ferrari olmaz die gitti itiraza alonso_ kardeşim, ama herşey bu sefer son raddesine kadar aydınlandı.Senelerce kollanan Ferrari bu sene de tüm yardımları aldı.Teşekkür ediyoruz Mclaren olarak Fia'ya.Tek gerçek cevherin Mclaren olduğunu kanıtladıkları için

  86. Karşıklıklı atışmalara dönüşen yorumlar ve hakaret içeren yazılar silinecektir. Lütfen yazılan mesajlarda daha dikkatli olunuz.

  87. Massa (olursa) 6 puanın üzerinde bir farkla şampiyon olur diye umuyorum:) Belçikada grid cezası çıksaydı şimdi kimse bu olayı önemsemiyor olacaktı ne güzel… F1 de umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Ne ceza çıkıcaksa podyumdan önce çıkar

  88. onur aybars avatarı

    Hayırlısı olsun. Zaten dün de yazmıştım bir şey olmaz diye.

  89. Oğuz Çetin avatarı

    olması gereken sonuçta buydu tebrikler FİA ya F1 den azıcık anlayan insanlar hamiltonun suçlu olduğunu biliyor zaten haksızlık falan yok ortada

  90. madem bu sonucun böle olacağı belliydi neden mc laren boşa kürek çekti? onlar sizin gibi düşünmemiş anlaşılan.

  91. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    saolasın senna güven eyv

  92. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    whiting ferraricimi yani bumudur… onun mclarene hayranlığını herkes biliyor.. bu olay bir şekilde sonuçlandı, karara bağlandı.. bunu ferrari ve taraftarlarına yıkmanın anlamı nedir yaa insaf….!

  93. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    su lewis ide god-worrior yaptınız robin hood yaptınız be sanki baska adamlar atak yapmıyor gecmıyor hayır efendim sen şikan kesen aracalara pitte piste carpan lewis in bu sene ikinci kez looser oldugunu goruceksın dogustan looser zaten buda tescillenecek nokta.

  94. senna guven avatarı

    mantıklı ve aklı selim yorumu için rakip takım taraftarı sercana teşekkür ediyorum.

  95. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    McLaren Ceo' su geçişten sonra bir kaç defa yarış direktörlerine sormuş bir problem var mı diye onlar da yok demişler bunu açıklaması nedir söylermisiniz ?

  96. str yi yenicekmişiz soruyorum italyada hamilton ne kadar yükseldi massa ne kadar yükseldi

  97. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    olay pitten geçme cezasıydı ve kabul edilmedi bu kadar… kabul edilseydi bence hamiltona 1.lik geri verilirdi…olay kabul etmekte bitiyordu zaten…. hayırlısı olsun inş adil bir karar olmuştur.. gerçi taraftarlar burda kendilerini savunacaklar yorumlarda ama neyse…

  98. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ne olursa olsun " rosivettefiarrari " arkadaşım bileğinin hakkıyla yarışarak, yüreğiyle yarışarak araç geçerek sonuna kadar savaşan takım McLaren-Mercedes ipi göğüsleyecek.Göreceksin.

  99. Arkadaşım. bu sonuca göre evet dediğin gibi kimse yarış direkdörlerine inanmasın peki bize bu cezayı ilk veren kimdi yarış direktörleri değil mi

  100. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    siz once str yi yeninde dua edin ahva valencia gibi olmasın.. monza da şikan kesen pilotların nasıl yol verdigini gördğk hamiltonun ki extreme bir olayduı bunların yanında glock u dısarı atıp 1 puan fazla alıp sampıonada lıder olmak ıstemesı sebebıyle webber a carpmasıda cabası gozunu sevdıgımın kuresel ısınması yap su asya ulkelerınde ikinci yazı damla yagmur dusmesın sezon bıtene kadar

  101. Ertan Akkaş avatarı

    Herkese hayırlı olsun başka yorum yapmayacam

  102. Ertan Akkaş avatarı

    Bunun tek açıklaması fanatiklik.

  103. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Anlaşılmayacak bir şey yok arkadaşım.Ferrari başkanı Mosley' i arayarak bitir şu işi diyor ve karar aleyhimize sonlanıyor.O zaman yarış direktörlerine kimse inanmasın.

  104. Sebep ne? ben anlamadım da.

  105. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    FIA bunu Ferrari' ye hep yapıyor.Ama ben adalete her zaman inanırım, göreceksiniz her türlü sıkıntı peşlerini bırakmayacak.Şansa alınan her şey zamanla yitirilir.Tıpkı bu sene yaşadıkları sorunlar gibi, geçen senenin acısını çekiyor bazıları..

  106. tebrikler FIA ya her ne kadar önümüzü kesmeye çalişsalarda başaramayacaklar…artık önümüze bakacagız ve kazanan biz olacagız nede olsa önümüzdeki yarışlarda hep yagmur beklenıyoo ferrari düşünsün artık….

  107. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yuh diyorum bu karara başka da birşey demiyorum.Bazı şeyler tescillendi sanırım.

  108. farklı bir karar bekleyen varmıydı,kimseye sürpriz olmadı,hayırlı olsun

  109. Beklediğim bir karardı.Sonuçta Fiadan bahsediyoruz 🙂

  110. senna guven avatarı

    lewis i tetikleyecektir bu karar diye düşünüyorum..

  111. senna uğraşma boşver haftaya zaten yine yağmur yağacakk görecezz o savunmasiz ferrarilerii…eze eze alacazzz yarışlarııı…:)

  112. senna guven avatarı

    Hayırlısı olsun…Beklenen karar.
    Önümüze bakalım

  113. Herkese hayırlı olsun ne diyelimm..Yağmurda harikalar yaratann hamiltondan 10 puan alınıp yarış boyunca hiç birşey yapmayan massaya verildii..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir