Massa: "Singapur'da Sıralamalar Önemli Olacak"

yazar:

kategori:

Yağmur tehdidi altında olan Formula 1’in ilk gece yarışı öncesinde Massa, Singapur’da sıralamaların önemli olacağını söyledi.

Hamilton’un Belçika’daki cezasına karşı yapılan itirazın reddedilmesi üzerine liderin sadece 1 puan gerisinde yerini koruyan Felipe Massa, pistteki geçiş imkânlarının sınırlı olduğunu biliyor.

Massa: "Cumartesi çok önemli olacak."

"Singapur pistinde daha önceden hiç sürmemiştim ama Valensiya’ya kıyasla geçiş, daha da zor olacak. Çünkü düzlükler daha da kısa"

Bu sene takvime yeni dahil edilen diğer cadde pistinde, Valensiya’da, ilk sırada başladığı yarışta Brezilyalı pilot zafere ulaşmıştı.

Singapur pistinde en iyi geçiş şansı, Raffles Blvarı’nın sonunda olacak.

Ama cadde pistleri, doğaları gereği geçişi zorlaştırıyor ve bu zamanlardaki Fomula 1 araçlarıyla, aerodinamiklerle, bu daha da zor hale geliyor.

Massa: "Bu günlerde Formula 1’de geçiş yapmak çok kolay dğil. Araçlarda büyük aerodinamik downforce var"

"Bir aracın arkasında olduğunuzda, downforce kaybediyorsunuz"

Pazar günü için yağmur şu anda bir tehdit olarak görülüyorken Massa, yarışın kuru zeminde geçmesini tercih ediyor.

Massa: "Singapur’da kuru zemin olmasını tercih ederim. Ama ıslak şartlarda da iyi iş çıkarıp istikrarlı bir yarış ortaya koyabiliriz."

Spa’da Hamilton’un aldığı cezaya olan itirazla ilgili Salı günü FIA’nın vermiş olduğu karar sonrası Massa’nın şampiyonluk şansı daha da güçlü.

Hamilton’un Spa’daki 3.lüğünün doğrulanmasının ardından Massa’ın Spa galibiyeti de onaylandı ve lider Hamilton ile arasındaki fark şu anda sadece 1 puan.

Massa, sadece Singapur’daki görevine odaklanacağını ifade etti.

Massa: "Kendi sezonuma ve buradaki yarışıma konsantre oluyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir