Pirelli, 2015’te Lastik Battaniyelerinin Yasaklanmasından Emin Değil

yazar:

kategori:

Pirelli, gelecek sene lastik ısıtıcı battaniyelerin yasaklanmasının pek mümkün olacağını düşünmediğini söyledi.

Pirelli, Bahreyn GP’nin ardından gerçekleştirilecek testlerde yeni lastik hamurunu deneyecek. Bu hamurla Pirelli’nin gelecek sene için yasaklanan lastik ısıtıcılarına bir hazırlık yapması bekleniyor.

Paul Hembery “Lastik battaniyesi olmadan çalışmak çok büyük bir sorun. Lastik hamuru ile ilgili sorun değil. Onlar olmazsa lastikte balon olur. Lastikler sürülemez ve tehlikeli hale girerler.”

“En büyük sorun bu. Şu anda, gelecek sene bu lastik boyutlarında lastik battaniyeleri olmadan başarmak çok zor görünüyor.” dedi.

Hembery, lastik boyutları değiştirilirse bu konuda çözüm bulunabileceğini ancak yakın gelecekte böyle radikal bir değişikliğin de mümkün görünmediğini belirtti.


Yorumlar

“Pirelli, 2015’te Lastik Battaniyelerinin Yasaklanmasından Emin Değil” için 2 yanıt

  1. yakında fia pite girmeyi yasaklar. tek lastikle yarış bitirilmeye çalışılır.

  2. Artık fia yeter diyoruz. bu saçmalama katsayısı ile devam ederlerse 2020 sezonu gibi pilotları tek gözle yarıştıracaklar. DRS alanına geldiğinde fark 1 saniye den az olursa kapalı gözün üstüne yerleştirilen mekanizma açılacak bunun açılması ise yine drs gibi elektronik sistemle sağlanacak . gerekçleride kesin şey olur pilotların tek gözle yarışarak yetenklerinin daha fazla ön plan çıkmasını istiyoruz biraz abartı oldu ama bu yılki rezaletten sonra artık f1’in nereye doğru gittiğini düşünmek insanı ürpertmeye başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir