Bourdais, 'İnanımaz' Singapur'u Övdü

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais son şikanın tasarımı hakkında çıkan güvenlik korkularına rağmen bu haftasonu gerçekleştirilecek olan Formula 1’in ilk gece yarışı Singapur Grand Prix’inin yönetiminin inanılmaz bir iş çıkardığını düşünüyor.

Champ Car’da yarıştığı yıllarda gece yarışı deneyimi oldukça fazla olan Scuderia Toro Rosso pilotu pilotların görüş netliği eksikliği yaşaması konusunda endişelerin olmasına yağmen Fransız pilot bu endişeleri yatıştırır nitelikte bir açıklamada bulunarak karşılaştığı çalışma karşısında hiç beklemediği kadar iyi bir ışıklandırma sistemi bulduğu konusunda ısrarcı konuştu.

Hazırlıkların devam ettiği Marina Bay pistinde çarşamba günü autosport.com’a konuşan Bourdais şunları söyledi. " Gündüz gibi. Işıklandırma ile oldukça inanılmaz bir iş çıkarmışlar. Oldukça etkileyici. Ortamın etrafında inşaa edilen bütün yapılara sahipsiniz, bütün olanlara. Çok etkileyici. Buna benzer birşey hiç görmedim."

Bununla birlikte ışıklandırma ve yerleşim düzeni konusunda mutlu olan Bourdais, 10. virajda inşaa edilen dar şikan hakkında endişeli ve özellikle yüksek kerblerin üzerinden aracın adeta fırladığını söyledi.

" İlk kez dün pistte yürüme imkanı buldum ve gerçekten iyi bir iş çıkarmışlar. Oldukça etkilendim. Çizdiğiniz projeden böylesine bir yapı inşaa etmek gerçekten oldukça büyük bir girişim."

" Beni şaşırtam tek konu onuncu virajdaki şikan oldu. Neden böyle birşey yaptıklarını anlıyorum çünkü orada kaçış alanı yok ve eğer birşey yapmazsanız hızlı ve açık bir biraj olabilir, fakat öyle değil! "

" Champ Car serisinde de buna benzer bir sorun yaşadık, araçların Moterrey’deki şikanı kesmelerini engellemeye çalışıyorlardı ve şu ankinin yarısı kadar birşeydi ve biz aracın içinde sağa sola çarpıyorduk."

" Bu şekilde gitmediğiniz sürece ve Formula 1’in şu anki günlerinde araca zarar vermek için efor harcamanıza gerek yok. Chalie’yi (Whiting, F1 yarış direktörü) henüz görmedim fakat biraz şaşırdım."

" Pit alanı girişini de tehlikeli buldum. Pite giren pilottan biraz daha fazla hızlı olacaksınız ve aynı puanı alacaksınız çünkü giriş sol tarafa sert bir şekilde. Benim sadece iki konuda endişem var pistin geri kalanı oldukça iyi hazırlanmış. Güzel bir pist."

Yarışın yağmur tarafından etkelenmesi ile ilgili soruya Bourdais şu yanıtı verdi: " Yağmur yağdığında ne tür birşeyle karşı karşıya kalacağımızı biliyorum çünkü uzun süreden beri Florida’da yaşıyorum. Bu yüzden sağanak yağışın neye benzediğini biliyorum, ilginç şeyler olabilir fakat bunu ümit etmeyelim."


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    ''ilginç şeyler olabilir fakat bunu ümit etmeyelim."

    demekki çok yağıor yağmur =))
    yağsın be !!

  2. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    burayı da bourdais kazanır artık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir