Nakajima: "Yeni Islak Zemin Lastikleri Üzerinde Çalışılması Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Williams pilotu Kazuki Nakajima’ya göre Bridgestone’nun yeni ıslak zemin lastiklerinin Formula 1’e girmeden önce oldukça fazla gelişim çalışmasında bulunulması gerekecek.

Yeni lastikler mevcut ıslak ve yoğun yağış lastiklerinin yerine tek bir hamur şeklinde kullanılması düşünülüyor ve bu yönde geçtiğimiz hafta İspanya’nın Jerez pistinde testler gerçekleştirildi.

Yeni lastikleri test eden pilotlardan birisi olan Nakajima açılış turunun dışında yalnızca bir turda anlaşıldığını söyledi.

Bununla birlikte lastiğin sadece çalışma sürecinde olan bir model olduğu ve Formula 1’de tamamen kullanılmasının kaul edilmeden önce çok üzerinde çok fazla çalışılması gerektiğini düşünüyor.

" Sadece bir kez test etmeme rağman tam bilemiyorum fakat en azından şunu söyleyebilirim ki sürülebilirlik çok çok zor. Bu tıpkı buz pistinin üzerinde kaymak gibi. Bu sadece ilk jenerasyon ve üzerinde çok fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde kullanmak imkansızdı."

Bridgestone’dan yapılan açıklamada mevcut iki tip ıslak zemin lastiklerini kullanmaya devam edecekleri ve sadece takımlardan gelen talep üzerinde tek tip lastik hamuru üzerinde hazırlık yaptıklarına değinildi.


Yorumlar

  1. ömer erkan avatarı

    bu cocuktan pılot olurmu verdıgı demece bak buz uzerınde kaymak senın f1 de yerın yok takımıda rezıl ettın…( WİLLİAMS F1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir