Jordan "Hamilton'a Karşı Komplo Yok"

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 patronlaarından Eddie Jordan, Mclaren ve Lewis Hamilton’a verilen cezalar karşısında çıkan komplo teorilerine karşı sakinlik çağrısında bulundu.

Spa’sa yaşananların ardından tekrar FIA’nın Ferrari yanlısı olduğu yönünde görüşler ortaaya çıkmaya başlamıştı çeşitli çevrelerde.

Setanta’ya konuşan Jordan "Bu sene ona 5. kez ceza verildiği akılda tutulmalı aancak önceki 4’ünün ona karşı olması gibi bir durumsöz konusu değil."

"Ben onun takım paatronu olsaydım ona bir köşeye çeker ve ‘LEwis, sen araçtaki en iyi pilotsun. Sakin ol ve yeteneklerine güven ancak yapmaman gereken şeyleri yapmak zorunda değilsin.’ derdim." dedi.

Jordan, Hamilton’a karşı komplo olduğu düşüncelerine katılmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bu karar yanlış değildi. ama yanlış olsaydı gerçekten temyizden mclaren in lehine bi karar çıkmasını isterdim gürcan.damalı bayraktan podyumdan sonra birinciliğin alınması hiç hoş değil ama napalım kurallar böyle ama gerçek şu ki ve artık hiç değişmeyecek olan gerçek rai-ham olayında verilen ceza doğruydu.

  2. gurcan hezer avatarı

    Tamamen tarafsız olması gereken hakemler yanlış kararlar veriyorsa ve bu karar temyize gidip düzeltilemiyorsa ,onanıyorsa nasıl bir tarafsızlıktan söz edilebilir?

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynı iki durum olduğunu düşünmüyorum massa olayı ile hamilton olayının… ayrıca hamilton'a "bi geçiş yaptı" die verilmedi o ceza
    tamam belki hakemlerin gözlemcilerin yanlış yaptığı , yanlış karar verdiği olmuştur belki, olabilir. ama bunu ferrari yi destekleme gibi olarak algılamayalım.

  4. gurcan hezer avatarı

    gökhan kardeşim ben tarafsız bakıyorum, FİA beni taraf olmaya meyilliyor,bana bu MASSA olayını ve FİANIN aynı iki durum karşısında ki farklı tavrını nasıl TAFAFSIZ!!! bi tutumla nasıl değerlendirilleceğini makul ve mantıklı içerikte yanıtlarsan sevinirim ,bizi de bu bakış açısı konusunda aydınlatmış olursun…

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ne dersek diyelim bi kere kafalara kazınmış fia=ferrari diye değiştiremeyiz sanırım bundan sonra mclaren her ceza aldığında yine gündeme taşınacak ve biz yine harala gürele dil dökeceğiz.aslında mantıklı ve tarafsız bakılsa her şey açık… ne diyelim allah sonumuzu hayır etsin.

  6. gurcan hezer avatarı

    Tabi en doğru yorumlardan biri,sen işine bak uslu ol HAMİLTON ,FİA şekillendiriyor şampiyonayı…
    Massa pit yolunda engelleme yapsın ,GP2 DE bu kadar olur dedirticek kadar benzeri bir durumda ceza verilmesin ,sanki FİA değil bu kuralları koyup sporu yöneten,bi de geçiş yaptı diye ceza alsın karar onansın ,üzerine böyle anlamsız şarkılandırmalar yapsın ve bunları onaylayan ,doğru bulan bir kesim ne doğru yorum çeşitlendirmeleri yapsın…
    Tutarsızlık başyapıtı…..

  7. gurcan hezer avatarı

    Tabi en doğru yorumlardan biri,sen işine bak uslu ol HAMİLTON ,FİA şekillendiriyor şampiyonayı…
    Massa pit yolunda engelleme yapsın ,GP2 DE bu kadar olur dedirticek kadar benzeri bir durumda ceza verilmesin ,sanki FİA değil bu kuralları koyup sporu yöneten,bi de geçiş yaptı diye ceza alsın karar onansın ,üzerine böyle anlamsız şarkılandırmalar yapsın ve bunları onaylayan ,doğru bulan bir kesim ne doğru yorum çeşitlendirmeleri yapsın…
    Tutarsızlık başyapıtı…..

  8. ister paranoyok olsun ister komplo olsun hamilton şampiyon olacak ve engüçlü adaylardan birisi şuanda kim ne derse desin…….

  9. alemin akıllısı hamilton yaa herkes saf şikanı kes herifin arkasına yapış sonra geç işte ne kadarda ii deselerde burda hamiltonun çömlüğü ortaya çıkıyo arkadaşlar olay bundan ibaret GEMİNİ senin yorumda iidi:)

  10. Dostlar 2 nokta var. 1-Lewis istese şikanı kesmeme tercihini yapabilirdi, frene dokunuverirdi Kimi'nin arkasında virajı dönerdi, aksini düşünen gitsin videolara tarafsız gözle bir daha baksın.
    2- Lewis şikanı kesmeseydi o düzlükte Kimi'ye atak yapacak kadar yakın olmayacaktı ama o ne yaptı kaçış alanından düzlüğe kestirmeden çıkıp Kimi'nin arka kanadına yapıştı sonra da içeri daldı. İşte bu adil değil, buna ceza verilmesi gerekir, artık tartışmaya gerek var mı? Monza'da Massa Rosberg'i ilk geçişinde kerblerin dışına sağ lastiği taştığı için (şikanı kesme yok) tuttu yol verdi 1 tur arkasında kaldı 4-5 sn kaybetti nerden baksanız, sonra malum pitlerden sonra keşmekeşin ortasına düştü. Lewis 'de böyle yapmalıydı bir viraj daha beklemeli ve orujda atak yapmalıydı. Mclaren sabıkalı bir takım görünümünde şuan hakemler en ufak hareketlerine bile dikkat ediolar haliyle.Buna göre hareket etmesi gereken taraf Mclaren takımıdır. Hala daha komplo teorisi üretenler var, geçen sene Lewis biraz akıllı olaydı da şampiyonluğu kaptırmayaydı ha doğru ya FİA Lewis'e komplo yapıo pardon unutmuşum :))

  11. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar zaten diğer cezaların yerinde olduğunu bizde söylüyoruz. ancak FİA kırılma noktalarında bunu yapıyor. evet ceza gerektirecek bir durumda kimse savunmaz. yanlız şu var rai sutile çarptığında zemin ıslaktı duramadı diyen arkadaşlar neden çıkıp zemin ıslaktı frenajı kaçırınca şikanı kesti diyemiyor. ben o zaman nasıl rainin ki normal dediysem bunu da bir o kadar anormal buluyorum. monacoda rainin kaçacak yeri yoktu vurdu. yani hamiltonda vursamıydı raiye frenajı kaçırınca. yanlış anlaşılmasın olan oldu herkes kabullendi.hiç değilse direk mağdur olanlar kabullendi bize laf düşmez. biz McLarencilerin istediği aynı durumlar karşısında veya benzer durumlar karşısında farklı tutumlar içinde olmamaları. olay bu sadece.

  12. paranoyaklıkla alakası yok bunun FIA nın McLarene karşı daha farklı davrandığını tüm Dünya biliyor o yüzden komplo teorilerinin üretilmesi doğal bana göre..

  13. Tabiki bir komplo yok ortada. Hamilton'un aldığı cezaların tümü alması gereken cezalardı (Spa hariç). Öyle paranoyak oldukki birisi ceza alınca hemen komplo teorileri üretmeye başlıyoruz.

  14. forzaferrari avatarı

    son zamanlarda okuduğum en doğru ve mantıklı yorumdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir