Berger, Daha Fazla Red Bull Desteği İstedi

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso ortağı Gerhard Berger, Red Bull patronu Dietrich Mateschitz’den ekonomik desteğini arttırmasını istedi.

Mateschitz’in takımdaki hisselerini satmak istediği yönündeki söylentilere rağmen Berger, Red Bull’un ortak kalacağını reddetmedi ve Monza’da Vettel’in aldığı galibiyetin Toro Rosso’nun yatırıma değer olduğunu düşünüyor.

Berger: "Didi’nin, takıma bir destek vermesi gerektiğini anlayacağını düşünüyorum. Şimdiden ileri yönde büyük bir adım attık ve şimdi toplamda bir desteğe ihtiyaç var. Bunun bu şekilde olacağını gerçekten umuyorum"

"Önemli olan şey, başarılı olmak için gereken alt yapıyı kurduk ve geliştiğimizi gösterdik. Belki başarı biraz erken geldi ama bizi gerçekten bütünleşmiş hissettirmek için insanlara güven vermek önemli"

Toro Rosso’nun teknik sorumlusu Giorgio Ascanelli de takımın potansiyelini göstermek için istekli ve 2010 sezonu için kendi şasilerini üretip üretmeyeceklerini bilmeden gelecek için plan yapamayacakalrını söyledi.

Ascanelli: "Büyümeye ve ihtiyacımız olan mühendislik seviyesini velirlemeye çalışıyoruz. Bununla birlikte FIA ve FOTa kara vermeli. Gelecek için kesin bir plana karar vermek adına takım sahiplerine izin vermek amacıyla kural istikrarına ihtiyacım var"

"Eğer bütün aracı yapmamız gerekirse, 2010’a kadar bekleyemeyeceğimiz açık. Ondan önce başlamamız gerekecek ve daha fazla insana ihtiyacım olacak. Şu anda 16 çalışan var ve 2010’da bütün bir aracı üretmek için 230 kişiye çıkmamız gerekiyor"

Ascanelli, Toro Rosso’nun gelecekteki başarısının, destekçilerin amaçlarına ve onların ne kadar yatırım yapma niyetinde olduklarına bağlı olduğunu söyledi.

Ascanelli: "Amaçlara bağlı. Eğer sadece burada olmak ve sonuncu bitirmemekse, şu an olduğu gibi, sorun yok. Herhangi bir yatırıma gerek yok"

"Ferrari ve McLaren, 1000 kişiye sahip. Çünkü onların amacı, bizimkilerden farklı. 2009 için, bizim yapılanmamızda sorun yok. 2010 için ise en azından Force India’nın sahip olduğunu elimizde bulundurmalıyız, daha fazlası olmuyorsa"

"Üç rüzgâr tünelinde çalışıyorlar, biz sadece bir. Bütün hafta için günde 24 saat çalışmamız gerkiyor. Ama daha basiti olabilirdi. BMW ve McLAren ibi 50 milyon harcamaya gerek yok"

"Bu konuda, Jean-Claude Migeot’un yapısı Dallara ile konuştuğumuzu doğrulayabilirm. Red Bull Teknoloji’nin sahibi olduğu iki tünelden birini kullanmak için görüşüyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir