Raikkonen: "Artık İşler Benim Kontrolümde Değil"

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen Perşembe günü, şampiyonluk ünvanını korumasının artık kendi ellerinde olmadığını kabul etti ama kendini yarışın içine sokabilmek için elinden geleni yapacağını yineledi.

Ferrari pilotu, Monza’da puan alamamasının ardından sezonun bitimine 4 yarış kala sıralamada 4.lüğe geriledi.

Fin pilot şu anda Hamilton’un 21 puan gerisinde ve Raikkonen, bu hafta sonu yapılacak olan Singapur yarışında alacağı bri zaferin kendisine yeterli olmadığının da farkında.

Raikkonen: "En önemli şey tekrar kazanmak. Şampiyonadaki durum ortada ve artık sadece benim alacağım sonuçlara bağlı değil rakipleriminkine bağlı"

"Teorik olarak henüz bitmedi ama artık benim kontrolümde değil"

Raikkonen, İspanya GP’den sonra hiç yarış kazanamadı ve en son puan aldığı yarış Temmuz ayındaki Almanya GP idi. Orada da sadece 6. olabilmişti.

Ama Fin pilot, Ferrari ile anlaşma yenilemesinin ardından mutluluğunu koruyor ve galibiyetlere geri dönmek için azimli.

Raikkonen: "Singapur’da eliizden geleni yapacağız. Böylelikle hâlâ asıl amacımız olan galibiyet için mücadele edebiliriz. Bu son 4 yarışta elimizden geleni yapmalıyız. Sonrasında neler olacak göreceğiz"

"Bir çok defa bunu söyledi: Zafer tek amaç, motor yarışlarının özü. Burada sadece sürmek için bulunmuyorum, kazanmak istiyorum"

Fin pilotun amacı kazanmak olsa da bu sene daha önceki cadde pistlerindeki yarışlarda aldığı sonuçlar iç açıcı değil.

Bununla birlikte Formula 1’in ilk gece yarışında projektörlerle aydınlatılan pistte sürüş yapmaktan da çekinmiyor.

Raikkonen: "28 Eylül’ü bekliyorum"

"Şüphesiz bu sene cadde pistlerinde aldığım sonuçları düşündüğümde, çok iyimser olmamalıyım. Ama bu tip pistlerde yarışmayı hâlâ seviyorum. Saf bir duygu bu, tek koltukluda (araçta) doğru ayarı bulduğunuzda ve duvarlar arasında yarıştığınızda"

"Gece yarışmamızın büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zatenönceden motosikletlerle bunu yaptılar ve harika bir tecrübeydi."

"Gece geç yatmayı seven biriyim. Bu olağan dışı zamanlamaya, vücudum mükemmel bir şekilde adapte olacak"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bende zaten bencesini anlatmaya çalıştım yoksa farklı birşeyler mi yazmışım ? ….

  2. kimsenin senden şu yönde düşünmeni istediği falan yok, sen konuyu başka başka yerlere çekmişsin. sadece pilot tabirinin ülkemizde söylendiğini ve orjinalinin sürücü olduğunu söyledim. pilots' championship yada pilot of ferrari diye bir şey gördün mü hiç?

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sürücü ile Şoför arasındaki fark Sürücü ile Pilot arasındaki farkla aynı ayrıca genelde F1 araç sürücülerine pilot deniliyor driver yazılımı olabilir fakat diğer araç kullananlardan ayrılması bakımından pilot tabiri kullanılıyor bir sebebide herkesin veya F1 spikerlerinin bolbol bahsettiği ''g'' kuvvetine savaş uçağı pilotlarından sonra en fazla uğrayan kişiler olmalarıdır ;

    Massa'nın sürüş stili hiçbir zaman çok etkileyici olmadı bugüne kadar (en azından beni) ve çok aman aman bir sürüş stili ile bir yarışı kopardığını hiç görmedim fakat en basit örnek olarak (yanlışsam düzeltin) Raikkonen in 2004 SPA da Schumacherli Ferrari döneminde 2 güvenlik aracı periyodu ve mclarenin o dönemki yetersizliğine rağmen o yarışı alması bence sürücülüktür ;2005 yılında son sıralardan kalkıp yarışı yeri geldiğinde kürsünün en tepesinde yeri geldiğinde de kürsünün her hangi bir basamağında tamamlamak bana göre sürücülük yeteneğidir ;

    Gelelim daha evvelki yorumumda ve bu yorumun başında yazdığım sürücü pilot veya daha çok sürücü şoför ayrımına ;ben nice kendine şoför diyeni gördüm Renault arabanın arka lastiğine zincir takan ,lastik değiştirmeyi dahi bilmeyen onu geçtim bijonu gevşetmesini lastiğin bijonlarının hangi sıra ile sıkılacağını dahi bilmeyen ,motorun ''m''sinden dahi anlamayan onun için bence ikisi farklı kelimeler ve anlamları çok farklı veya en azından benim tabirimle ;o şoför denilenler eskiden bozulan motorlarını veya araba parçalarını kendileri tamir ediyorlardı onun içindirki benim sürücüden kastım sadece aracı kullanabilmekle sınırlı bir anlam ifade eder fakat pilot denildiğinde o aracı a sından z sine anlayabilen yorumlayabilen ve o araca katkı sağlayabilendir ;

    Bunlar benim sürücü ,pilot ve şoför tanımlamalarım ve tekrar yineleyeyim benim tanımlamalarım bunlar bana göre olanlar haaa siz bunlara katılmayabilirsiniz eyvallah saygı duyarım fakat benim sizin tanımlamalarınıza uymamı ve aynı doğrultuda düşünmemi benden istemeyin ….

  4. zaten kimseye ''pilot'' demiyorlar aslında, bu bizim ülkemizdeki bir uydurma.. orjinali driver=sürücü. bu da bize yeter çok şükür. fazlasında gözümüz yok.

  5. forzaferrari avatarı

    şener arkadaşım farkı ne o pilotla sürücünün?nerden anladın massanın daha kötü ''sürücü'' olduğunu?

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kimi Massadan daha iyi bir ''sürücü'' fakat pilot değil ….

  7. kimi'nin Schumi'den bile daha iyi bir pilot olduğunu söyleyen bir taraftar kitlesinde bazı arkadaşların aşağıdaki yorumları yazması gayet normal ve kendilerinden beklenilir nitelikte.. ben de diyorum ki massa kimi'den daha yetenekli daha hızlı daha güçlü daha daha… bir pilot. ben de diyorum ki dalga geçiyor diyen arkadaşlar dalga geçiyor, ne olacak şimdi? geçen yıl felipe şanssızdı diyorum, bu yıl heikki şanssız, heidfeld şanssız, alonso şanssız.. ne güzelmiş şanssız demek. şanssız kelimesinin bana sizler gibi yakışmadığının farkındayım, ama benim bu konuda fazla tecrübem yok kusura bakmayın. sizden yıllarca duyduklarımızla taklit etmeye çalışıyoruz..

  8. Padokman arkadaşımız size en iyi cevabı vermişş..:) raikkonenin artık işi bitti bunu kabullenin artık..Massa çalışmanın karşılığını alıyor…

  9. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    merak etme kontrolü geri aldığın zamanlarda gelecek bu sene olmayacak artık farkındayız ama en azından bize son 4 yarışta adına yakışır yarışlar izlettir bundan sonrası için beni sevinderecek tek şey bu. Ama hala sen en iyi pilotsun!!!

  10. puan tablosu öyle demiyor ama

  11. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence dalga geçiyor..

  12. McLAREN TEAM avatarı

    fiziksel olarak en hazır olan pilot kesinlikle kimi!bu adam gündüz uyuyup gece çalışmayı seviyor:)aynı benimgibi:)

  13. tolga soydan avatarı

    id1984 _ deilmii? dalgamı geçionn

  14. ERDİNÇ ENGİN avatarı
    ERDİNÇ ENGİN

    Massanın Kimi nin yardımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Zaten Massa çok yetenekli bir plot.Sezonun geri kalanında şampiyonluk için kendisine gerekli olan puanları toplayacaktır.

  15. raikkonen massaya oranla cok daha iyi bir sürücümü?… Bunu neye dayanarak soyledin..?

  16. raikkonen massaya oranla cok daha iyi bir sürücü onun acısından ikinci plana atılmak veya sampiyonluktan vazgecmek kolay degil.oldukca sanssiz 2 senedir.massaya yardım konusunda kritik olmadıkca etmeyecektir.ancak massa nın hem hamiltondan hemde kimi den daha kötü oldugunu düsünüyorum.

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    seviyorum bu adamı yaa…
    sabah sabah içimden geldi valla…

  18. Sen bize heyecanli yarislar seyrettir gerisi hikaye..

  19. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    macaristanda da podyumu var, 2 yarıştır puan alamadı, tabiki şampiyonluk mücadelesi için 2 yarışta puansızlık da çok ağır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir