Ferrari'nin Lastik Sorunu Frenlerden Kaynaklanıyor ve Çözüm Bulundu

yazar:

kategori:

Ferrari, yağmur tehdidinin olduğu Singapur GP öncesinde ıslak zemindeki rekabetten uzak hallerinin tekrarlanmayacağına inanıyor.

Felipe Massa ve Kimi Raikkonen, İngiltere, Belçika ve İtalya’da yağmur yağdığında tempoda sıkıntı yaşadılar ve sezonun kalan 4 yarışında da yağmur olasılığı yüksek. Ferrari, bu kadar yakın geçen mücadelede bu sorunun çok önemli olduğunu biliyor.

Sezonun son test döneminde yağmur altında çalışma fırsatı yakalayan Ferrari, şu anda meselenin sonucuna ulaştıklarını ifade etti.

Ferrari, yaptığı ayarların pilotların verimli fren sıcaklığı üretmetmesini engelliyor, özellikle de trafikte ve geçiş lastiklerini taktıktan hemen sonra. Ve bu da, pilotların Bridgestone lastiklerinden yeterli sıcaklığı elde edememelerine neden oluyor.

Takım, bu sorunun artık çözüldüğüne inanıyor.

Ferrari tarafından yayınlanan bildiri: "Mugello’da ele alınan set-up çalışmalarının sonucu, Monza’daki benzer bir durumun tekrarlanmayacağı anlamına geliyor."

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, önemli yarışlar öncesinde Mugello’daki testin takımı harika bir duruma getirdiğini düşünüyor.

Domenicali: "Kalan dört yarışta en yüksel seviyede rekabet etmemizi sağlayacak F2008 paketinde gelişim kaydettiğimiz yararlı bir 3 günlük testin ardından Singapur’a geldik"

"İki şampiyonluk için mücadele, çok yakın olacak"


Yorumlar

  1. forzaferrari avatarı

    gürcan arkadaşım, çıkıp istediğinin söyler çözdük demiş ne var bunda belki gerçekten çözdüler yağmurda 1 hafta test yaptılar, çözmeselerde belki olumlu açıklama yapıp basını susturmak istiyolar,straejileri öyle ne desin adam çıkıp böyle bir durumda?kusura bakma ama ron dennisin kaç kez motor patlamasına yağ sızması dediğini biliyoruz…fia delegesi olayına gelince ferrari ne zaman kararı açıkladı afedersin?varmı kanıtı? artık o kadar inanmışsınızki fia-ferrari olayına başka bişey düşünemiyosunuz en küçük gündemde bile bunu ortaya atıyosunuz, en basit ve gerekli cezada bile ferrari var altında diyebiliyosunuz…

  2. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    McLaren taraftarı arkadaşlar çok agresif gördüm sizi. Bu Mahkeme kararı sizi bu hale getirmiş sanırım. Ama nedense iki senidir mahkemelerde McLaren var.

  3. gurcan hezer avatarı

    Ağlanacak halimize gülmek bizim mizacımıza çok uygun bir tutum ve olayları tersinden algılamakta artık kemikleşmiş bi olgu …
    Dominicalli ve FERRARİ sezon başından beri en az 4 kez MOTOR SORUNUNU çüzdük diye açıklama yaptı ve ardından kırmızı araçlardan ,çevreye zararlı beyaz dumanlar yükseldiğini gördük..4 yarış kala 2 senenid devam eden problemi çözdük diyorlar ,inandırıcılıktan uzak bi yaklaşım …
    Son olarak salih arkadaşım bi bilgi vermiş ,mclaren çalışanı yaptınız,siz temyiz mahkemesi kararını açıklamadan kararı ilan etmiştiniz FİA DELEGESİ olanlar var mı aranızda?

  4. ewt haklısın ıd1984_ arkadaşım:):)

  5. salih al arkadaşım oyle şeyler uluorta soylenmezz :):)

  6. amortisör demedim ben süspansiyon dedim. ikisi aynı şey değildir. yeni süspansiyon denediğini mclaren açıklamadı bir bildiriyle f1 sitelerinden birinin haberiydi. mutlaka takımdan alınmıştır o bilgiler ama direkt domenicallinin yaptığı gibi bir bildiriyle açıklanmadı… onu söylemiştim….

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hayır mclaren amortisör deniyo uluorta sölemiyo diyosun. sen bu haberi burda diyosun. sen mclaren de mi çalışıyosun yoksa?
    işte buna güldüm

  8. gökhan arkadaşım komik olan ne? ferrarinin motor sorununu çözdük deyip 2 hafta üstüste motor patlatmasını ve monzada motor değiştirmesini kastediyorsan ewt komik….gelelim j amortisöre j amortisörü faş eden mclaren değildi mclarenden renaulta giden mühendisti. yanında götürdüğü cd lerden sonra ortaya çıkmıştı…ama insanlar iyi şeyler duyduklarında mutlu olurlar sizde domenicalli tarafından mutlu edildiniz ama uzun sürmeyecek bu mutluluğunuz. hafta sonu göreceğiz…

  9. Canada hariç dediğin iki pistte de yağmur vardı. Zaten canada da olanlar malum. Ve pist kuruduğu zaman en iyi turlar bize aitti.Yağmurda lastik ısıtma problemimizin olduğu aşikar. Tek veya çift palanya değil ferrarinin sorunu tek sorun lastik ısıtma. Yoksa aracın ben yere basmasından oldukça memnunum.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    salih al komiksin yahuu :))))

  11. gurcan hezer avatarı

    Mekanik yol tutuş yanil salt ,dowmforce minmum olduğu durumlarda bakın CANADA, MONZA,SPA… gibi pistlerde özellikle monza da gridin en az kanat elementi kullanan aracıydı ,arka kant yapılarına bakarsanız ferrari dahil bütün takımlar çift palanya kuulanırken ,mclaren tek palanya kullanarak üstelik yağışlı pistte en hızlı takımdı…

  12. Mekanik yol tutuşu daha düne kadar yani havalar sıcakken ve lastik ısıtmada problem yaşamadığımız dönemlerde mclarene oranla çok daha iyi. Bunu hamiltonda birkaç kez dile getirdi. "Onlar çok rahat araç kullanırken ben araçla savaşmak zorunda kalıyorum" diye. O yüzden bana göre tek sorun lastik ısıtma problemi. Frenlerden mi orası tartışılır. Ama eminim ki ferrari takımı bunun üstesinden gelebilecek güçte.

  13. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    McLaren kendisi bildirmiyorsa yeni amortisör denediği nerden duyuluyor acaba ????

  14. ecrin deniz avatarı

    biraz geç olmadı mı yaa?:)

  15. gurcan hezer avatarı

    Yani araç şikana yaklaşırken ve geçerken nasıl sarsındığını ,yol tutuşunun ne kaar zayıf olduğunu HAMİLTON, KİMİYİ GEÇERKEN gördük ,ferrari mekanik yok tutuş anlamında zayıftır ,aracın ön tarafını kontrol etmek için daha fazla palanya kullanmasına rağmen bu durum yapısaldır ve kronikleşmiştir,aynı raçla raikkonen üst üste en hızlı tur zamanlaeı atıyor ,yani frenlemede problem olsa ,bu kadar farklı karektereki pisstte bu zamanları yapamazdı ,yağışlı havalarda kullanılacak farklı bi firen sistemi mi var ? Torro rosso da çok iyi frenlere sahip deği ama manza da çok iyiydi ,klasik

  16. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Salih Al zoruna gitmesin :).

  17. ömer erkan avatarı

    ferrarı neyı nerde yapacagını bıraz gecde olsa anladı umarım artık bukadar gec kalmaz…( WİLLİAMS F1 )

  18. keyfinize bakın mclaren jerezde yeni süspansiyon denedi. eğer hızlanmak istiyorsanız en önemli alnlardan biri süspansiyon ve süspansiyon geometrisidir. ama mclaren ulu orta bildiri yayınlayıp biz bunu yaptık demiyor. yaptıysan yaptın eğer başarılı olursan bunu yarışta herkes görür.hem ferrarinin hala motor sorunuda devam ediyor bence. onları kurtaracak joker haklarıda kalmadı.

  19. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Son zamanlarda duyduğum en iyi haber.Umarım bu söylenenler doğrudur.Ve eğer öyleyse takımlar şampiyonluğunda ferrari önde olacak ,pilotlarda ise başabaş bir rekabet göreceğiz.

  20. hükümet gibi oldular hep temenni 🙂 icraat yok

  21. ferrari motor sorununuda çözdük demişlerdi monzada massanın mototrunu değiştirdiler….blöften başka bişey değil. çoğu zaman yalana inanmak gerçekleri kabullenmekten daha zordur….yağmur yağarsa massadan 10 spin kimiden 4 spin bekliyorum….

  22. Haberi duyunca cok sevindim insallah sorun çözülmüştür..

  23. Gercekten cok ilginc, Kuru zeminde harika iken pist islanmaya basladiginda Ferrari savunmasiz kaliyordu, umarim dedikleri gibi sorun cozulmustur. Aksi takdirde Mclaren sonuc icin daha avantajli..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir