Raikkonen: “Araçta Her zamankinden Daha İyi Hissediyorum”

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen Bahreyn GP’si sıralama turlarında araçta kendini her zamankinden daha iyi hissettiğini söylüyor.

“Dün uzun turlarda kendimi oldukça zor hissediyorum. Yumuşak lastiklerde ise daha iyiydik. Araçtaki sorunları biliyorduk ve bugün için araca doğru değişiklikler yaptığımızı düşünüyorum. Parçalar işe yaramış gibi görünüyor. Ama ön sıralarda mücadele edecek kadar hızlı olup olmadığımızı bilmiyorum. Açıkcası iyi bir start alarak ilk turda yükselmeye çalışacağım”

“Yarın neler yapabileceğimizi göreceğiz. Ama bu yıl herhangi bir yarışta hızlı olup olmayacağımızdan emin değilim”

Raikkonen yapılan değişikliklerin işe yaradığını söylesede takıın daha fazla gelişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Komik şekilde bir virajda rahat hissediyorken diğerinde garip hissediyordum. Bu yüzden bu sabah yaptığımız güncellemeler işe yaramış gibi görünüyor. Dün zor bir gün vardı. Neden bilmiyorum ama iyi bir tur atamadım. Bugün sabah birkaç uzun tur atmaya çalıştık. Araç ile ilgili iyi duygulara sahiptım”

“Yeni parçalar sorun yaşadığım alanlarda bana yardımcı oldu. Şimdi araçta kendimi daha iyi hissediyorum. Kesinlikle doğru yönde ilerliyoruz ama olmak istediğimiz yerde açıkcası hala değiliz. Ekip olarak ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ve bunun üzerinde çalışıyoruz”


Yorumlar

“Raikkonen: “Araçta Her zamankinden Daha İyi Hissediyorum”” için 19 yanıt

  1. bu arada kimi nin araçta vites kutusu veya güç ünitesinde bi sıkıntı varmış.yarışa katılır inşallah

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu o değilde sen 1.5, arkadaşın 2 saniye fark yemişken nereniz daha iyi hissediyor onu merak ediyorum. Yakında q3 e kaldık diyede iyi hissedersiniz siz takımcak.

    Allah cezanı versin Ferrari. Yönetimin tipinde meymenet yok ki, yaptıkları işte olsun. Kimse bana Ferrari tarihi zırvalıklarından da bahsetmesin. Tarihten bize ne, adı üstünde tarih işte..

    1. Fernando_Alonso_Diaz_2005 avatarı
      Fernando_Alonso_Diaz_2005

      Ne zaman sporu spor oldugu icin seviceksiniz illa tuttugumuz takim zaferden zaferemi kosucak senin Ferrari ya da Alonso hayranligin bu takim ve yoneticilerine yorum yapiyorum ayagina bela sayma hakki verIrmi

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Güzel kardeşim ben Ferrari taraftarı değilim önceliklen. Bunu her fırsatta da dürüstçe belirttim. Sporu zaten seviyoruz o ayrı, takımın kazanması da gerekmiyor ama ben bu takımı bişeyler yapmak için yırtınırken bile görmedim.

        Tiplere bakıyorum, küçük emrah modundalar. Yahu madem koskoca Ferrari’den bahsediyorsak bu yönetimlen bu işin olmayacığını kaç senedir bağıra bağıra hem bu sitede hem yabancı sitlerde dillendirmeyen, küfür etmeyen mi kaldı.

        Adamlar hala sakin kalmalıyız diyor. Lan sakin diye diye 6 sene geçti 2007 den beri. 7. seneye başladık.

        Bu adamlar haketmiyormu altlarında harika araçları. Ha pilotlarımız nasıl olsa iyi, kçlarını yırtıp podyum alırlarsa ne mutlu bize modundalar aynen. Olmaz kardeşim olmaz. Bazen birazda sinirlenmek lazım. Sanki efsunlanmış gibiler.

        Adam 1.5 saniye fark yemiş, iyi hissediyorum diyor. Hissetmese q2 yi zor görecek demek ki. Burda Kimi’yi yerdiğim falan da yok yanlış anlaşılmasın. O araçlan daha ne yapacak adam. Yahu kafadan 18kg ağır motor yapmışın. Daha ne diyim ki.

        Sinirlen içimden geçeni yazdım. Sitedeki şahışlarlan kişisel bir problemim yok, olmadı, olmazda. Siz kusuruma bakmayın. Taraftar bile olmayan biri bu kadar sinir olursa, siz taraftarın halini düşünün bide. Her sezon yeni bir umut, sonra fısssss..

  3. Arkadaşlar yeni kurallarla birlikte başlayan ve sadece geride 2 yarış bıraktığımız f1’de henüz Rai ile Alo’yu adil bir şekilde karşılaştırma yapamayız. Ne zaman sezon sona erer o zaman 2 pilotunda istatistiğine bakar ona göre bir karşılaştırma yapma fırsatı bulabiliriz. Açıkçası Rai, Ferrari’ nin son dünya şampiyonu olarak tekrardan takıma dönmüştür. Lotus takımına bakın. Şuanda can çekişir pozisyondalar. Ve açıkçası Rai’ye dayanıklı ve hızlı bir araç verildiğinde neler yapabildiğine hepimiz Lotus takımında iken şahit olmadık mı? Rai’nin çaylak dönemlerinde EFSANEYE kafa tuttuğuna şahit olmadık mı?

    Açıkçası bugün sıralama turlarında; antrenman turlarında daha iyi bir görüntü çizen Alo’nun Kimi’yi geçmesini bekliyordum. Alo’nun gerçekten aracında bir sorun yaşadığı sonucu değiştirmiyor. Yalnız durum her ne olursa olsun Ferrarinin, Ferrari olarak sıralama turlarında en ön sıralarda yer almasını heyecan ile bekliyor ve arzu ediyorum. Desteklediğim pilot Rai olmakla birlikte, Alo’nun Rai’nin önünde bitirdiği her yarışta Alo’yu Rai’yi alkışladığım gibi alkışlayacağımı da belirtmek isterim.

  4. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Bu yıl herhangi bir yarışta hızlı olup olamayacağımızdan emin değilim. işte tüm mesele bu

  5. Kimi gibi siralama turunda genelde hata yapabilen bir pilota Q3 de tek tur attirilmamali.. Ha bugun Lewis de gordugumuz gibi her pilot hata yapabilir ama Kimi genelde son turunda birkac ufak hata yapar ve zaman kaybeder. O yuzden Q3 de Rai ye 2 tur attirmali takim..

    Araca alisma meselesine gelince Avrupa yarislarina kadar anca alisir diyorum, bugun ayarlarda biraz sansliydi bence, henuz Alonso gibi tam uyum icinde degil, kendini de biraz verirse takim icinde guzel rekabetler gorebiliriz..

    Son olarak Rai’nin kalitesini tartismaya acan bazi arkadaslar turedi, onlara Ferrari gibi bir takimin tarihinde ilk defa Rai icin tukurdugunu yaladigini hatirlatmak isterim, simdi gidin arka bahcede camur oynayin, hadi canim..

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      bu konuda çok haklısın schumi den sonra bu takıma şampiyonluk kazandırmış bir pilota hiçbir ferrari taraftarının laf söylemeye hakkı yok bu adamın kalitesi ve yaptıkları ortada zaten

      1. 2007 yide biliyoruz mclarende takim içi sorunlar olmasa SMP Alfonso yada hamilton olurdu. Raikkonen 2008 aracinda massaya gecilmedimi bana kalirsa 2004 hariç son 10 yilda ferrarinin yaptigi en iyi arabaydi 2008 araci o zamanda gorduk . raiikonen massanin şampiyon olmuş halidir. Her zaman söylerim pahali massa diye

        1. OtonomAktor avatarı

          sezon sonu belli olur ancak o daha 3. yarıştan rai yi massa yaptınız.

  6. arif çelik avatarı

    Alo yu gecti ya arkadaş birden arabaya ısınıverdi.

  7. BurakBilgin avatarı

    Alonsoda yarışta yükselir umarım, Alo dan şüphem yokta araçtan emin değilim.

  8. MyN1Fernando avatarı

    ne kimi ne alonso sorunları ve kendi durumlarını sayarken diğerinin ismini ağzına bile almıyor . bu ya bir yerde patlar gerçekten rakip olurlar, ya da hep böyle sakin kalırlar çok uyumlu bir takım olurlar. hadi hayırlısı. bir de iyi bir araç verebilse şu beceriksizler ”gerçek” bir yarış izleyeceğiz ama , nerde…

  9. rai arabaya her yarış daha da ısınıyor ayrıca tek turda öyle bi derece yapmasını kimse beklemiyodu (kimi hariç) ferrarideki tek tur sıkıntısını göz önüne alırsak kimi pilotajını konuşturdu bence. yarışa gelirsek 3. için aday çok güzel bi yarış olcak hem arkada şampiyonlar tırmanmaya çalışacak hemde öndeki willims takımının performansınıda net bi şekilde görcez

    1. q3 turu hatalar barındırıyordu , çizgileri kesinlikle kusursuz değildi , bikaç virajı bariz kaçırdı ve bi blokaj var biliyosunuz. Rai’nin daha iyi günlerini bekliyoruz. Bundan iyi olduğu kesin, araçla bütünleşebilirse tekrar uçuşa geçecektir.

  10. Bu cok iyi Kimi, gercektende cuma gunu cok kotuydu, ama biraz daha hizlanmamiz lazim.Ferrari temposunu arttirdikca Kimi’de biraz hizlaniyor, Ispanyada podyum savasi verebilir takim.

    1. burda da vermesını beklıyom ıstedıgınız gıbı yargılayın benı gerekırse

  11. Bu Ferrari pilotlarına böyle açıklama yaptırıyor.Başka türlü Raikkonen’in böyle konuşacağına inanmıyorum.Açıklamaları Alonso ile birebir geliyor artık.

    1. DreamOfWinD avatarı

      Ferrari’ye geldiğinden beri biraz da uzun demeç veriyor sanki 😀 Takım ellerine kağıt falan mı tutuşturuyor napıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir