Perşembe Günü Basın Toplantısı Ayrıntısı

yazar:

kategori:

Cadde pistinin medya merkezinde Red Bull Racing’ten David Coulthard ve Mark Webber,McLaren takımından ise Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen Perşembe günü FIA’nın geleneksel basın toplantısı için bir araya geldi,

S: Hepiniz için,Singapur’un size verdiği ilk izlenimler nelerdir?

Mark WEBBER: Aslında dehşet verici gözüküyor.Bence bu pisti yaparak gerçekten iyi bir iş çıkarmışlar.Geçen yıl buradaydım ve ufak bi göz atmıştım fakat henüz çok başıydı.Pistin ne kadar engebeli olacağıyla ilgili kaygılarım vardı çünkü bazı düzeltilecek yerler vardı. Mücadele edebilmek için istikrarı sağlamak gerekiyor ve pistin yüzeyi ümit verici.Bana göre tutunma seviyesi başlangıçtan itibaren makul olacak.

David COULTHARD: Mark’la aynı düşünüyorum.Pist gerçekten iyi hazırlanmış gözüküyor.Pisti gezerek görmek için sabırsızlanıyorum özellikle Melbourne-esque tarzı yerleri ama burada önemli kaçış alanları mevcut.Phoenix veya Detroit gibi Amerikan pistlerinde 90 derecelik sağlı,sollu virajlar vardır ve turun sonunda iyi görünürler.Bu iki tip pist arasındaki kombinasyon ilginç olacak.Çok fazla çekiş gerektirecek bir piste benzemiyor daha çok ön ve arka bölüm pistlerinden.Bu yüzden lastik seçimleri ve hava koşulları önem kazanacak yada kazanmayacak.Sadece piste çıkmayı dört gözle bekliyorum.

S: Burası bir geçiş pisti mi, Lewis?

Lewis HAMILTON: Tahminim sizin kadar iyi. Pist çok geniş bu yüzden yapılacak bir şeylerin olduğuna eminim eğer insanlara yeteri kadar yaklaşanilirseniz.Bunu görücez.

S: Peki pist ile ilgili hisleriniz neler?Bakabildiniz mi?

LH: Pek değil, hayır.Bu sabah piste gittim ve otobana çıktım ve pisti gördüm ama henüz pist etrafında dolaşmadım henüz. Bunu daha sonra akşam yapacam.

S: Heikki?

Heikki KOVALAINEN: Bence pist iyi görünüyor.Buraya gelir gelmez yani Perşembe gecesi pistti dolaştım ve sanırım heyecanlı bir yarış olacak. Geçiş için uygun yerler var ancak Valencia’da gördüğümüz gibi kolay değil. Burada iyi bir yarış çıkarıp,çıkarmayacağımız hususunda tahmin yapmak zor.Fakat ilgi çeken bir gece olacak ve en azından normalde yaptıklarımızdan farklı olacak

S: Kişisel olarak zaman farkına ve gece yarışı olmasına nasıl hazırlandın.Sponsor programlarının olmasına rağmen kendini nasıl hazırladın?

MW: Sanırım en önemli şey uyku.Bunun dışında her şey benzer.Hava durumunu biz konrol edemediğimiz için bu noktada bir endişemiz yok eğer olacaksa olur.Gece yarışıyla ilgili olarakta pist tamamen görünebilir bir halde olacak bu yüzden bilgimiz dışında efor gerektiren alışılmadık bir durum beklemiyoruz.Eğer doğru bir şekilde ilerlerseniz bütün belaları bulamazsınız,sadece uyumak hamlenizle ilgili.Bu çok büyük bir mücadele gerektirmeyecek çünkü Red Bull’un her gece partisi var.

DC: Genelinde aynı şeylerAlıştığımız çalışma saatleri farklı.Bu gece yarısında bir randevum var ve eğer Avrupa’da olsaydık asla bu olmazdı.Elbette tüm şartlara alışıyoruz.Şehrin bizim kendi zamanımıza ayak uyduracağını bekliyordum,geçen gece saat sabaha karşı 3’te yemek yemeğe çalıştım.Fakat sadece bir yeri açık bulabildim ve 1 hafta boyunca aynı yerde yemek istemezsiniz.Singapur’da böyle bir durumla karşılaşmak benim için sürpriz oldu.Bunun dışında başka bir şey yok.

LH: Aynısı benim içinde geçerli.Fakat oda servisim var ve Conrad Hotel’deki tüm insanlar bize yardımcı olmaya çalışıyorlar.Böylece Heikki ve ben istediğimz saate yemek yiyebiliyoruz.Belki David,sende bizim otelde kalmalısın.

S: Heikki, gece yarışıyla ilgili herhangi bir endişen var mı?

HK: Her şeyden önce kendim için söylemeliyim ki ben tam Avrupa saatinde yaşıyorum.Tüm bu şeyler,zaman farkı Grand Prix haftasonu için normal.Şu saate kadar gözümü kırpmadım,kendi saatime bakıyorum ve normal zamanda yatıp normal zamanda kalkıyorum. Tüm randevularım normal saatinde bu yüzden gerçekten bir değişiklik yapmadım.Hava konusunda uyuduğum için görmedim ama ilk sabah ve dün sabah şiddetli yağışlar vardı.Elbette bu bir bilinmezlik.Buradada yağabilir.Ama bu yıl bir çok kez bu koşulları gördük.Yapmamız gereken adapte olmak ve yağmur yağdığında uyum sağlamak.

S: Mark,İtalya’nın ardından gelecek yarışlarda Red Bull Racing’in şansı için ne düşünüyorsun?Son yarışı kazanan arabayı biliyorsun.

MW: Gelişmekte çok az bi farkla zayıfız.Özellikle Valencia’dan sonra.Burada,Spa’da ve Monza’da tek tük puanlar elde ettik.Buraya kendimize güvenerek geldik.Araçta bazı güncellemeler yaptık diğer takımlarında yaptığı gibi.Bu yeni bir buluşma ve her şansı değerlendiriyoruz bu yüzden şimdi buna odaklandık.Bunlar biraz klişe sözler olsada elbette sezonu en iyi şekilde bitirmek için deniyoruz.Toro Rosso iyi bir hıza sahip,üreticiler kalsmanı için ideal olmasalarda skorbord yalan sölemez.Renault ve Toyota birazcık geride.Her sıralamaya ve yarışa odaklanıyorz çünkü onlar geliyorlar.Biliyoruz ki en iyisini yapmaya çalışmak bizim elimizde.

S: David, son 4 yarşına yaklaşırken ne hissediyorsun ve bitime yaklaşıyorsun,hayatının geri kalanında ne yapacaksın?

DC: Evet,Hayatımın boş kalan kısmını düşünmek zorunda değilim,umuyorum ki bunun için zamanım var.Bu yıl zorlanmama rağmen puan tabloma daha çok puan ekleme peşindeyim.Mark saygın bir biçimde takımın desteğini aldı.Benim sadece 1 puanım var,emekliye ayrılacağım yılda bu benim için hayal kırıklığı oldu.4 yarış var ve her birinden puan çıkaracağım,zamanımın tükenmesinden endişe veya pişmanlık duymuyorum.Burada olmaktan hoşlanıyorum,Melbourne’dede mutlu olucam veya gelecek yılki ilk yarştada ancak kapasite farklı olacak Bu hayat yolcuğu.Formula 1’de yapmış olduğum her şey sonraki yaşantıma katkıda bulunacak.Umuyorum ki Formula 1’de geçirmiş olduğum zamanın daha uzununa sonraki hayatımda sahip olurum.

S: Lewis,Paris bir hayal kırıklığı mıydı? Yoluna nasıl devam ediyorsun?

LH: Bir hayal kırılıklığı getirdiğini sanmıyorum.Monza’dan, oldukjça heyecanlı bir yarıştan geldim.Buraya gelirken iyi bir yolculuk geçirdim ve haftasonu için iyi hissediyorum.Arabamız için bazı iyi güncellemelerimiz var.Hepimiz için ilginç olacak..Eminim ki bu pistteki ilk tecrübenin neye benzediğini anlayabilmek için piste çıkmaya sabırsızlanıyoruz.Geçmişte geceleri kart sürüşlerim olmuştu ama yüksek hızda gitmek farklı olacak.Bekleyip nasıl olacağını göreceğiz,sadece heycanlıyım.

S: Heikki,Lewis için şampiyonada destekleyici olacak mısın yoksa hala kendi yarışını kazanmaya mı gayret edeceksin

HK: Eğer takıma yardımcı olacaksam elbette yapıcam.Takım bana herhangi bir emir veya yapmam gereken bir görev vermedi.Durumun nasıl olacağına bakıcam.Objektif olmam gerekire elbette puan tabloma daha çok puan eklemeye ve her zaman maksimumu elde etmeye çalışırım.Benim için neyin iyi olacağına karar verebilirim ve takımdan bir emir söz konusu değil.Her ikimizde sezon başından sonuna kadar yarışlarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz,her zamanda böyle olacak


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir