2015’te Formula 1’e 2 Yeni Takım Daha Geliyor!

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclest0ne, 2015’te spora 2 yeni takım daha gelebileceğini işaret etti.

FIA henüz boş olan yere kimin geleceğine karar vermedi ancak Ecclestone bugün yaptığı açıklamada 2 yeni takımın gelebileceğini işaret etti.

Amerikalı Haas takımının Formula 1’e girmek istediği biliniyor. Ancak Bir de Colin Kolles öncülüğünde Romanyalı bir grubun da F1’e girmek istediği biliniyor.

Ecclestone “Haas kabul edilecek. Ancak bir takımı daha kabul ettik. Bunu başarıp başaramayacaklarını bilmiyoruz.”

“Bir kaç takım daha olacağı için mutluyuz. Jean Todt ile konuştum ve dün 2 takımın gelmek istemesi halinde onlara izin vereceğimize karar verdik.” dedi.


Yorumlar

“2015’te Formula 1’e 2 Yeni Takım Daha Geliyor!” için 12 yanıt

  1. Isterse 2o takım katılsın..elektrık supurgelı ve son sıralara demır atmıs yerel takımlar degıl cekısmecı takımlar ıstıyoruz.Aklınca renk katıp aa bakın yenı oyuncular da gelıyor deyıp ınsanları kekleyıp bu yenılerınde paralarını carpacak cakal

  2. Yani 2015’te hala 11 takımımız olacak…

  3. Fabrıka takımları gelsın gereksız ısımler degıl

  4. Takım sayısı artacağına başarılı takımların araç sayısı artsın böylece son sıralara demir atıp izleyiciye seyir zevki adına bişey katmayan takımlar yerine hızlı araçlardan bir tane daha olsun 3. aracada şart koyarsın misal yaş sınırı bir pilotun 24 yaşından büyük olmayacak çaylakların önüde böyle açılır bence fena fikir değil

    1. O zaman ilk 4 sıra Mercedes, sonra 4 RedBull. . Ne anladım o yarıştan? DTM gibi birşey. Bir iki yılda Formula 1 biter. Ara sıra olan sürprizler de son bulur. Bu sadece Ferrarl’nin sadece 12 Ferrari yarışan bir seriyi kimse izlemeyeceği için diğerlerinden küçük bir katılımla oluşturmak istediği başka türlü bir seri fikri. Zaten Formula 1 yönetimi de takımlar da buna itibar etmedi.

  5. vw-tdi-power avatarı

    Gelip de nal toplayacaklarsa hiç bulaşmasınlar. Ama belki de Honda bu takımlara destek verir belli mi olur

  6. Abdullah sana katılıyorum müşteri aracı konusu tekrar gündeme gelmeli. Yoksa bu 80’lerin sonundaki gibi pistte gezinen araç enflasyonu yaşanır. Teknoloji bu kadar karışıkken ve dayanıklılık bu kadar önemliyken üstelik. Zaten Haas veya diğerleri de sonuçta hem motoru hem destek güç ünitelerini ve hatta aküleri bile başkasına yaptıracak. Rüzgar tünelini başka takımlardan kiralık olarak temin edecek ve tek yapacakları muhtemelen ingiltere’de eski bir Formula 1 takımının tesislerini satın almak olacak , ben Catheram ilk kurulduğunda F1 racing de okumuştum bunun aynısını anlatıyordu. Kaç sezon geçti daha puanları yok. Minardi bile Footwork bile sadece 6 araca puan verildiği dönemlerde bir iki defa puan alabiliyordu. Şimdi 10 araç puan aldığı halde gerideki takımların işi çok zor. Belki bu yıl Lotus’un bile puan alamama ihtimali varken amerikan şişirme kültürüne sahip bir Haas’ tan kim ne bekleyebilir? Ben NASCAR’i çok yakından takip ediyorum ve bu şartlarda HAAS en fazla 1-2 yıl yarışıp kaçar.

  7. 2 3 sene önce yavaş diye yeni giren takımları eleştiren Ecclestone değil miydi? Formula 1 o zaman 3’e ayrılır. Eski takımlar, ortancı takımları, yeni takımlar…

    Ha müşteri araçlarına izin verirlerse 13 – 15 takım olsun ama herkes kendi aracını yapmaya çalışacaksa bu iş olmaz. bir taraf çok üst seviyede, bir taraf çok geride olmuyor. olmaz böyle bir şey.

  8. Harika bir haber. Belkide eski pilotları yeniden pistlerde görebiliriz. Heidfeld gibi, Trulli gibi, Kovalainen gibi.

    1. Aynen eski pilotlara şans doğdu 🙂

    2. OtonomAktor avatarı

      kubica da dönebilseydi keşke ama sag kolu izin vermiyor heralde. adam wrc2 de tozunu attırdı şampiyon oldu ama wrc de pek iyi gitmiyor kolu izin versede asfaltta görebilsek keşke yine kubi yi.

  9. HRT’yi çok özlüyorum şaka maka, keşke onlar dönse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir