Mclaren – Alonso Söylentileri Tekrar Hız Kazandı!

Son haberlere göre Mclaren, 2015 Formula 1 sezonunda eski pilotu Fernando Alonso’yu yeniden takıma katmak için ciddi ciddi çalışıyor.

2007’de Mclaren adına yarışan ancak takımda pek iyi bir dönem geçirmeyen Alonso’nun adı özellikle geçen senenin sonunda Mclaren ile çok anılmış, daha sonra bu söylentiler bitmişti.

Mclaren gelecek seneden itibaren Honda motoru kullanacak ve Honda takıma büyük destek verecek. Honda’nın Alonso’nun Mclaren’e katılması için çok istekli olduğu söyleniyor.

İspanya’nın Marca gazetesinin haberine göre Mclaren bunun için çabalıyor. Mclaren’in geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden Alonso ve Dennis’in birlikte gülerken çekilen fotoğraflarının yayınlaması bu söylentileri arttırdı ve anlaşmanın imzalanmış olabileceğini söyleyenler bile oldu.

alonso_dennis_twitter

Alonso’nun Ferrari ile gelecek sene için de anlaşması bulunuyor ancak Ferrari’nin istenilen performansı göstermemesi halinde Alonso’nun anlaşmayı feshetme şansı bulunduğu biliniyor.

Dün Bahreyn’de sıralamalarda 10. sırada kalan Alonso takımını eleştirdi.

Alonso “İlerlememiz gerektiği açık çünkü şu ana kadar iyi iş çıkarmadık.” dedi ve Ferrari aracının son 3 yarışta aynı olduğunu, bu yüzden gelişim mücadelesinde de iyi iş çıkarmadıklarını söyledi.


Yorumlar

“Mclaren – Alonso Söylentileri Tekrar Hız Kazandı!” için 34 yanıt

  1. Alonso Ferrari yollamadan bir yere gitmez. Ferrari’nin de onu yollaması için açıkçası aptal olması lazım…

  2. Mclaren honda ve alonso üçlüsü. Taşlar yerine oturursa meşrubat takımı ve taraftarı olmayan mercedes yerine mclaren honda nın domine ettiği sezonu herker tercih eder. Ferrari ve kimi içinde aynı şey geçerli.

  3. Muammer UYAR avatarı

    Santander Mclaren ile olan sponsorluk anlaşmasının uzatılmayacağını(biteceğini) yeni açıklamışken ben Alonso Mclaren e gitmez diyorum.

  4. Alonso 2007 de şampiyon bir takımı bırakıp mc larene geçti şimdi sürünen geriye sadece adı kalan bir takımı bırakmak çokta zor olmasa gerek bence alonsonun ferrarideki son senesi hamiltona 2013 de ne vadedildiyse tereddüt etmeden mclareni bıraktı şimdi hondanın vadettiğine bakmak lazım ki bence honda çok sıkı ve güçlü bir giriş yapmak istiyor ve bunuda jenson gibi bir pilotla değil alonsa gibi bir yıldızla istiycektir

  5. Alonsonun gitmesini bende isterim sonuçta adam kaç seneden beri istediği aracı alamadı mclaren bunu yapabilecek potansiyele çok sahip honda mclaren ve alonso üçlüsü kasıp kavurur ferraride ise gelecek sene raikkonen, gelecek olan pilota göre daha fazla bakılır gözlenir. mclarene geçmek gerçekten çok akıllıca alonso bu fırsatı kaçırmamalı .(2009da dahil)5 sene en hızlı araç yapamayan takım bu sene 6.ci sene oldu bir andamı en hızlı aracı yapacak ve bu takımda ferrari ise:) o yüzden alonso aklını kullansın ve geçsin bana göre jensonun koltuğu sallantıda vede kevinın kalması taraftarıyım

  6. kemakinen35 avatarı

    alonsoyu alan 0,500 sn de almis oluyor !!!!! varmi baska böyle bir pilot ….

    1. Alonso kilo vermediyse 68 kg. Yani en hafif pilotlardan. Çoğu pilota göre zaten elinde 0.4 saniyesi var. Bir de Vettel var ki 58 kg, onun da bir o kadar avantajı var.

  7. Bu başarısızlıklar devam ettiği sürece Ferrari Alonso’yu takımda tutamayacak. Artık hangi takıma gider, ne zaman gider bilemiyorum ama Alonso gibi bir pilotun bu duruma daha fazla tahammül edemeyeceğinden eminim.

  8. Mclaren twitter’dan paso eski anların fotolarını paylaşıyor. Resimlerde DC de var, Hakkinen de var, Schumacher de var, Hamilton da var. Bahsedilen paylaşımdan az önce Hamilton+Dennis fotosu paylaştılar.

    Söylentiler yeni çıkmadı, ama bu fotoyu çok dikkate almamak lazım.

  9. Fernando çok daha hızlı bir arabayı hak ediyor. Honda motoru ile McLaren bunu sağlayabilir mi bilinmez ama Fernando’nun Ferrari’nin performansından memnun olmadığı çok açık. Eğer Ferrari araçta değişiklikler yapamaz ve bu sezon da Alonso için hüsranla sonlanırsa McLaren’e geçmesi kaçınılmaz olabilir.

  10. lutfen git. git artık. iyi pilot falan filan tmm ama gitsin ferrariden istiyorum

    1. 2010-2013 arasın konusmak gerekirse, ferrari’de alonso olmasaydı ferrari’nin halini düşünemiyorum,sıradan bir takım olurdu sanırım. neden istenmiyor bu adam anlamıyorum.

      1. Bu kadar çok söylentinin çıkması ferrari taraftarlarının canını sıkıyor. En azından yabancı forumlardan gözlemlediğim bu. Hani gidecekse gitsin kalacaksa kalsın ama bu dedikodular bitsin.

  11. İnşallah gider tutkulu bir tifosi olmama ragmen
    fernando daha hızlı Bi aracı fazlasıyla hak ediyor
    umarım gider umarım mclaren hızlı Bi araç uretir

  12. McLaren in her dönem hızlı bir aracı vardı ama kaybeden ilk takımdı çünkü kabülleri hep ikincilik için yeterliydi. Takım içinde ilk sezonunda Hamilton yatırımı herkes için bir numara büyüktü ama bunu McLaren yönetimi kabullenmedi. Hamilton a bile bu elbise iki beden büyük gelmişdi. McLaren şampiyonlukları kaybetti ve şampiyonları kaybetti. ALonso da kaybetti Hamilton da kaybetti ve sonrasında 2007 sezonu ile hertarafı sponsor firmayla dolu McLaren bütçesi kaybetti.Bu kadar çok kayıpdan sonra McLaren takımı Mercedes i kaybetti. Mercedes sadece ayrı bir takım olmak için ayrılmadı… Williams _BMW atışmalarını hatırlarsanız daha iyi anlarsınız.

    McLaren iyi araç yapacak kadar iyi bir mühendislik ekibi sahibidir ama onu coşturacak kenar ekibi ve pilotunu bir araya getiremedi. Hamilton ve Montoya benzer kategorideki pilotlardır ki bir sene önce birlikte çalıştıkları pilotların durumunu dahi anlamamışlardı.Bunlar sürekliliği olmayan ve ani heyecan yaratan pilotlardır. Williams, BMW ile çok güçlüydü ama Ralf ve Montoya nın süreksizlikleri yüzünden kaybediyordu ve BMW yi bile çileden çıkartmışlardı.

    Alonso nun McLaren gelmesi benide heyecanlandırmışdı çünkü süreklilik isteyen bir noktamıza en uygun pilotlardan birisi ile anlaşma imzalanmışdı. McLaren akıllılık edip 2007 yılını Alonso ya veremedi ve Vettel gibi bir reklam ünitesi hazırlamak adına Hamilton a destek vermiş olmanın sonucunu yaşadılar.2008 başarısı da hızlı araçla birlikte geçen sezonda mücadeleden esinlenmiş Hamilton şampiyonluğu görüldü ama 2010 ve 2012 de Hamilton un süreksizliği başarısızlığı meydana getirdi.

    Hamilton un başıbozukluğu o kadar ileri gittiki Withmarsh gibi ılımlı bir yöneticinin dahi Button a açık desteği görüldü.

    McLaren çokşey kaybetti… Kaybettikleri: Şampiyonluklar, Yöneticiler, sponsorlar, Alonso,Hamilton,benim gibi yaraftarlar,Mercedes,… ve seneler.

    Şimdi Alonso gelse ve peşine başarı gelse… kim bunların serzenişini dile getirecek. Alonso bu sporu bıraksın McLaren e gitmesin.Senelerin sızıntısını acıtmaya gerekyok.

  13. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    İnşallah gider 🙂

  14. Alonso’nun gelmesini isterim ama burda en önemli şey Honda’nın Mercedes’e kafa tutacak kadar iyi bir motor yapıp yapamayacağı.

  15. OtonomAktor avatarı

    alonso seneye mcleren e gidermiş, seneye ferrari de mühendis kadrosunu değiştirir çok iyi araba yaparmış ve şampiyon olurmuş.. bahtsız bedeviliğin böylesi deriz bizde. ihtimaldir bu tabi.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Formula 1’deki ciddi dedikoduların hiçbir zaman alelade olmadığını biliyoruz. Mutlaka arkasından bir şey çıkar. Dedikoduların genel anlamda doğru çıktığı tek spor belki de F1.

  17. Gün 13 Mart 2008, Ron Dennis’in İki kez Dünya Şampiyonu olmuş pilotu özleyip özlemeyeceği sorulduğunda ” Tabiki özleyeceğim, çünkü Fernando Dünyadaki en iyi pilotlardan biri. Aynı zamanda onun bizi özleyeceğini de düşünüyorum çünkü çok rekabetçi bir araca sahibiz. Ancak bazı şeyler her iki tarafın isteği doğrultusunda olmuyor.”

    Gün 3 Ağustos 2008, RonDennis “Fernando ile olan kontrat sona erdirildiğinde, anlaşmayı iptal ettikten sonraki davranışları belirleyecek koşullar oldu. Bizim o anlaşmayı bozmak gibi bir niyetimiz yoktu. Onun fikriydi. Ben Fernandonun yaptıkları ya da söyledikleriyle ilgili görüşlerimi dile getirmeyeceğim.”

    Gün 20 Ocak 2009, Fernando Alonso ” Ron ile İyi arkadaş olmadığımızı ama birbirimize saygı duyduğumuzu düşünüyorum. İlişkimize mükemmel bir son vermedik ama onun Formula 1 için ne kadar şey yapmadığını biliyoruz. Ben gençken McLaren’i hatırlıyorum ve ona büyük saygı duyuyordu. Formula 1’de artık Ron gibi çok insan yok. Ron işi eski günlerdeki gibi yaptı: Bir adam takımla gelişiyor ve yetişiyor, bir Formula 1 takımını başarılı yapıyor ve şampiyonluklar kazanıyor”

    Gün 18 Aralık 2013, Ron Dennis “Bir Grand Prix takımının ilk hedefi yarışlar kazanmak olduğunu herkes anlamalı. Kazanmak isteyen takımla kazanma arasında mühendislik, mali ya da insani sorunlar gibi ne tür varsa onları çözmelisiniz. Asla asla dememeli.”

    Konuşmalardan da anlayacağımız üzere Dennis Alonso’ya hep hayrandı ve seviyordu. Açıkcası iş Alonso’da

  18. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Geçen seneden beri dolaşan haberler bana mantıklı geliyor. Açıkçası beni inandırdılar. Seneye Alonso – McLaren – Honda 3’lüsü birleşecek gibime geliyor.

  19. Levis McLarenden gidince zaten süperyıldızsız kaldılar, Martin önderliğinde de sadece 1 seneleğine üretilmiş Radikal bir araç ki Ferrari’nin bile bıraktığı pullroad sistemiyle hepten sıvadılar üzerine de podyumsuz geçen koca bi sezon haliyle McLaren’in tekrar parlaması lazım.. Biliyoruz ki F1 de ateş olmayan yerden hiçbir zaman duman çıkmadı… Dennis amca ki Alonso ile sorun yaşayan Dennis amca foto yayınlıyosa şimdiden politik bir adımdır dikkat çekmektir reklam olmaktır… Bence olmuş bu iş.. Alonso da sık sık eleştiriyor takımı geçen yıl Monte ile olan tartışmalar falan Alonso’yu hepten teşfik etmiş olmalı..
    Kader kısmet şans…. Eric Boullier’den şüpeliyim sadece o adam o koltuğu hakediyor mu diye soruyorum, Özgeçmişini okumadım ancak o koltukda oturacak LİDER karizmasını göremiyorum..

  20. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hafızam beni yanıltmıyorsa, Ron Dennis 2-3 ay önce; Alonso’nun takıma geri dönmesinin sorun olmayacağını söylemişti. McLaren’de hafta içi resmi Twitter hesabından Alonso ve Ron Dennis’in Bahreyn 2007’de çekilmiş fotoğrafını yayınlayınca söylentiler yine gün yüzüne çıktı.

    Bence bu durum hiç olmadığı kadar ciddi bir hal aldı artık. Ferrari ile geçecek bir kötü sezonun ardından Alonso artık elveda diyebilir Ferrari’ye. Bekleyip görelim.

  21. ben alonsonun yerinde olsam mclaren eğer teklif yaptıysa direk kabul ederdim. ferrari yeni kurallarla da bir şey beceremediyse bundan sonra artık ferrari de kalmasının anlamı yok. yaşı da ilerlemeye başladı, en azından bir şampiyonluk daha almak istiyorsa mclarene geçmesi iyi bir fikir olabilir. Bakalım anlaşma olursa ferrari alonsonun yerine kimi alacak.

    1. OtonomAktor avatarı

      hulkenberg iyi pilot belki düşünülebilinir bu koltuğa.

  22. Buralar birazdan karışacak 😀

  23. NesetAydın avatarı

    Şu an Alonso hariç şampiyonluğa oynayan pilotlar doğru zamanda doğru takımda gibi gözüküyor..Vettel RedBull’da, Hamilton Mercedes’te…Ferrari’nin performansına bağlı

  24. konu dısı
    bu arada kimi nin araçta vites kutusu veya güç ünitesinde bi sıkıntı varmış.yarışa katılır inşallah

    1. Vites kutusundan süphelendiler, sonra güç ünitesini indirdiler. Araçı geri toparladılar. Ufak bi elektirik arızası var. Su anda durum bu sanırım vites kutusu veya motor değişmeyecek öyle söyleniyor

      1. evet aracı toplamıslar.yarısıcak gibi.

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Nerden aldınız bu bilgiyi?

    3. Kaynağı ben de merak ettim. Hiçbir yerde yazmıyor.

  25. bu iş olmuştur gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir