ING: "F1 Hâlâ Finansal Çekiciliğe Sahip"

yazar:

kategori:

Yeni bir araştırma makalesine göre Formula 1 yarışlarına yatırım yapmak, sporun ticari patronu Bernie Ecclestone’nin talep ettiği büyük meblağlara rağmen hükümetler için yine de iyi bir finansal konu

Renault’un baş sponsoru ING ve F1 endüstri takipçisi Formula Money tarafından hazırlanan rapor, Ecclestone tarafından istenen milyon dolarlık ücretlere rağmen, para açısından organizasyonlardan geri dönüşlerin yine de çok daha yüksek olmasının, bir yarışa ev sahipliği yapmalarının sonucu olarak yerel ekonomileri pompaladığını öne sürdü.

ING Yatırım İndeksi, F1 yarışlarına ev sahipliği yapmak için hükümetlerin toplam 275 milyon dolar yatırım yaptılarını ve karşılığında da yerel ekonomilerine 1.52 milyar dolar geri dönüş sağladıklarını yazdı.

En fazla yatırım olarak, yarış için 45 milyon dolar katkıda bulunan Bahreyn tepede yer alıyor. Bahreyn buna karşılık 395 milyon doları, yerel ekonomisine kazandırıyor.

Yatırımda en iyi yer ise Japonya GP. Oyama’nın yerel hükümeti, sadece 4 milyon yatırım yaptığı yarıştan 70 milyon dolar getirisi sağlıyor.

Monako GP ise, hükümetin yaptığı 7 milyon dolarlık yatırımın karşılığında 17.1 milyon dolarlık getiri sağlıyor.


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu haberden sonra Bernie amca fiyatları yükseltmeyi tekrar düşünebilir.FIA'nın sınırlayıcı kurallar bütünü ile bu birleşince en fazla 5 yıl içinde Formula1,önce sponsorlarını,ardından katılımcılarını derken son olarak da taraftarlarını kaybeder.

  2. biz neden zarar ediyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir