Theissen: "Motor Dondurma ile ilgili Değişiklik Gereksiz"

yazar:

kategori:

BMW Sauber takım patronu Mario Theissen, özellikle Renault’un geri kalmasının nedeni olarak gösterdiği motor dondurma kuralı ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılma ihtiyacının olmadığını söyledi.

Motor gelişimi şu anda 2013 yılına kadar dondurulmuş durumda ama dayanıklılık ile ilgili değişiklikler FIA’nın onayı alındığı sürece yapılabiliyor.

Dayanıklılığın geliştirilmesi için yapılan bu değişikliklerin motor performansını arttırdığı yönünde padok alanınd konuşmalar var. Bazı üreticiler de egzoz sistemi, yakıt ve yağlra yönelerek fayda sağlamaya odaklanıyor.

Ama Theissen, değişiklik için herhangi bir sebep görmüyor.

Theissen: "Yalnız başına motorlar arasındaki fark o kadar büyük değil ama bu konu son zamanlarda abartıldı"

"Bunun, performans açısından nihai bir etken olduğunu düşünmüyorum."

Theissen, bu motor dondurma kuralının maliyetleri düşürmede başarılı olduğunu ve takımların gelecek sene kullanılmaya başlanacak KERS gibi yol araçlarında da kullanılabilir alnlara odaklanmasını sağladını söyledi.

Thseissen: "Motorları serbest bırakırsanız maliyet artışları hemen devam edecek"

"Bu motorları daha fazla geliştirmek için para harcamama taraftarıyım, (bu paraları) olduğu gibi tutma veya gelecek nesil motorların Ar-Ge çalışmaları üzerine yatırlamaya gidilir."

"Geleneksel yanmalı motorlar üzerine harcadığımız paralara bakarsanız, büyük ölçüde düştüğünü görürsünüz"

"Harcanan paraların bir kısmı, KERS gibi geleceğin projeleri için saklandı. Bu bana göre çok duyarlı"

"KERS’i yanmalı motorların üzerine uyguluyoruz ve 2003 veya 2004’de sahip olmaya alıştığımız bütçelerin hâlâ önemli ölçüde altında kalıyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir