2014 Bahreyn GP – Muhteşem Yarışı Hamilton Kazandı!

2014 Formula 1 sezonunun 3. yarışı olan Bahreyn GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken Mercedes bir kez daha ilk 2 sırada yarışı tamamladı.

10. yıl kutlamaları kapsamında bu sene gece yarışı yapılan Bahreyn’de yarış oldukça büyük mücadelelere ve büyük kazalara sahne oldu. Özellikle takım arkadaşlarının büyük mücadele içerisinde olduğu yarışta Mercedes pilotları Lewis Hamilton ile Nico Rosberg’in liderlik mücadelesiyle Pastor Maldonado’nun Sauber pilotu Esteban Gutierrez’e attırdığı takla ön plana çıktı.

Pit stoplar haricinde tüm yarışı ilk sırada götüren Lewis Hamilton, Malezya’nın ardından Bahreyn’de de damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sene ikinci yarışını kazanırken onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti. Yarışın son bölümüne girerken Maldonado ve Gutierrez arasında olan kaza sebebiyle güvenlik aracı piste girdi.

Güvenlik aracıyla birlikte Hamilton süre avantajını kaybederken aynı zamanda lastik avantajını da kaybetti. Güvenlik aracından sonraki bölüm için Hamilton’da hafta sonunun yavaş olan lastiği orta sertler bulunurken takım arkadaşı Rosberg’de hızlı olan yumuşak lastikler vardı. Güvenlik aracından sonra Mercedes pilotları arasında efsane olacak mücadeleler oldu. Mücadeleler sonucunda yavaş olan lastiğe rağmen Hamilton yerini korumayı başardı ve Bahreyn’de ilk zaferini elde ederek takım arkadaşına karşı de üstünlük kurdu.

Hafta sonunun en hızlı isimlerinden olan Force India pilotu Sergio Perez, 4. sıradan başladığı yarışta güçlü bir şekilde 3. olarak bu sene ilk puanlarını, aynı zamanda ilk podyumunu kazandı. Force India da 5 sene sonra ilk podyumunu kazandı.

Günün en başarılı isimlerinden birisi de Red Bull pilotu Daniel Ricciardo oldu. Grid cezası nedeniyle yarışa gerilerden başlayan Ricciardo, yarışta çok iyi yükseliş göstererek birden fazla takım arkadaşı Sebastian Vettel’i geçerek 4. olmayı başardı.

Günün güçlü takımlarından Force India’nın Alman sürücüsü Nico Hulkenberg 5. olurken onu son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel takip etti. Vettel, takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun performansına tam olarak ayak uyduramadı ve onun gerisinde kaldı.

Günün hızlı takımlarından Williams, 3 pit stop yapanlar içerisinde en yukarıda yer aldılar. Güvenlik aracı periyodundan faydalanamayan Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas 7 ve 8. sıralarda yer aldılar.

Bariz bir şekilde öndeki takımlardan yavaş kalan Ferrari pilotları, bugünkü yarışta sürekli olarak savunma durumunda kaldılar. Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen ancak 9 ve 10. sıralarda yarışı tamamlayabildiler.

Sezonun flaş isimlerinden Toro Rosso’nun çaylak sürücüsü Daniil Kvyat iyi bir yarış daha geçirdi ancak 11. olarak bu sefer puanları kıl payı kaçırdı.

Zor bir dönem geçiren Lotus’tan Romain Grosjean, sorunsuz bir şekilde tamamladığı yarışta 12. olurken Gutierrez’e çarparak takla atmasına sebep olan, önümüzdeki yarış öncesinde 10 sıra grid cezası alan Pastor Maldonado ise 14. oldu.

Mclaren sürücüleri Kevin Magnussen ve Jenson Button, ön sıralardan uzakta götürdükleri yarışa erken veda ederken Marussia’dan Max Chilton 13. olmayı başardı.

Sezonun 3. yarışı, Formula 1’in ise 900. yarışının ardından Mercedes takımlar şampiyonasında bariz fark açarak bu sene şampiyonluk için en büyük ve hatta tek aday olduğunun sinyallerini şimdiden verdi. Pilotlar şampiyonasında Rosberg 61 puan ile liderliğini sürdürüyor ancak ilk yarışı puansız kapatan, son 2 yarışı kazanan Hamilton 50 puana çıkarak puan farkını biraz daha düşürmeyi başardı. 3. sırada ise 28 puanla sezonun en istikrarlı isimlerinden olan Nico Hulkenberg yer alıyor.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes puanını 111’e çıkarırken Force India 48 puanla 2. sıraya yükseldi ve tarihinde ilk defa bu kadar üst sıralarda yer aldı. 3. sırada ise 43 puanla Mclaren yer alıyor.

Sezonun 4. yarışı olan Çin GP 20 Nisan’da gerçekleştirilecek.

 

Poz Pilot                 Takım                      Süre
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                  1sa38m42.743
 2. Nico Rosberg          Mercedes                  +1.085s
 3. Sergio Perez          Force India-Mercedes      +24.067s
 4. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault          +24.489s
 5. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes      +28.654s
 6. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault          +29.879s
 7. Felipe Massa          Williams-Mercedes
 8. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes
09. Fernando Alonso       Ferrari
10. Kimi Raikkonen        Ferrari
11. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault
12. Romain Grosjean       Lotus-Renault
13. Max Chilton           Marussia-Ferrari
14. Pastor Maldonado      Lotus-Renault
15. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault
16. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari
17. Jenson Button         McLaren-Mercedes

Yarış dışı

    Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes        40 laps
    Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          39 laps
    Marcus Ericsson       Caterham-Renault        33 laps
    Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      18 laps
    Adrian Sutil          Sauber-Ferrari          17 laps

Pilotlar

 1. Nico Rosberg       61  
 2. Lewis Hamilton     50  
 3. Nico Hulkenberg    28  
 4. Fernando Alonso    26  
 5. Jenson Button      23  
 6. Sebastian Vettel   23  
 7. Kevin Magnussen    20  
 8. Valtteri Bottas    18  
 9. Sergio Perez       16  
10. Daniel Ricciardo   12  
11. Felipe Massa       12  
12. Kimi Raikkonen     7  
13. Jean-Eric Vergne   4  
14. Daniil Kvyat       3  

Takımlar

 1. Mercedes               111  
 2. Force India-Mercedes   44  
 3. McLaren-Mercedes       43  
 4. Red Bull-Renault       35  
 5. Ferrari                33  
 6. Williams-Mercedes      30  
 7. Toro Rosso-Renault     7

Yorumlar

“2014 Bahreyn GP – Muhteşem Yarışı Hamilton Kazandı!” için 166 yanıt

  1. Jean Alesi Schumacher in kendisine dokunuldugunda tepki verdiğini söylemiş.

  2. mersedes takımını ve özellikle Lewis Hamiltonu tebrik ederim.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    galibiyet kupasını aldo costa’nın almış olması her şeyi anlatıyor aslında.

    10 yılı toplasan böyle aksiyon olmamıştır bahreynde. en iyi galibiyetlerinden birini alan hamilton günün yıldızıydı şüphesiz. kariyeri boyunca 3 yarış arka arkaya zaferi yok, ama bu yıl olacak gibi duruyor. hatta belki daha fazlası.

    güvenlik aracı ardından sert hamurla liderin 3. ye açtığı fark sezonun gidişatı için bir ipucu olabilir. bence çin’de fark daha da büyük olacak. ki burada bahsettiğimiz fark yaklaşık tur başına 2.5 saniye.

    redbull en baskın olduğu sezonlarda bile bu kadar üstün değildi. yeni formula 1’in ilk yarışları olmasına rağmen ben bu farkın normal yollardan kapanabileceğine inanmıyorum.

  4. Ferrari cekilsin bu sene kendine ceki duzen versin… Kovsunlar bu cok “muhim” takilan yonetimi ve adam akilli calismaya baslasinlar. Oyle garaja dizilip agiz burun hareketleri ile sinirlenmekle olmuyor artık. Nasil olsa en fazla 2-3 yarisa seneye odaklaniyoruz diyecekler. Her sene ayni method.

    Ferrari artik zerre umurumda degil maalesef ama Kimi ve Alonso gibi 2 mukemmel pilotu bu sekilde izlemek gercekten acı verici. Yillardir hayalini kurdugum ikili bir arada ama yarisamiyorlar bile.

  5. Son yıllarda izlediğim en güzel yarıştı bütün pilotlara tebrikler..
    Mercedes pilotlarının özellikle Sc periyodundan sonraki çekişmeleri mükemmeldi..Adeta sektör sektör strateji yaptılar..Ama Hamilton üstelik dezavantajlı durumda yaptığı savunmayla ışık saçtı..Efsaneleşir bu savunma demedi demeyin..Haa unutmadan bir tebrikte takıma..
    Ricardo’nun Vettel’i, Perez’in Hulk’u geçişi ve Massa-Bottas Mücadelesi izlenesiydi..
    Maldonado’ya çok ciddi bi yaptırım uygulanması gerekiyor!Bigisayar simülasyonu deil bu..
    Yarışın son yılların en güzeli dedik ancak bişe eksik!
    Kırmızılar!
    Ferrari Fanlarının bu yarışı sindirmesi kolay olmayacak..Araçtaki çekiş eksikliği gelenekseldi de motorun zayıflığı, hızlı viraj çıkışlarındaki ivmelenme anındaki kopmalar!!!Monte’nin yüzündeki ifade herşeyi anlatıyordu..

  6. Yorumlara bakiyorum da bazi kisiler Mercedes F1 den cekilmemesi icin FIA ile anlasmis diyor.
    Mercedes mi bu kurallari getirdi ?
    Reno ve Ferrari bunlari butcesi yok mu yapsaydilar iyi bi motor Mercedes yaptiysa sucu ne ?
    Yetiremiyorsunuz kendinize ozellikle Ferrariciler .Herkes ustune alinmasin lutfen ..
    Mercedesi F1 tarihinde bir Ferrari yada McLaren kadar populer olmasada F1 in gizli kahramnidir.Simdi bu sitede en eski trihli yarislari 95 ve sorasini bilenler vardir bende ole hatta 2009 ve sorasini izledim ben 🙂 onun icin Mclaren ve Ferrari daha populer gecmise bakan yok.
    Mercedesi yeni yetme cocuk sayan arkadaslar siz daha yokken Mercedes F1 gecmis tarihlerinde fink atiyordu..Haksizlik yapiyorsunuz.Adamlar calsiti yapti.Saygi..

    1. mehmet ceviz avatarı

      tamamen aynı fikirdeyim.otomobilin(araba değil otomobil)mucidi daimlerin takımımı çekilmemek için,fia ile anlaşarak illegal araç yapmış.hadi be ordan denir.adamlar 1930 lu yıllarda 430 km ile kara hız rekoru kırmış.hazin kaza 1954,e kadar hep başa güreşen takımdan bahsediyoruz.

      1. O kaza olmaysadi zaten tarih baska seylerde yazardi ama Meydan Ferrari ve McLarena kalmis onlarda degerlendirmis .Helal olsun demek duser bize.ama simdi Meydanlara Mercedes cikinca camur atmaktan baska bisey yaptiklari yok ..
        O dedigin 430 km olayini bilmiyorum ama ben Rusyada yasiyorum Rus bir sitede okudum Yol otomobilindeki en yuksek surat 600 kusurle Mercedese aittir 1960 yillarda kirilmis bu rekor .Yanliz bu araci piyasaya cikarmamislar.Bir kac resmi var.Simdi sorsan en hizli otomobil hangisidir Bugatti derler onun hizinida Venom gt gecti ama Onuda gecen Mercedes var.ama tabi bilen yok ..
        Onun icin burda cok laf sayiyorlar ama ben hepsini sallamiyorum okur gecerim.
        Mercedesi bilen bilir !

  7. 1 sus 2 sus nereye kadar artik yeter! Yoneticiliginde bir haysiyeti var. Basarisiz oldugun zaman istifani verirsin, bu kacinci sene oldu ? Montezemolo gerekli yerlere ultimatomu gondermeli hem ic mihraplara hem disaridakilere, mesela demeli dominice, bak efendi onunde 5 hafta sure var, fabrikamizin onune araci 90 derece ters cevirtip monte ettiriyorum, paraysa para imkansa imkan al hepsini ne yap ne et bu araci hizlandir, hizlandiramazsan o dik aracin ustune oturursun oturmazsan taraftarlar zorla oturtur, demeli….. insanlar nedense sert tavirdan anliyorlar, iyi davraninca civiyorlar.

  8. Yarış çok çok iyiydi. Hatta şunu söyleyebilirim, izlediğim en iyi yarışlardan biriydi, belki de en iyisiydi. Massa’nın kalkışı, takım içi çekişmeler, liderlik mücadelesi, McLaren’in en yavaş Mercedes motorlu araç olması, Ferrari’nin kaybolması v.s. Ancak uzun zamandır izlediğimizin Formula 1 olduğuna inanmadığımı da belirteyim. Sahte çekişmeler, sahte geçişler, haste hızlar… Biz de sahte heyecan yapıyoruz. Neyse, bu konu derin, şimdilik girmeyeyim.

    Sanırım artık kimse Mercedes motorunun baskın gücü karşısında Renault veya Ferrari’nin Mercedes’ten “çok az” güçsüz olduğunu söylemez. Bakalım Honda ne yapacak?

    Mercedes… Red Bull’un 2009 değişiklikleri için yaptığını yaptılar. Bu sezona en az 2 sene önceden hazırlandılar. Emeklerinin karşılığını da aldılar. Sezon ilerledikçe birileri tarafından yakalanırlar mı bilmem ama şu an açıkça rakipsizler.

    Benim asıl değinmek istediğim konu şu: Geçtiğimiz 3-4 sezon rakiplerinden bariz hızlı bir Red Bull vardı. Takım, sürücülerinin kendi aralarında yarışmasına izin vermedi ve hepimize Vettel’i izletti. Aynısını 2000’lerin başında Ferrari uyguladı. Baskın olan takım taraftarları hariç zevk alan yoktu.

    McLaren bariz baskın aracı 80’lerin sonunda yaptı. Bu araçları da dönemin en iyi iki sürücüsüne verdi ve sonuna kadar bu ikilinin kapışmasına izin verdiği için McLaren baskınlığına rağmen sıkıcı sezonlar olmadı. Hala da ’88 ve ’89 sezonları anlatılır, üzerine yazılır çizilir. Mercedes, şu ana kadar Red Bull ve Ferrari’nin yaptığını değil McLaren’in yaptığını yaptı. O sebeple Mercedes pit duvarına sonsuz tebrikler.

    Button

    Magnussen

  9. Böyle bir resim kaç kez çekilebilir sanki takımlar araçlarını göstermeye çıkmış gibiydiler bütün takımlar arka arkaya muhteşem bir görüntü .

  10. NASCAR’da Stewart-HAAS-Racing’ten Kurt Busch bu akşam efsanevi bir zafer kazandı. Boylesi anca filmlerde olur adeta Days Of Thunder filmindeki Rowdy karakteri gibiydi. Gözümün önüne o filmden birsürü sahne geldi. Hele iki defa Jimmy Jhonson’in aracına arkadan vurup sendeleterek zorla liderliği alması tam bir sahneydi ve ben Victory Line’e bu kadar hurdaya dönmüş bir aracın daha önce çıktığını hatırlamıyorum! ! 83 yarış sonra gelen bu zafer için 2004 yılı şampiyonuna yekrar tebrikler. Tabi bu arada bu Stewart Haas Racing dün Eccleston’in bahsettiği HAAS takımı da oluyor aynı zamanda diğer pilotlar Danica Patrick, Tony Stewart (3kez şampiyon ve takımın ortağı dumancı) ve Kevin Harvick.

  11. ya heyecanlı olması için, her yarışın ortasında güvenlik aracı piste girsin, iki tur atsın, sonra çıksın, yarış tekrar başlasın, böyle daha heyacanlı oluyor, yoksa cık

  12. http://formula1.ferrari.com/news/bahrain-gp-kimi-raikkonen-confident-future

    raikkonen ev mi aldı krediye i girdi nedir. bir yalakalık anlayamadım

  13. çok güzel yarıştı, söylenecek çok şey var yarışla alakalı ama yaz yaz bitmez 🙂 Her yarış böyle aksiyon dolu olmayacaktır, ama motogp izlemek için F1 izlemeyecek arkadaşları utandıracak türden bir yarış oldu… her sezon bundan 3-4 tane olsa o bile yeter 🙂

  14. Ferrariden pazartesi istifalar bekliyoruz…

  15. Alonsonun protestosu tarihe geçecek cinsten,guzel dusunulmus ve uygulanmis bir hareket,sen Şumi Mika sonrasi donemin en sevilen,en iyi,en karizmatik pilotlariyla yarisacaksin,ancak onlara kamyon gibi yavas ve buzda kayar gibi dengesiz araç vereceksin,hem hiz hem tutunma hem çekis yok araçta,Alonsonun neden bu kadar sevildiginin,kizildiginin,ve f1 için ne kadar onemli bir figur oldugunun bir gostergesi daha bu cesur protesto…

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Alonso neyi prostesto etmiş ? Ne yapmış ?

  16. Ferrari’de monte’ye dominik’e çok sallanıyorda, dominik yabancı ferrari forumlarında da çok sorgulanıyor eleştiriliyor falan ama marmoriniyi de unutmamak lazım bu kötü motorun altında onun imzası var.

    1. Marmoniyi iş veren kim? Böyle durumlarda en tepedeki adamlar sorgulanır..

      Montezemolo yarış bitmeden pisti terk edip artislik yapacağına adamlarını hizaya getirsin.

  17. Güzel yarıştı. Eğlendim bayağı. Mercedes bu sene şampiyon takım olurlar bu bir. Bu Hamilton Rosberg çekişmesi anca ilk kazaya kadar sürer, sonra takım ikisinin de kulağını çeker. Gerçi 5-6 yarış önceden şampiyon olacaklarına göre son yarışlarda iltimas geçilebilir. Force india ve williams iyiler. Ferrari süpürge görevini iyi yerine getiriyor, 5.lik için en büyük favorim onlar. Devam. Sauber yokları oynuyor, bir diğer rezil lotusla kapışıyorlar. Ve adamım bianchi. Her yarış kazaya karışıyor lisans puanlarını topluyor aslanım. Devam.

  18. ForzaFerrari avatarı

    Lewis’e tebrikler. Starttan finişe çok güzel yarıştı. Güvenlik aracı olmasa muhtemelen bu kadar yakın olmazlardı rosbergle. Güvenlik aracı sonrası hamiltonun geçilmemesini istedim çünkü haketmişti yarışı.Ayrıca bu mücadeleye de kaç takım izin verirdi o da muamma. Bu yüzden Mercedese de tebrikler. Bu mücadeleyi Redbull pilotları yaşasalar ne yaparlardı merak ediyorum. Telsizden motoru kıs ayağını çek gazdan lastiklere dikkat et felan diye 1 turda 10 kere telsiz konuşmaları yaparlardı sanırım.Ferrariye gelince koskoca Ferrari 3-5 yıllık takımlar kadar hızlı olamıyorsa ciddi insan kaynakları problemi var demektir. Böyle bir yarıştan sonra ne açıklama yapacaklar merakla bekliyorum. Demek ki Alonso ve Raikkonen faktörü de olmasa lotuslarla felan yarışacağız yazıklar olsun. Ferrari fanları içerisinde belkide en iyimser olanı bendim ama bugün çok net anlaşıldı artık sene bizim için bitmiştir. Sezon sonuna kadar 4-10. sıralar arasında oynarız, şansımız yaver giderse belki bir iki podyum yaparız. Mercedesin şampiyonluğu hayırlı olsun. En azından Redbull’un hegomonyasına son verdiler ve kazanmaları redbull kadar antipatik gelmiyor.

  19. hsn mecedes avatarı

    Öncelikle böyle bi sezonda böyle çekişmeli bi yarış izlettikleri için tüm sürücülere teşekküler.Ben şunu söylemek istiyorum,bi kaç yorumda da okudum mercedes e bu sporda yeni peydah olmuş bi takım muamelesi yapılıyo bi redbull gibi fakat öyle değil durum mercedes motor sporlarından çekilene kadar f1 de 50 li yıllarda şampiyonluk kazanmış bi takım ayrıca motor üreticisi olarak bu spora hizmet etmiş ve şampiyonluk kazanmış bi markadır.Dünyadaki marka değerinden söz etmeye gerek bile yok zaten.yorum yaparken bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekir bence.

  20. Misafir geldi yarışı izleyemedim 10. turdan sonra.

    Anladığım kadarıyla Mercedes motorları arasında kıyasıya mücadece varmış. Mercedes motor ekibini tebrik etmekten başka çare yok. Adamlar yapmış..

    Ferrari geçit töreni gibi herkese yol vermiş heralde. Takımın düştüğü durum içler acısı gerçekten. Montezelomo yarış bitmeden pisti terk etmiş diyorlar ve alonsonun da finiş de kazanmış gibi sevinmesi yerinde bir gönderme olmuş.

    1. OtonomAktor avatarı

      rai de yapsaymış keşke böyle bir protesto gerçekten tarihi bir an olurdu.

    2. Bunu yeni ögrendim, görünteleri de gördüm alonso gerçekten de çok protest bir kişilik .

  21. Tek üzüldüğüm Alonso ve Kimi . Hamilton bir kez daha ne kadar iyi olduğunu gösterdi . Rosbergle Haminin araçtan indikten sonra kapışmasına çok güldüm .Maldanado yorumsuz. Konusamulamaz .

  22. MyN1Fernando avatarı

    ”Sebastian , Daniel is faster than you”

  23. ferrari duble yaptı alo1 rai2

    1. Kaskındaki vizörü çıkarttı Alonso.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Bende şaşırdım izlerken. 🙂 Muhtemelen araç kötü olduğunu için Alonso aldığı birkaç puana bile sevindi. Haklı da SC periyodu olmasa belki de puan bile alamayacaklardı.

  24. iyi yarıştı. mercedes, redbull ve ferrari dominasyonunun da üstünde. bu sene şampiyon sadece 1 kişiyi yenmiş olacak. takım arkadaşını.
    Alonso Rai muhabbetini iple çekiyordum bu sezon. aynı takımda yarışmadıklarıda bir türlü kıyaslanamayan iki değerli pilot. Hamilton ve Vettelin aksine Schumi ile beraber, F1’in rezil ve üstün takımlarında yarışmış ve nam yapmış iki yitik yetenek.
    Şu an Alonso 3-0 önde. böyle giderse 3-16 rai kazansa da üzülmem; 19-0 Alo kazansa da sevinmem. tüküreyim böyle yarışa

  25. Ferrarinin durumu yorumsuz.Tek bir şeye sitem edicem ilk bölümde Raikkonen telsizden sol lastikte çok yanık oluştu vibrasyon sorunu yaşıyorum dedi ama pite ondan önce Alonsoyu aldılar 2 tur sonra ise Raikkoneni aldılar bu nasıl bi saçmalıktır ?

    1. dün ben yazdım lastik dayanmaz diye, frenlemede aşırı kilitlenme var, sert virajlarda yada ani fren gerektiren yerlerde, dediğin konuşmayı bilmiyorum ama Ferrari strateji özürlü bir takım, hem araç bozuk hem strateji özürlü olunca, Minardi gibi takılırsın anca, amaçları alonso önde olsun içinse ,evet oldu bravo 1 .oldu 😀

    2. Ferrari’ye hoşgeldiniz. Avantajlı pit stopu öndeki pilot için uyguluyorlar. Sorun yaşayan için değil.

      1. kardeş neler biliyoruzda, fanlardan sebep herşeyi, her doğruyu yazamıyoruz, en iyi denilen pilottan ,en kötü denilene kadar, hep üç kağıt ,hep hile, adam kayırma :d maalesef ki geçmişte f 1 den kaymak yiyen, Ferrari ve mc laren o sebeple suskun, yoksa redbull araç yapıcak 1.2 saniye takıcak, Mercedes araç yapıcak 1.2 saniye fark olucak, Mercedes gitsinde önce 2.3 sezon lastik korumanın yolunu bulsun,,, 2.3 senedir lastik bitiren ve çözüm bulamayan takım şimdi, 2 saniye fark açacak tur başına ,,adamı döverler,,,,, neyse işte, sen anlarsın mevzuları 😀

    3. OtonomAktor avatarı

      güvenlik aracı olmasaydı rai 2 pit stop yapıp alonun önüne geçicekti ama güvenlik aracı işleri bozdu.
      rai ferrariyi azarlamış hatta güvenlik aracı girdiği esnada “geliyim mi gelmiyim mi pite nerdeyse durdum pistte karar verin” diye. serhan acar da belirtti yarış esnasında.
      böyle basiretsiz bir yönetim olmaz ferrari yönetimi toplu istifasını vermeli artık.

  26. Ah Schumi niye sabretmedin 2 sezon daha…

  27. zevkli yarış oldu sc de girince baya keyifliydi ,tabi tarafsız bakınca, Hamilton, rosberg kapışması güzeldi ama altlarındaki aracın çok iyi olduğunu bildiklerinden, riskli de olsa ,sonraki yarışlarda telafisi kolaydı onlar için, geniş takıldılar, ayrıca Hamilton sert savunma yaptı, rosberg alttan aldı, ilk kapışmada, sezon sonuna doğru temaslar ve asabilikler olucaktır aralarında
    f.india, willams ve redbull iyi yarış çıkardı, ha keza kimi nin arkasında çok takıldılar, hem vettel hem ricciardo, erken geçselerdi kimi yi ,belki podyum rahat olurdu onlar için
    Ferrari yi zaten tahmin ettim ,videolarda izlendiğinde belli, araçta dengesizlik var, kimi yi takip ettiğimde, daha iyi anlaşılıyor, genelde dıştan içe sert giren kimi, kontrollü ve yavaş dar açıdan viraja giriyor, kısaca Ferrari dökülüyor, neresinden tutsak elimizde kalır, birde depolar hafiflediği zaman ön sıralara ( Mercedes hariç )ayak uydurmada zorlanmıyorlar, ağırlık nasıl acaba araçta ?
    genelde zevkli yarıştı, kimi nin defansları, hatta bottasın bir ara yoldan çıkması, baya eğlenceliydi sc girince bazıları şanslı oldu bazıları olamadı, örnek Hamilton şanssızdı fark eridi, örnek alonso şanslıydı ,çünkü kimi 2 pitstop yapıcaktı belliydi, alonso ise 3 pitstop yapacaktı, sc de mclaren ler aşırı ısınma yaşamış olabilir ,hem magnussen ( 2 . teması kimi ye kara listeye girmeye başladı ) hemde 3.5 tur sonra button ın aracı bozuldu,
    Mercedes ler i izlerken gene bir şey dikkatimi çekti geçen yıllardaki redbull gibi vites küçültmelerde garip ses geliyordu, gene gri alanlara girilmiş olabilir ,kokusu çıkar yakında ,zaten geçen seneden belliydi 1000 km test ten,,,,,,,,,,,, ulan fia,,,,,,,,,,,,, kıyak geçiçeksen bari ,rekabet olsun de, tur başına 1.2 saniye fark atıp, şampiyon olmak nedir?
    genelde zevkliydi yarış, kimi ve takım için berbattı o ayrı konu ,ben zaten bu ortamda fazla önemsemiyorum ,alonso & kimi rekabetini çünkü çok gerilerdeler, orta sıralar için rekabet, beni ilgilendirmiyor

  28. Oncelikle Mercedes ve hamiltona tebrikler, daha sonrada McLaren ve ferrariyede tebrikler nasil olduda 2009 dan bile daha berbat arac yapabildiler anlayamiyorum. Bu gidisle f1 izlenemiyecek. 2013 bile boyle degildi bazilari 88 atifta bulunarak Mercedesin bu durumunun normal oldugunu savunsada ben katilmiyorum. Modern f1 de boyle olmamali her yaris mercedes pilotlarinin mucadelesinimi izleyecegiz. Digerleri arka siralarda kendilerince ugrasa dursun. F1 gittikce kotuye gidiyor…

  29. Arkadaşlar yarışın tekrarını izleyebileceğimiz bir link varmı acaba?

  30. schumi kimiii avatarı
    schumi kimiii

    yarışı bitirdiği anda alonsonun elini kaldırmasının amacı neydi. bilen var mı acaba.

    1. OtonomAktor avatarı

      ferrari yönetimine karşı bir tepki olarak algı yarattı. böyle iyi 2 pilotuna bu arabayı veren başarısız ferrari yönetimine bir tepkiydi şüphesiz.

  31. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Waaaoooowww!!!!

    İnanılmaz bir yarış izledik adeta. Mükemmel bir mücadeleydi. Aklınıza gelebilecek pek çok şeyi gördük bu yarışta.

    1) Hamilton, griddeki en iyi pilot olduğunu bir kez daha gösterdi. Baskıya, lastik farkına ve DRS dezavantajına rağmen söke söke kazandı yarışı. Mercedes’ler ayrı bir dünya da adeta. Adamlar resmen paralel bir Formula 1 kurmuşlar ve orada yarışıyorlar. Ne denebilir ki? Koca bir tebrik Mercedes’e.

    2)Vettel’in abartıldığı kadar iyi bir pilot olmadığı 3 yarışta Ricciardo bize gösterdi. Adam bu yıl rahatlıkla Vettel’le mücadele edebilir. Yine aynı şekilde Ricciardo, Webber’in ortalama bir pilot olduğunu gösterdi bize. Red Bull sonunda dayanamayıp Vettel’e; Ricciardo senden hızlı dediler. Tabii lastik farkı vardı ama Webber daha iyi lastiklere sahipken bile Vettel’den hep tokat yerdi. Bir tebrikte Ricciardo’ya.

    3)McLaren berbat bir kenar yönetimi olduğunu gösterdi bize. Sen kalk podyum mücadelesi verebileceğin bir anda SC periyodunda pite girme ve eski lastiklerle madara ol. Akıl alır gibi değildi. Araçta da gelişim namına birşey yok. 2013 sezonunun bir benzerini izleyeceğiz gibi. Allah’tan Hamilton var yarışları izlemeye sebebim… Bu McLaren için yarış izlemeye değmez bile.

    4) Ferrari ölmüş gömmeyi unutmuşlar. Resmen madara oldu adamlar. 2 tane çok iyi pilota rağmen berbat bir araç. Yanlış hatırlamıyorsam tüm Mercedes motoru kullanan araçlara geçildiler pist üzerinde. (Mercedes, Force İndia, Williams ve McLaren) Sadece araç değil motorda iyi değil. Hem hız hemde çekişte sorun var gibi.

    5) Takım emirleri Formula 1’in katiliymiş resmen. Takım emri olmayınca galibiyet mücadelesi bir başka oluyor. İnanılmaz keyif aldım ekran başında. Eminim Mercedes yönetiminin nabız 140 olmuştur son turlarda. 😀

    Umarım geri kalan yarışlarda bu kadar yakın mücadelede geçer. Uzun zaman sonra izlediğim en keyifli yarıştı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

  32. Diyeceğimiz odur ki yeni Mercedes fanatiği çılgın genç taraftarların peydah olmasına hazır olun.:) Bu başarı yeni taraftarlar üretmeden durulmaz. Formula 1 bineklerinize teknoloji kazandırmaz ama markalara yeni taraftarlar kazandırır. Germanya piyasasında BMW için psikolojik olarak zor bir durum. Yeni reklamlara hazır olalım.
    Kısaca dokunulmaz ise Honda Mclaren’i beklenildiği gibi adam edemez, yeni sadece küçük isimler gride katılır, Ferrari yırtınarak da olsa böyle pilotlarıyla sezonu ilk 3 içerisinde bitirebileceği bir pozisyon bulamaz
    ise bu F1, FIA’nın tüm gazlarına rağmen 2016-17 gibi çöker. Ellerinde sadece 2018’e taşıyacakları sabitlenmiş basit üniteler kalır.
    Bizim yaşlandığımızdan değil para ve birilerinin fikri, emri uğruna herşeyin yapaylaştırılmasında. 70-80 lerde yaşamıyoruz bilindik birkaç markanın yok edilme rahatlığıyla takılabilecekleri.

    1. Ferrari ve Schumacher taraftarları da böyle türemişti. Yapacak bir şey yok. Hoşgelsinler.

      1. sen o dönemlerde izlememiştin herhalde. schumi yarıştığı takımlarda birden fazla şampiyon oldu. ferraride ise 2 sene çok geride bir araçla, 2 sene de şanssızlık yüzünden sezonları domine falan etmedi yani. sonra ise 2 sezon şanssızlıkla yenildiği rakibini 2 sene yenip sonra gitmesine sebep olarak o ününe kavuştu. ,
        ferrariyi bilmem ama schumi hakkında bilmeden konuşma. schumi ününü ferrariye borçlu falan değil. ama tersi olabilir

        1. ferrariyi bilmem ama schumi hakkında bilmeden konuşma. schumi ününü ferrariye borçlu falan değil. ama tersi olabilir

          xtrabit o dönemleri izlememişse sen de ondan daha önceki dönemleri izlememişsin demektir, bu yorumdan o anlaşılıyor. Ferrari’nin ününü Schumacher’e borçlu olduğunu söylemek ya bilgisizlik ya da kindarlıktan olabilir.

          1. ? niki laudadan beri yenilikçi araçlar karşısnıda bir orta sıra takımıydı ferrari. en son rekabetçi aracını kimse hatırlamıyordu. 80’lerde GTO yol aracını yapmasaydı ve Schumi şimdi adı unutulmus bir marka olurdu

            1. Az önce tanınmazdı deniyordu, şimdi unutulurduya döndü.Uzatmak istemiyorum ama Schumacher’in şampiyon olduğu araçları kendisi tasarlamadı.Bu kadarı yeter sanırım.

        2. Schumacher’i ilk şampiyon olduğu sezon izlemiştim. O zamanlar adı geçiyordu ama şimdiki Vettel gibi, kimse çok fazla dikkate almıyordu. Adı yeni genç pilottu. Benetton’un da güçlü olduğu dönemdi. Yukardakini yazarken 2000-2004 arasını dikkate aldım, çünkü 94’te Ferrari’nin adı geçmiyordu 🙂 Berger mi yarışıyordu neydi.

        3. xtrabit dediğinde haklı şu manada; bir motorsporları merağı, ilgisi olmadan Tr’de TV’de yayınlandığı için açıp aaa bu da kim miş deyip Michael taraftarı olan binler var ve bir gerçekliktir. Aynı şekilde bu olmasın ya deyip farklı hissiyatlar ile türeyen Hakkinen taraftarları oldu. Bu sebeple ki dinamikleri sağlam ayak üstünde durmayan, fanatizm bakışları doğdu çılgınca bir laf salatası, kavgası doğdu. ekşi’nin felan eski sayfalarına bakarsanız yıllarca da bunun sürdüğünü görürsünüz. Bu kitle Michael felan bırakınca ya işim olmaz deyip bıraktı yada olgunlaşıp doğru dinamiklere kavuştu ve F1’i sevmeye başladı.
          Son yıllarda Redbull örneğiyle görülen de budur. Yaşanmamış şey değil hani. Tr’de F1’e ilk başlayanlar için söyleyeyim size Schumacher ismi büyük olarak yoktu hatta birçoğu başladığında Michael henüz gridde yoktu. Halen de takip etmeye çalışıyorlar iş ev çocuk dertleriyle birlikte.

        4. kemakinen35 avatarı

          ayrica 99da ayagi kirilmasa bir sampiyonlugu daha olacakti .geldigi sene olan 69da 3 galibyiet elde ettiki bu gelmeden önce kamyon öküz denilen ferarinin son 5 senesinde lede ettigi galibiyetten daha fazla basari idi .kisacasi schumacher hic hazira konmadi ,hazira konanlar ortada ….günümüzde ise alonso-hamilton ikilisi farkli sinifta tipki messi ronaldo gibi

      2. Doğru dedin. F1 dahası motorsporları hakkında hiçbir bilgisi ve ciddi ilgisi olmadığı halde Şumaher diye inleyen çok insan oldu 2000’lerin başında. 🙂
        Benim peder 95 gibi ne o yine şumaher mi kazanıyor diyordu her izlendiğini görünce gridde birkaç ismi ezberlemişti bile daha o yıllardan. 🙂

    2. kemakinen35 avatarı

      25 Ağustos 1991’de koşulan Belçika Grand Prix’ine Jordan Ford takımının pilotu Bertrand Gachot’nun aşırı hız cezası nedeniyle hapse atılması sebebiyle bu pilotun yerine 32 numaralı araçla çıkmıştır. Finansal olarak da takıma katkı sağlayacak bir pilot arayan takımın sahibi Eddie Jordan, Willi Weber’in 150.000 sterlin ödemesiyle boş koltuğu Michael’e verir. Sürücülük yeteneklerini ön plana çıkaran bir pist olarak tanınan Spa-Franchorchamps pistinde yapılan bu yarışta, daha önce bu pistte hiç yarışmamış deneyimsiz bir pilot olarak geldi. Yarış öncesinde pisti tanımak için bir bisikletle pist üzerinde sadece bir tur atmasına rağmen, sıralama turlarında 11 yıllık Formula 1 deneyimine sahip takım arkadaşı Andrea de Cesaris’i geride bırakarak yarışa 7. sırada başlama hakkını elde etti. Michael’in bu derecesi, Jordan takımının o yıl elde ettiği en iyi grid pozisyonudur.

  33. O değilde hamilton sert hamurla neler yaptı öyle abi ???

  34. yalnız takımlar klasmanındaki puan farkı nedir, uffffffff

  35. F1 taraftarı ile takım/pilot taraftarını ayıran yarış. (Mercedesçileri ayıramıyor, onu da biz ayırırız.)

  36. Bütün pilotlar kariyerleri boyunca bir şeyler öğrenip kendini geliştirir ama herhalde bir türlü ilerleme kaydedemeyen tek pilot Maldonado’dur. Adamın geliştiği tek konu daha artistik kaza yapmak.

  37. ilk heyecan patlamasının ardından bir de yorum yapayım.

    Mercedes’ler ve özellikle Hamilton harikaydı. Başka bir şekilde yorumlanamaz kesinlikle. İlk pitlere gelirken ikili arasında yaşanan mücadele aslında yarış galibiyeti mücadelesiydi. Pite ilk giren avantajlı olacağı için ikisi de zorladı. Hamilton bu mücadeleyi kazanınca Rosberg’de mecburi strateji değişti. Güvenlik aracı Rosberg’e resmen ilahi bir yardım olarak geldi. Her şey lehineydi ancak bunu sonuca yansıtamadı. Hamilton müsade etmedi.

    Force India tüm yarış kendi çapına göre mükemmeldi. Bariz bir şekilde Mercedes sonrası en güçlü araca sahipti. Pit stoplarda gerilemelerine rağmen Williams’lardan bariz hızlılardı ve hak ettikleri sonuçları aldılar. Perez de iki yarıştaki sıkıntılarının ardından kontrollü ancak agresif bir yarış çıkararak bu sonucu hak etti.

    Red Bull podyuma çıkabilir miydi? Ricciardo önden başlasaydı belki. gerilerden gelerek çok iyi bir yarış çıkardılar. Özellikle Ricciardo yarış boyunca agresifti ve iyi geçişler yaptı. Vettel’e karşı verdiği mücadele ile kesinlikle tebriği hak ediyor.

    Williams Massa ile güçlü bir başlangıç yaptı. Massa ilk 2 pit stopa takım arkadaşından sonra girdiği için büyük dezavantajlıydı. Bu yarış Bottas’tan her daim hızlıydı. Lie timing’den takip ederken Bottas’a hızlı yaklaştığı ancak yakaladığında performans kaybettiği açıktı. Williams takım emri düşünüyorsa onu bugün düşünmeliydi bence. En azından son pitlere onu erken alarak bir iyilik yaptılar. Güvenlik aracı girmeseydi belki yarışın ilerleyen bölümlerinde öndekileri zorlayabilirlerdi.

    Ferrari = Fiyasko. Motor, aerodinami, yere basma gücü, yakıt tüketimi vs vs. gereken ne varsa hepsinde gerideler. Sürücüleri hariç… Allah pilotlarına ve taraftarlarına sabır versin.

    Lotus’ta Grosjean araç performansı ölçüsünde iyi sonuçlar alıyor. Maldonado ise kesinlikle F1’den uzaklaştırılmalı. Böyle hatalar kabul edilemez.

    Mclaren = Ferrari gibi fiyasko. Başka açıklaması yok.

    Tüm pilotlara ve takımlara tebrikler (Maldonado hariç) gerçekten sessiz ancak çok eğlenceli, efsane bir yarıştı.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Çok güzel bir şekilde özetlemişsin.. Üstüne söyleyecek bir laf bulamıyorum.. Tahmin oyununa Ferrari pilotları bu yarış kaç pilota geçilecek diye bir seçenek koyulabilir böyle bir fiyaskonun ardından. Demek ki sıralamada ikisi de bayağı bir yırtınarak tur atmışlar.. Spa’yı bilmem de (pist uzun malum) Monza’da muhtemelen bu araçla tur yeriz.. Bu saatten sonra Ferrari’yi Mercedes’in geçen sene lastik testi yapması gibi illegal işler dışında bir şey kurtaramaz. Ki öyle bir şey yaparlarsa da en fazla podyum görürler. Bu sene diğer takımlardan belki 1-2 yarışı kazanabilen çıksa da Ferrari’nin yanından bile geçemeyeceği açıkça ortaya çıkmış oldu. Anlamadığım bunlar nelerine güvenip de Renault’un motor geliştirme isteğine destek verip kendileri de istemediler? Gerçi güvenlik ve dayanıklılık problemi olmadığı için kendileri de izin alamayacaklarını bildikleri için Renault’un önünü de kapattılar. Ona rağmen testlerde tur atamayan Redbull podyum kovalıyor Ferrari nal topluyor.. Neyse.. Öyle işte..

  38. Abartmayayım diyorum, abartılmayacak gibi de değil. Heyecanın %70’i Mercedes pilotları arasında geçti. Gerisi SC önceki DRS geçişleri ve SC sonrası lastik farkı geçişleriydi. SC sonrası geçilenler Hamilton gibi lastik stratejisi patlayanlardı.

    Hamilton ve Rosberg’e gelince… İlk bölümdeki kargaşayı gören takım bence ilk pitlerden sonra stratejiyi ayırmaya karar verdiler. Farklı lastiklerle savaşamazlardı, öyle de oldu. Ama SC girince Hamilton’un strateji patladı, yumuşak lastikle açtığı fark hiç oldu ve yumuşak lastikli Rosberg’in önünde sertlerle kalakaldı. Bunu istemeden de olsa Mercedes pit duvarı oluşturdu.

    Takım emri vermediler, çünkü Rosberg’in kolayca geçebileceğini ve fark açacağını düşünüyorlardı. Geçseydi fark açacaktı da… DRS+yumuşak lastik avantajıyla da geçemedi ya, mis gibi mücadele oldu. Mercedes garajı altına yapmıştır kesin. Zaten son turlarda Rosberg’in lastiği bitince atak da durdu.

    Gutierrez-Maldonado kazasında Gutierrez’in de suçu olduğunu düşünüyorum. İnsan aynaya bakar. Sutil’in Bianchi’yi biçmesiyle aynı şey. Adın çıkacağına canın çıksın.

    Podyuma takım kupasını almaya da Aldo Costa’nın çıkması da adamı Ferrari’den postalatan taraftarlar ve buna uyan yöneticilerine kapak olsun. Şansla puan aldılar. Sanırım her iki araçta da sorun vardı. Kokusu çıkar. Olmayabilir tabi, sallayabilirler de.

    Sıkıldıkça izlemek gerek.

    1. Bi de starta döneyim, Massa ve Alonso’daki kalkış neydi öyle? Hele ki Massa öyle bir kalktı ki diğerlerinin hepsi dragta vites kaçırmış gibiydi. Bu işi biliyolar.

      Ricciardo da iyi göründü, altında sebep var mı bilemiyorum.

    2. Gutierrez’in suçu olduğuna katılmıyorum. Normal yarış çizgisinin bile dışında döndü virajı, Maldonado çok daha erken fren yapmalıydı.

      1. Olabilir. Maldonado’nun içe dalmak istediği görülüyor. Kayma filan oldu mu hatırlamıyorum. Biri aynasız diğeri kamikazeydi galiba. Gutierrez görmüş olsa öyle dönmezdi.

    3. ←Simply The Best avatarı
      ←Simply The Best

      “Takım emri vermediler, çünkü Rosberg’in kolayca geçebileceğini ve fark açacağını düşünüyorlardı.”
      Yanlışın var takım emrini verdi Mercedes, ancak pilotları takım emrini dinlemedi. Yarış sonunda Laudaya pilotlarına verilen takım emri hakkında soru sordular. Lauda da pilotların emri dinlemediğini söyledi.

      1. takım emri verilmedi. 2 pilota da dikkatli olun araçları eve düzgün getirin mesajı verildi. bunun anlamı da “yarışın ancak çarpışmayın” idi. zaten skyf1’den martin brundle da aynı açıklamayı yaptı. takım emri dinlememek öyle kolay iş değil. sonuçta teşbihte hata olmaz demişler tasmanın ipi onların elinde.

        1. ←Simply The Best avatarı
          ←Simply The Best

          Yahu Lauda itiraf ediyor 🙂
          Sen burda neyin savunması yapıyorsun 🙂

          1. her duyduğuna inanma. lauda’nın zaten mercedes’de bir rolü yok gibi birşey. reklamcı.

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Gutierrez’in yapabileceği hiçbir şey yoktu orada. Maldonado salakça aracının burnunu adamın aracının altına soktu. Kazayı sadece Maldonado önleyebilirdi. Gutierrez yarış çizgisinde dönerken Maldonado pitten çıkıp direk biçti adamı.

  39. Bahreyn standartlarının oldukça üzerinde bir yarıştı

    Mercedes çok rahat bir şekilde ilk 2’yi aldı,Hamilton güzel savunmasıyla Rosberg’in lastiklerini bitirdi

    Perez iyiydi,agresif olduğu anlar oldu ama podyuma değdi 😀 Ricciardo’da nihayet takımın hata yapmadığı bir yarış geçirdi ve 4.oldu

    Hulkenberg,start pozisyonuna göre iyi bitirdi.Vettel elinde geleni yaptı.Massa ile Bottas,lastikleri fazla kullanan Williams ile 3 pit stop yapınca 7-8 olabildiler.

    Ferrari,hem motor hem şasi olarak vasat olduğunu kanıtladı.Dünya şampiyonları,geçen senenin orta takımlarının da gerisinde toplam 3 puan aldı,rezalet…

    Maldonado’nun olayı 10 saniye olayı ile kapanırsa baya tepki toplar.

    Mclaren berbattı,yolda kalmasalar bile ilk 10’a giremeyeceklerdi,SC 2 pit stratejilerini bozdu

  40. OtonomAktor avatarı

    1. tebrikler hamilton la rosberge tebrikler. hamilton f1 de savunmanın kitabını yazdı, savunma çizgileri müthişti. rosberg zorladı ama olmadı. tebrikler ikisine ve mersedes e de çok güzel bir mücadele izlettiler bize.

    2. tebrikler f. indialara şuan griddeki en iyi 2. yada 3. otomobile sahipler belli. takımı kutlamak lazım. iki pilotta iyiydi perez büyük iş yaptı, hulkenberg arkalardan başlamasına rağmen müthiş tırmandı hatta bir ara takım arkadaşının da önündeydi ama sonra aynı seviyede gidemedi ama yinede iyi yerde bitirdi.

    3. tebrikler ricciardoya. 13. başlayıp 4. bitirdi büyük iş yaptı ve yaptığı en büyük iş vettel için hep iddia ettiğimiz şeyi doğruladı. demiştik ki “vettel in iyi pilot olduğunu fakat vettel fanlarının yaptığı bir schumacher bir alonso bir raikkonen bir hamilton la karşılaştırılacak kadar iyi pilot olmadığı” nı gösterdi bize ricciardo. bu yüzden tebrikler ricciardo ya. önceki yarışlardaki puanları da şanssızlıklar yüzünden kaçırmasa şampiyona da çok daha iyi bir konumda olabilirdi. bundan sonra daha iyi olması dileğiyle diyelim.

    4. tebrikler massa ya takım arkadaşının gerisinde başlamasına rağmen önünde bitirdi yarışı ve starttaki şahane kalkışı gerçekten görülmeye değerdi. ben uzun zamandır böyle kalkış görmemiştim alonso nun renault zamanından beri diyebilirim.

    ek olarak mclerenden button için üzüldüm çok iyi götürüyordu yarış yarışın sonlarında otomobili arıza çıkarmasa iyi bir pozisyonda bitiricekti yarışı şanssızlık oldu.

    ve geldik hayal kırıklığına, ferrariler. başta raikkonenin yine magnussenle teması(magnussen belalısı oldu rai nin. rai bulsa dövecek bir yerde) sonrasında sayamadığım kadar ferrarilerin geçilmeleri. bugün iki pilotta savunma yapmaktan bitap düştüler. ikisi pilotta hamilton la beraber savunmanın kitabında yardımcı yazarlar oldular. Allah ferrari fanlarına alonso ve raikkonen fanlarına sabır versin.

    ve son olarak maldonado kasabına değinmek isterim. ben böyle bir viraja giriş görmedim böyle pervasız dalmamalıydı o viraja. gutierez e iyi bir şey olmadı. o kadar yavaş arabaya nasıl takla attırabildi maldonado gerçekten bu büyük bir beceri.

    maldonado hariç tüm yarışçıları tebrik ediyorum çok güzel bir yarış izlettiler bize uzun zamandır bu kadar çekişme görmemiştik harika oldu.

    yarışı izleyen herkese saygılar sevgiler.

  41. arkadaşlar startta ne oldu izleyemedim raikkonen startta mı yer kaybetti yoksa sonradan mı

    1. OtonomAktor avatarı

      magnussen le temas yaşadı yine başta. belalısı oldu magnussen rai nin.

      1. çok mu kaybetti orada

        1. magnussenle temastan önce baya sıra zaten kaybetmişti. startta çok temkinliydi, magnussenle teması ufak bir olaydı.

      2. OtonomAktor avatarı

        startı iyi değildi çok sıra kaybetmişti ve birkaç viraj sonrada yine magnussenle temas yaşadı pite girmedi ama öne doğru zorlayamadı hiç. ferrari çok kötüydü alonso da kimi de bir yarışta bu kadar geçilmemişlerdir çaylak sezonları hariç. geçilme manyağı oldu ferrari.

  42. Cidden harika bir yarış oldu Ferrari’ler dışında can sıkıcı hiçbirşey yoktu.
    Force İndia’nın hızlı olduğunu biliyoduk hatta Hulkenberg’in çok istikrarlı ve genç pilotlar arasındaki(2010 sonrası jenerasyonunda) en iyi pilot oldugunu düşünmekle beraber çok fazla abartıldığını düşünüyorum özellikle son 2 sezondur,2012 ve 2013te sezonun 2.yarılarında güçlenen F.İ ve Sauberle..Perez’in de tam aksine fazla küçümsendiğini ama başından beri söylüyorum en eşit en gelecek vaad eden kadroyu kaptı Forceİndia ve benım favori takımım oldular bu kadroyu oluşturdaklarından beri.
    Takım arkadaşlarının mücadeleleri harikaydı tüm takımlarda.Red Bull’da da ilk 3 yarışta Ricciardo’nun açıkça Vettel’i mağlup ettiğini söyleyebiliriz eğer takım Vettel’e yönelmezse.Ricciardo’yu Vettel’in önüne geçirmeleri biraz göstermelik geldi bana.
    Williams’ta da Massa geçen sezonlarda söylediğim gibi Alonso’nun yanında çok sönük gözüküyor,güçsüz Ferrari’nin gerçek performansını yansıtıyor diye.
    Güç sıralaması bana göre Mercedes’ten sonrası için Williams-RedBull-Force İndia arasında çok yakın,biraz gerilerinde Mclaren,sonrasında Ferrari-Toro Rosso var gibi ki Toro Rosso’nun da pilot farkından dolayı Ferrari’nin gerisinde oldugunu soyleyebiliriz heralde yoksa onlar da önde olacak artık:/ Lotus da yetişmeye başlıyor yavaştan.
    Magnussen’de de biraz fazla mı acele ettik nedir,henuz Button seviyesinde değil ama potansiyelinin olduğu bir gerçek,şans verilmeli gittikçe gelişecektir.
    Ferrari hakkında yorum yapmaya bile gerek yok..Şu pilotların kalitesine Mercedes seviyesinde bir araçla 2007 mücadelesine benzer bi 4’lü şampiyonluk mücadelesi yakışırdı,hadi o seviyede olmasa da yakın bir araç bile yeterdi ama şu hale bak Alonso yine sıralamalardaki problemi yaşadı güç kaybetti vs hadi araç güçsüz bari dayanıklı olsun her konuda kabulümüz artık ne yapalım.,2 şampiyon da acınacak halde yazık

    1. Pardon yazı uzun olunca sona bıraktığım Hamilton’u unutmuşum 🙂 Helal olsun büyük bir ustalıkla savunma yaptı günün yıldızıydı,bu ayrıca ona büyük moral getirecektir son yıllarda genelde moralsiz gezen Lewis bu yarıştan sonra büyük bir momentum yakalayabilir ki umarım boyle olmaz da Rosberg’le sıkı mücadelelerini izlemeye devam ederiz.
      Bir parantez de Maldonado kardeşime,yav kardesim yapmıyım diyorum illa gel benle ilgili caps yap diyosun kaşınıyosun resmen biçti penaltı yaptırdı Serhan Acar’ın da dediği gibi.
      5 sıra grid cezasıyla 3 penaltı puanını da yemiş sanırım

    2. Evet burdan bile Alonso-Massa rekabeti çıkarmışsın, nasıl bulduysan. Bir tebrik de sana gelsin.

      1. Alonso-Massa arasında çıkarılabilecek bir rekabet yoktu maalesef,ama teşekkür ederim tebriklerin için

        1. Her sene araç yavaş olduğuna yok Alonso kağnıyı taşıdı yine yok harikalar yarattı dediğiniz Alonso yoktu bu yarış, demek ki harikalar yaratan Alonso değilmiş, eh?
          Rica ederim, ne demek

          1. Lan arabanın düzlük hizi 20 km yavaş nasil geçsin lastikleri bitmiş buttonu bile alo ve rai 3 turda zor geçtiler . anlamis oldukki bundan sonra virajli pistler bize gore( bize gore derken galibiyet mücadelesi verecek kadar değil en iyi 5-6. Oluruz . )

          2. Sen ciddisin sanırım,neyse ozaman konusmanın bir manası yok boşa yer kaplamayalım..

  43. yanı berattı benım ıcın ferrarı cok kotu ıdı ama yarısa dıger takımlar heyecan kattı en azından acıl hızlanması lazım ferrarının araclar bu kadar nasıl agır olur kı duzluk hızıda cok ıyı olması lazım ferrarı bu olacak ıs degıl takımda o kadar muhendız tasarımcı var guya ne yapıyorlar anlamadım kı

  44. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Mercedes ikilisi, özellikle Hamilton olmak üzere yarışın heyecanlı geçmesini sağlayan tüm pilotlara tebrikler. Rosbergin her zaman hızlı bir pilot olduğunu düşünmüşümdür ki bunu bugün tekrardan kanıtlasa da az pilotta gördüğüm o yırtıcı, ışık saçan parıltıyı göremedim. Hamilton bugün çok iyi bir psikolojik savaşı kazandı. Rosberg çok hızlı olabilir ancak geçiş ve savunma yapma yeteğini hızına oranla daha düşük, bu da oldukça büyük bir dezavantaj. Mercedesin takım emrini de kimse takmadı bu da başka bir konu.
    Red Bullda Riciardo Vetteli bu yarışta yenmiş olsa da çok fazla havalara girmesin çünkü yarış boyunca Vettel daha üstündü. Ricardonun Vetteli avlamasının nedeni düzlük hızıydı. Takım arkadaşı sorunlu olmadıkça Vettelin takım emirlerine karşı sorun çıkarmadığını gördük; ama Riciardonun tavırlarını sevmedim. Telsizden Hornerdan yol istemek iyiydi, sıra kendisine geldiğinde Webber gibi çirkeflik yapmazsa iyi olur.

    Williamsın yaptığı stratejik hata Massanın birkaç sırasına mal oldu. Yine de güzel bir yarış çıkardı takım.
    Force Indiya yine iyiydi. Perez de havasında olunca podyum geldi.
    Gel gelelim Ferrariye. Aslında söylenecek çok bir şey yok. Alonso ve Kimi yerine başka pilotlar olsaydı “Ferrarinin sırası ne oldurdu” diye meraklanmıyor değilim.
    Bir tebrik de Efsane Schumiye pes etmediği için.

  45. son yılların en iyi yarışlarından biri. sesleri falan unutturdu. 😀 mükemmel bir yarıştı

    mercedes’e teşekkürler. bunu çoğu takım yapmaz. redbull 4 senedir hiç yapamadı.

    hamilton’ın güvenlik aracı yarışını berbat etmeseydi malezyadaki gibi üstün bir farkla kazanacağını söyleyebiliriz. mükemmeldi. harikaydı. süperdi. 😀

    ricciardo vettel’i tokatladı diyebiliriz. vettel’in DRS’i bir ara açılmadı sanırım, ama ricciardo da 10 sıra cezayla başladı. yani kesinlikle vettelden üstündü.

    perez’in hafife alınmaması gerektiğini sezon öncesi çok söylemiştim. iyi bir yarış çıkardı.

    mclarenlere yazık oldu, özellikle button’a.

    ferrariler çok sönüktü ancak ferrari sönük de olsa alonso illa birşeyler yapardı. bu sefer yapamadı. sanırım sıralamadaki güç sorunu devam etti yarış boyu. raikkonen güvenlik aracı sayesinde alonso’ya yakın bitirdi. aslında fark çok daha büyüktü.

    williams massa’yı force indiaları yavaşlatmak için kullanmasına rağmen massa bottas’ı geçti. bottas bence 1 sene daha öğrenmeyi kabul etsin.

    bir de son olarak şu takıma ağlama durumu çıktı. bundan hiç hoşlanmadım doğrusu. biraz atak yiyen hemen beni kesti, beni biçti, sıkıştırdı falan diye takıma ağlıyor. nasıl pilotlar üretiliyor anlayamadım, hiç mi yarışmayacaksınız? raikkonen yüzünden başladı bu moda, 2012’den beri bunu yapıyor.

    maldonado F1’i haketmediğini birdaha gösterdi. tebrikler ve güle güle. umarım en az 5 ceza puanı alır.

    1. hamilton resmen santimetrelik defanslar yaptı. rosberg’in hem daha iyi lastik, hem DRS hem de psikolojik olarak avantajı vardı ancak karşısında da hamilton. mükemmeldi. harikaydı. süperdi. 😀

      1. OtonomAktor avatarı

        evet kimi sert lastikte 22 tur kadar atıp 2 pit stopla bitircekti güvenlik aracı planını bozdu.

    2. Sen nasıl yarış izliyorsun vallahi pes.Alonso 3 pit Kimi 2 pit yapacaktı ve sc girmese Kimi büyük ihtimal Alonso’nun önünde olacaktı.Sc’nin nasıl Kimi’ye yarayacağını senden dinlemek isterim hayal dünyanın sınırlarını görmek açısından.

      1. Cevap vermeyin bence…amacı belli ve bu şekilde amacına ulaşmış oluyor…

  46. Aras Tekiner avatarı

    Sen buna Ferrari demişsin ama bu bildiğin Minardi

  47. Dün açıklamıştım .Çin’de Ferrari’nin gelişmesini bekleyen arkadaşlar daha çok beklersiniz diye.Yine haklı çıktım.Takım gittikçe geriliyor.Dediğim gibi bu yarış istisnaydı eğlence açısından.İleriki yarışlar çok daha sıkıcı geçecektir.

  48. İspanya 2011’den sonra Ferrari’nin çıkardığı en berbat yarış bu olsa gerek… Son turda McLaren ve Redbul’dan tur yemiştik… McLaren’ler de yarış dışı kalmasa ile 12. liğe kadar düşme ihtimalimiz ortaya çıkabilirdi.. Acil bişeyler yapılması gerek..

    Rai garibim 2009′ da takımı bıraktığında araba nasılsa geldi yine aynı…

    Şimdi Alo ile Rai kıyaslasak ne kıyaslamasak ne… Ferrariciler hariç herkes için heyecanlı bi yarıştı muhtemelen…

  49. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    bizim mclaren bugun surundu merso kullananlar icinde en yavasti merso simdiden mclareni en zayif halka yapmis bence motor yonunden Ferrari dansoz gibi araba yapmış virajlarda hep saga sola kiviriyor kimi ve ola yazik bence redbull duzluk hizini cozerse mersoyu yakalaya bilir virajlari en iyi alan arac lewis bugun iyi surdu nicodan bir halt olmaz o lastiklerle bi halt edemedi sennalar sumiler kolay olunmuyor onlardan biri olsaydi lewisi 10 kere tokatmanyagi yapmisti ornek ricardo ayni lastiklerle Vetteli gecti mesala bu sen lewis bu surusuyle şampiyon olur diye dusunuyorum

  50. Lewis ve Rosberg kapışması Ferrariye kapak olsun…Yıllarca 2 pilotun yarışmasına izin vermedi Ferrari.

  51. Ferrari bu çekiş ve bu düzlük hızıyla Çin’in arka düzlüğünde ne yapacak acaba ?

  52. -Mercedeslere aracınızı tek parça olarak getirin mesajı beni kopardı ilerleyen yarışlarda olacakların habercisi gibi monacoda inşallah böyle bir şey olmaz orada kaçış yeride yok ikisi birden bariyerlere giderler 😀
    -Ferrari sefilleri oynadı Ferrari = Beşiktaş, ne zaman iyi bir takım kurup şampiyonluğa oynayacağını düşünülse kesinle en kötüsünü yapıp taraftarlarını kanser etmeyi başarıyor.
    -Mclaren hariç bütün takımlarda iç savaş var Red Bull, Mercedes, Ferrari, Williams, Force İndia arkada Marussia da bile var gelecek yarışlar inşallah böyle güzel geçer.
    -Button büyük güncellemeler için avrupa yarışlarını bekeldiklerini söylemişti hala lansman aracı ile yarışıyo sadece burun ve bazı küçük farklılıklar var araçta.

  53. Acı ama gerçek, son yılların en zevkli yarışında Ferrari’den ortada yok.
    Demekti vazgeçilmez değiller

  54. Son anları muhteşem bir yarıştı. Uzun süredir o kdar kısa zaman diliminde bu kadar heyecan yaşanmamıştı F1’de.
    Genelde takım içi kapışmalar akılda kaldı. Şöyle ki:

    Hamiltonun daha yavaş lastiklerle Rosberg’e direnmesini beklemiyordum ama gerçekten müthiş direndi ve yeteneğini gösterdi.

    Massa-Bottas kapışması da çok dengeliydi , bazen Massa üstünlük kurdu bazen de Bottas. İki pilota da seyir zevki için teşekkürler.

    Ricciardo’nun Vettel’i geçişi ve sonrasında tutuşan Vettel’in yerini geri kazanma çabası da muazzamdı. O geçiş anında büyük çoğunluğun Daniel tarafında olduğu ve Daniel Ricciardo’nun büyük sempati ve takdir kazandığı kesin. Sonrasında Hülkenberg’i de geçip Perez’i son ana kadar sıkıştırması takdire şayan.

    Alonso’nun da ne yapıp edip Raikkonen’i arkasında tutması da güzeldi. Hala RAikkonen kendini bulacak diyenler var mı merak ediyorum.

    Yalnız yarışta öyle bir an var ki tüm sezonu özetler haldeki bir tabloydu: SC dışarı çıktıktan sonra 4 tur içinde Mercedesler 14 sn fark açtı ki bu tur başına 3.5 saniye demek. Dehşet bir durum.

  55. Mclaren bu kadar kötü araba yapmayı nasıl başardı merak ediyorum. Motor mercedes olmasa demek ki marussia ile yarışacağız. Hadi mercedes i geçtim force india ve williams tan kötü araba yapmayı nasıl becerdiniz? 2 yıldır hazırlıyorsunuz bir de arabayı. Ferrari bile geçti bir kısımda.

  56. Kavruğum benim kavurdun ortalığı 😀

  57. Herşeyi Dominik diyorsunuz Sanki Ferrariyi üreten adamlar çok iyi iş yapmış gibi Önce Ferrari Komple sıfırlıcak ekibi bu ekipten bi halt olmaz.
    Mercedesler çok hızlıydı herkesten 2 sn hızlılar 2011’de ve 2013’de redbulla diyolardı 2 saniye hızlı diye hadi şimdide mercedesi istemeyin F1’de Redbull’u istemediğiniz.Maldonado f1’de bi pilotu öldürmeden kazalarına son vermeyecek gibi adama hiç fren yapmadan geldi vurdu 🙂

  58. lastik farkı na ragmen o hızli araca ve drs ye ragmen sen halen gecemiyorsan hemen takım degistir rosberg efendi genc magnussen bile gecişin bu kadar kolay oldugu bu kosullarda işi bitirirdi

  59. Mükemmel bir yarış oldu tek tek yazmıyım şimdi emeği geçen tüm pilotlara çok tşkler 🙂 Bir Mercedes fanı olarak yarışı yüreğim agzımda izledim ve müthiş zevk aldım, lewis’e biraz daha sempati duysamda yarışın başından beri düşüncem hakeden kazansın idi öyle de oldu sanırım, son tebriğide bizim garaja yolluyorum yarışa engel olmadıkları için.

  60. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    H.A.M.

  61. Force India ile Ferrari sanki yer değiştirmiş… =//

    Lewis’e ve Ricardo’ya Tebrikler..
    Dominic Amca, Saz arkadaşlarını da al git artık…. Alonso’da McLaren e geçer diyecem ama McLaren de bi garip… Bi istikrarsızlık var…

  62. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir çift lafım da Maldonado’ya. BU ADAM GP SÜRÜCÜSÜ FALAN DEĞİL. Gitsin çarpışan arabalara binsin. Geçmişte F1’de ve diğer serilerde yaptığı kazalar ortada. Süperlisansının iptal edilmesi gerek. Ama yok, giderse Lotus batar değil mi? YAZIK

  63. Saf Rosberg 2013 malezya’da olduğu gibi yine galibiyeti Hamilton’a hediye etti . DRS ‘yi ne şekilde lehine çevireceğini bilmiyor . İlla içeriye girecek bizim di caprio. Drs ile hızını almışken Lewis’i de içeri çekmişken en dışa çıkıp güzel bi çizgiyle iyi hızlansa viraj çıkışı, ilk sektör sonunda içeriyi kapma derdi olmadan hız farkıyla Lewisin önüne geçmiş olacaktı.

    1. sen sürseydin keşke.

      hamilton’a içeriyi bırakıp kendisi dışardan almak istediği zaman bu sefer hamilton tam rosberg’in girip hızlanacağı yere çekiyor aracını, rosberg ya manevra yapmak ya da gaz kesmek zorunda kalıyor. ikisi de zaman kaybı zaten.

      1. hamilton iyiydi evette rosberg de bi o kadar gecis özürlüydü tam fiyaskoydu 🙂

  64. Montezemelonun o Hasstr dediği sahneyi 20 kere izleyebilirim

    Bide çok iyilermiş gibi Tüm kadroyu toplamış izliyorlar öküzün trene batığı gibi 😀 😀

  65. Ferrari taraftarları bırak üzülmeyi bu yarışta utandı takımından. Bence tüm olayın özetin şu idi tek bu olay ile ferrarideki sorunları tek başına ortaya koyuyor. Kimi telsizde derki;”ARTIK KARAR VERİN PİTE GİRECEKMİYİM NEREDEYSE PİSTTE DURUYORUM” Güvenlik aracı sonrası bir pit kararını vermekte zorlanan takım

  66. Ah Ferrari ah,formula 1 aracı değil tır üretmişler manarello’da.

  67. Bu yarışın onboard halinin çıkmasını ve Perez’in Hulkenberg’i ezen o kusursuz sürüşünü , harika çizgilerini tekrar izlemek istiyorum !

  68. Hamilton iyiydi fakat Rosberg çok acemice ataklar yaptı.Ricciardo o düzlük hızına rağmen çok iyi iş çıkardı.Force İndia’lar en hızlı 2.takımdı.Vettel geçmiş senelerde yaptıklarının cezasını çekti.Williams’lar bana göre kötü bir yerde bitirdi.Ferrari’ye yorum yok.

  69. Serhan abarttı da abarttı ha abartmakdan spikerlik yapamıyor adam. Güya geçiş var bizim yine uykumuz geliyor o nasıl olacak. En “değişik” olan şey gridi ters çevirdiler Mclaren ve Ferrari sürünüyor resmen.:) Bu yapıda böyle düzlüklere sahip çok fazla pist yok sezonda çok ümitlenmeyin derim. Ferrari çıldırıyor ve çıldırtmaya da devam edecek 🙂 bu hali kolay yutmazlar.

    1. Usta; Ferrari’nin yarış içindeki yakıt durumuna ne diyorsun? kimseyi zorlamadıkları halde yakıt ölçümünde Alonso hep 1. sıradaydı. İhraç bile yiyebilir Ferrari. Şu bir gerçekki Ferrari bu haftasonu yediği darbeden sonra gelecek hafta ortalığı ayağa kaldıracaktır.

      1. Söylenecek birşey yok her motor değişiminde Scuderia’nın yakıt ve ısı sorunu çektiği bir alışkanlık motora dokunulmayan büyük revizyonlarda da bu yaşanıyor biliyorsunuz 2009 vs felan. Yakıt sorununu ufak ufak sezon içinde çözerler ama güç-harcama-ısı bileşiği için yeni üretim gerekir Scuderia’nın işi yaş yani gücü limitleyerek yürümek zorundalar bu olanlar Ferrari’nin uzman olduğu alana uymuyor zaten. En başından 1.6 lık bir motorda en iyi olmayacaklarını biliyorduk hangi alanında olmayacaklarını yaşayarak görüyoruz sadece. Ferrari F1’in dönüştürüldüğü bu hali kabul edemez ama başında para babası biri var….
        Evet kaldıracak ve kaldırmalı da Scuderia sevdiğimden felan değil bu halin biraz olsun düzeltilmesi için Bernie ve Luka’ya ihtiyacımız var malesef ki başka elde kimse yok.

        1. İsterse yarış içinde 10 bin “yapay geçiş” olsun yarış dinamiğini hissedemedikten sonra benim için boş. Adı üstünde bu F1 yapay ve ben bunu sevemem. Uykumu getiriyor. Beni yeni gençlerin ve FIA’nın düşüncesi de ilgilendirmiyor açıkçası.

  70. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Lewis ve Nico nun kapışması çok hoştu. En azından yarışan birilerini gördük. Findialar ve Williams larda birbirleriylen iyi gittiler. Ferrarilerin Findialara kaç kere geçildiğini sayamadım bile.

    Ulan arkadaş nasıl utanmaz bir yönetimmişiniz. Zerra kadar akılmı yoktur nedir. Bu gün bir SC girdiğinde en basit şey için bile en kötü 5 tur atıyor. Bunu bile öğrenememişler daha, adamları pite alıp yarışın bitmesine 10 tur kala sert lastiklerlen yolluyorlar. Madem yardıracaksınız takın yumuşakları olsun bitsin. Eminim en az Williams ları rahat geçerlerdi 2 kırmızıda. Tabi biz bu kadar düşünüyoruz. Kesin onlar daha super şeyler düşünmüşlerdir sert lastiklerlen adamları yollarken.

    Bu sene Ferrari biter. Tüm taraftarlara geçmiş olsun. Umarım Alonso da bu takımdan bu sene ayrılır. Yırt yırt nereye kadar, adamın tüm gençliği gitti bunak Dominik yüzünden.

    1. Bugün yarışta gördüğümüz, her takımın pilotları tarafından rahatça geçilen ve sadece savunma yapmak zorunda olan kırmızı araçlarmı Williams’ı geçecekti? Yarışı nasıl izlediniz hiç bilmiyorum.

  71. Bazen izi Ferrariye aşık ettiren 2000-2004 arası kadroya ve Efsane Schumachere Çok sitem ediyorum …

  72. Hala kendime gelemedim. Neydi abi bu? İşte istediğimiz, tam olarak istediğimiz şey. Her tur kalbim çıkacak gibiydi, her turu muhteşem. Keşke her yarış böyle olsa. Diyecek birşey bulamıyorum, muazzam, muazzam.

  73. maldanado yine klasını konuşturdu arabayı nasıl fırlattı öyle arkadaş mersedesleri f.indiaları kutlarım aslında tüm takımları kutlarım gayet güzel bir yarış seyrettirdiler. gel gelelim ferrari tam bir şamar oğlanına döndü adamlar savunma yapmaktan helak oldular yazııkk kapatın gidin arkadaş bize eziyet olmayın

  74. Maldonado’ya sövüyoruz falan ama adam ne yaptı etti bu kadar heyecanlı yarışın heyecanını daha da arttırmayı başardı. Hatta 5e katladı.
    O olmasa ne yapardık. 😀

  75. Max Chilton 13. bitirince Kobayashi’nin geçen haftaki sırasını tekrar etmiş oldu. Bu iki takım sezon içinde 13.lükten daha yüksek bir derece alamazsa kendi aralarında en üst sırada bitiren takımlar klasmanında 10. olacak gibi duruyor.

  76. ne yarıştı be kardeşim. her yer savaş, her yer mücadele, dişe dişe kana kan. helal olsun bizlere bu akşamı yaşatan tüm pilotlara.

  77. Domenicali derhal bavulunu toplayıp defolmalı.Sene sonunu beklersek gelecek seneyi de kaybederiz.

  78. Domenicali derhal bavulunu toplayıp defolmalı.Sene sonunu beklersek gelecek seneyi de kaybederiz.

    1. Erşan Kuleli’nin dediği gibi… Sonra hepsi uşağa aman yani Ferrariye…

      http://videonuz.ensonhaber.com/izle/asci-bahcivana-bahcivan-sofore-sofor-usaga

  79. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Son zamanlarda izlediğim en güzel yarıştı. Mercedesler olsun orta sırada ki takımlar olsun gerçekten tüm mücadeleler heyecan vericiydi. Özellikle de Mercedeslerin mücadeleleri. Ayrıca safety car sonrası oluşan fark gayet düşündürücü. Şu 7-8 tur da attıkları 24 sn farktan sonra ben rbr’nin bile mercedes’e yetişebileceğine inanmıyorum.

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Bir şeyi unutmuşum. MALdonado 🙂 Bu adamın şu yaptıklarından sonra artık kitaplara konu olması lazım. Valla ALLAH Lotus takım çalışanlarına sabır ve kolaylık versin. Raikkonen gibi bir isimden MALdonado gibi birinin seviyesine düşmek tüm takım için çok zor bir durum olmalı heralde 😀

  80. BurakBilgin avatarı

    Hamilton mükemmeldi, Ros’a savunma yaparken aracını konumlandırması harikaydı. Mersolar kendi arasında yarışıyor zaten. Aslında standard bir araç olsun herkes mercedes den alsın aracı yarışsın vallaha çok eğlenceli olur.

  81. Lewis için söylenecek çok şey var, aynı zamanda pek de fazla şey yok.Bugün o kadar iyiydi ki; hakkında ikinci bir yorum yazma gereği duydum. Daha yavaş lastikler + DRS’ye rağmen muhteşem defans yaptı, üstelik de sınırlar içerisindeydi.Müthişti gerçekten.

  82. Kırmızı arabalar Ferrari miydi yoksa ben mi karıştırdım. Pilotlara bak araca bak..

  83. vw-tdi-power avatarı

    Formula 1 ruhunu hissettim tekrardan resmen. Gerçekten harika bir yarıştı. Bahreyn GP hakkındaki düşünceler alt üst oldu tamamen şu an sanırım 🙂

    Mercedes yarışı domine etti, Hamilton’dan savunma ve karşı atak dersleri gördük bugün, Rosberg ile aralarındaki gerilim ilerki yarışlarda çok daha tırmanacaktır.
    Perez.. cidden iyi iş çıkardı güvenlik aracı işine yaradı tabii ama sessiz sakin giden ilk 2 yarışının suskunluğunu Hulk’u geçerek bozdu, Hulk’da çok iyiydi bu yarışta.
    Ricciardo Webber’in ahını aldı gözümde, geçildikten sonra bahanesi gecikmedi Vettel’in ama bugün gerçekten bir tersliği vardı herhalde.
    Massa yarış sonunda söndü ama startı gerçekten mükemmel ötesiydi. Bildiğin E-5’te makas atan tipler gibi aralarından geçiverdi 😀 Bottas lastiklerden çok çekti ama yine o da iyiydi.
    Ferrariler çok geride kaldı, üzücü. Alonso’da Raikkonen’de pek silikti bu yarışta ama ben ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum. Düzlüklerin çokluğunda tabi elden bir şey gelmez Mercedes motoruna karşı bir şey.
    Lotus iyi bir atılım yapmış gibi iyi gidiyorlar ama atılımın kralını Maldonado isimli biçerdöver yaptı. Aynı Yuji Ide’nin Albers’e yaptığını yaptı, süperlisans iptaline bile gidebilecek bir hareketti tehlike babında, Esteban umarım iyidir.

    Evet, standartların çok üstünde bir Bahreyn yarışıydı, her yarış böyle olacaksa ben dayanamam artık diğer yarışa kadar uzun aradan sonra 😀

  84. Yarış gerçekten muhteşemdi ama 1. olmak için sadece Mercedesler değil bütün herkes mücadele edebilse daha da güzel olucak.

  85. Son tur bitirme Zamanları. Mercedesler lastik farklı filan dinlememiş

  86. böyle bir yarış yok böyle bir son yok harikaydı be lewis bileğinin hakkıyla aldı galibiyeti rosberg kesin bozulmuştur riccardonun vetteli tokatlaması güzeldi force ındıa pilotları massa bottas her şey iyiydi ferrari hariç alıştık artık sorun yok raikkonen rice savunma dersi verdi safety car iyi kide girmiş bu arada maldonada abi adam tam bir kasap ya. süper ötesi bir yarıştı gece yarışı bahreyne yakışmış harikaydı be

  87. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    O diilde yarış haftasonundan 1 gün önce yani cuma’dan önce Kimi’nin bi haberinde şu yorumu yapmıştım benim asıl korkum geçilme yani atak yeme manyağı olmanızdı Ferrariler olarak ama bana kimse inanmış Yada hak vermemiş olacakki kimse beğen butonuna tıklamıştı alın gördük. Ha niyetim beğeni almakta diildi alın gördük ve şuda açıkki kim ne derse desin beni İnandıramaz Mercedes Lewis’i kayırıyo kayırmaya başladı bile

  88. Valla 2014 Bahreyn’i izledikten sonra son 4 sene için Webber Vettel ve Redbull ‘a az sövmedim.. Redbullun bizi mahrum ettiği şeylere bakın denk pilotlarla yarışınca ortaya çıkan şova bakın.. Vettel ‘in karizma sarsılacak gibi duruyor..(Riccardio >> Webber) Bir de üzülerek söylüyorum Ferrari ve Mclaren dönemi artık bitmiş gözüküyor.. Williams gibi düşüş bekliyorum..

  89. 3-4 yarış sonra sezon biter.Geçmiş olsun.

  90. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    STEFANO DOMENICALLI VE EKİBİNİN DERHAL İSTİFA ETMESİ LAZIM.

    2008’de takımın başına geldiğinden beri takım rezalet. Stratejik hatalar, pilotlara yanlış ayarlar, taktiksel “yokluk”, yavaş otomobiller, saçmasapan hatalar..

    Arkadaş otomobil o kadar rezalet ki, her viraj çıkışında arkadaki pilot düzlüğe gelmeden arka kanada yapışıyor. Rezillik. Ferrari tarihinde bu kadar basiretsiz bir takım patronu daha görülmemiştir. Montezemolo hiç üzülmesin. Sen milliyetçilik yaparsan, takımı İtalyan yapacağım diye kasarsan olacağı bu.

    Domenicalli’nin hiçbir şey beceremeyeceği daha 2008 Avustralya sıralama turlarında yapılan saçmasapan hata ile belli olmuştu zaten. Böyle rezalet görülmedi resmen şaka gibi.

  91. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    aracın maximum sonucu 9 ve 10. luk u kazandı ferrari . diger bir deyişle yarışı kazandılar diyebiliriz arac en hızlı 5. hatta 6. mclarenden de yavaş bu yüzden inanılmaz bir sonuç geldi gerçektenden bu pilotlar aşmış kendini 100 er tane atak yediler genede puan aldılar. ferrarinin yerinde olsam dükkanı kapatıp giderim kendimi ve pilotları rezil edecegime.Yarışa gelirsek süper denebilecek bir yarıştı çok zevkliydi baştan sona şov vardı ozellikle liderin el degistirmesi cok heyecanlıydı bence bahreyn bu yılki en iyi yarış oldu.

  92. Başından sonuna kadar güzel bir yarıştı Gümüş okları tebrik ederim. En büyük tebrik Pereze bunu hak ediyor McLaren de göremediği podyumu Force India’da görmüş oldu. Ricciardo düzlüklerde 320 km/h görürken Vettel’de bu sadece 313 km/h idi bu ikiliyi ve takım emri uygulamayan takımlara da sonsuz teşekkürler.

    Moto Gp de gördüğüm mücadeleyi F1’de de görmek harika iyi akşamlar.

  93. 2011 Kanada Gp den sonra seyrettiğim en zevkli yarıştı. Maldonado klasını konuşturdu adına yakışır bir hareket 😀

  94. ferrariler hala bi yerlerde atak yiyor olabilir.

  95. Ama kimi ne sövmüştür

    Ecdad Ana bacı tarih şampiyonluk koymamıştır haklıda ….

    2015’te ne olacak bakalım

  96. abi bu neydi ya 😀 bir daha bir daha bir daha 😀 😀 😀 😀 ben oturduğum yerde terledim yarışanları düşünemiyorum. Maldonado hariç tüm herkese tebrikler. kocaman tebrikler.

  97. Bu yarışta gördükki yeni kurallar yarışları daha izlenebilir kılmış,
    HAmilton Rosbergi havada karada yener.
    Redbull virajlarda düz yolda gider gibi rahat gidiyor.
    Ferrari maalesef çok yavaş. Alonso ve Raşkkonnene yazık oluyor.
    Riccardo sene sonuna kadar Vetteli ezerse şaşırmayacağız
    Podyum odasında şakalaşmada da kucaklaşmada güzeldi

    Muhteşem bir yarış izledik ve Hamilton şampiyonluğa sürüyor,

  98. Maldonado o kazayı kasıtlı yapmaya çalışsa yapamaz. Büyük beceri… Bu arada hamilton ve ricciardo’ya tebrikler.

  99. Ferrari pilotları bugün çok şanslılardı, öndeki mücadeleyi en yakından izleyen isimler oldular.

  100. Titriyorum resmen efsanevi bir yarıştı

  101. 40 sn sc oncesi 24 sn sonra 64 sn fark waooww 😀

    o değilde montezemelo ağlayacaktı :S 😀

  102. Araçlar arası sıralamaya göre bir yarış oldu. Force India en azından hızlı pistlerde 2. en hızlı araç. Lastikleri soğumasa 3-4 bitirirlerdi. Red Bull lastik ısıtma avantajıyla 4-6 bitirdi. Williams lastik ısıtma dezavantajıyla 7-8 bitirdi. Ferrari’de ortalık köçeği gibi 9-10 bitirdi. Mercedes şampi yazıyorum. Bu arada bugünkü yarış zevki tüm sezona bedel olabilir.

  103. Heyecan’dan kalbim durucaktı nedeyse.
    Hamilton’a helal olsun, Rosberg’in lastiklerinin en iyi olduğu turlarda çok iyi direndi ve geçit vermedi.
    Yarış sonunda da Rosberg artık son bi iki turda daha da fazla zorlamak istemedi ve böylece Hamilton galibiyeti almış oldu.
    Psikolojik savaşta da bi adım öne geçmiş olabilri böylece.

    Perez çok iyi bi sonuç aldı. RBR’ler için güzel yükselişler oldu.

    Gayet zevkli ve heyecanlı bi yarış oldu bana kalırsa. Galip takım belliydi belki ama onun dışında her pozisyon için mücadele oldu.

    Tebrikler Hamilton tebrikler Mercedes !

  104. Charlie Whiting avatarı
    Charlie Whiting

    O neydi öyle yahu ? Otomobillerin yavaş olmasına, motor seslerinin az olmasına, çirkin burunlara, yakıt sınırlamasına razıyım ben hep böyle olacaksa. 😉 MALdonado haricindeki tüm pilotları tebrik ediyorum…

  105. Son yıllarda izlediğimiz en güzel yarıştı. Liderlik için olsun, 3-4-5-6-7-8-9-10 ve hatta daha da arka sıralar için olsun müthiş bir mücadele vardı. Özellikle takım arkadaşları arasındaki savaşlar niteliğinde bir yarış oldu diyebiliriz. Hatta bir ara Trulli trenleri gibi tren oluştu; aynı ekranda 7-8 araç arka arkayaydı. Tek farksa: Bu kez herkes birbirini geçiyordu.

    Ferrarileri -taraftarları alınmasın- gelen tokatladı giden tokatladı. Böyle efsanelik olmaz; böyle isim arkasına sığınılmaz. Baştan aşağı tüm ekibin değişmesi şart. En azından bundan daha kötü bir araç çıkaramazlar ortaya. Üste para verseler bu kadar kötü bir araç yapamazlardı; bravo Ferrari’ye.

    Kevin Magnussen yine hata yaptı. Bu şekilde devam ederse kasaplar listesine girecek. Bir an önce kendine çeki-düzen vermesi şart. Bu arada McLarenler bugün döküldü resmen dayanıklılıkta.

    Ricciardo’ya Vettel’in yol vermesini istedikleri telsiz konuşması da enteresan oldu. Anlaşılan o ki araç yetersiz olunca pilotları eşit yarıştırmaya karar verdiler. Eşit araçlarla yarışınca da Ricciardo, Webber’in intikamını alırcasına Vettel’i tokat manyağı yaptı.

    Ve yarışın olayına gelelim: Diğerlerinin canına kast eden 1 numaralı kasap Maldonado yine iş başındaydı. Bu kez de Gutierrez, kasapgillerin efendisi Maldonado’nun gazabına uğradı. Bu Maldonado’nun kati suretle yarıştırılmaması ve hatta günlük hayatta da ehliyetine el konulup el arabası dışında herhangi bir araç sürmesine yasak getirilmesi lazım.

    Maldonado’nun mallığı Lewis Hamilton’un yarışının da içine ediyordu nerdeyse. Lastik farkına rağmen birkaç tur sıkı fıkı bir savunma ile o lastik farkını kapatmayı başardı. Tebrikler Lewis’e; bu sene şampiyonluğu herkesten daha çok hak ediyor. Mercedes’e de helal olsun ki bu büyük avantaja rağmen takım arkadaşlarının yarışmasına izin verdi.

    1. Neden alınalım ki emin ol biz senden daha çok sinirlendik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir