Alonso, Ferrari’nin İyileşeceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’nin Bahreyn’de 9. olmasına ve rakiplerinden yavaş olmasına rağmen düzeleceklerine inandığını söyledi.

Alonso “Bugünkü yarış, uzun düzlükleri nedeniyle zor geçmesini bekliyor olmamıza rağmen çok karmaşıktı. Bu pist bizim zayıf yönümüzü gösterdi.”

“Güvenlik aracı öndeki araçlarla farkı biraz kapatmamızı ve yakıt tasarrufu yapmamızı sağladı ancak sonucu değiştirmeye yetmedi. Önümüzdeki 8 araç bizden daha iyi iş çıkardı.”

“Elimizden geleni yapsak da performans seviyemizden mutlu olamayız. Artık sadece gece gündüz çalışmaya odaklanmalıyız. Sezonun başındayız ve düzelebileceğimize inanıyorum. Bunun için gerekli kaynaklara ve potansiyele sahibiz. Her şey bize bağlı.”

“Gelecek hafta bizim için çok önemli olacak çünkü sıradaki yarışlara hazırlık için salı ve çarşamba günleri test yapacağız.”

“Çok agresif bir programımız olacak. Rakiplerimiz oturup izlemeyeceği için çok agresif bir program uygulamalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Ferrari’nin İyileşeceğine İnanıyor” için 22 yanıt

  1. Bence Ferrari bu burnu değiştirecek. Diğer başka takımların da burun tasarımını değiştireceklerini düşünüyorum.

  2. alonso nun start ları da yavaşladı artık millet…geçen sene en azından alonso startta geçiyordu bu sene o da yok

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Aslında yavaşladığını düşünmüyorum bu yıl araçta çekiş denen bişey olmadığı için kalkışta sıkıntılı herşey sıkıntılı Allah’tan pilotları adam gibi adamda izleniyor azda olsa.

  3. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ferrari’nin durumu içler acısı zaten de diğer takımların da şampiyonluk için mücadele edebileceğini sanmıyorum. Redbull eğer Renault bir şeyler yaparsa mücadeleye dahil olabilir. Dünkü hızlı turlara baktıysanız Mercedes’lerle en hızlı pilot arasında yaklaşık 2 saniye fark var. Burada olabilecek tek ihtimal Mercedes’in çıkabileceği en üst seviyeye çıkmış olmasıdır ki gerideki takımlar yetişebilsin. Eğer 1-2 saniye daha bulurlarsa diğer takımların yetişme ihtimalleri kalmaz.. Bu arada geçen sene yarışta atılan en hızlı tur 1:36.961 (Vettel) , bu sene 1:37.020 (Rosberg).. Geçen sene yarış 1 saat 36 dakikada bitmiş (güvenlik aracı yoktu hatırladığım kadarıyla. Bu sene 1:39:42.. Yarışın akşam yapıldığını da dikkate alırsak bu verilere göre Mercedes geçen seneden daha hızlı. Diğer takımlar geçen seneden daha yavaş. Bu da demek oluyor ki illegal bir durum felan yoksa Mercedes müthiş bir araç yapmış. Mercedes bu seneki hız beklentisinin çok üstüne çıkmış görünüyor. Bu da diğerlerini doğal olarak çok yavaş gösteriyor.

    Bundan sonra 4 klasmanlı yarış yapılsın bari 😀
    A – Mercedes
    B-Force İndia , Williams , Redbull
    C-Mclaren – Ferrari-Toro Rosso
    D- Lotus – Caterham – Marussia

  4. 2009 bugüne öğrendik ferrarinin politikasını
    1.motomezolle mevcud kural değişikliği isteyecek
    2.faprikaya mektuplar gönderecek size güveniyoruz diye
    3.cekilmekle tehdit edecek
    4.gelen güncelleme çalışmayacak
    5.hop gelecek sezono odaklan
    bu böyle surecekkkkkk

  5. Muammer UYAR avatarı

    Şu hale bak Mclaren ve Ferrari resmen bitmiş arkadaş

  6. 7 sene oldu dile kolay ne ilesecegi var ne gelisecegi su an ALONSO ve RIKKÖNEN baska yere olsa ferrariyi izleyecek kimseler olmazdi

  7. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Bu takım yatırım yaptıkça, daha iyi adamlar aldıkça yavaşlıyor. Force India ile mücadele edememek nedir ya? Banka kredisiyle takım işletiyor adamlar. Force India’yı küçümseyemem ama Ferrari’nin hayranlarını kendinden soğutmaya çalıştığı kesin. Rüzgar tüneli diyorlardı, dünyanın parası harcandı, hatta geçen sezon harcandı ve yeni rüzgar tüneli yapıldı. Simülatöre tonla para gömüldü, yılların emektarı Massa’yı gönderdiler Raikonen’i iki çuval paraya aldılar, yine eşek yüküyle paraya James Allison geldi. Zaten en çok harcayan takımız, kendi motorumuzu üretiyoruz, güya da en güçlü olduğumuz alan motor, nasıl olur da puan almaya oynar bu takım? Toro Rosso bir anda gelişirse, Sauber ölü toprağını atarsa veya Lotus de RBR gibi açılırsa (habni Renault bir atak yapar falan diyelim) o zaman biz Caterham ve Maurissia ile çekişiriz herhalde. Yazıklar olsun yav, yazık…

  8. Şaka bi yana da durum cok ciddi alonsoya da kimi ye de yazık adamlar napsın

  9. Alonso yu diğer pilotlardan ayıran en büyük özellik bence griddeki en iyi pilot konumuna onu taşıyan özellik Alonsonun her kosulda hızlı bir pilot olması.Bu konuda griddeki açık ara en önde pilot Alonso.

  10. ayrıca bu konsept muhtemelen downforce kazanmak için tasarlanmıştır. Ancak bu şekilde bırak aracı sürmekte bile zorlanıyor alonso ve kimi (Bazı virajlarda kimi ve alonso moncadoki u eğimli virajdaki gibi neredeyse 180 derece direksiyon açısı ile döndü gözlerime inanamadım) ince ön buruna geçsinler. Birde abi pull rod sisteminden vazgeçsinler artık. Motorla ilgili yazılım noktasında gelişebilirler. Red bull renaultya endi mühendislerini göndermişti yazılımı geliştirmek için. Fiat bünyesinde diğer markalardaki uzman mühendsilerde yazılımın gelişmesine katkı versinler. Sidepodlar 2011 mclaren tarzı L şeklinde olabilir (eğer kurallar sidepodların değişmesine izin veriyorsa) risk alıp çok agresif bir difüzör olabilir. ortaa yer alan egzoz borusundaki gazları difüzüre göndermenin illaki bir yolu vardır

  11. bunu bekleye bekleye en verimli 4 seneni kaybettin be alonso 🙁

  12. Bu gün fazladan zengin yakıt ile güç ünitesinin veremediği gücü kullandı.İlk iki yarışda viraja gelmeden herkesden önce frenleme yaparken bu yarış virajın dibine yanaşmayı başardılar.RedBull a Raikonen in yaptığı savunmada bu avantajı kullandığını gördük ama aracın viraj çıkışında çekiş sorunu yaşamasıyla çokda başarılı olunamadı. Araç ilk iki yarışdaki kadar kaymıyordu ama yine çok stabil bir yapı göremedik.

    Ferrari düzelirmi bilmiyorum ama bizim Mercedes bir numara araç yapmış.

  13. abi 5 senedir 5. lik için savaşan bu takozun iyi olmasını bekleyip durdun. anla artık bu takoz senin en iyi yıllarını sömürürken kendi prestijini senin sayende korudu. umarım seneye mclaren honda ya dönersin ve mercedeslerle kapışırsın . en azından son 1 şampiyonluk senin kariyerine yakışıyor. ferarri takozu yüzünden bir türlü alamadıgın şampiyonlugu mclarende alırsın umarım ..

  14. bu azami sürat sorunu yalnızca motorla ilgili olmayablir. Haber resmindede var tam 14 ve 7 numaralarının olduğu kısım eğimi oldukça dik benzer tasarıma sahip mercedesin açısı ise normal. Demek istediğim şu tam numaraların olduğu kısımda düzlük süratini düşüren etkenlerden olabilir.

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya arkadaş bırak Allah aşkına, 5 senedir daha ön kanadı değiştiremediniz be..

  16. çok iyimsersiniz yaaa! ferrari hızlanacak da ooooo. seneye seneye…..

  17. İzlemedim ama anladığım kadarıyla düzlüklerde sürekli geçilmişiz hem de çok rahat şekilde.Hayır motor bile takmayı beceremeyen adamlardan gelişmeyi beklemek çok düşündürücü.

  18. normalde bir ferrari’nin geçilmesi nadir anlardan olur. akılda kalır. fakat bu akşam pistteki kırmızıların kaç kez geçildiğini sayamadım. bir yerden sonra geçilen rai mi alo mu takip etmeyi bile bıraktım.

    sataşmak için filan yazmıyorum, bilesiniz eski takımımın taraftarları.
    2 yıl önce kötü giden ferrari’nin günah keçisi olarak seçilip yok yere kellesi alınan aldo costa’nın mercedes’lerinin yaptığı kapağa dikkat çekmek istiyorum. böylesi değerli bir teknik adamı, sırf tifosileri susturmak ve nefeslenmek için vefasızca harcayan ferrari yönetimine gelsin podyumda (her zamanki gibi mahçup bir halde) gülümseyen costa’nın başarısı.

  19. ulan monte bile bu kadar umutlu değil.

  20. uzun düzlükleri olan bir pistte zayıf olduğumuzu görüyoruz

    neler oluyor bize,bize neler oluyor gülüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir