İngiltere GP İçin Hükümete Baskı Yapıldı

yazar:

kategori:

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone daha önce yaptığı açıklamalarda gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde İngiltere GP’nin takvimden düşürüleceği tehdidinde bulunmuştu.

İngiltere GP organizatörü İngiltere Yarış Pilotları Klübü, temmuz ayında büyük yenilikler yapacağını duyurmuştu. Spor Bakanı Gerry Sutcliffe de bu ay başında organizasyona olan desteklerini belirtti ancak hükümetin finansal destekte bulunmayacağını söylemişti.

Ancak Ecclestone hükümeti Silverstone’u desteklemesi yönünde uyardı ve 2012 olimpiyatları için yapılan hazırlıklarda harcanan paranın yalnızca küçük bir bölümünün Silverstone için yeterli olacağını söyledi.

Ecclestone "İngiltere Formula 1’in kalbi olmalı ancak bizim pistimiz listenin altında yer alıyor. Hükümet olimpiyatlar için harcadığı paranın çok az bir bölümü ile Silverstone’a yardımcı olabilirler."

"Tam olarak ne yapmaları gerektiğini iyi biliyorlar. Bunu en az 5 seneden beri biliyorlar. Paranın nereden geleceğini söylemek bize düşmez ancak şuanda yapılan organizasyonların çoğu hükümetler tarafından destekleniyor." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir