Massa, Güvenlik Aracının Zamanlaması Nedeniyle Kızgın

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Bahreyn yarışında güvenlik aracının girmesiyle podyum şansını kaçırdıklarını söyledi.

Yarışı son pitlere kadar ilk 4 içerisinde sürdüren Massa, 3. kez pite girdikten sonra güvenlik aracının girmesiyle daha fazla yükselmeyi başaramadı ve yarışı 7. sırada tamamladı.

Massa “Yarışın startı harikaydı. Her şeyi doğru yaptım ve iyi yol tutuşuna sahiptim. Her şey yolundaydı.”

“İyi bir pozisyondaydık ve savaşıyorduk ancak ne yazık ki lastik aşınması beklediğimizden kötüydü. Güvenlik aracı da stratejiye yardım etmedi çünkü Red Bull’ların arkasında kalmaktan ziyade Force India’larla olabilirdim.”

“Bunun dışında iyi bir yarıştı. Bazı mücadelelerimiz oldu ve her iki aracın puanlar içerisinde tamamlaması gerçekten olumlu.” dedi.

Valtteri Bottas “Kötü başlangıcın ardından stratejimizden ödün verdik. Çok fazla patinaja düştüm ve bu yüzden sıra kaybetmek sinir bozucu.”

“Lastiklerde sorunlar yaşadık. Durum beklediğimizden kötüydü ancak olumlu olan şey iki araçla iyi puanlar almamız oldu. Her zaman daha fazlasını istiyoruz, bu yüzden sıkı çalışıp sıradaki yarışta gelişmeye çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Güvenlik Aracının Zamanlaması Nedeniyle Kızgın” için 5 yanıt

  1. Bir felipe klasiği idi start.muhteşem.

  2. super starttı bi an dusundum acaba erken mi kalktı 😀

  3. öncelikle bizlere yine harika bir start resitali çekerek gözümüzün pasını sildiği için felipe’ye teşekkürler.

    gelelim yarışa. 3. lüğe oturtan startıyla felipe podyumun son basamağına tutunmuştu esasen daha yarışın başında. kusursuz da sürdü. ancak williams’ın felipe için seçtiği pit stratejileri, alenen geçen yarışta takım ermini dinlemeyerek williams’ı madara etmesinden kaynaklanan kuyruk acısından olsa gerek, tam anlamıyla felipe’nin ayağına pranga takmak için seçilmiş zamanlar gibiydi, neyse bu pit olayına biraz sonra geleceğim. kusursuz bir yarış çıkardı felipe, ancak tam da kendisinin söylediği gibi yeni lastikleri ayağına geçirir geçirmez giren SC, hem öndeki 2 pit yapan pilotların kurtarıcısı oldu, hem de felipe’nin yeni lastiklerinin avantajını kullanamamasına sebep oldu. öndeki araçlar yavaş olsalar bile, SC nedeniyle oluşan tren, herkesin birbirinin ardında DRS açmasına ve olması gerekenden daha hızlı gitmesine neden oldu. sonuçta podyumun 3. basamağı için hayli kuvvetli gözüken felipe, bu avantajını elinde olmayan nedenlerle kaybetmek zorunda kaldı.

    aracın viraj girişleri ne kadar kuvvetliyse, viraj çıkışalrındaki çekişi de o denli zayıf. virajın ortasında öndeki aracın dibinde olan araç, hızlanma esnasında el freni çekilmiş gibi geri kalıyor. bu da, pilotların bahsettiği, FW36’nın doğuştan gelen sakatlığı olan arka yere basma gücünün zayıflığını açıkça ortaya seriyor. böylece, ortada ne yüksek hız avantajı kalıyor, ne de öndeki aracı sürekli yakından takip edebilmek kalıyor. acilen çözüm bulunması gereken yegane sorun budur.

    pit stop mevzusuna gelirsek, felipe bugün ilk 2 pitte takım arkadaşından 3 tur sonra pite girdi. felipe önde götürürken girilen pitlerin ardından bottas 4,5 saniye önde çıktı. 2. pitlere arka arkaya girilmiş iken, bottas bu pitin ardından da felipe’nin 8,8 saniye önünde piste döndü. felipe’nin önde iken de ilk pite bottas girdi, arkada iken de. ilk pitlere girerken 3. sırada giden felipe’yi perez’le mücadele içinde bırakarak, önceliği gerilerde olan bottas’a vermenin nedenini, williams’a sormak lazım. yine de felipe şüphe götürmeyecek bir hızla her defasında bahsettiğimiz farkları kapatmayı başardı.

    bir kaç söz de bottas için edelim. bu pilota karşı bir önyargım filan yok. ancak geçen yarışın ardından “verilere bakacağım, geçerdim uçardım” gibisinden doğmamış çocuğa don biçme konusunda yaptığı çıkıntılığın ardından, bugün kendisine zahmet olmasın diye bazı veriler sunmak isterim.

    geçen yarışta en hızlı turlarda felipe 0,6 saniye öndeydi.
    burada da 0,510 saniye önde.

    sektör zamanlarına bakarsak;
    1 sektör: felipe +0,075
    2. sektör: felipe -0,545
    3. sekötr: felipe -0,365

    ayrıca, yukarıdaki pitten çıkışlarda williams’ın hediye pit stratejisi sayesinde cebe indirilen 4,5 + 8,8 saniyelik önde olma avantajını da ilave edelim.

    ayrıca, felipe’den 4 sıra önde başladığını da bir kenara not edelim.

    al sana veri. tepe tepe kullan.

    geçen haftaki coşmaların ardından, sırf massa’ya pist üstünde geçilmemek için, (öyle takım emriyle filan değil, bildiğin geçiş) massa vites kutuna yapışmışken “şimdi pite gelmek istiyorum, eğer mümkünse” mesajın ve hemen ardından pite kaçman da sana bugünkü ders olarak yeter sanırım. ki autosport da bu konuyla ilgili bir tweet atarak, bottas’ın ne kadar politik davrandığını açıkladı.

    daha güzel sonuçla bitecek bir yarış, felipe’nin kusursuz sürüşüne ve startına rağmen williams’ın saçma sapan kuyruk acısı ve zamansız giren şanssız Sc periyodu sayesinde çöp oldu. geçmiş olsun vesselam.

  4. Massa: Güvenlik Aracının Zamanlaması Manidar!!!

  5. Adam ne start aldı yav. En son böyle startı Belçikada maldonado fodepar yapan maldonado almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir