Ferrari İkilisi Rekabetçi Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, takımı Ferrari’nin Singapur’da rekabetçi bir hafta sonu geçireceğini düşünüyor.

Brezilyalı pilot, 3. seansı şampiyonadaki rakibi Hamilton’un hemen gerisinde 3. sırada tamamladı.

Massa ilk gün çalışmalarından memnun ve Ferrari’nin güçlü olacağını düşünüyor ancak rakiplerinin rekabetçilikleri konusunda emin değil.

Massa "Olumlu bir gün. Bu henüz hafta sonunun başlangıcıydı ve yapılacak daha bir çok iş var ancak doğru yolda başladık. Aracın kontrolü özellikle sert lastiklerde iyi ancak pist koşullarının gelişeceğini biliyoruz ve bu yüzden tahmin için erken."

"Görme sorunu yok. Pit girişi ve çıkışı yarış içerisinde kritik olabilir. Genel olarak pist yüzeyinde yol tutuşu yüksek ancak bazı noktalar tümsekli ve bunlar biraz sorun olabilir."

"Rekabetçi olacağımızı düşünüyorum; ancak rakiplerimizden daha mı çok yoksa az mı olacağız bunu söyleyemem. Burası cadde pisti ve bu hataya yer olmadığı için sürekli konsantire olmanız gereken bir pist olduğu anlamına geliyor." dedi.

Raikkonen de denediği setupın çalışmaması üzerine 7. olmasına rağmen performansları konusunda iyimser.

Raikkonen "Görüş mükemmel ve tüm ışıklar ile gece sürdüğünü hissetmiyorsunuz. Genel olarak pisti sevdim ancak bazı yerler çok tümsekli. Pit giriş ve çıkışı oldukça zor ve çok dikkatli olmak zorundayız."

"Günün başında oldukça dengeli bir aracımız vardı ancak öğleden sonra ayarlarda ön bölümde geçen hafta Mugello’da test ettiğimiz şekilde değişikliğe gittik ancak umduğumuz etki olmadı ancak tejrar geriye çevirmek için yeteri kadar zaman vardı. Genel olarak rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum."

"Geçiş? Her zaman olduğu gibi çok fazla göreceğimizi düşünmüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Erdal kesinlikle katılıyorum. Bu ne böyle burda bırakın geçiş izlemeyi tek aracın bile geçemeyeceği yerler var. Hadi tamam macaristan sana bu kadar saygı gösteriyor ve büyük bir seyirci kitlesi var anladım, Monaco tarihi bir pist çok güzel görüntüler var ona da tamam. Ama valensiya ve bu pistin takvimde ne işi var? Seyir zevki diye yapmadıkları şey kalmadı ama son yapılan iki piste bakarmısınız!.. Biz istanbula geçiş yok daha iyi olabilirdi diye eleştiriyoruz singapur daha beter çıktı. Tümsekler, dandik yapılmış virajlar, kerbler, aydınlatma problemleri, ölüm tuzağı pit girişi…

    Böyle bir pist yapıyorsunuz o zaman tek turluk yarış olsun. Sıralamalarda aynı benzin yükünü koy, dolansın dursunlar sonrada en iyi zamanı yapana puan ver. Hem maliyette düşmüş olur. Bir ferrarici olarak yağmuru ister oldum. Yağmur yağmazsa pazar günü uyur uyanık yarış izlemek zorunda kalabiliriz.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence de berbat bır pıst.dolap beygırı gıbı tesbıh seklınde donen arac ıstemıyorum ben.bu ne allah askına ya.mocarıstan monaco sıngapur ve bırılerının bırılerını gecemıyecegı pıst lerle f1 ın tadı kacıyor.eskı zevkı kalmadı.keyıfle nefes nefese aha sımdı hadı oglum bastır gec sunu of be dıyebılecegımız yarıs kalmadı ya.spa monza gıbı pıstler ıstıyoruz.sen al ındıanapolısı koy sıngapuru.sırf tıcarı kaygı f1 seyırcıyı kım neden dusunsunkı

  3. Tüm pilotlar şikayetçi,gece yarışı olaması dışında seyir zevki olmayan garip bir yer.

  4. ''Düz pist'' derken !!!!!

  5. Benim yazımda size bize diye bir şey yazmıyor.Her zaman olduğu gibi sataşma şeklinde yazılarına başlama yine.Sezon sonunda göreceğiz sizi bizi unutma son yarışlara geldik.Göreceğiz bakalım çaylak pişmiş mi pişmemiş mi.

  6. size en uygun pist düz bir pist heralde

  7. Eğer yarışta yağmur yağarsa bu piste benzemeyen yerde çok takımın canı yanacaktır.Bu ne biçim pist abi ya.Adam gibi pist yapsalardı bari gene gece olsaydı ama bu nedir böyle tam bir işkence burda hiç geçiş olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir