Kubica "Pist Hem Araç Hem de Pilot İçin Gereksinimli"

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilotu Robert Kubica, yeni Singapur Cadde pistinin hem araç hem de sürücü için gereksinimli olduğunu düşünüyor.

Polonyalı pilot bugünkü testlerde 6. hızlı zamanı elde etmişti.

Kubica "Beklendiği gibi pist sadece pilotlar için değil aynı zamanda araçlar için de oldukça gereksinimli. Sürekli virajları dönüyorsunuz ve pist yüzeyi oldukça tümsekli özellikle 2-3 bölgede. Burada stabil bir araç oldukça önemli çünkü bir çok virajda kontrolü kolayca kaybedebilirsiniz."

"İlk turumda piste alıştım ve hemen performans bulmaya başladım ve daha sonra ayarlar üzerinde çalışmaya başladık. 2. seansta lastik karşılaştırmaları yaptık. Artık verileri incelemeli ve yarın için neler değiştirmemiz gerektiğini bulmalıyız." dedi.

Takım arkadaşı Nick Heidfeld ise zaman tablosunda oldukça geride kaldı.

Heidfeld "Genel olarak ilk günüm iyi geçti ancak 2. seanstaki hızlı turlarım böyle göstermiyor. Pist çok eğlenceli. Burası Valencia’dan daha çok bir cadde pisti ve daha mücadeleci. Burası daha da dar. Çarşamba akşamı pistte yürüdüğümde düzlükler oldukça uzun görünüyordu ancak F1 hızında öyle değil."

"Işıklara alışmam kolay oldu. 1-2 tur sonra ışıkların yapay olduğunu unutuyorsunuz ancak aydınlık seviyesi her yerde aynı değil. Tümsekler bir sorun ve bir çok sayıda var."

"Ritme alışmakta ve akşamı gündüze çevirmekte zorluk yaşamadım. Uzun süre ayakta kaldım ve daha sonra uyudum. Böylece geç saatlerde zinde olabilirim." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir