Alonso: “Mercedes Aracı Harika”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Fernando Alonso, ilk 3 yarışı kazanan Mercedes’in harika bir araca sahip olduğunu ve harika bir iş çıkardığını düşünüyor.

Mercedes pilotları Hamilton ve Rosberg, sezonun ilk 3 yarışını domine ettiler. Hamilton’un motor sorunu nedeniyle yarışa erken veda ettiği Avustralya’da Rosberg’in kazanmasının ardından sonraki iki yarışı Hamilton kazandı. Rosberg ise iki yarışta da ikinci oldu.

Alonso “Mercedes harika iş çıkarıyor. Herkesten daha iyi iş çıkarıyorlar ve Lewis ile Nico harika sürüyor. Sıfır hata yapıyorlar.”

“Biz sıralamalarda yağmurda zor durumlarla karşılaştık ancak onlar sıfır hata yaptılar ve temiz savaştılar.”

“Şu anda şampiyonanın ilk yarısında onları yakalamak mümkün değil ancak 2009’da da sezonun ilk yarısında Brawn GP üstünken sene sonunda zorlanmıştı.” dedi.

Sezonun 3. yarışının ardından Alonso lider Rosberg’in 35 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor. Ferrari ise lider Mercedes’in 78 puan gerisinde 5. sırada.


Yorumlar

“Alonso: “Mercedes Aracı Harika”” için 28 yanıt

  1. Formula 1 makinaların savaşıdır. Pilotlar da kabiliyetlerine göre araçların performansını azamiye çıkarmak amaçlı tutulan maaşlı şöförlerdir. Adlarının ‘pilot’ olmasının sebebi açıktır, sahibinin istediği gibi sürmeleri gerekir. Kafalarına göre değil.

    Hangi takımın hızlı araca sahip olacağı ise bildiğin piyango. Pilot bunu kabul etmek zorunda, maaşını alıyorsa, takımın ortağı değilse diyecek lafı olamaz.

    Bu sene Mercedes ne yaptıysa gerçekten harika bir araç yaptı. Takım zaten dünya karması gibi mühendis kadrosuna sahip. Paketleme ve aerodinamide çok iyi olduklarında şüphe yok. Motor kısmı ile alakaları yok, onlar da kainatın en iyi motor üreticisi Ferrari’den iyi iş çıkarmış görünüyorlar. Haliyle Hamilton ve Rosberg de ekmeğini yiyor.

  2. NesetAydın avatarı

    Mercedes çok hızlı alıp başını götürüyor çok zevksiz falan filan hikaye…Adamlar Schumi’nin geldiği günden itibaren belli bir plan ve program idealinde çalışmış çok net…En çokta onların hakkı bu ben Mercedes takımının elemanlarından olsam en hızlı ben olayım rakiplerimi ezeyim derdim…Takımın gelişiminde Schumi’nin çok büyük rol üstlendiğini düşünüyorum belkide yanlış vakitte gitti veya daha fazla yarışmayı kaldıramayacağından bırakmış olabilir ama temelleri çok sağlam bir takım gibi olmuş ayrıca Rosberg’in de gelişiminde çok büyük rolü olduğunu düşünüyorum…

    Alonso içinse artık diyecek bir şeyim yok bu takımla olmuyomuş demek ki Raikkonen geldiği zamanda neden geldiğini sorgulamıştım her iki pilota da yazık oldu..MclarenHonda-Alonso birlikteliği yakın gibi

  3. 2009 da Button en son İstanbulParkı kazanmıştı, sezon sonuna kadar bir 2.lik bir de 3.lüğü var podyumda. Barricello ise Buttonun aksine Avrupa ve İtalyayı kazanmıştı daha sonra. Ama ilk 7 yarışın avantajı o kadar buyuk oldu ki, adam seonun kalanında ortada pek görünmeden güle oynaya 2009u kazandı.

    Alonso haklı ama yetersiz bir beklentisi var, 3 yarış gitti, ve önümüzdeki 3-4 yarışta bir mucize olmazsa Mercedes aleyhinine, bu şampiyonluğu ne Hamilton ne Rosberg kaçırır.

  4. Onların hızlı arabaları var onla hız yapıyollar birbirlerini solluyollar yarıs kazanıyollar diğer tarafta Alo ile Kimi Monte amca niye bizim aracımız hızlı degıl!!! nıye bizimde hızlı bi aracımız yok diyollar… 😀

  5. Bence Mercedes ler bu sezonu götürcek illaki ama yeni arabalar , kurallar çok kötü oldu !BENCE! . Ama Alonsoyu çok seviyorum <3 . Alonso ya katılıyorum mercedes iyi şuan ama ben alonsoyu seviyorum. <3

  6. Yusuf Hitay avatarı

    brawn gp ile kıyaslamak mantıklı değil. onların kaynakları çok sınırlıydı ve sırları rakip takımlar tarafından çok çabuk öğrenildi. ayrıca pilot kadrosu mercedes kadar kaliteli değildi.

    mercedes bu üstünlüğü kaptırmayacaktır, kaptırsa bile brawn’a yeten başlangıç üstünlüğü, mercedes’e hayli hayli yetecektir.

  7. Lan sanada mustehak testler de
    Mercedes bizi korkutmuyor derken iyidi
    bütün f1 camiası biz taraftar Mercedes gümbür gümbür. geldiğini görüyor
    sizde tık yok

  8. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    bence brawn mercedes takımını kurdugunda schumacher’i değil alonso’yu alacaktı ,zaten ferraride de 2010 dan bu yana 2 yıl kıl payıda olsa şampiyonluğu kaçırdı pek bişey değişmezdi alonso adına , ama bu mercedes’in gelişimindeki schuacher’in hakkınıda yememek lazım tabi usta ellerde pişirildikten sonra bu hale geldi sonuçta , şimdi belkide alonso ham ikilisini yada ham’in yerinde alonso’yu görebilirdik , şahsen benim için pek birşey değişmezdi alonso’yu da gerçekten seviyor ve saygı duyuyorum , umarım ferrari geşimde geç kalmaz yoksa alonso honda alternatifini kesinlikle kaçırmayacaktır .

    1. Bu takımın gelişiminde herkesin eşit payı var. Rosberg’te pay sahibi, Schumacher’de pay sahibi. Ross Brawn’ın sabırla, garajdakileri küstürmeden destek vermesi, herkesi bir araya toplaması bunun gibi birçok sebebi sayabiliriz.
      Bir adam varki onun adını eskiden pekçoğu bilmezdi. Onu Ferrarideyken az çok tanıyan vardı ama Mercedese geçtiğinde isimsiz kahraman edasıyla sessizliğe bürünmüştü. O isim Baştasarımcı ve takımın teknik mühendisi Aldo Costa’dır. 30 Eylül 2011’de geldiği Mercedesi 2012’de biraz canlandırdı. Ama Mercedes 2012 sezonunun 2. yarısı tepetaklak yavaşladı. İşte ta o zamanlardan 2014 motoruna bağlı bir tasarımın temellerini attı. Bu temeli attı ama 2013 arabasını da ihmal etmedi. Benzer sistemlerle müthiş downforce gücüyle Mercedes çok rekabetçi bir araç oldu. Tek sorunları bu dowwnforce’un sebep olduğu lastiği aşırı ısıtma ve çabuk ufalamaydı. Bu sorunu’da 1000 km’lik lastik testiyle aştıktan sonra sezona baktılar Red Bull yakalanacak bir noktada değil, o yüzden tüm planı 2014 üstüne yaptılar Belçika’dan itibaren 2014 aracına çalıştılar.
      Mercedes aracı sadece motor gücüyle lider değil. Mekanik olarak, aerodinamik olarak yakıt tasarrufu olarak herkesten üstün.Başarıyı sadece motora bağlarsak Aldo Costa’nın emeğine haksızlık yapmış oluruz. Tabii bu başarıda sadece Aldo Costa pay sahibi değil, Amg-Daimler’İn yatırımlarını artırması, petronas şirketinin desteğini artırması ve takım içinde olumlu havaların esmeside bir etken. Bu haftasonu Montezemollo Aldo Costayla görüşmüş bile olabilir. Kimi Raikkonende olduğu gibi senide boş yere harcadık gel bitsin bu hasret demiş olabilir. Aldo Costa bu duruma soğuk yaklaşmayacaktır, o bir italyan; o bir Ferrari tutkunu.
      Bu arada James Allison’unda Ferraride yeni bir temel attığını ve birazcık sabır gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir takım yokturki sihirli değnek değmiş gibi 1 yarışta düzelsin. Adım adım ilerliyor herkes. Mesela Red Bull reklam çekimi ayağına ekstradan test yapmasa ve lobi yapıp bazı bilgilerle modifikasyon yapmasa bu kadar hızlanabilir miydi? yok. Ferraride geçen haftasonu yani dün böyle bir izin aldı ve lobiyle aynı Red Bull’un yaptığını yapacak. James Allisonun çabaları İspanya’dan itibaren sonuç vermeye başlayacaktır. Ferrari’nin kazanan araç olması Belçikayı da bulabilir.

  9. Alonso gibi bir pilot bile yarışta yükselemiyorsa, Ferrari o aracı kaldırıp çöpe atsın.

    Fernando gridin şüphesiz en iyi sürücülerinden birisiydi ancak görünen o ki bundan sonra şampiyonluk şansı çok zor. Özellikle yeni kuralların ve motorların geldiği dönemde Ferrari’nin rakiplerinin geride olduğunu hesaba katarsak, önümüzdeki dönemin Mercedes ve Red Bull arasında geçeceği görünüyor. Gelecek sene Mclaren’e geçse bile Honda’nın gelerek ne kadar iyi olacağı da muamma.

    Acı bir gerçek. Alonso 2006’dan sonra kesinlikle daha fazla şampiyonluk alabilmeliydi ama öyle ya da böyle şu ana kadar bu olmadı. Olması da düşük bir ihtimal gibi görünüyor. Ferrari bu aracı, aslında motoru adam edebilirse bu büyük bir mucize olur.

  10. Komik bir başlık olmuş. 🙂

    Yav atın varsa sürersin işte Button bile şampiyon oldu bu kadar büyütülecek bir durum yok.

    Vettel pilotluğunu şimdi göster. Altındaki arabaya sahip olup şu an şampiyona da +15 olacak birkaç pilot var gridde. Yok KERS im söndü takat kalmadı geçmek lazım bunları.

  11. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onun bunun aracına heves ederek geçti yıllar.
    Bu bir şans meselesidir.Öyle bir şans ki hem aracın diğerlerinden 1-2 saniye hızlı olacak hem de yanındaki adam vasat biri olacak.Tıpkı vettelin ve Şuminin şansı gibi.Bu sene şans hamiltona güldü ama eksik güldü.Araç hızlı ama takım arkadaşı da hızlı.Hamilton bu sene şampiyon olabilir ama Vettel ve Şumi gibi bir sezonda 13 yarış kazanarak ve rekorlar kırarak değil.Alonso hiçbir zaman bu şansı tam manasıyla yakalayamadı.Bundan sonra da çok zor.
    Vermeyince Mabud neylesin mahmut.

    1. OtonomAktor avatarı

      vettel için dediğin doğru da shumi öyle hazıra konup ekmeğini yemedi. shumi ferrari ye şampiyon pilot olarak geçti 1996 da ama ferrari çok kötüydü shumi geçtiğinde yıllarca arabayı geliştirmek için takımla çalıştı şampiyonlukların 4 sene başkalarına gidişini izledi. ama 2000 den itibaren tüm emeklerinin karşılıklarını almaya başladı ve 5 sene domine etti bu yılla beraber. bu shumi gibi şanslı ifadesini kabul etmek mümkün değil. shumi vettel gibi hazıra konmuş biri değil. shumi şampiyon olarak o zaman kötü olan bir takıma geldi takımla sıfırdan başlayıp savaştı ve kazandı. zaten shumiyi efsane yapan da budur.

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        aynen katılıyorum ve yukarıda yorumumda da yazdığım gibi mercedes’in şuan bu durumda olmasınında en büyük sebeplerinden biri Michael Schumaher dir .

        1. OtonomAktor avatarı

          aynen katılıyorum dostum schumi olmasa mercedes şuan ki sükse yapan halinde olmazdı. tabi rosberg de shumiyle birlikte çok uğraştı bu otomobilde onunda hakkını yemiyelim. hamilton da strateji olarak tam zamanında geldi mercedes e onun içinde bu karar büyük avantaja dönüştü.

      2. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Ben hazıra konmaktan bahsetmedim.Bu bir piyongodur ve yakın zaman içinde bu piyango Şumi ve vettele vurmuştur.Şumi döneminde test yasağı yoktu. Şumi aracın gelişimine katkıda bulunmuş olabilir ama sezonun yüzde 70 ini tek başına kazanacak kadar bir gelişim değil.Senin dediğin gibi olsaydı 2005 yılı fiyasko olmazdı.

        Senin mantıkla şimdi rambo gelir ve şöyle diyemez mi?:Vettel Redbull a geldiğinde Redbull çok kötüydü.Sonra vettel aracı geliştirdi sabretti 2009 yılını sabırla geçirdi sonra da 4 yıl meyve topladı.Neweyden lastikten egsozdan bahseden yok.

        Button da buna benzer bir şans yakaladı ama malesef 1 yıl sürdü.Bir de bunu dahi bulamayanlar var.Kubica heidfeld var.Beterin beteri var.Gökten domates yağsa Alonso ve Raikkonenin kafasına salatalık düşer.

        1. OtonomAktor avatarı

          vettel den önce bir nebze coulthard ve webber dediğin şeyi yaptı vettel hazıra kondu. redbulun mühendis kadrosunun çoğu zaten ferrariyi ve mclerin i şampiyon yapan kadrodan gelmekteydi. hepsi alanında iyiydi. ve vettel i şampiyon yapmak bir projeydi tüm rekorları kırmak adına. ama schumi için kimse bunları söyleyemez. schumi şampiyonlukları kaçırdığı hemen her sene zorladı şu anki alonso gibiydi. kötü araçla ya 2. ya 3. bitiriyordu sezonları. her sene şampiyonluk mücadelesi veriyordu. sadece bacağını kırdığı ve 5 yarışa katılamadığı için 5. bitirmiştir.

          vettel de gitsin şimdi ferrari ye yada williams a bu halindeyken schuminin yaptıklarını yapsın o andan itibaren tam bir şampiyon saygısı görür. kendini kötü araçla da kanıtlamalı. yoksa bu kadar şampiyon olup bu kadar az saygı görülen tarihteki tek şampiyon olur belki de.

          alonsonun ve raikkonenin yanlış zamanda yanlış yerde oldukları konusuna bende katılıyorum.

          1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
            RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

            saçmalık webber ve Coulthard iki tane vasat paylıt ne geliştirmiş yada geliştirebilir hoş bende sevmem Vettel’i ama başka örnek ver bu saçmalık oldu

            1. OtonomAktor avatarı

              Mühendis kadrosu iyiydi coulthard da webber de iyi pilotlardi kimse kötü demez bu iki pilota. coulthard dedigin gibi vasat olsa mclerende hakkinenin takim arkadasi olamazdi keza webber de kendini ispat etmis tecrubeli bir pilottu. Aracin gelismesinde tecrubelerini konusturdular diyorum o arabalari alip sampiyonluktan sampiyonluga kostular demiyorum. Sonraki yillarda rbr nin 4 sene sampiyon olmasinda bu iki tecrubeli pilotun katkilari görmezden gelinemez bunu söylemeye calisiyorum.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ah alonso vah alonso yazık sana

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      siz çok geliştiğinizi mi sanıyosunuz ? alonso’ya üzüleceğine düzlüklerde 23. sırada olmanıza üzülün bence 😀

  13. Brawn ile Mercedes 1 değil

    Bu seneyi domine ederiz belki abu dhabi monaco gibi yerlerde diğer takımlar yaklaşır o kadar

  14. Bundan iyisini ALLAH yapar.

  15. Bundan iyisini ALLAH yapar.

    1. Doğru; bundan iyisini ALLAH yapar ama sanada yazık oluyor be aslanım. Bu kalitede bir pilotun hep çırpınarak en fazla 2. olmasından dolayı sanada yazık.Daha iyisini hakkeden bazı insanlar gibi sende iyisini hakediyorsun ama elindeki kumaşda bu işte.2007 de Mercedes seni sevmiş olsaydı takımdan ayrılmak istediğinde seni geri çevirirlerdi. Senin gibi sürekililiği olan bir pilotun dahi elinden gelenden fazlasını yaparken dahi hızlı bir aracında olması gerekiyor.

    2. CC ALLAH CC O HERKESTEN ÜSTÜNDÜR O MÜKEMMELDİR CC

      1. Cahiller susmayı öğrenmeli… bilmiyorsan rezil olmayasın.

  16. Alonso yine gizli mesajlar veriyor.Brawn GP zorlandı falan değil.Sadece rehavete kapılmışlardı.Yoksa o sezon hep hızlıydılar.Çinde de Ferrari 1 sn falan hızlanmazsa domenicaliyi göremeyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir