Red Bull, Renault Gelişene Kadar Kaybı Minimum Seviyede Tutmaya Çalışacak

yazar:

kategori:

Red Bull, Renault’nun turbo motorunu iyi noktaya getirene kadar şampiyonluk umudu için kaybı minimum seviyede tutmaya çalışacağını açıkladı.

Red Bull Bahreyn’de podyumu kıl payı kaçırdı ancak Mercedes bariz bir şekilde rakiplerinden hızlı görünüyor.

Christian Horner “İlk defa onların düzgün performansını gördük. Sonucu almak için mücadele ettiler.”

“Bu pist her zaman Mercedes motorunun favori olduğu bir pisttir.  Bir ara ilk 8’de 7 Mercedes motorunun olması şans eseri değildi.”

“Biz bu hafta sonu elimizdeki ile maksimumu çıkardık. Daniel, 13. sıradan gelerek olağan üstü bir sürüş gerçekleştirdi ve podyuma çık yaklaştı.”

“Seb zor bir öğleden sonra geçirdi. Onun için güçlü bir hafta sonu olmadı. Sıralamalarda sorunlar yaşadı ve aracı düzlükte yavaştı.”

“Bu yüzden puanlar kazanarak zararı minimum seviyede tutmaya çalıştık.”

“Ancak yarışın sonunda, özellikle Daniel ile oldukça rekabetçi olduğumuz için bundan cesaret alabiliriz.”

“Ancak Mercedes ile kapatmamız gereken fark önemsiz bir fark değil.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Renault Gelişene Kadar Kaybı Minimum Seviyede Tutmaya Çalışacak” için 9 yanıt

  1. Düzlüklerden dolayı bu pist geçmiş senelerde Mersedes’e uygun gibi gözükse de aslında dur kalk virajlı tipinden dolayı daha iyi çekişe sahip olan Renault motoruna daha uygundu taa ki 2014’e kadar.. Horner’ın açıklaması saçma olmuş ya da bir çeviri hatası olmuş.. 2005 ve 2006’da çok iyi çekişli Renault ile Alonso kazanmıştı zaten sanırsam.. Sonuçta 2014’ten önce kesinlikle reno motoruydu Bahreyn için.

  2. “Bu pist her zaman Mercedes motorunun favori olduğu bir pisttir. Bir ara ilk 8′de 7 Mercedes motorunun olması şans eseri değildi.”

    Nasıl her zaman Mercedes motorunun favori olduğu pisttir o zaman ben başka bir motor sporları dalıizliyorum.

    2012 Bahreyn yarışı ilk dört

    1=Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault
    2=Kimi Raikkonen Lotus-Renault
    3=Romain Grosjean Lotus-Renault
    4=Mark Webber Red Bull Racing-Renault

    2013 Bahreyn yarışı ilk üç

    1=Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault
    2=Kimi Raikkonen Lotus-Renault
    3=Romain Grosjean Lotus-Renault

    Bu sonuçlar bir şans eseri olamaz demi ? Daniel düzlüklerde 320 km/h ulaşırken Vettel de bu sadece 313 km/h idi aynı motor aynı vites kutusu aynı araba tek fark ayarlar olmalı. Motor da gelişmeliyiz açık ve net ama bu gün Mercedes den tur başına 2 saniye yavaş kalınıyorsa bunun tek ve suçlusu Renault motoru değildir artık Rbr yönetimi kötü gidişatlar da Renault’u suçlamayı bırakmalılar. Bana göre Mercedes en güçlü şasi ve aerodinamiği de sahip Aldo Costa- Bob Bell-Paddy Lowe ve takımdan yeni ayrılmış sayılan bu arabanın projesinin baş mimarlarından Ross Brawn bu kadar prestijli isim ve gelen başarı sonunda Tebrik etmek düşer kısa ve öz olarak.

    1. Bende senden bir şey anlamadım

      Bir ara ortalıkta en iyi sasi en iyi aero rbr de diye dolaniyordun

      Renaulta laf geldimi işler değişti dimi?

      1. Bir ara dediğin ne zaman ? Yoksa Ferrari Red Bull karşılaştırması yaptığım resim mi ? Şu havanın akması arabanın ön kısmında ee yalan mı çıktı. Renault’a laf geldiği yok ben izlediğimi gördüğümü derim. Burası Mercedes motoruna göre bir pist denirse adama demezler mi 2012 de ilk dörtte Renault motoru vardı 2013 de ilk üçte Renault motoru vardı diye.

        1. Bak şimdi v8 döneminin en güçlü motorunun mercedes motoru olduğu söylenir dimi?

          Bahreyn nasıl bir pist? Çekiş ve son hızı odullendiren bir pist

          2012 ve 2013 bahreyni koymuşsun

          2013 te ortalarda mclaren yoktu mercedes lastik canavariydi fernando drs yüzünden 2 kere pit yaptı

          2012 ferrari yok mercedes aynı mclaren a ne oldu hatırlamıyorum lotus lastik bakicisiydi

          Yani o sonuçlarda diğerlerinin başarısızlığı daha çok etkiliydi

          Değişen kurallardan sonra aero hala çok önemli ama eskisi kadar değil.Bu yüzden rbr burada çok güçlü görüntü cizemedi (motorlar arası güç farkida arttı bu arada)

          Aynı şekilde monzayi ele alalım 2011 i ebd yüzünden saymıyorum 2012 de renault motorlu araçların keklik gibi avlandigini hepimiz gördük. 2013 oldu rbr bir düşük df paketi getirdi herkesin aklı çıktı. Sanki renault motoru 100bg kazanmış gibiydi ama asıl olay aero kaynakliydi dimi?Demek istediğimi umarım anlatabilmisimdir biraz dağınık yazdım kusura bakma

          1. Kusura bakmam gayet iyi anladım teşekkür ederim. Kazanmak yada kaybetmek saydığınız bileşenlerden ibaret değil mi ? Örneğin 2010 Bahreyn de açık ara farkla giderken Vettel motor da ateşleme sorunu ile Alonso’ya liderliği vermedik mi ? bu tür şeyler olur hata yapan bedelini öder. Motor F1 de her zaman önemli olmuştur sitede çıktı Mercedes motorunun aerodinamik ve yakıt tüketimi diğerlerinden daha iyiymiş tebrik etmek lazım aynı benzer avantajlar 2014 V6 turboya geçilmeden önce V8 motorda Renault’a aitti. Her zaman diyorum Başarı Şasi-Motor-Pilot kombinasyonu ile gelir. Bizim için başladığımız pozisyona ve bitirme pozisyonuna bakarsak iyi bir sonuç şimdilik. 2011 de Ebd Monza da hangi önemli virajda tutunmayı arttırdı ? Ebd sistemi bir motor haritalaması ve motorun uyumu ile araca entegre edilen egzoz sistemin den yanmış gazların atılmasıyla kazanç sağlanan bir sistemdi bildiğimiz gibi bu sistemi de en az yakıt tüketen silindirlerle oynayan değişken zamanlama ile en iyi performans artışı sağlayan Renault motoruydu. 2013 de ise her zaman olduğu gibi düşük df seviyesine sahip paket vardı ama burada sırf kazanmayı o pakete bağlamak olmaz burada her zaman motorun etkisi olmuştur gerek sürülebilirlik gerek dengeli bir güç çıkışı gerek güçlü bir tork çıkışı. Bu yarıştan sonra da Rbr yetkilileri Renault motor departmanını ziyaret edip teşekkürde bile bulunmuşlardır. Genel olarak bu bir ekip işidir en iyisini yapan kazanır. Şuan kazanan gibi. Saygılar

            1. 2011 de ebd en cok parabolica da ise yaramistir.oradan iyi cikabilirsen duzlugu avantaja cevirisin.bu adamlar egzoz gazini o kadar iyi kullaniyor ki fia izin verse kanatsiz bile cikabilirlerdi o yarisa

              2013teki dusuk df paketi kesinlikle motordan cok daha etkili.tamam bu adamlar yazilimla bir seyler elde ettiler ama 2012 ve 2013 arasindaki fark oyle boyle degil.ben v8 donemindeki renault motoruna kotu demiyorum dusuk yakit tuketimi ve iyi cekisi vardi ama rbr aracina hangi motoru taksan sampiyon olacagi acik ve netti

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel’i eleştirenlere dair iyi bir açıklama olmuştur sanırım..Ricciardo’nun düzlük hızı gerçekten Vettel’e göre çok iyiydi bütün hafta Vettel çok zaman kaybetti Raikkonen’in arkasında falan sırf maksimum hızı düşük olduğu için.Güç kaybı az da olsa neden oldu anlamak zor ama takım arkadaşına göre az olduğu kesindi

  4. Siz bizim araca yaklaşırsınızda Ferrari pek umut vadedemiyor. Ferrari , bilhassa son sezonlardan
    mimli olduğundan dolayı umut vadetmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir