Montezemolo: Düzlükte Ferrari’nin Yavaş Olduğunu Görmek Bana Acı Verdi!”

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, yarış sonunu beklemediği Bahreyn’den büyük acılarla ayrıldığını söyledi.

Sezonun 3. yarışı olan Bahreyn’de Montezemolo dahil Ferrari’nin üst yönetiminden bir çok isim vardı. Ancak Ferrari’nin düzlüklerde yavaş kalması, tüm takımı ve yöneticilerini derinden yaraladı.

La Gazetta Della Sport’a konuşan Montezemolo “Daha fazla görülecek bir şey yok. Bir Ferrari’nin düzlükte o kadar yavaş olduğunu görmek bana büyük acı verdi.”

“Yarıştan çok fazla bir şey beklemiyordum ancak kesinlikle bundan daha fazlasını bekliyordum.”

“Ekstra çaba sarfetmeliyiz ve bu hafta bir çok şey deneyeceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: Düzlükte Ferrari’nin Yavaş Olduğunu Görmek Bana Acı Verdi!”” için 40 yanıt

  1. Ferrarinin bu kadar geride kalmasi motor olarak pek yadirganmamali aslinda . ferrarinin kac tane bu hacimde motoru varki tecrubesi yok bir kere bu adamlarin verimli motor konusunda. onlara ver 12 silindir 4.5 lt motor yapsinlar ne anlar ferrari 6 silindir 1.6 lt turbo motordan.. bu sefer basa guresen verimli motor konusunda asmis mercedes olmaliydi ki gorduk ve goruyoruz. Hondadanda umitliyim aslinda bu konuda japonlarda verimlilik konusunda iyidirler.

    1. Haklısın ancak daha motor üretemeyen fabrikası bile fabrikaya benzemeyen takımlar dışardan aldığı motoru alıp araçlarına koyuyolar ve ferrariye neredeyse tur bindiriyorlar bu basarısızlığın açıklaması mazereti olamaz

    2. Kardeşim motorları ferrari yapmıyor mühendisler yapıyor ne demek ne anlar sorun 12 veya 6 silindirli motor değil sorun ferrari garajında bu işten anlayan teknik ekibin olmaması mercedes ve ferrari arabalarını otobanda yarıştır gör bakalım ferrarideki hızı ama f1 teknik ve detay işi ferrari baba gibi motor yapar ama yapacak mühendisler redbull ve mercedeste para var güç var lobi var destek var fabrika var ama mühendis yok yok…

  2. renault motor gelişimi için ek süre istediğinde,ferrarininde reddedenler arasında olması çok ilginç.sanki çok harika motor yapmışlarda.

  3. Bu gördüğümüz Ferrari olamaz. V10 canavarlar dünyasında her zaman BMW ile en güçlü motorları yapmıştır Ferrari. Sesi bile daha gürültülü oluyordu diğerlerinden. Resmen en iyi olduğu alanda madara oluyor takım.

    Durum vahim bu noktadan sonra.

  4. FerrariFanTR avatarı

    şu bakışların ciddiyetine uygun hareketler yap artık be monte amca

    1. FerrariFanTR avatarı

      çok güzel foto koymustum neden kaldırıldı

      işte o foto

      1. Montezomollo’nun bakışı diyorki, ah deyyus ah, bu senede berbat ettin takımı. Bir de üzülmiş gibi numara yapma. Ferrari bu sene podyuma çıkamazsa senin ağzına …rım şeklinde ipuçları veriyor.

  5. sana mafya diyende var, moruk diyende, çekil git diyende, bence yapması gereken ,2 şey var
    1 fia ya baskı uygulaması gerekli
    2 takımı toplayıp nerelerde hangi hatalar var, kimler hata yapmış düzeltmeleri için sıkıştırmak ,sert yapması lazım ve başlarında durması lazım
    it ,ite meselesi gibi, montezomelo, domenicali ye der, o da başkasına der ,öyle gider, sonuç başarısız olur, umalımda en azından 2.3 lük için kapışan Ferrari olsun ,yoksa geçen sene gibi sezon ortası 3.5 yarışı izlemeyi bırakır taraftarlar,( ben bırakmıştım) tv başındakiler ,neysede, pistte gitmezse seyirci ,görürüm ben fia ve f1 yönetimini
    ecclestone zaten paracı ve Show cu birisi o zaten söylemişti, kurnaz adam biliyor işi,bu hale geleceğini anlamıştı

    1. fia’ya ne için baskı uygulayacak, motor yapamadıkları için mi? başka motorlara geçilse kurtulacak mı ferrari? onda da geride kalmayacağı ne malum?

      motorlar daha basit bir yapıda olursa üreticilerin güçleri çok daha yakın olur. bu sefer iş yine aeroya kalır yine redbull kazanır ferrari sürünür olurdu. ilk 10’da reno motorlu 2 araç var. o motorla bu kadar ilerde olmalarının sebebi aeroları.

      ferrari’nin yapması gereken gelişmeye çalışmak, kazanamıyoruz biz diye baskıyla falan olmaz bu iş.

      1. güzel kardeşim fia ya geçen sene, rbr niçin baskı kurdu, lastiklerden sebep ,sonuç ne oldu hamurlar değişti ve hooooppp rbr 7.8 mi ne 1.lik aldı sezonu kapattı ,böyle olmadımı ,oldu

        Mercedes ne yaptı, fia ya baskı kurdu, lastikler kötü diye, ne oldu sonra hoooppp 1000 km test, ortalama 4 yarış mesafesi, bu geçen seneden örnekler, yakın yani, uzak yıllar değil ,aynısını Ferrari yapacak, yakıt sorunsa, biraz daha tölerans isteyecekler ,hızlı olmak adına, ne gerekiyorsa isteyecekler,
        geçen seneyi unutmadık sezon başı, bütün takımların onayladığı lastik hamuru nu ,sonradan değiştirdiler, sırf Mercedes ve rbr adına olan Ferrari ve lotus a olmuştu, mesele motor değil, kimi de demecinde söyledi,( motorla alakası yok dedi ) gri alanlar var, biz aptal değiliz, ayrıca tc olan senelerden kalma videoları izledim, geçen sene rbr de çıkıyordu ,şimdi Mercedes te çıkıyor, kesintili motor sesi ,bunu aklında tut erkan demişti dersin gri alanlar yada fia töleransı var unutma bu dediklerimi ,3.5 yarış sonra çıkar ortaya

  6. Ferrari deyince anadın mı.. Öyle bi algı oluşmuş, ama neticede şimdiki durumlar eskiden olduğu gibi değil.. İnsanlar beni de hala meziyetli sanıp takdir ettiğinde kahroluyorum, çünkü sandıkları gibi biri değilim!.. Küçükken öndeydik ama şartlar, beklentiler, dünya çok değişti, yerimize yenileri geldi ve hani söylüyoruz da inanmıyorlar; ulan mütevazilik değil, budur, bu! Yapışmış bi’ kere.. Sonra da ‘aaaaaa, nasıl olur?!’ Olur lan, bizden geçti diyoruz.. Yok ‘çok bozdu kendini!’ falan.. ‘Mandolin iyiydi!’ İyiydi de bıraktık o işleri 🙂 Yalnız Mercedes’i severim ama bana, zamanında Formula 1’e girme karşılığında çeşitli vaatler verilmiş ve şimdi sanki sırası gelmiş diye ciddi şekilde kollanıyormuş gibi geliyor ve tad alamıyorum bu işten nedense.. Verimlilik, güç, tüketim, çeşitli egzantrik ipuçları, standart parçalarda sorunsuzluk falan hepsi üst üste olumlu yönde denk gelmiş; hani sıfır falso ve düşündürüyor elbet.. Yalnız çok zaman değil yakında(iyi ihtimal seneye) muhtemelen Ferrari yine Mercedes’i yakalar ama Renault var ya Renault… Ne eder ne yapar geçer bunları bu cin Renault..

  7. Düzlük hızının eksikliği çekiş ve viraj performansı ile giderilebilir. Tıpkı son yıllarda ve bu yıl Rbr nin yaptığı gibi.

    Ama ferrari hem top speed zayıf hem çekiş zayıf hemde frenleme berbat. Kısacası ölmüş ağlayanı yok. Viraj çıkışlarında gp2 aracı gibi yahu araç… force indialar hayatlarında bu kadar kolay geçiş yapmamışlardır heralde. Drs yi açmadan yanına geliyordu zaten.

    Ferrarinin çekiş 2010 dan beri düzgün değil zaten. Aldo Costayı beğenmedik aeronimiden anlamıyor diye Pat Fry ve Tombasize teslim ettik. Bu ikisi ne mekanikden ne aerodan anlamıyor 3 yıldır bunu net olarak gördük. Pirince giderken eldeki bulgurdan da olduk.

    Şimdiden yazıyorum çinde farklı bir yarış beklemeyin 3 yıldır v8 motorla çekiş yakalayamayan bu ekip 2 hafta da turbo motoru mu çözecek? Bu hafta deneycekleri çok şey varmış… Hadi ordan…

    Şangayda 4 tane çekişin ön planda olduğu viraj çıkışı ve 1 tane çoook uzun düzlük var. Ferrari kafadan 1 saniye kayıp edecek bu 5 yerde. Çinden sonra takımlar sıralamasında 6. Lığa düşmeye hazır olun.

  8. Hacım, Sicilya manzaralı güzel bir huzurevi hakkındır.

  9. L’aerodinamica è il risarcimento per chi non sa spremere cavalli dal motore.

    Enzo Ferrari

    Aerodynamics are for people who can’t build engines.

    Enzo Ferrari

    Aerodinami motor yapamayanlar içindir.

    Enzo Ferrari

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ben taaa 2013 sezonunda derdim V6 motorlar ferrari’nin neyine diye. bu sezon başlamadan testlerde de çok iyi görünüyorlardı aslında renault’tan bile daha iyi motor yaptıklarını düşünmüştüm. bizi yanıltmışlar tribünlere oynamışlar demek ki. ferrari aracının aero sorunu değilde. turbo motorunun sorunu olduğunu düşünüyorum. bence motor üzerinde çalışmalılar.

  11. şu yumrugunu masa vur gari.

  12. 5 Yıl be kardeşim 5 yıl dile kolay daha hala hatanın nerde olduğunu arıyorsun yeter artık şu işten anlayan adamları getirin şu takıma hala dominicle iş olmayacağını anlamadınız. ya yazıktır şu takım F1in en köklü zengin takımlarından hadi onu da geçtim adı FERRARİ bu takımın. Rezil ettiniz

  13. beter ol monte.

    çakma italyan mafyası, yıllarca paltosunun altında sakladığı kesik at başlarıyla nice insanları sindirdi, kaçırttı, kovdu, küstürdü, yok etti, tehdit etti, şantaj yaptı, ekmeğiyle oynadı, boş hevesleri uğruna harcadı..

    ferrari’nin kurumsal kimliğine yazık, pilotlarına yazık, ama bu şahsiyetsiz her şeyi hak ediyor. eseri ile gurur duyabilir, yaşasın monte yalakaları.

  14. Mevcut Düzlük hızıyla Ferrari genlerine ihanet ediyor!
    Bu yıl uygulamaya konan kurallar ve kullanılacak V6 motorların alt yapısı çok önceden oluşturulmaya başlanmıştı takımlar tarafından..Bu bağlamda bizim AR-GE-Planlama departmanımız ya yok ya da çok zayıf..
    Cidden bunlar Maranello’da ne yapıyorlar??

    1. HAHAHAHA BU SORUNUN CEWABINI BENDEN COK BEKLEYEN BIRISI OLCAGINI SANMIYORUM BU DUNYADA

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Motor motor dediniz bak şimdi ne oldu ? Ferrari tüm ekibi başta domenic olmak üzere kışkışlamalı yoksa bunca sene elle tutulur ne yapmışlar ?

  16. bu adam sonunda dominik aliyi çeker silahı vurur..bu kadar parayı harcadılar daha da geriye düşer mi bi takım ya??geçen sene düzlükte hızlıydılar virajlarda yavaştılar..onu düzeltelim dediler düzlükte de yavaşladılar…ferrari nin yaptıklarının tam tersini yapan takım şampiyon olur

  17. Bu Hafta Deneyeceğiz dediği şey artık düğmeye bastığının göstergesi. Reklam çekimi ayağına 2 gün burada ekstra test yapacak. Jean Todt’un dün yapmış olduğu bir açıklama vardı, birileri istiyor diye kurallar değişmez diye. O açıklama tamamen başka takımları huylandırmamak adına yapılmış blöf. Red Bull son Bahreyn testlerinden sonra burada reklam çekimi ayağına gizli test yapmıştı. Bu testten sonra motoru belli oranlarda modifike ettiler. Ferrari daha geniş kapsamlı bir gelişim için Todt’tan izin aldı. Muhtemelen Mercedes motorundaki yeniliklerle modifikasyon yapıp Çin’e kadar en azından en hızlı 2. araç olacaklar. Bu işler böyle. İllegalsiz dönmez oldu bu çarklar. Özellikle Yarın ve Çarşamba günü Alonso ile Raikkonen bayağı yoğun gün geçirecekler.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Yalnız sözü edilen testin reklamla alakası yok anladığım kadarıyla. Tüm takımlar sezon içi test yapacak.

      http://www.gpupdate.net/en/testcalendar/198/

      Gerçi burada 1 gün gözüküyor.

  18. Oysa kış testlerinde 340 km/h gördüklerini iddia edenler olmuştu düzlükte.

    1. Alonso 339 km/h’ye çıktı Bahreyn testlerinde. Kanat açılarını sonuna kadar alçaltarak yapılmış bir süratti belli ki.

    2. 340 a kadar çıktı büyük ihtimal yakıt harcama sorunu nedeniyle kıstılar. yalan değil yani çıktığı

    3. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      İddaa etmedik tamamen gerçekleşen birşeydi 340’a çıktı araçta o potansiyel vardı ama ne hikmetse sezon başlayınca fosss.

    4. Geçen yıl Ferrari’nin 100 kiloluk yakıt tüketim sınırını 110 kiloya çıkartmak istediğine ve bunun reddedildiğine dair söylentiler çıkmıştı.Bunu kabul etmediler ama şimdi daha güzel ses muhabbetine getilerecekler gibi.Ha 110 kilo yakıt Ferrari’nin arayı kapatmasına mı neden olur yoksa farkın açılmasına mı orası bilinmez. Wttc’de araçların 380 HP üretmesi istenince mevcut motoru geliştirme olanağı olmadığından BMW çekilmişti. Kimbilir belki Ferrarı 110 kilo yakıtla 1.000 HP üreten bir motor geliştirmiştir.

  19. Yıllarca motor, motor, motor diye bağırıp sonra motor yapmayı beceremezsen olacağı budur.

  20. Hayır 7 yıldır takımın şampiyon olamadığını görüyorsun.Yarışa da gelmişsin takımda sürünüyor.Daha neyi bekliyorsun be adam.

  21. Haha.. Bu adam bir çılgın. Yav bu Italyanlar bize yakın insanlar değiller mi? Biz 5 kez basmıştık Maranelloyu…

  22. Yalnız hakikaten Ferrari’nin son yıllardaki tek olumlu tarafı top speed’di.Araç zaten kötüydü ama en azından kolay geçilmiyodu,bu sezon da şu motor ağırlığı bu kadar farkettirmese düzlük hızını kurtarabilseler pilotlar bir şekilde geri kalanını halledecektir .Bu sezon düzlük hızı geçen sezonlardan da önemli durumda

  23. bu motoru ve aracı kim yaptıysa onu kovucaksın.onlar dursun istiyorsan turbo motordan anlayan birilerini bul

  24. Allah seni kahretsin geri zekalı
    simdi fabrikaya mektup yaz size güveniyorum diye..

    sunu herkes bilmeli tek çare ROS
    hak ettiği koltuğu ona sonunda vereceksin

  25. Ne yapmanız gerektiği belli; Martinelli, olmuyorsa Simon’u geri getireceksiniz.Mümkünse her ikisini de.

  26. hiç bosuna ugrasmayin caba sarf edipte yorulmayin.Istifa edin butun dunya rahatlasin. bu isi yapamiyorsunuz kac yil oldu?????

  27. dominik’i yolla moruk yoksa kanser etmeye devam eder

  28. Deneyeceğin ilk şey saf İtalyan ırkçılığından vazgeçmek olmalıdır Luca…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir