Dennis: “Vettel Üstünlüğü Bittiği İçin Saygısız Olma Hakkına Sahip Değil!”

yazar:

kategori:

Mclaren’in başında yer alan isim Ron Dennis, Bahreyn’de yaptığı açıklamalarda daha önce yeni motorları “b*k gibi” şeklinde niteleyen Sebastian Vettel’i eleştirdi.

Alman sürücü, Malezya’da yaptığı açıklamalarda yeni motorları hiç beğenmediğini ve onların b*k gibi olduğunu söylemişti.

Sky Sports’a konuşan Dennis “Dünya şampiyonu olan kişi her şeye karşı ağır başlı yaklaşmalı. Dili bir kenara bırakın duyguları bile uygun değil.”

“Gerçek şu ki Mercedes aracında oturuyor olsaydı çok aşırı mutlu olacaktı.”

“Bir ara üstün olduğu gerçeğini yansıtmalı. Üstünlüğünün Mercedes tarafından sallantıya girmesi, onun dünya şampiyonu olarak yapmak zorunda olduğu şeyler karşısında saygısız olması hakkını vermez.” dedi.

Christian Horner ise sürücüsünü savundu. Horner “Sürücülerimizin basında söyledikleri şeyi değiştirmiyoruz. Konuşma özgürlüklerine sahipler.”

“Belki söylediği kelime bu durum için ideal değildi ancak araç seslerinin daha iyi olabileceği konusunda kimsenin onunla hemfikir olmadığını düşünmüyorum.”

“Kendi düşünceleri ve bunları söylemekte özgür. Sürücülere kendilerini ifade etme fırsatı vermezsek sonunda robot olurlar.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: “Vettel Üstünlüğü Bittiği İçin Saygısız Olma Hakkına Sahip Değil!”” için 20 yanıt

  1. yahu 2007 macaristanda hamilton sana ana avrat küfür etmemiş miydi. neden bahsediyorsun
    what the hell …

  2. Üslup. Aslında nesiller degistikçe kabul gören üslup ta değişiyor. Ron’un bunu anlamasını ya da daha doğrusu kabul etmesini bekleyemeyiz. Nihayetinde o bugün izlediğimiz Formula 1’deki emeğinin farkında ve sporun aslında kesndisi gibi olanlara ait olduğunu düşünüyor. Haksız da değil ama haklı olması da değişen jenerasyon gerçeğini değiştirmiyor.

    1. Bunda haklısın ki ben Schumacher’in 2006 emekliliği sonrası jenarasyon ve üslup konusunda bahsettiğin değişimin hız kazandığını düşünüyorum. Kesinlikle kişi veya takım ayrımı yapmadan bunu belirtmek isterim.

  3. şıracının şahidi bozacı

    al birinden vur ötekine.

  4. Kusura bakma da Vettel haklı.

  5. Yalnız motorlar hakkaten olmamış be Ron Dennis abi 😀

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Vettel haklı.. Herkes aynı şeyi bir şekilde dile getiriyor zaten.. Dennis saçmalamış.

  7. Vettel’in artık kazanamadığı için söylenmesi olayı doğru. Her pilot ve takım bundan bahsediyor. 40 saniye önde gitselerdi Montezemolo da gıkını çıkarmayacaktı, hatta çıkıp “İşte Formula 1 bu!!!!” diyecekti.

    Motor seslerine gelince, Vettel’in haklı olduğunu kendisi de söylüyor. Anladığım sadece lafı beğenmemiş.

  8. Benim herhangi kaybolan bir üstünlüğüm yok dennis amca. Ama hazır ol söylüyorum : B******k gibi b*****k

  9. vettel haklı ancak Ron Dennis ondan daha da haklı

  10. takım patronları hakkatten komik araçlar çirkin motor sesleri dandik vettelde bunu dinlendirmiş kullandı kelime çuk oturmuş red bull hala hızlı ve yarış kazanacaktır ron senin mcareninden bi cacık olmaz

  11. Bir patrona karşı bir pilot…. kesinlikle pilot patronun ismi, cismi ne olursa olsun. Ron’un yüzüne karşı höykürmek lazım bu dangalaklık Vettel’in Lewis’in suçu değil sizin suçunuz….

  12. NEBİH ERTİK avatarı
    NEBİH ERTİK

    O kazandı bu kaybetti önemli değil yahu… Motorlar ve özellikle sesleri berbat işte… Adam az bile söylemiş. Eskiden vites geçişleri arasındaki ses farkından senfoni yapıyorlardı, şimdi ancak litrelik kola kapağı açma efekti olur. :)))))

  13. yıllar içerisinde ne kurallar değişti. şampiyon olan olmayan ne pilotlar bu değişikliklere laf ettiler. lastiğine yakıtına aerodinamisine pistin yapısına Sc kurallarına filan fişmekan.. laf atmayan pilot, laf yemeyen kural kalmadı.

    ama ne hikmetse son günlerde bir vettel’in sözlerini oraya buraya çekme modası başladı. size ne kardeşim, geçtiğimiz 3 sezon peynir gibi pirelli’leri coşturan vettel varken, pist üstünde duramayan pilotlarınız pirelli’yi itin bi tarafı yaparken neredeydi aklınız, “saygı anlayışınız”?

    bu eleştiri konusunda kimseyi tutmuyorum ya da yermiyorum. ama insanlar kendinde ya da kendinden olanlarda gördüğü hakkı başkalarına da sunmak zorunda. söyleyen vettel olunca ana avrat küfür yemiş gibi celallenmenin alemi yok, koca burnunuzu milletin kişisel düşüncesine sokmaktan vazgeçin.

  14. Harbiden motorlar b.k gibi..adam dogru soyluyor…

  15. Vettel haklı.

  16. Ne alaka Vettel’in dediğini herkes diyordur. Elbette herkes kazanmak ister ama son 4 yılı kasıp kavuran bir adam var kazanmak ister ama kaybedince de son yıllarda hiç bir şey elde edememişler gibi kırılacağını düşünmüyorum.

  17. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Dennis ve Horner, birbirlerine Cuk yapmış.

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Haddini bil Dennis efendi motorlar ve araçlar çok güzelmiş gibi göstermeyi geçin bu taraftar bunu yemiyor. Motor motor diye ağladınız durdunuz yıllarca yine bir şey yapamadınız şimdi Vettel motorları kötüleyince mi saygısız oldu ? Saygısız biri varsa onlarda sizlersiniz taraftara saygınız yok sporu bu duruma getirdiniz. Sen aslanımıza dil uzatacak bir adam değilsin çektin gittin şimdi tekrar spora geldin şimdiye kadar neredeydin aklın başına şimdi mi geldi ? Heyt yavrum heyt Vettele dil uzatıcak adam anasının karnından doğmadı daha ccc 4ettel ccc

    1. Ron Dennis’in kucağından ne Vettel’ler geçmiştir be arkadaş!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir