Hamilton, Massa İle Olan Fark Konusunda Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, yarın ki Singapur Grand Prix’i önce şampiyonadaki rakibi Felipe Massa ile arasındaki farktan dolayı endişeli değil.

Hamilton sıralama turlarında ikinci sırayı elde ederken Massa, rakibinden 0.6 saniyenin üzerinde bir farkla daha hızlı bir derece ede ederek pole pozisyonunun sahibi oldu.

Fakat Mclaren pilotu yaptığı açıklamada Massa’nın performansı konusunda endişe duymadığını ve kendisini rahat hissettiğini söyledi.

" Endişelenmişyorum fakat elbette turumun kusursuz olmadığını düşünüyorum. Felipe kusursuzbir iş çıkardı ve onların rekabetçi olduğunu biliyoruz. Stratejilerini bilmiyoruz fakat yarın için iyi bir yerdeyiz."

" Bulunduğum yerden mutluyum. Zor bir yarış olacak fakat bulunduğumuz pozisyon oldukça iyi."

Bununla birlikte Hamilton yarışta geçiş yapmanın zor olduğunu ve bunu tahmin edemediğini Ferrari’yi pit stoplar sırasında yenmeleri gerekeceğini söyledi.

" Burada geçiş yapamayabilirsiniz. Sanmıyorum. Yarın yapabileceğimiz en iyi işi çıkaracağız."


Yorumlar

  1. bu kadar rahatlık başa bela onuda söliim. ewet fark belki fazla açıldı ama hatası yüzndn oldu önünde sadece massa war artık yapması gereken startta masssayı geçemese bile raiye geçilmememk. dier zamnlarda ise ilk pite kadar farkı sabit tuması lazım. yoksa ider yarışlarda olduğu gibi fark baştan açılırsa gece gece yarış hiç çekilmez 1 puanlada massa öne geçer

  2. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massanın kusursuz pilotajını saymassak (0.3 sn diyelim) geriye 0.3 sn kalıyor… araçlarında hemen hemen aynı olduğunu farzedersek 2 veya 3 tur hafif olduğu ortaya çıkacak massanın… zaten hafif olan massa birde temiz taraftan kalkacağına göre startta kaybetmeyecektir(hata olmassa).. hamiltonda pitte geçme hesabı yaptığını belli etti demecinde.. asıl soru kiminin ne yapacağı.. bazı arkadaşlarında dediği gibi hamilton aracı cebe yan oturtacak 2. liği kaybetmemek için.. ve startın en büyük heyecanı bence bu ikili arasında olacak..o kadar aracın o ilk virajlara nasıl sığacağını gerçekten heyecanla bekliyorum… starttan sonra iş tamamen massanın açacağı farka bağlı(ve tabiki güvenlik aracı periyodu vs. ihtimal dahilinde)
    massa açıkçası bana bugünkü pürüzsüz sürüşüyle güven verdi ve yarışı kazanacağını umuyorum……..

  3. beylerrrr bu işler kolay deill ama ben ce massa 1 olur hamilton 2 olur raide 3 de kalırr sıralama değişmez ama alonso yarın 4. veya 5. o0lur diyorummm…

  4. hamilton haberine ilk yorumu yapan McLarenci ben olayım….:p pitlerde geçmeyi düşündükleri için massa dan massa dan en az 2-3 tur hafif olduğunu düşünüyorum…startta kimiye geçilmezse,yarışı alır diyorum…

  5. walla massa ya bi sempatim yok, ama ferrariciyim. schumi den sonra kimi yi tutuodum. ama şu an massa nın şamp olması en güsel olay olur. bu bakımdan kimi nin yarın takıma yardım etmeye başlaması lasım, bunuda öncelikle startta öle böle hamilton u geçerek yapmalı. Zaten geçememesi çok düşük performance olur bu pist için, büyük ihtimal beklediğim gibi yan oturtucak. Zaten hamilton toplantıda, pitlerde geçmeyi düşündüğünü söledi…

  6. Evet bunu hep yapiyor, araci gride yan oturtup startta gecilmemek istiyor ama bu sefer bir fark var, Kimi Massa`ya yardim etme ve Kanada`nin intikamini alma ugruna tepesine cikabilir 🙂 Bu riski goze alabilecekmi yarin gorucez..

  7. bu pistte çok tek sıra çift leri geçer. Rai pist dışına hafif taşınca Q3 de toz bulutu yükseldi. Yarış çizgisi dışı çok pist. Büyük ihtimal hamilton sıkıştığında yaptığı gibi grid e aracı yan oturtur. 2.liği koruma adına…

  8. ''fakat elbette turumun kusursuz olmadığını düşünüyorum.'' diyerek te, bu farkın tamamının benzin yükünden kaynaklanmadığını bir bakıma doğrulamış oldu hamilton. ben de bu açıklamadan sonra endişeli değilim artık..

  9. rai ye geçilmezzen iyi valla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir