Massa, 'Kusursuz' Turun Ardından Heyecanlı

yazar:

kategori:

Felipe Massa Singapur Grand Prix’inde attığı kusursuz turla elde ettiği pole pozisyonunun ardından günün en mutlu ismi oldu.

Ferrari pilotu ilk gece yarışının 1:44.519’luk en iyi derecesini geride bırakarak en hızlı isim oldu ve 2008 sezonunda beşinci pole pozisyonunu kazandı. Massa 0.6 saniyenin üzerinde bir farkla Hamilton’ın önünde yeraldı.

" Araç kusursuzdu, bu yüzden aracı kolayca kullanmak hoştu ve ardından kusursuz bir tur atmayı başardım. İyi bir araca sahip olduğunuzda bu her zaman size yardımcı olur. Tek bir hata yapmadım, büyük bir başarıydı."

" Harika bir duygu, son viraja gelirken herhangi bir hata yapamayacağımı biliyordum bu yüzden virajdan viraja işimi kusursuz yaptım, tek bir hata bile yapmadan. Son viraja geldiğimde yavaşlayabileceğimi düşündüm ama bunu yapamazdım."

" En hızlı turu elde ettim. Olağanüstüydü. Yarış pilotu olarak yaşaybileceğiniz en inanılmaz duygu. İstediğiniz şeyi başarmak gerçekten harika."

" Oldukça güç, çok zor bir pist. Bu yüzden her virajı dönmek gerçekten ama gerçekten zor."

Ferrari pilotu şimdi Formula 1 tarihinin ilk gece yarışını kazanarak şampiyonada liderliğe yükselmeyi düşünüyor.

" Formula 1 için çok önemli bir yarış. Takvimdeki ilginç ve çok önemli bir yarış. Eğer yarışı kazanabilirsek sıralama turlarından sonra yaşadığımız duygudan daha olağanüstü şeyler yaşayabiliriz."

 

Massa Pole Turu

 

 


Yorumlar

  1. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Massa olMASSA olmaz

  2. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bu sene yavaş pistlerde ferrari mclarene göre önde bu kadar basit, tam tersi uzun virajlı hızlı, monzavari pistlerdede mclarenin üstünlüğü var……tartışmaya bile gerek yok aslında

  3. Ne bakımdan mı üstün? Monaco 1 ve 2 kura havada sıralamalarda.Valencia singapur durum ortada daha açıklama mı istiyorsun ???

  4. ya umut dostum neyi kaldıramıyacam şimdi sen kendi başarılı olduğun pistlere cadde pisti diyorsun ama diğer 2 pistte başarılı olamadığınız için sahte cadde pisti oluyor bu çok saçma bir düşünce..

  5. cadde Monaco dur.Diğerleri cadde süsü verilmiş pist.
    ayrıca arkadas ferrari hangi bakımdan üstün? Ama tebrik ederim sizi massa 2 mclaren geçmiş bunu konuşabiliyorsun ama düşünmüyorsun ki biz ne yapıcaz.Konuşulacak o kadar çok komik geçişler var ki.

  6. Yaw arkadas ne uzatıyorsunuz bende enese katılıyorum sanırım bu yıl cadde pistlerinde ferrarinin üstün olmasını kaldıramadınız diger pistleri işin içine sokmaya başladınız.

  7. abicim bunun yarısı tamı olmaz caddede yapılıyorsa cadde pistidir alla alla ya:D

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    tam olarak enes güven arkadaşın dediğini anlatmaya çalışmıştım :))

  9. takvimdeki gerçek anlamda 3 cadde pisti monako,valensiya,singapur şu anda… Avusturalya ve Kanada caddeden bozma sayılır bence. Hiçbir yeri dar ve bordürlü değil bu pistler kadar. Hatta aslında en cadde pisti monako. Valensiya ve singapurda çok geniş çünkü…

  10. hungaroring cadde pisti mi? Benim bildiğim kadarıyla normal yarış pisti olarak geçiyor..Biz burda massanın iyi veya kötü olduğunu tartışmıyoruz ki yani niye onu ortaya getirdin anlamadım doğrusu ben sadece düzeltme yaptım o kadar..

  11. ErhanF1 arkadaşım konuya noktayı koymuş uzatmaya gerek yok.

  12. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    o zaman birçoğunu o aldı diyelim… bunu cadde pisti olarak değil de ortalama hızı en düşük pistler diye söylesem daha doğru olur… valencia monaco singapur

  13. MagicAlonso avatarı

    massa nın apex kaçırarak bukadar iyi turları nasıl atabildiğini gerçekten anlamak zor gizli bir formülü var sanki massa nın ama tebrik etmek lazım çok temiz ve sakin bir sürüş stili var izleyene belki zzevk vermiyor ama işinin hakkını veriyor.zaten şu apex kaçırarak iyi tur atma meselesini Damon hill de dile getirmişti.aslında olayı o boyutuyla düşünürsek önemli pilotaj hatası yapıyor ama bunu başka tarafta telafi ediyor.Tabi Alonso,hamilton,kimi veya kubica yı izlemek özellikle onboard dan çok zevk veriyor

  14. ona bakarsan hungaroring de bir cadde pisti ve daha kalkışta 2 mclaren'i yiyerek yarışı kazanıyordu massa 3 tur kalana kadar. hem de 0 hatayla..

  15. bütün cadde pistlerinde mi?? Melbourne ve Canada ne oldu onlar cadde pisti değil mi??

  16. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    apexi kaçırmak değilde kerbleri fazla kullanmamak desek daha doğru olur… valenciadaki polündende hatırlıyorum, bordürleri diğerlerine oranla daha az kullanıyor.. ve bu onun sürüş stili, ki görüldüğü kadarıylada işe yarıyor çünkü bütün cadde pistlerinde pole massa ya ait…

  17. tek kelime ile süperdi! sarsılan aracın bu derece kusursuz daha dorusu minimum hatayla sürmek harika olmalı! tebrikler felipe!

  18. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    tebrikler felipe,gercekten harika bir turdu,

  19. üslubumda sana karşı bir saygısızlık yapmadım, bunu aklımdan bile geçirmedim. ama yazdıklarım tamamen senin söylediklerinle alakalı ve benim yazdıklarıma karşı böyle yazıyorsun şimdi. saygılar.

  20. öncelikle üslübunu düzeltirsen sevinirim, yazdığın şeylerin nerdeyse tamamının benim yazdıklarınla alakası yok, 6. virajı çok bariz olduğu için örnek olarak verdim bir çok yerdede erken veya geç apex yapıyor, dersenki öyle yada böyle polü alıyor sonuna kadar saygı duyuyorum zaten fantastik bir iş çıkardığınıda baştan söyledim

  21. Biz ona sürüş stili diyoruz. Her pilot aynı çizgide gitmez. Kimisi viraja hızlı girer yavaş çıkar, kimisi yavaş girip hızlı çıkar, kimisi kerbleri sonuna kadar kullanır apexte hızlı olmak için, kimisi apexte yavaştır ama daha erken bir hızlanma yakalar. Bunlar pilotajın kötü olmasından değil sürüş stilinden kaynaklanır.

  22. yolun ortasından gidiyor ve 0,6 saniye farkla poleye oturuyor. bırak 6.7.virajı, önemli olan tur zamanı, hangi cebi aldığın değil mi? yahu adam 0,6 saniye farkla pole alıyor, bazıları massa'yı nasıl eleştirsek diye garip garip şeyler uyduruyor. çok mu ağır geldi arkadaşım aradaki fark? yolun ortasından giden massa'nın pilotajı duvara sürtünerek gidenden daha iyiymiş demek ki ki, poleyi almış. daha neyin muhabbetini yapıyorsun? duvara sürtünerek gidip geride kalsa vay be felipe'nin pilotajına bak mı diyecektin? adamı tefe koyup dalga geçmek için açmış ağzınızı bekliyorsunuz, felipe de işinin en iyisini yapıp cevabı verince içinizde kalıyor laflar, neler uydursak diye yollar arıyorsunuz. geç arkadaşım bunları. yok yolun ortasından gitmiş duvara sürtmemiş.. 5. virajda da en hızlı apexi alanın felipe olduğunu biliyor musun? ne alemsin yahu.

  23. tolga soydan avatarı

    ferrarinin nasıl sürüleceğini iyi bilio.

  24. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    massathebest, duygularıma tercüman olmuşsun ağzına sağlık(ellerine sağlık) :)).

  25. 6.viraja bak o zaman herkes duvara neredeyse değecek kadar yaklaşırken arkadaş yolun ortasından gidiyor

  26. yada şöyle diyelim, o felaket pilotajıyla bile hemen arkasındakine 0,6 saniye fark atmış, diğerleri oturup düşünsün pilotajını o halde.. herkesin bir yoğurt yiyişi vardır, massa'nın da tarzı böyle.. esas ''apexleri kaçırdığı halde'' (ki ben buna katılmıyorum) en hızlı olabilmek pilotajın kralıdır..

  27. damon hill de senin gibi söyledi, '' apexleri kaçırarak nasıl en hızlı olabiliyor anlamıyorum'' diye. bu da massa'nın farkı:)) herkes yapamaz öyle.. (heeeyt koçum benim bee)

  28. gerçekleri söylemek gerekirse fantastik bir iş çıkardı massa, ancak bunu nasıl yaptığını anlayabilmiş değilim, onboard görüntülerini defalarca izledim bir kaç kontra dışında görünürde bir pilotaj hatası yok ancak ortada pilotojda yok, bir çok yerde apexleri kaçırmış, özellikle 6. viraj tam bir felaket, pilotaj görmek istiyorsanız video bölümünde alonsonun onboard'u var izleyin derim, özellikle ilk 2 sektör çok iyi.

  29. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    ins devam eder ve double gelir

  30. Aman nazar degmesin 😀 yarıştada aynı başarıyı bekliyoruz.

  31. 2. seansta hafta sonunun en hızlı turu, polede 0,6 saniye fark.. mükemmel araç, kusursuz pilotaj.. harikasın dostum singapur'un üstünde de felipe yıldızı var!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir