Singapur GP – Cumartesi Sonrası Bridgestone

yazar:

kategori:

Hirohide Hamashima – Bridgestone Motorsporları Lastik Gelişimi Müdürü:

" Çok ilginç, heyecan verici ve önceden tahmin edilemeyen bir sıralama turu seansı gördük bugün. Bununla birlikte şampiyonaya liderlik yapan pilotların ön sırada yeraldığını gördük ve bunun anlamı şampiyonluk mücadelesi çok hareketli."

" Pistin gelişmesiyle tur zamanları etkileyiciydi, araçların daha ağır benzin yüküyle çıktıkrında bile. Araçlar daha ağır olduğunda, yumuşak lastikler daha iyi performans gösteriyor."

" Pistte tutunmanın artmasında yüksek oranda bozulma gördük, özellikle arka lastiklerde ve bu yüzden üç pit stop stratejisinin takımlar tarafından tercih edilebileceğini düşünüyorum. Yarışın startında pilotların ne kadar benzin yüküyle pistte olduklarını görmek ilgniç olacak yarın."


Yorumlar

  1. adam gibi lastik yapma aşınsın sonra 3 pıtstop oner f1 ıcıne ettı bu zıhnıyet ıste. artık ızlemıyecem bu f1 i diom ama alıskanlık bunlara ragmen ızlıom ıste

  2. ferrarilerin 3 pit yapacağını pek sanmıyorum açıkçası bu lastikleri verimli kullanabildikleri için ama belli olmaz tabi.. bence felipe ve hami ilk bölüm için sert lastik ve kısa pit, 2 . bölümde uzun bir pit ve sert lastik, son bölümde yine kısa pit ve yumuşak lastik seçecek.. mesela 17-27-17 gibi..

  3. tolga soydan avatarı

    3 pit stop olur SC falan girerse işler karışabilr.felipe hafifse 3 pit stop olaiblr.aynı şekilde hami ve kimide

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir