Kovalainen, Son Turda Hata Yaptığını Söylüyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Heikki Kovalainen, yarınki arışa beşinci sıradan başlayacak. Fin pilot aracından memnun olmasına rağmen yaptığı hata nedeniyle daha iyi bir pozisyon elde edemediğini söylüyor

"Aracın dengesi harikaydı özellikle de ilk ve ikinci seansta. Opsiyon lastikleri bugün prime lastikler kadar iyi çalışmadı. Son seansta, son turumda duvara sürttüm ve bu da zaman kaybettirdi. Zamanlar çok yakın ve rekabetçi. Çok küçük hatalar bile gridde pozisyon kaybettiriyor."

"Şimdi amacımız takım için mümkün olabildiği kadar puan kazanmak. Hızımız ve aracın iyi kontrolü ile yarış için iyi bir durumda olabiliriz."

Ron Dennis ise sıralamaların ardından "Biraz stresli bir sıralama seansıydı! Lewis turlarından birinde sarı bayraklardan etkilendi ve trafikten de. Bu da işleri ikinci seans için biraz zorlaştırdı. Ama son seansta çok iyi bir iş çıkardı. Heikki de çok iyi bir iş yaptı ama problem de yaşadı. Şimdi her şey yarış stratejisiyle ilgili. Bu pistte tur zamanları açısından yakıt yükleri çok önemli. Bu yüzden yarın yakın ve rakebtçi bir yarış olmasını bekliyoruz." diye konuştu.


Yorumlar

  1. ya kovi sndede her zaman bişi çıkıyo artık gına geldi snn eften püsten bahanelerini görmekte yok frenleri ısıtamadım yok lastik basıncları ii diildi yok şurada hata yaptım konuşma we takım için performansını artırmaya bak f1de yarışıyosun en ufak bi hatan elbette sna çok şey kaybettirir:S

  2. SİZ KOVALAİNEN'İN GERÇEK YÜZÜNÜ BİR DAHAKİ SENE GÖRÜN. YAŞASIN KOVALAİNEN

  3. ah o hata olmasa 3. olacaktın neyse yarın Kubicayı startta geçtin mi yinede şansın olacak hadi bakalım Kovii..

  4. Bu adamı sırf hamilton için tutuyorlar ya üzülüyorum bir ferrari taraftarı olarak keşke seneye mclaren'a daha iyi bir pilot gelmesini isterdim rekabet açısından.

  5. berk özdemir avatarı
    berk özdemir

    bence heikki sıralama turlarında iyi ama yarışta kendini kanıtlaması lazım heikki nin akılınızda kalan iyi bir geçişi varmı? daha doğrusu heikki nin aklınızda kalan geçişi var mı?

  6. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Heikinin sene başındaki performansı iyiydi ;ama sonran performansı biraz düştü .Onun kötü bir pilot olduğunu düşünmüyorum.Mclarende seneye iyi bir iş cıkaracağını düşünüyorum.Yeterki şu anda yaşadığı bazı sıkıntıları atlatıp takımdan istediği desteği alsın.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bir ferrari taraftarı olarak , sıralamalarda ve yarışlarda beni strese sokmuyosun heikki…

  8. heikki son turunda neredeyse bariyere vuruyordu (duvara sürttüğü bölüm değil) büyük bir hasar olup motor değişmesi gerekseydi, lafı -bugün laf olsun diye jokeri kullandık- demeye getiren haug acaba yarına 10 sıra geriden başlaması gerekince ne diyecekti???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir