Montezemolo Alonso’yu Sakinleştirmeye Çalışmış!

yazar:

kategori: ,

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo Bahreyn GP öncesinde pilotu Fernando Alonso ile bir toplantı düzenledi ve bu sezon takımın neden sorun yaşadığı konusunda kendisini bilgilendirildi.

Griddeki tüm takımlar gibi Ferrari de Mercedes’in performansına yaklaşabilmiş değil, hatta Ferrari kendisini orta sıra takımlarının arasında buldu.

Alonso: “Pazar sabahı odama geldi ve kendisiyle 10 dakika kadar çalıştık. İlk iki yarışta bulduklarımızı bir araya getirdik ve aracın performansı yönünden sonraki adımların neler olacağını konuştuk.”

“Bana Ferrari’nin yüzde yüzünü verdiği mesajını verdi. Gece gündüz çalışıyorlar çünkü hiçbiri bundan memnun değil. Durum değişene kadar da durmayacaklar.”

Alonso performanslarının pistten piste değişebileceğini söylüyor.

“Eğer önümüzdeki iki yarışta Hulkenberg ve Williams gibilerden hızlı olursak onların virajlarda Ferrari’nin sahip olduğu hıza sahip olmadıklarını anlayacağız.”

“Bu pistten piste değişiyor, ancak her alanda gelişmemiz gerekiyor. Şasi alanında, aerodinamik etkinlik alanında, güç alanında… Önümüzdeki yarışlarda başarmamız gereken çok şey var.”


Yorumlar

“Montezemolo Alonso’yu Sakinleştirmeye Çalışmış!” için 33 yanıt

  1. Anti Alonso sahne almış yine

    eskiden herkül vardı ilahiye bağlar devam ederdi.

    şimdilerde yenileri Alonsoya saydırmadan önce 2009 yılından beridir ferrari aracını ve mevcut hızıyla yapılabilecekleri bir hatırlayın başkaları kaza yapacak sonuçlar ferrariye yazılacak başkada olmuyordu ve pilotlara bakın massa kaç yarışta kaç kere puan çalabildi diğer pilotlardan bir elimin bir kaç parmağını geçmez.

    Alonso bu takımın marka değeri dir bunu ister kabul edin ister etmeyin gerçek budur vede takım bunun farkında..

    Alonsoyu sevmeyebilirsiniz araçtan çıkardığı maksimuma saygı duyun mevcut şartlarda

    diğer türlü desteksiz atışlar çok karavana vede yersiz.

    ferrari takımını herkes az çok biliyor.

    1. Onur Gentas avatarı

      Bana göre Alonso’nun pilotluğunu değil de Ferraride harcadığı 5 seneyi tartışsak daha doğru olur. En iyi yıllarını 1 şampiyonluk dahi yaşayamadan geçirdi. Yaşlanmaya başlayacak artık ve ister istemez potansiyeli düşecek. Yazık etti kendine. Oysa Alonso gibi agresif pilotları her zaman yarışın içinde izlemek bizim için en büyük keyifti. Sporda duygusallığa yer olmadığını Hamilton çok iyi gösterdi bize.

  2. Mustafa Sar avatarı

    Alonso’nun marka değerinden bahseden katılımcıya söyeleyebileceğimiz fazla bir şey yok. Marka değerinden bahsediyoruz. Eyvallah. Konu Alonso’nun şahsından ibaretse Caterham’da da fevkale de aynı ücreti alır ve ilgili görür. Problem yok.. Sorun tam da burada. FERRARİ için hiçbir zaman pilot ilk planda olamaz. FERRARİ takım olarak herşeyi, her adımı planlar. İster sevsinler ister sevmesinler(RAİ ve takım reklam promosyon sorunu atıfla) bütün FERRARİ pilotları bu kurallara harfiyen uymak durumundadır. Takımda 1. pilot uygulaması olması iplerin pilot elinde olduğu anlamına gelmez…

    1. caterhamda aynı parayı alırmı ? şaka yapıyorsun caterhamın bütçesi alonsonun maaşı kadar zaten 40-50 milyon euro luk bütçesi var 😀 😀 alanso 40 milyon euro alıyor

  3. Mustafa Sar avatarı

    Schumacher (umarım kulakları çınlar) FERRARİ’ye geldiğinde iki kez dünya şampiyonu olmuştu. Alonso da şampiyon olarak geldi. Schumacher FERRARİ’ye geldiğinde pat diye şampıyon olmadı. Çok çileli günler geçirdi…4 yıl beklemek zorunda kaldı. Kimseden duymadık Schumacher Mc Laren’e gitmek istiyor diye… Duyan var mı acaba.. Şimdi Alonso alttan alttan Mc Laren pilavını ısıtıyor. Güle güle Alonso’cuğum. Verdiğin hizmetlere teşekkür ederiz canım çiğerim… Bizde her yıl şampıyon olacak FERRARİ aracı bekliyoruz. DOMİNİCALLİ denen bir felaket takımın başında bulunduğu halde.. Beklemekten yorulmadık. Bir gün bile MC laren’i tutacağız demedik. Sabır ediyoruz. Üstelik bunun için kimseden para da almıyoruz. sen Alonso olarak FERRARİ’den kucak dolusu para alıyorsun ama beklemekten yorulmuşsun ve umudunu kesmişsin.. Hay hay güzel kardeşim. Mc Laren çok hızlı araç yaptı… Lütfen zaman kaybetmeden Mc Laren’e git. Git ve hiç merak etme FERRARİ koltuğu boş kalmaz..

    1. yani sen ömür boyu ferrari fanı olup bekleyebilirsin ama bu adam pilot bir kaç yıl daha sürebilir en fazla o süredede şampiyonluk almak isteyecektir. senin gibi yıllar yılı bekleme lüksü yok !

  4. Mustafa Sar avatarı

    Haber başlığında inanılmaz bir gariplik var ya … sabah yazmıştım.. akşam haber başlığına bir kez daha baktım… haber başlığı gerçekten anlamsız.. FERRARİ Patron Montezemelo’dur. Alonso ise paralı çalışan konumunda.. Görevi kendisine verilen Ferrari’yi sürmek. Kendisinden istenen bu . Eeee karşılığında kucak dolusu parasını da alıyor. Helali hoş olsun.. FERRARİ’nin işi iyi araç üretmektir. Montezemelo’nun Alonso “sakin ol” diye yalvardığını hiç sanmam. Niye yalvarır kı bir patron ücretli çalışanına… Nedir bu işin sırrı… Alonso baktın sakinleşmiyor yarışta yedek pilotunu piste sürersin olur biter… Hem Alonso sakinleşmiş olur hemde yedek pilot kendini gösterme şansı bulur… editör başlığı değiştirirse yada düzeltirse şahsen beni hasta olmaktan kurtarır…

    1. Başlık garip elbette. İçerik daha garip, belki o yüzdendir;

      Alonso: “Pazar sabahı odama geldi ve kendisiyle 10 dakika kadar çalıştık. İlk iki yarışta bulduklarımızı bir araya getirdik ve aracın performansı yönünden sonraki adımların neler olacağını konuştuk.”

      “Bana Ferrari’nin yüzde yüzünü verdiği mesajını verdi. Gece gündüz çalışıyorlar çünkü hiçbiri bundan memnun değil. Durum değişene kadar da durmayacaklar.”

      Pilotun odasına giden bir patron. Hem de büyük patron. Domenicali filan değil.

      Aşağıda da yazdım, hani pilotunu, elemanını güdülemek istemişse, zaten bu patronların görevidir. Bakmayın bizdekiler anlamaz bundan ama böyle olması gerekir.

      Yok rapor vermek için oradaysa başlık mevzuya hafif kalır 🙂

  5. vurdum Montezemolo nun kapısını daldım içeri, yetti artık bu kötü arabalar dedim

    al dedi nereye dedi. 🙂

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ferrari’nin son yıllardaki tek tur hızı ile yarış hızı birbirine paralel yönde seyretmiyor. Çoğu yorum yapılırken bu gerçek ya gözden kaçmış ya da bilerek atlanılmış. Geçen senelerde tek tur özürlü fakat yarış hızı konusunda zaman zaman galibiyete oynayan bir Ferrari vardı. Bu sene ise (Bahreyn’i baz alırsak) neredeyse tam tersi bir durum var. Antrenman ve sıralamalarda Mercedes’ten sonraki diğer Mercedes motorlu araçlarla başa baş , hatta bazılarından daha hızlı bir Ferrari varken yarışta hepsine geçilme manyağı oldu. Kısacası sıralamada 1.5 saniye fark yiyen araç yarışta da yavaştır diye bir kaide olmadığı gibi (bkz. 2012-2013 Ferrari), sıralamada en iyi olan araç yarışta da en iyi olacaktır diye bir kaide yoktur (bkz. 2012-2013 Mercedes) Aracın kendisinde hiç potansiyel yoksa pilot kendisi getirip 1-1.5 saniye katamaz. (Bkz 2014 Bahreyn Gp) Sıralama turunu baz alırsak Bahreyn’de durumun çok farklı olması gerekirdi. Ya Ferrari pilotları sıralamada olağanüstü turlar attılar (muhtemelen değil) Ya da araç tek turda yarış performansından daha iyi. (Büyük ihtimal)

    Bence özet olarak durum budur. Bunun dışındaki değerlendirmeler (şuan itibariyle) orta sıra aracı için fazladır. Kendimizi yorduğumuza değmez..

  7. her pilot ferraride sürmek ister. ama beş yılını heder ettin.
    ben renault takımını tutarım. ama mclaren sana yanlış yapmış olabilir.
    Bana göre bir gerçek var mclarende kalsayın en az iki şampiyonluk almıştın.

  8. Mustafa Sar avatarı

    Sormadan geçmek olmazdı: Alonso sakinleşse ne olur sakinleşmese ne olur… Benim için önemli olan Takımdır. Araç koltuğunda kimin oturduğu çok de önemli değil. Biz Schumacher gibi bir pilotun başka takım koltuğunda yarıştığı gerçeğini kabullenmişiz. Alonso bir Schumacher olamaz hiçbir zaman. Bu yetenek kıyaslaması değil. Bir aidiyet meselesi. Haber başlığına bakınca Neymiş başkan Alonso’yu sakinleştirmiş. Çeviri de bir sorun var gibi geldi bana… Takımlarda ki pilot konumunu fazla abartan bir haber. Sakinleşmese ne olur.. Araç gelişimde pilotun rolünü abartmayın. Schumacher istisnası hariç araç planlamasında pilotların katkısı yeni dönemde daha da azaldı. O yüzden Alonso FERRARİ için büyük bir kayıp sayılmaz. Ama FERRARİ Alonso için büyük kayıp olur..

    1. Şeker kardeşim, Schumi pistlerde mi? değil…
      Şuan marka değeri en yüksek olan pilot kim? Alonso
      Şuan takım değiştirse sponsorların + takımların dikkatini kim çeker? Alonso
      Evet haber başlığına göre içerik değişik ancak alonso şuan kızsa da ki yarış sorununda elini kaldırmış kazanmış gibi ( vizör jelatinini atıyorda olabilir) bu bile bi tepkidir… Geçen sene eleştirlerinden sonra ( ki haklı eleştirilerdi) o kadar Monte ile diyaloglar oldu ki bize yansıyanlar o kadardı… Adamın yanına F1 ‘de ki en olabilecek adamlardan birini getirdiler yine sonuç aynı Alonso yine Alonso… Türk işi taraftarlık bi kenara dursun 2010 dan beri adam altındaki yavaş araçla şampiyonluğa oynadı (2011 hariç) Ferrari yavaş araçla bile bu seviyede yukarılarda kalabilen tırmalayabilen bi adamı hele hele en çok ihtiyacı olduğu eleştiri okların mızrak gibi delip geçtiği şu dönemlerde Alonsoya’da Kimi’ye de ağam paşam demek zorundadır… pilot önemli değil demişsin saece tebessüm ettim ötesini gel sen düşün.. Massa dönemlerini de biliyoruz…Massa, Webber’in Vettel e yardım ettiği kadar yani rakiplerden puan çalma adına birazcık katkı sağlayabilseydi Alonso 2010 ve 2012 de şampiyon olurdu..

  9. Mustafa Sar avatarı

    Ferrari kurtulmak için üstüne para verip kovduğu Raikkonen’i tekrar takıma alıp yarıştırıyorsa
    pekala da Mc Laren Alonso’yu alıp yarıştırabilir…
    2007 yılında olanlar geçmişte kalmalı, Yada bunlar Mc Laren’i ilgilendirir. 2007 yılında Mc Laren’in pilotlarına çok dürüst davrandığını düşünüyorum. O yıl Mc Laren’in bilgi aşırma konusunu bir tarafa bırakacak olursak pilotlarını sonuna kadar yarıştırdı. Şu açık ki; 2007 yılı son gp son turunda Alonso’nun 3. lükten öte gidemeyeceği ve Hamilton’un de 7. likten (sanırım) yukarı çıkamayacağı kesinleşince Alonso’yu pite çağırıp sıra kaybettirip Hamilton’a bir sıra daha kazandırarak şampiyon yapabilirlerdi… Belki bunu denemişlerdir bilmiyoruz. Bu konuda hiç bir haber okumadım… Aynı durumda bizim Ferrari olsaydı Takımın yüksek menfaatleri ayaklarına mutlaka bir ayak oyunu yaparlardı. Nitekim o yarışta MASSA nın pist dışına hafifçe taşıp aradaki 2 saniye farkı erittirip pit stop sonrasında Raikkonen’nin geçmesini sağlamışlardı. Bu ince hesap olmasa bile Muhtemelen MASSA’ya açıkça RAİKKONEN “senden hızlı yol ver” diyeceklerdi. Belki de demişlerdir… Bunu da bilemiyoruz… Daha sonraki dönmelerde Massa’nın takım emri gelmesi halinde takım menfaatleri için buna uyacağını söylediğini yazan bir kaç yazı olmuştu.
    şu sonuca bağlayacağım: Pilotlarına özgürlük tanıyıp yarıştırma konusunda FERRARİ Mc Laren’in eline su dökemez. Bu açık…

  10. Mustafa Sar avatarı

    Ezeli rakibimiz Mc Laren bize bir kıyak yapabilir mi acaba..
    Eğer Alonso’yu transfer etmek istiyorlarsa yanında bonus kabilinden Dominicalli’yi de alıp götürebilirler mi acaba. Dominicalli bu takımın önündeki en büyük engeldir…
    Alonso’nun bu ayrılık fikilerini sağda solda sürekli ateşlemesi kendi iyiliği için pek hayırlı olmaz. Çünkü FERRARİ nal topluyor da olsa çok uzun süreden beri hiçbir pilotun şantajına boyun eğmişliği yok.
    Alonso Mc Laren’deyken beş on milyon Euro kazanıyorken Ferrari Koltuğuna oturduğu için yıllık 75 milyon Euro (reklamlar dahil) para kazanıyor… Bu ballı böreği bırakıp gitme ihtimali sıfır..
    Muhtemelen Alonso koltuğunu Wettel’e kaptıracak… Bunun için Alonso 2008 yılı Singapur Gp de perde arkasında yaptığı gibi kulisleri bir tarafa bırakıp tüm gücü ile işine odaklanması lazım…
    FERRARİ mızmızlanma yeri değildir….

    1. Martin’den daha yeni kurtulduk Dominik mi aslaa 😀 hem kriterlerimize hiç bir şekilde uymuyor Dominik o yüzden siz bi çaresine bakın biran önce.

  11. bu arada sitedeki son yorumlar kısmı görünmüyor bilgilerinize sayın admin !

  12. Fernando 2007’de yaşananlardan sonra Mclaren’e giderse çok şaşırırım..Hele ki Ron Dennis’in ipleri yeniden eline almaya başladığı bu dönemde..
    Ancak..
    2001’de Kimi henüz çaylakken yapılan söyleşide F1’deki rüyasının Ferrari olduğunu söylemişti..Buna karşılık 2005 yılında 2007 sezonu için Mclaren ile protokol yapan Fernando var..
    F1 piloların ruhuna değil realitelere göre yürüyen bir spordur lakin 2015’te yaşanacaklar her ne olursa olsun şimdiden haklı gerekçeler bulunmakta..
    Son olarak Ferrari için ufukta Vettel görünüyor..

    1. Ferrari için ufukta Karthikeyan bile gözükebilir, ama Vettel asla.Bunu da ben söylemiyorum.

      1. Neden takımdaş? Ferrari’nin şuan ki durumunu bağımlı bir değişken olarak ele alalım ya da öyle umalım?Bir kaynak varsa ve eğer açıklarsan sevinirim kardeşim..

      2. Who is şumi, Who is Ferrari?

      3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Kim söylüyor?

  13. Alonso çok kızgın vede haklı

    resim ise herşeyi anlatıyor

  14. Şuan alonso 1 numaralı pilottur kimiyi pek sallıyan yok gibi mclaren twiterden fotolarıda yayınlayınca ferrari tutuştu finishte 9-10 olmak ve alonsonun zafer kazanmış gibi sevinmesi pimi ateşledi şuan an itibariyle ferrari twitterda alonsodan maestro diye bahsediyo 2 gün testleri alonsoya verip koca patronu ayağına getirmek iplerin sadece alonsonun elinde olduğunu gösteriyo ferrari marka değerini ayakta tutan adamı kaybetmek istemiyo alonso sövse sesleri çıkmaz o derece.maaşıma şu kadar zam yapın dese ferrari ikiletmiyecek durumda

    1. Bu haberden Kimi’ye nasıl bağladın olayı helal olsun:-) ne kadar seviyorsunuz Kimi’yi.

      1. Sende kiminin avukatısın herhalde her kimi yorumunda savunmamı yapıyorsun

        1. Burası mahkeme değil, sen hakim değilsin bende avukat değilim.Konunun hiçbir alakası olmamasına rağmen, arkadaş konuya Kimi ile başlamış sadece dikkat çekici.

  15. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    tutmayın küçük enişteyi salı verin mercedesin üstüne 😀

  16. Pazar sabahı odama geldi ve kendisiyle 10 dakika kadar çalıştık.

    Patronun patronu olmak böyle birşey işte 😀

    Yok maksat rapor vermek değil de gönlünü almaksa, her patronun görevidir zaten.

  17. ferrari’nin özeti 🙂

  18. Haberin başlığına göre içerikte umduğumu bulamadım.

    1. Görkem Yılmaz avatarı
      Görkem Yılmaz

      haber başlığı öyle birşey ki. sanki alonso odasında çıldırmış sağı solu kırmaya dökmeye başlamışta montezemolo bunu tutmaya çalışmış gibi birşey getiriyor insanın aklına 😀

      1. birinin artık bunu yapması lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir