Paul Newman Kansere Yenik Düştü

yazar:

kategori:

Amerikan sinema efsanesi ve motorsporları girişimcisi Paul Newman, kanserle giriştiği uzun mücadeleden yenik ayrıldı ve 83 yaşında aramızdan ayrıldı.

Newman/Haas/Lanigan Racing takımının ortaklarından olan ve 1970 ve 1980’lerde yarışan Newman, Westport Connecticut’taki evinde eşi ve beş çocuğu yanındayken hayata gözlerini yumdu.

Newman Foundation tarafından bugün yapılan açıklamada, derneğin kurucusunu özleyeceği ve hiç unutmayacağı bildirildi.

Sebastien Bourdais de eski takım patronu Paul Newman’a saygılarını sundu. Bourdais, Newman/Haas/Lanigan Racing’in en başarılı pilotlarından biriydi ve birlikte beş yılda dört kez şampiyonluk kazanmışlardı.

Fransız pilot Newman için, "Harika bir insandı. Paul yarışları 45 yaşındayken keşfetti. Çok iyi araçları kullanma şansı yakaladı ve 70 yaşında Daytona 24 Hours yarışı kazandı."

"Sadece yarışlar için değil, çevresindekiler ve küçük çocuklar için de elinde gelen her şeyi yapardı. Birlikte başarılara imza attık ve harika yıllara. Onunla çok güzel anılarımız var."

"Bir süredir onun için başka bir yolun olmadığını biliyorduk. Kanserden kurtulamayacaktı. Acı çekiyordu ve şimdi o daha iyi bir yerde." diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir