MotoGP: 'Doktor' Sekizinci Kez Şampiyon!

yazar:

kategori:

MotoGP’nin uzak doğuda koşulan Japonya Grand Prix’i ayağında seyirciler tarihe tanıklık ettiler. Motegi pistinde koşulan yarışta Valentino Rossi kariyerinin 8. MotoGP Dünya Şampiyonluğu’na bu sezon ki sekizinci galibiyetiyle ulaştı ve kendisine ait olan en çok şampiyonluk kazanan pilot olma ünvanını geliştirdi.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Lorenzo iyi bir çıkış yapamadı ve dördüncülüğe kadar geriledi. Stoner, Lorenzo’nun yavaş kalmasından faydalanan isim oldu ve startla birlikte liderliği ele geçirdi. Pedrosa ise sezon içindeki iyi startlarına Motegi’de de devam etti ve beşinci başladığı yarışta ikinciliğe yükseldi. Üçüncü başlayan Hayden yerini korurken Rossi ise bir sıra gerileyerek beşinci sırada kaldı.

Yarışın ilk on turunda liderlik ilk 3 dört pilot arasında birçok kez el değiştirdi. İkinci turda önce Rossi, Lorenzo’yu geride bırakarak dördüncülüğe yükseldi, aynı tur içerisinde liderlik el değiştirdi ve Pedrosa, Stoner’ı geride bırakarak yarışın yeni lideri oldu. Üçüncü turdaki heyecan aralıksız devam etti ve Rossi bu turda Lorenzo’nun ardından Hayden’ı da geride bırakarak üçüncülüğe yükselmeyi başardı. Yarışın dördüncü tunda Stoner liderliği geri alsa da Pedrosa buna gecikmeden cevap verdi. Beşinci turda liderlik bir kez daha el değiştirdi. Lider durumdaki Pedrosa önce Stoner’ın atağına karşılık veremeyince ikinciliğe geriledi ardından Rossi bu fırsatı iyi değerlendirdi ve İspanyol pilotu geride bırakarak ikinciliğe yükseldi.

Bu dakikadan itibaren gözler lider Stoner ve ikinci Rossi üzerine çevrildi. Rossi sekiz tur boyunca kovaladığı rakibini yarışın 13. turunda geride bırakmayı başardı ve liderliği ele geçirdi. Arka bölümde ise çok fazla değişiklik olmadı. Pole pozisyonunda başlayan Lorenzo, Haden’ı geride bıraktıktan sonra Dani Pedrosa ile üçüncülük mücadelesine girdi.

Kalan turlarda değişiklik yaşanmazken İtalyan pilot şampiyonadaki rakibi Casey Stoner’ın önünde yarışı kazanarak uzak doğudaki taraftarlarının önünde kariyerinin altıncı premier sınıf, 8. MotoGP Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Son şampiyonluğuna 2005 yılında ulaşan Rossi bu sonuçların ardından kendisine ait en çok şampiyon olan pilot ünvanını yediden sekiz şampiyonluğa çıkardı.

 



1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 43:09.599
2 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 1.943
3 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 4.866
4 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 6.165
5 N. Hayden Repsol Honda Team + 24.593
6 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 25.685
7 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 25.918
8 Shinya Nakano Honda Gresini + 26.003
9 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 26.219
10 J. Hopkins Kawasaki Racing Team + 37.131
11 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 37.574
12 R. de Puniet Honda LCR + 38.020
13 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 39.768
14 S. Guintoli Team Alice + 45.846
15 A. West Kawasaki Racing Team + 55.748
16 T. Elias Team Alice + 59.320
17 A. de Angelis Honda Gresini + 1:12.398
Yarış dışı
18 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 8 laps
19 K. Akiyoshi Rizla Suzuki MotoGP

+ 24 laps


Yorumlar

  1. bu arada ben motogp yarışlarını anlatan spiker hakkında bir iki şey söyleyecem. tamam güzel hoş anlatıyor, geçmişte olanlardan bahsediyor ve motogpdeki gelişmelerden de bahsediyor ancak yarışı nasıl izliyor ya da izlemiyor mu bir yere bakarak mı anlatıyor anlamadım. geçiş oluyor farkında değil, bir iki tur sonra bilmem şu da geçti diyor, daha aktif izleyip anlatsa daha güzel olur kanısındayım

  2. tebrikler vale, süper bir performansla yine hiç gereği bile yokken galibiyetle şampiyon oldu. bu adam için sıralamaların önemi yok, teker teker geçiyor herkesi nasıl olsa:) bu arada yarış sonunda pedrosa motor üstünde vale'yi tebrik etti stoner'a elini uzattı ama stoner kabul etmedi. spiker de yanlış mı gördüm dedi ama aslında bence de aynen böyle oldu, ki pedrosa gibi bir pilota yapılması çok yanlış oldu. stoner şimdi de 2. liği kurtarabilmek için önceleri vale'ye gösterdiği düşmanca tutumu bu kez pedrosa'ya gösteriyor gibi. yada stoner'a gıcık olduğum için böyle düşünüyorum.. ama yaptığı terbiyesizlikti.

  3. f1 sürekli kan kaybederken motogp sureklı kendını ızletmeyı basarıyor f1 organızatorlerının bıraz motogp organızatorlerınden ogrenmesı gerekenler var galıba yada en kestırmeden rossıyı f1 e alsınlar sorun kokten cozulur:)dusunsenıze rossı f1 aracının ustunde pişti oynuo :)ne guzel olurdu dimi :)))

  4. Noter huzurunda şampiyon 😀 izleyemedim ama TRF1 sağolsun videodan izlemiş kadar oldum

  5. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    helal sana rossi,,tek kelimeyle süpersin,,,,,,,

  6. adam 5 likten 1 aldı helal be işte bu

  7. ecrin deniz avatarı

    tek kelimeyle mükemmel…

  8. vay be 8 şampiyonluk.helal olsun.tebrikler rossi.

  9. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    pazar gunu sabahin korunde kalkmaya degecek bir yaristi.. tebrikler rossi..

  10. bu adamın kutlamaları bile manyak ya. tebrikler rossi cidden süper iş çıkarttın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir