Malezya'da Gece Yarışı Olmayacak

yazar:

kategori:

Malezya Grand Prix, takvimdeki ikinci gece yarışı olmayacak gibi görünüyor. Ancak F1’in patronu Bernie Ecclestone, ilk gece yarışına ev sahipliği yapacak olan Singapur’da, Avrupa zaman dilimi dışında yer alan diğer yarışların konseptini büyütmeye istekli olduğunu söylemişti.

Sepang pisti patronu Datuk Mokhzani Mahathir, yerel The Star gazetesine Malezya’nın F1 kontratının daha geç bir yarış startı ile değiştirildiğini söylemişti.

"Hâlâ gün ışığında olacak ama öğleden sonra 7 gibi olacak."

Mahathir, Ecclestone’un Malezya’nın gece yarışına ihtiyacı olmadığını söylediğini kabul etti ve organizatörlerin ışıklı sistemi kurmanın maliyeti konusunda endişeli olduklarını söyledi.

"Işıklandırmalar biraz fazlaya mâl oluyor ve bu F1’i Malezya’da tutmak çin çok büyü bir çaba olur.Bernie de buna katılıyor"

"Biraz farklı olacak. İnsanlar çok erken kalkmak zorunda değiller. Bunun ardından bile hâlâ zevk alabilirler."

Geçen yıl imzalanan yeni kontratla birlikte Malezya 2015 yılına kadar yarışlara ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Ecclestone, cuma günü Japonya GP’sinin de gece yarışının olmasını istediğini söylemişti. Kendisine yöneltilen daha fazla ışıklandırılmış yarışın planlanıp planlanmadığı sorusuna ise "Eğer dünyanın bu bölgesinde daha fazla yarış olursa, evet.Japonya’da bunu yapmaya çalışacağız. Umarım insanlar Singapur’u gördüklerinde bunun saçma bir fikir olmadığını anlarlar." diye cevap verdi.


Yorumlar

  1. japonya da gece yarışı da güzel olur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir