Mercedes: “FIA Yakıt Konusunda Daha Sert Olmalı!”

Mercedes’in Teknik Patronu Paddy Lowe, FIA’nın yakıt kuralları konusunda sorun yaşayanlara yardımcı olmak için kurallarda değişiklik yapmasından ziyade daha da sertleşmesi gerektiğini düşünüyor.

Yarışların daha hızlı geçmesi, pilotların daha fazla zorlayabilmesi için yakıt kullanım sınırının arttırılması ya da kaldırılması yönünde bazı tavsiyeler ortaya çıkmıştı.

FIA, bu konuda tüm takımların onay vermemesi halinde değişiklik olmayacağını açıklarken büyük çoğunluğun destek vermesi halinde 2015’te değişiklik yapılabileceği söyleniyor.

Lowe “Bunun mantıklı olduğunu düşünmüyorum. F1’te teknoloji ve sınırları belli hedefler olmalıdır.”

“Ben tüm yarış için 100 kg yakıt ve 100 kg/sa yakıt kullanımının iyi şansla oluşturulan sayılardan ziyade mükemmel ayarlanmış sayılar olduğunu düşünüyorum. Çünkü, o sınırlar içerisinde yarışan takım olağan dışı oranda yakıt tasarrufu yapmadan kazanıyorsa o zaman bu sayılar mükemmel bir şekilde hesaplanmıştır.”

“Diğer takımlar bunda zorlanıyorsa, hedefe ulaşmak için zorlamalılar. F1’in doğasında teknolojiyi sınırlarına kadar zorlamaktır. Biz de bunu yaptık.”

“Bu yüzden gelecek sene için geri adım atmak tuhaf olur. Eğer bir şey yapılacaksa bu seneye yarışta 95 kg yakıta izin vermek olmalı. Orijinal konsept bu olmalı.”

“Son günlerde tamamen gerçek dışı bazı şeyler söyleniyor. Onları anlamakta dahi güçlük çekiyorum.”

“İlk öneri yarışta 110 kg yakıt olması gerektiği. Ancak kimse bu araçlara 110 kg yakıt koyulamayacağının farkında değil mi? Öyle olunca o zaman yarışları kısaltma teklifi yapıyorlar.”

“Bunu topluma nasıl satabilirsiniz? Bu, atletin bugünlerde yeteri kadar fit olmadığı için maratonun 26 mil yerine 25 mile çekilmesi gibi bir şey.”

“Umarım tüm bunlar geride kalır. Tüm bu saçma yakıt tasarrufu tarzı konuşmalar artık biter.” dedi.

Lowe ayrıca, bu seneki yakıt tasarruflarının geçen sene yarışta yaptıklarından çok farklı olmadığını söyledi.


Yorumlar

“Mercedes: “FIA Yakıt Konusunda Daha Sert Olmalı!”” için 2 yanıt

  1. Yani, insan elindeki avantajın gitmesini istermi.

  2. Gerçekten taktire şayan
    Bi araç ürettiler geri adım atmamaları en doğal hakları
    2010 dan itibaren bekledikleri buydu bana göre tek eksik şey
    sumi ve roos braw

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir