Küçük Takımlar, Bütçe Sınırı Planlarının Rafa Kaldırılması Karşısında Sinirli

yazar:

kategori:

Formula 1’in küçük takımları, FIA’nın bütçe sınırı planlarını rafa kaldırdığını açıklamasının ardından kızgın olduklarını dile getirdiler.

Planlara göre gelecek seneden itibaren bütçe sınırı olması bekleniyordu ancak büyük takımların ve Formula 1 yönetiminin bunu desteklememesinin ardından FIA geri atmak zorunda kaldı ve FIA Başkanı Jean Todt, bu fikrin şimdilik rafa kaldırıldığını duyurdu.

Sauber’den Monisha Kaltenborn “Küçük takımlardan olarak, her sporun işlerin yürüyüşümden sorumlu olması gerekirken  niçin böyle bir yol seçildiğini anlayamıyorum.”

“Paran yoksa bu işi yapma tarzı ifadelerin çok eskide kaldığını düşünüyorum.”

“F1’de harcamaların ulaştığı noktayı kimse anlayamıyor. Bu yüzden sorumlu olmalıyız çünkü bu tür ekonomik durumlarda sorumluluk sahibi olunması gerekir.” dedi.

Force India’dan Bob Fernley “Bunun gerçekleşmesi olarak sürekli olarak baskı uygulamalıyız çünkü Force India iyi bir şov için çok harcama yapmaya gerek olmadığını kanıtladı.”

“Bu konuda yardımcı olan kurallar olmalı ancak aynı zamanda harcamaların kontrol altında tutulması da lazım. Bu konuda fikrimizin değişeceğini sanmıyorum çünkü bu spordaki ekonomik şartlara katlanabilecek takımların olması lazım.” dedi.

Kaltenborn, büyük takımların bütçe sınırının devreye girmesi halinde ayrılmakla tehdit ettikleri için bu planın askıya alındığını düşünüyor.

Kaltenborn “Spordan ayrılmakla tehdit eden takımlar varsa o zaman onlar gitsinler. O zaman bu politik oyunlar durur ve diğerlerinin spora girme şansı olur.” dedi.


Yorumlar

“Küçük Takımlar, Bütçe Sınırı Planlarının Rafa Kaldırılması Karşısında Sinirli” için bir yanıt

  1. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    arkadaş nedir bu ya . herşeye sınır sınır sınır. sözde motorsporlarının zirvesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir