Ferrari'de Massa Şoku (Videolu)

yazar:

kategori:

Tarihin ilk gece yarışında pole pozisyondan başlayan Felipe Massa güvenlik aracı eşliğinde yapılan pit stopta benzin pompasının kilitli kalması ile benzin hortumun kopardı ve birçok zaman kaybetti. Bu şampiyonluk yolunda ağır bir yara olabilir

Massa Benzin Pompası Videosu:

 



 


Yorumlar

  1. Erçin ÖZDEMİR avatarı
    Erçin ÖZDEMİR

    İşte adelet dedikleri bundan oluyor galiba…Mclarenin 6 puanı çalınmıştı haksız yere ve olayda Mclareni haksız bulan tek tekım Ferrariydi.

  2. tamamen senkorınasyon hatası var sansına kussun massa bence yazık oldu tabı ben massayı hiç sevmem ya 🙂

  3. bukadarda olmazya ferrarinin kendi sürücülerine kaybettirdiği kaçıncı yarış ve puanlar massa için okadar üzüldümki anlatamam heleki işini bukadar hakkıyla yapıp sonra saçmasapan bi ışık yüzünden bu duruma düşmek.ben massanın pit çıkışında hortumla beklediği an neler hissettiğini aklından neler geçtiğini merak ediyorum.ben olsan kaderime lanet ederdim herhalde umarım felipe ferrariye rağmen şampiyon olur çünkü bunu çok haketti.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yok abı yok.massa nın hıc sucu yok.garıbım.sevmem massa yı ama ne kadar uzuldum anlatamam.bır ınsan kendı duser aglamaz buna tamam.hata yapar.sacmalar tamam kabul.ama bır yarısta bu sekılde kendı kontrolun dısında takımının hatasıyla mahfolmasına ben bıle uzuldum.yazık oldu cocuga.kımı ye gelınce.eh be kımı bu kacıncı aynı hata.sc den sonra onundekını geceyım derken yaptıgın 3.hata.australyada kovayı geceyım dedın cakıl havuza uctun.monaco da tamam koptu arac ama sutıle gomdun.bugunde glocku geceyım derken duvar!tamam bırılerını gecmek ıstemen guzel zaten bunun ıcın sevılıyorsun ama bıraz daha dıkkat et be kardesım.neyse olana ve olmuse care yok olan oldu artık.bu saatten sonra massa nın ve ferrarı nın samp olacagını sanmıyorum.bu kafa ıle ferrarıden bısrsey olmaayacak anlasılan bu!

  5. ferrari bu sezon hiç bi şeyi haketmiyo! inşallah şampiyon olamaz! bu ilk yarış değil. sene içinde kaç defa 2 pilotunda boşu boşuna puanlarını yediler. burdada yine massanın belkide şampiyonluğuna mal olabilecek puanları gitti.. sonuç olarak kimi yarış dışı kalmış olsada o karışıklıkta o da bir sürü vakit kaybetti. yani hata olur olurda bu kadar mı olur ya.. taktiksel hataları artık hiç saymıyorum bile!

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yarısa 31 ıncı turda seyretmeye basladım.ılk defa bır f1 yarısını tam olmasada kacırmıs oldum.bunun sebebı de yarısın saat 17 de baslıyacagını bılıyor olmamdı.neyse.tv yı acıp kubıca nın massa yı gectıgı ataga denk gelınce ne oluyor yaw dedım.kımı pıyasada yok.massa kubıcaya gecılıyor kıyamet komus dedım kendı kendıme hıc bırseyden haberım yok.sonrasında serhan anlattıkca ben yarısın basını tahmın etmeye basladım tabı.su vıdeoyu seyredene kadar ne olduguna daır hıc bır bılgım yoktu.massa nın en ufak bır hatası yok.ferrarı pıt ekıbı hem massa yı hem kımıyı hemde ferrarının kendısınının ıpını cekmıs kendı ellerıyle.bu kadar olur ya.aynı anda ıkı aracı pıte cagır.hadı cagırdın hortum cıkmadan yesılı yak.hadı oda oldu.kımı buyuk ıhtımal bır kac ur daha atabıldırdı gıbıme gelıyor.daha sonra cagır pıte.vallahı yazık.sampıyonluk goz gore gore gıdıyor.kımı ye massa ya yardım etsın demenın ne anlamı kaldı bu goruntulerden sonra.ferrarı bıle bıle sabote edıyor massa yı.kımı napsın.kımı yapsa yapsa onumuzdekı uc yarıstan bırınde hamıltona bodoslama dalar hem kendı hem hamıltonu yarıs dısı bırakır:)massa da alır basını gıder.bundan baska yardım nasıl olacak merak edıyorum

  7. ogun savaş avatarı

    Ferrarinin derhal lolipop adama dönmesi lazım bu şekilde yarışın kaybedilmesi tiraji komik bi durum gerçekten.

  8. 0,4 mili saniye ile galibiyeti podyumu puanları şampiyonluğu kaçıran bir pit ekibi. bravo! özrü kabahatinden büyük diye buna derler..

  9. Ertan Akkaş avatarı

    İyi baya azmış o zaman bir problem yok 😀

  10. 0.4 mili saniye anlaşmazlık yüzünden gelen bir hataymış.takımdan gelen ilk açıklama

  11. Ertan Akkaş avatarı

    Siz hala FIA=Ferrari deyin böyle yarış izlerseniz sizi kimde takmaz.

  12. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Senelerdir Mclarenin yaptigi hatalari ard arda Ferrari yapti..1998den beri F1 izliyorum Ferrarinin ben ayni hatayi iki kere yaptigini cok az gordum..Lolipop adamin onemini daha raikkonen ayni hatayi yaptiginda anlamalari lazimdi.Bu onlara cok pahaliya mal oldu tabi hersey bitmis degil Mclaren kenar yonetimide aptal hatalar yapmada cok ustadir sagolsun Ron Dennis ama lewis son 3 yarisa buyuk avantaj sagladi hepsinde 2.olsa Massa 1. olsa gene Hamilton sampiyon olacak..

  13. Ertan Akkaş avatarı

    Bence siz bırakın at gözlüklerini çıkartmayı önce gözünüzü açın.

  14. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa ceza aldı…

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Sizde sanki yarışı Ferrari'yi ve Fıa'yı karalamak için izliyorsunuz heralde. Resmen paranoya. Zaten tehlikeli bir pit olayı olduğu için (sutil olayıda dahil) pitten geçme cezası verildi. Allah allah :S

  16. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Bazi arkadaslar hemen lewis sampiyon olur diye havlu atmislar gecen yil son yarisda samp beli oldu biz McLaren ci ler olarak son yarisin damali bayragini görene kadar bekliycez bakalim neler olacak ama sampiyona hala ortada ama biraz avantaj farki var
    Bu günkü olaylara gelince massanin hec bir sucu yok sadece pit yönetimi hatali ama massaya bir ceza daha verilmeliydi sutilin yarisini mahvetdi tabiki FIA bunu görmedi neden acaba lewis olsa görürdü ????? sizce neden olabilir

  17. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    pit duvarındakiler bir işe yarasınlar yav bir kişi kalkıp cıkarıverin…sanırım ilk defa 22 numaralı arac sampiyon olucak…

  18. Dijital yeşil ışık da bir mekaniker tarafından yakıldığı için mekanikerin hatalı gözüktüğü sorulan Colojanni, “Olayın tekrarını izlemedim. Bu konuda bir şey diyemeyeğim. Tam olarak neler olduğu anlatamayacağım. Özür dilerim” cevabını verdi.

    olayın üstünden 2 saat geçmiş lütfedip bakmadınız mı neler olmuş diye? çocuk mu kandırıyorsunuz? yüzsüzlük te bir yere kadar, çık de ki yedik bir halt diye. yok arkadaş bunların en iyisi adam olmaz. yazıklar olsun hepinize.

  19. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Işıklı sistem fiyasko. Lolipop adamın önemini bu kazada anlamış olduk. Yeşil den hemen sonra kırmızı yandığını gördük ama yeşilden sonra pilot oraya bir daha bakar mı ? Halbuki lalopop adam birşey ters gittiğinde hemen elindeki uyarı tabelasını (ya da lolipopu 🙂 tekrar indirir. Pilotun da bu koca nesneyi görmemei imkansız. Zaten gözünün önünde görüş açısını da kapatacak kadar büyük. Bazı şeyleri görmek için tatsızlık oması gerekiyor. Spada kesinleşen şikan kesme şimdi de ışıklı sistem. Ama tüm sorunlara rağmen değişmeyen güvenlik aracı periyodundaki saçma kural.

  20. üzülerek sölüyorum ama komik.

  21. arkadaslar ortami germeden yorumlara devam edelim aksi taktirde yorumlarınız silinir.

  22. tolga soydan avatarı

    çok mu komik..alllah allah

  23. edit: yorumunuz büyük harfle yazildigi için silinmistir.

  24. dün sıralama turlarından sonra baldisseri muhtemel pit hataları yarışı etkileyebilir demişti. içine mi doğmuş yoksa pit ekibinin ne kadar beceriksiz olduğunu mu bilerek söyledi acaba? hiç utanmayacak rezil olmayacak mısınız felipe'yi bir ışıklı sistem aptallığıyla katlederken? motor patladı 10 puan gitti yutkunduk burada da galibyet yada en azından podyum gitti allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. çıkıp açıklama yapacak yüzünüz kaldı mı merak ediyorum. felipe hamiltondan mclaren önce takımın beceriksizlikleri ile savaşmak zorunda şampiyon olmak için. kaldı ki büyük ihtimalle el sallayacağız bundan sonra. sebep olanlar utansın.

  25. MagicAlonso avatarı

    Bende massa ya çok üzüldüm ama en azında1 veya 2 yarın büyük olasılıkla yağmurda geçecek ve bu yarışlarda ne olacağı hiç belli olmaz.Umarım ferrari bu hatasını telafi edebilir

  26. tek şunu söyleyebilirim, tam olarak göremedik ancak yine de massanın dünkü sıralamalarda çok da hafif olmadığını, gate iyi iş çıkardığını gördük. bunun yanında ferrari massanın şampiyonluk yolubnda 20. puanına da mal oldu. artık tüm yarışları kazansa bile hamilton 2. olursa şampiyon olamaz. ama bu sene hersey olabiliyor bekleip görelim neler olacak

  27. Necati ÜNAL avatarı

    Şampiyonluğa darbe vurulmuş bir hata. Benzin borusunun dışında olan bir başka hata ise kimi'nin massa'yı beklemesi. Bunu schumi zamanında da yaşamıştık. Massa pitstop yapıyor schumi ise onu bekliyordu. Şimdi ise kimi beklemiş. Ya bunlar yapılabilmesi zor olan hatalar ama biz bunu kolaylıkla yapıyoruz nedense.

  28. Necati ÜNAL avatarı

    Olacak iş değil ya :@

  29. Söylenecek hiç sey yok bunun için açıkca yeşil yanmış olacak iş degil hızlı oldugun bir yarışta böyle bir sonuç kahredici!

  30. Massanın hatası yok, yeşil yanmış ve çıkartmışlar. Çok vahim bir hata. Şampiyonluğu veren bir hata belki de… İnşallah telafisi olur

  31. ferrari artik bu isik li sistemden vazgecmesi lazim
    videoda görüldüyü gibi YESIL isik yandi massanin pitinde , massanin sucu yok.
    tek suc o sistemde

  32. resmen yeşil ışık yandıktan sonra hareket etmiş massa. rezaletin kepazeliğin beceriksizliğin bu kadarına pes. mehmet yılmaz denen şahsiyet bırak sen massa'yı son 4 tur olan kaza içine otursun senin. takım rezalet bir bir yarışa imza atmış sen massa'ya seviniyorsun. en azından kimi'nin 4 puanı takımlarda liderliği devam ettirecekti, ben üzüldüm kimi'ye. bu olay valensiya'dan farklı, açık açık yeşil yanmış sonra gitmiş massa. bu saatten sonra o ışıklarla güzel fantazi yapsın beceriksizler.

  33. Ertan Akkaş avatarı

    Ne kadar fanatiksin sen arkadaşım sanane ister ağlarlar ister gülerler. İçine ne oturduysa. lütfen yorumlarınıza dikkat edin.

  34. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bazı arkadaşlar ağlamaya devam etsin…

  35. Berbat diyecektim özür

  36. En Berabet gecen bir yaristi benim icin 🙁

  37. Son pitte Kimi'de Lolipop adam kullanıldı. Ferrari bu kadar olaydan sonra birşeyleri değiştirdi herhalde

  38. herkes yukseldi bi büyük takımlar yerkaybetti. Böle yarış mı olur leeen

  39. Rai de UcTU :s

  40. gene SC :@ alonsom tam farkı koyuyo SC 😀 aaa:D

  41. Yavuz Balcı avatarı

    valla 3 dk var ne olur belli olmaz

  42. ABI Raiknen gömdü valla

  43. Yavuz Balcı avatarı

    yarış bitmeden konuşmayacağım demiştim zaman haklı çıkarmaya devam ediyor.

  44. Yavuz Balcı avatarı

    yine güvenlik aracı :)))

  45. piquet tam olarak alonsonun startejisini devreye soktu :)) Öyle veya böyle Alonso yarışı kazanıyor. Tebrikler

  46. banada öyle geliyor Arkadaşlar

  47. bence renault piquete bilerek kaza gecırttı taktık gereği fernando lider olsun diye:D:D

  48. Ertan Akkaş avatarı

    Eğer bu yarışta Massa puan alamazsa büyük ihtimal Lewis şampiyon olur. Aksilik çıkmazsa 🙁 Tebrik etmek gerekir …

  49. ferrari bu elektronık bayraktan daha cok cekecek anlasılan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir