İlk Gece Yarışına Alonso İmzasını Attı!

yazar:

kategori:

Bir tarihe şahit olduğumuz Singapur GP’de sürpriz bir isim kazanmayı başardı.

Sıralamalarda yaşadığı sorunun ardından yarışa 15. sıradan başlayan Fernando Alonso, pit stop stratejisi, şansı ve çıkartmış olduğu güçlü yarış ile yarışı kazanmayı başardı.

2005 ve 2006 yıllarında Renault ile şampiyonluk yaşayan Alonso, geçen sene kazandığı İtalya GP’sinden sonra ilk kez damalı bayrağı ilk sırada gördü ve podyumun tepesine çıkmayı başardı. Alonso ayrıca 2007 Brezilya’dan sonra da ilk kez podyuma çıktı.

Alonso, Singapur’da aldığı zafer ile kariyerinin 20. zaferini de kazandı ve markalar klasmanında Renault’a Toyota karşısında büyük avantaj sağladı.

Sürprizlerin yaşandığı ve heyecanlı anlara sahne olan yarışta Williams pilotu Nico Rosberg pitten geçip dur-kalk cezası almasına rağmen iyi iş çıkarttı ve etkileyici biçimde 2. olmayı başardı. Onu şampiyonluk mücadelesinde büyük kazanç sağlayan Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton takip etti.

Toyota’dan Timo Glock yarış içerisinde pek görünmemiş olsada iyi bir iş çıkarttı ve yarışı 4. sırada tamamlayarak takımına 5 puan kazandırdı.

İtalya’da kazanan Sebastian Vettel, bu yarışta da güçlüydü ve puan kazanma serisini 5. olarak sürdürdü. Heidfeld, Coulthard ve Nakajima ise son puanları kazanan isimler oldular.

Yarışın ilk başları oldukça olağan geçti. İlk sıralarda pozisyonlar korunurken Felipe Massa liderlikte kendisine yetecek farkı açmaya devam ediyordu. Ancak 14. turda Renault Piquet’in kazası sonucu güvenlik aracının girmesinin ardından yarışın kaderi tamamen değişti.

Yarışı 4. sırada götüren BMW Sauber sürücüsü Robert Kubica ve yine yarışı iyi götüren Nico Rosberg güvenlik aracı esnasında pit yolu kapalı olmasına rağmen yakıtlarının bitmesi ile pite girdiler ve daha sonra dur-kalk cezası aldılar. Bu cezalarından ardından Nico Rosberg kendisi için iyi bir sonuç almayı başardı.

Güvenlik aracı ile avantaj Fernando Alonso’ya geçmişti çünkü İspanyol sürücü güvenlik aracı piste çıkmadan bir kça tur önce ilk pitini yapmış ve yarışın 2. bölümü için oldukça fazla yakıt almıştı.

Pit yolunun açılması ile tüm pilotlar pite yöneldiler ve bu sırada yarışı lider götüren Felipe Massa için bir anda işler tersine döndü. Pitini yapıp çıkmaya hazırlanan Massa, lolipop adam yerine kullanılan sistemin yeşil yanması üzerine gaza bastı ancak yakıt pompası araçtan çıkmadı ve boru yerinden koptu. Pit yolu sonuna kadar boru araca takılı şekilde giden Massa, orada Ferrari mekanikerlerinin gelmesini bekledi. Massa, mekanikerlerin yakıt pompasının hortumunu yerinden çıkarsa da geriye düştü.

Massa yarışın geri kalanını geride götürürken yarışın sonlarına doğru attığı spin ile Force India’dan Adrian Sutil’in kazasına neden oldu ve 2. güvenlik aracı periyotu yaşandı. Massa burada aldığı kötü sonuç ile şampiyonluk mücadelesinde büyük yara aldı ve Hamilton’un 7 puan gerisine düştü.

Ferrari’den Kimi Raikkonen yarışı 4. sırada tamamlayacaktı ancak yarışın son bölümünde kaza yapması sonucu yarışı tamamlayamadı ve yine puansız ayrıldı.

Hamilton, ilk güvenlik aracının girmesi ile biraz gerilere düştü ve David Cooulthard’ın arkasında kalarak çok zaman kaybetti ancak yine de daha sonra pit stoplar ile kendisini 3. sırada buldu ve şampiyonlukta az da olsa nefes alabilecek fark açtı. Diğer Mclaren sürücüsü Kovalainen ise bir kötü yarışı daha geride bıraktı.

Mclaren Mercedes, Ferrari’nin buradan puansız ayrılması ile en karlı çıkan taraf oldu. İngiliz takım markalar klasmanında Ferrari’yi 1 puanla da olsa geçti ve liderliğe yükselmiş oldu.

BMW Sauber, Singapur’dan sadece Nick Heidfeld’in kazandığı 3 puan ile evine dönerken Robert Kubica hafta sonunu puansız kapattı ve şampiyonluk mücadelesinde oldukça geriye düştü.

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışının yapıldığı Singapur cadde pistinin dar olması nedeniyle geçişe müsait olmayacağı düşünülüyordu ancak beklenenin aksine güvenlik aracı periyotları dışında bir çok geçiş oldu ve heyecanlı bir yarışı geride bıraktık.

Oldukça heyecanlı ve sürprizlere açık bir şekilde ilerleyen 2008 Formula 1 sezonunun son 3 yarışı sırasıyla Japonya, Çin ve Brezilya’da gerçekleştirilecek. Heyecan 2 hafta sonra Japonya’da kaldığı yerden devam edecek.

 

1 F. Alonso Renault 1:57:16.304
2 N. Rosberg Williams + 2.957
3 L. Hamilton McLaren + 5.917
4 T. Glock Toyota + 8.155
5 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 10.268
6 N. Heidfeld BMW + 11.101
7 D. Coulthard Red Bull + 16.387
8 K. Nakajima Williams + 18.489
9 J. Button Honda + 19.885
10 H. Kovalainen McLaren + 26.902
11 R. Kubica BMW + 27.975
12 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 29.432
13 F. Massa Ferrari + 35.170
14 G. Fisichella Force India F1 + 43.571
Yarış dışı
15 K. Räikkönen Ferrari + 4 laps
16 J. Trulli Toyota + 11 laps
17 A. Sutil Force India F1 + 12 laps
18 M. Webber Red Bull + 32 laps
19 R. Barrichello Honda + 46 laps
20 N. Piquet jr. Renault + 47 laps

Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    ferrarilerin geriye düşmesi dışında güzel bir yarıştı. alonso fazlasıyla haketti. onun kazanmasına kimi kazanmış gibi sevindim. şampiyon olmuş bir pilotun kötü hallere düşmesi hiç güzel bir olay değil. kimi bu sezon gerilere düştükten sonra 1.liğin dışındaki hiçbir sonucu kabullenemiyor. ferrari artık lolipop adamı kullanmalı, yoksa sene sonunda ağızlarına birer tane lolipop almaları gerekecek. 🙂 sutil de kırmızı renkli araçları çok seviyor, neredeyse massa'yı öpüyordu 😀

  2. hamilton 1.yken ceza verilir.ama massa son sıradayken verilir.massa 1.yken sadece kınanır.Bunları herkes görüyor güzel olan bunlara karşı şamp. olmak

  3. ayhan sumbul avatarı

    geçen yıl istenilen şampiyonluğu ferrari zaten öyle ya da böyle aldı. ama görülüyor ki, bu da yeterli olmuyor. bazı ferrari taraftarları McLareni motorsuz da olsa ferrariye karşı yarıştırma niyetinde. Masa başında şampiyonluk almak bile 2007 için ferrariye yetmedi:)))

  4. kaan kaanhan avatarı

    gokhan turk, bilgi sızması sizin çalışanınızdan kaynaklanıyor alan da bizim çalışan, takım o kadar incelendi bişey bulamadılar,neyin ne olduğunu biliyoruz neler döndüğünü, artı bilgi sızdı denilen tarihte pistte zaten kazanan bir McLaren vardı.dolayısıyla nafile uğraş bu yazdıklarınız.bu iki kankinin kişisel problemleri ama cezayı takıma kestiler. süreçte McLaren da hatalar yapmış olabilir ancak Ross Brawn dediği gibi McLaren hırsız değildir sen öyle görmek istiyorsan sana mutluluklar dilerim.

  5. hakan olmaz deme walla F1 de her şeyin mümkün olduğunu geçen seden gördük koskoca mclaren takımı geçemeyeceklerini anlayıp takımdan dosya sızdırabiliyorsa bence buda olur yarış içinde değil yarıştan önce konuşulup düzenlenmiş bir strateji olablir bu sonucta yasal ama tartışılır !

  6. gurcan hezer avatarı

    Yapılan ankette oylamaya sunulan soru içerdiği anlam bakımından çok yanlış ve sorgulanabilir nitelikte bir durum içermiyor,o zaman vettenlin galibiyetini ya da BMW lerin doublesini …. çoğaltılabilir bu örnekler oylamaya sunalım…
    Alonso ve niko sonuna kadar haketmişlerdir..
    F1 sitesi için kabul edilenbilir anlam içermeyen bi oylama

  7. kim ne derse desin hak edilmiş bir galibiyet hem bizim için hemde alonmso için çok önemli oldu bu yarışı kazanmak ilk gece yarışını kazan pilot ilk gece yarışını kazanan takım RENAULT F1 TEAM

  8. Alonsoma bak nede yakısıyor en yuksekte olmak ona 😉

  9. scuderia-ferrari, mclarenin motor sorunları için şanssızlık diyen olmadı, bir iki istisna olmuş olabilir ama ben hatrlamıyorum böyle dendiğini.pilotların eleştirilmesi olayına gelirsek..bence eleştirilebilmeli pilotlar..mesela raikonen, hamiltonun geçen sene yaptığını yapıyor..ya hep ya hiç diyor..bu felsefe ile bir çok hata yaptı bu sene,bunları görmezden gelemeyiz.en hızlı turları atıyor evet, kimseye kendisi için yavaş pilot dedirtmiyor ama durumu ve takımdan çaldığı puanlar ortada..ve, hamilton bunca cezaya rağmen( hakkedilmiş ya dsa edilmemiş) şu an sizin pşilotlarınızın önünde ise,bu, kendisinin sizin pilotlarınızdan daha iyi performans gösterdiği anlamına gelir..sonmuçta, ferrari ile mclaren arasında bu sene pek de bir fark yok.mclaren yağmurda avantaz kazanıyor, ama ferrari de sıcak havalarda ve yumuşak lastiklerin kullanıldığı pistlerde avantaj sağladı

  10. Ferrari yağmurda iyi araç yapsın bu bizim sorunuz mu diyen pek sevgili mclaren taraftarları evet haklısınız yağmurda strateji ve araç yönünden oldukça zayıf bi takımız en azından bu sene için kabul ediyorum ama bunu mclaren taraftarlarının söylemesi oldukça garibime gidiyor.nedense yıllardır mclaren motor sorunu yaşarken biz bunları söylediğimizde bunu kabul etmeyen bir takım vardı karşımızda.motor sorununu şanssızlık vs. bir sürü sebebe bağlayan bi takım vardı karşımızda.

    kimi motor sorunu yaşardı şanssızlık kimiden bi parça kopar giderdi şanssızlık denilirdi bu adam şanssız olabilir her gittiği takımda ama hiç mi takımın suçu yoktu bu hatalarda.hiç mi mclaren hatalı değildi.

    kimi ferrariye geldi tank vermeniz gerekir dediler ilk senesinde gerekli şartlar sağlandı şampiyon oldu.bu sene kimi için iyi bi araç yapılmadı araç yeterince hızlı değildi kimi için kimi geriye düştü bundan daha açık ne olabilir.sürekli pilotları eleştirmenin manası nedir anlamıyorum.mclaren pilotları çok olağnüstü yetenekli de biz mi göremedik anlamıyorum gerçekten.sezon daha bitmeden 5 ceza almış her geçişinde pilotları yarış dışı bırakmak istercesine giden pilot bizim takımımız da değil nedense.

    şu çok açık bunu reddetmiyorum ferrari ne dayanıklılık yönünden ne de strateji yönünden ne de pit ekibinin yönetimi yönünden bu sene hiçbir başarı sağlayamadı.tabiri caizse aptallıklarla dolu bi sezon geçirdi.massa elinden geldiğince yarıştı hırslandı önde götürdü yeteneksiz diyenlere cevabını verdi.kimi için zaten diyecek pek fazla birşey yok biz eğer onu aldıysak ferraride yarışması için herşeyini kabul ettik demektir.kiminin huyu bu gerçekleri bu.önümüzdeki sezon 2side araç ve pit ekibi elverdiğince yine bu yarışta olacaklardır.olmasalarda biz sonuçta tifosiyiz her zaman yanlarında oluruz.

  11. ayhan sumbul avatarı

    Teşekkürler trf1 e emeği geçenlere. F1 gerçekten çok enteresan bir spor. her hafta çok değişik ve enteresan senaryolar. Birlik olursak sezon sonunda güzel bir dizinin senaryosunu yapabiliriz. Biraza daha gayret:))) Tabii Brıetore'nin yardımını da bekliyoruz. Pes doğrusu. McLaren taraftarı olmama rağmen, Renault'u sevmememe rağmen üzülüyorum. Sonuçta bu bir yarış. şans faktörü ön plana çıkacak yarışlar da olacak tabii. Alonso'nun Pistteki en yetenekli pilotların başında geldiğini unutmayalım. Rai2 ciler alınmasın sakın. Çünkü Alonso Rai'den daha iyi farkediyor duvarları :))))

  12. alonso'yu tüm içtenlikle tebrik ederim mükemmel yarıştı şansınıda yanına alarak zafere yelken açtı gerisi hikaye bence nelsonho piquet JR beceriksizliğini heryarışta gösteriyor. massa'nın aptalca hatası galibiyete mal oldu raikkonen'e diyecek laf bulamıyorum artık.kubica'ya yazık oldu strateji bu sefer pahalıya mal oldu bize kovalainen zaten ne yaptığı belli değil.rosberg kim ne derse desin yarışın kahramanı.lewis 3. beğenmiyor olabilir ama massa'nın puan alamadığı bir hafta sonunda araya 6 puan atmak fena sayılmaz değilmi lewis.

  13. gurcan hezer avatarı

    Öncelikle yapılan yorumlarda MCLARENİ VE HAMİLTONU şimdiden şampiyon ilan eden arkadaşarı soru işareti ile okudum ,geçen seneyi hatırlayın hiç birşey kesin değil ,kaldı ki FERRARİYE güvenleri ve inançları kalmamaış belli …
    Durumu dramatikleştirmnenin de bir anlamaı yok ,geçen sene ferrari bu ekiple şampiyon oldu ama şanstan bahsediyorsanız F1 TRİHİNDE geçen seneki gibi şampiyonluk kaybeden yada ettirilen 2. bir pilot yok,herkes lolipop adam kullanırken gereksiz bir alanda iyileştirmeye gitmek ilerleme kaydettirmiyor….ki bu gelişim de sayılmaz….
    HAMİLTON david e atak yapmamakla çok doğru bir karar verdi bu senenin en fazla kaza yapan ve yaptıran adamı david ,her şey olabilirdi ama risk almadan farkı açmak en mantıklı sonuç oldu….
    Massaya ve özellikle KİMİYE üzüldüm bence yarışı kazanacak isim raikkonendi ,cezayı eleştirenler F1ANIN taraflı karar verdiğini kabul edenlerdir malum VALENCİA aynı durum…DOMANİCALLİ neden eleştitirlir anlamam ,çok iyi bir paketle ve güncellemelerle gelmişler ,yarışta 1-2 şanları var fakat bir gücenlik aracı ve hatalı pit ,kahrolsun domanicalli,çok saçma ,bu nadir olan bir şanssızlık ross brawn dönemindede olmuştu hatırlayın alevler filan ….
    Sezonun (cezalara rağmen) en derli toplu ,dayanıklı ,istikrarlı …takımı MCLAREN umarım son yarışlarda da bu özelliklerinden ödün vermezler de beklenen şampiyonluk gelir…..

  14. Sutil'in duvara girmesi için de McLaren ve Williams para verdi o zaman di mi? Sizin görüş buna benziyor.

  15. alonso pite qirdi benzin aldı..
    nelson kasıtlı kaza yaptı..

    güvenlik aracı qirdi alonso ilk sıradaydı..

    ve yarışın galibi orta yumuşak lastiklerle alonso oldu..

    taktik ve strateji çok başarılı renaultu kutluyorum..

  16. birisi alonso SCden önce pite girdi ndn ceza almamas dıyor yarısı ızlemedn sanrm arkadasm alonso 12.turda pite girerken SC 14 turdan sonra piste cıktı ndn ceza alsın adam

  17. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Nelson kazanınca şans,alonso kazanınca hakkıydı diye bi yorum yapılmış,çok saçma! Nelson o yarışta 2. oldu fakat en hızlı turu kaçıncıydı? Fernando yarışın en hızlı 3. turunu attı! nelson ve fernando karşılaştırılacak kişiler değil.. sıralama üstünlüğü herşeyi açıklıyor 14-0

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarış iyiydi güzeldi de cadde pistlerini Monaco gibi veya ondan biraz daha uzun tutarlarsa çok daha uygun olur kanaatindeyim ortalama sürat zaten az ,geçişe imkan veren yerler sınırlı ,tam gaz geçilen düzlük sayısı ve mesafesi az bu tip pistlerde yarış nasıl başlıyorsa o şekilde devam ediyor veya aksaklıklar oluyor olan aksaklıkta sonucu tam bir muammaya çeviriyor ve yarış pist üzerinde değil pitteki stratejilerle kazanılıyor haaa bu da f1 in içinde fakat biraz daha az olsa seyir için daha eğlenceli olur kanaatimce ;

    Ayrıca motorların sabitleşmesi şayet gerçekleşirse bundan sonraki yarışlarında bu yarışa benzeyeceği kanısındayım kazananlar için eğlenceli f1 içinse sıkıcı araçlar birbirini takip edip duracak [ Renaultun neden motorların sabitleşmesini diğer takımlardan daha fazla istediğinin nedeni anlaşılıyor :)) ];

    Renaultun ve Alonsonunda hakkını vermek lazım opsiyon lastiklerini sadece 12 tur kullanıp kalan 49 turda ana lastikleri kullanmak kazanmak için gerekli bir adımdı fakat sc periyotlarının istenildiği gibi olmaması durumunda kötü sonuç verebilirdi çünkü ana lastikle turlayan pilotlar farkı daha fazla açabilirdi şayet güvenlik aracı bu kadar erken girmeseydi büyük bir kumardı ve kazanan Renault oldu ve kazanılan şey her zaman hakedilendir ;

    Tebrikler ….

  19. Ferrariye gelince, massa adına çok üzüldüm. Bu güne kadar genelde takımdan çok pilotları eleştirirdim ama dün olanlar çok farklıydı. Massa yeşil ışığı görüp çıktı. Benzin hortumunun takılı kalmasıyla kaybettiği saliseler sutilin önüne kırmasına ve cezaya sebep oldu.

    Ama bunların tek sebebi ferrarinin iki aracı birden pite çağırmasıydı. Panik ortamında bu hatalar geldi. Bu kadar aptalca bir strateji olabilir mi? Ferrari pit ekibi ne yapmaya çalıştı anlamış değilim. Sorun çıkmasa bile kiminin pitten çıkacağı yer 9-10 sıralar. Çağır massayı, kimi devam etsin. Çünkü hem massadan hemde hamiltondan daha ağır bir depoya sahipti. En kötü ihtimalle onu 10 tur daha götürebilecek bir benzin vardı aracında. Zaten kiminin kaybedecek bişeyi yok, en azından risk alarak takım adına puan alma şansı vardı.

  20. Yarışın bana göre hak edeni alonso ve renoydu. İnanılmaz bir pit stratejisi uyguladılar ve başarılı oldular. Bir arkadaşımız nelsonun çarması bir stratejimi demiş? inanın benimde aklıma gelen ilk şey o oldu. Öyle ise gerçekten renoyu bir kez daha tebrik ederim. Takım oyunu strateji budur işte.

    Mclaren ve hamilton beklenenin aksine çok kötüydü. Bazı arkadaşların deyimi ile "ezip geçecek" "ikinci sektörde çok iyi" lafları boşa çıkmış oldu. Hamilton doğru düzgün atak bile yapamadı. Belkide SC içeri girmese muhtemel bir double geliyordu ferrariye. Nedeni ise sc içeri girmeden massa-hamilton farkı 3-4 sn, hamilton-kimi farkı 2-3 sn arasındaydı. Ve son turlarda kimi en hızlı adam olarak geliyordu. Ve normal pit stoplarda hamiltonu geçebilecek kadar yakıtla bunları yapıyordu.

    Yine fia=ferrari söylentileri verilen cezaya rağmen gündeme gelmiş. Yok artık diyorum. Bu kadarda fazla. Massa cezasını çekti. Ve burdan şu sonucu da çıkarabilirsiniz. Aynı olayda massaya bu kez ceza verildi. Bence bunun nedeni farklı hakem heyeti değil, Massanın geri yol vermemesi ve sutilin aynı turda pite girmesi. Diğerinde massa sutilden hem bir tur öndeydi ve massa ona rağmen sutile yol vermişti. Demek ki yeri geldiğinde ferrariye de ceza veriliyormuş.

  21. gökhan yuh artık kardeş be bu kadar da olmaz nasıl yapacak ki bunu telsizler dinleniyor zaten ne deyip ettiğini kesinlikle olmaz

  22. Erhan Zambak avatarı

    Geride kalan yarışlarda yağmur ihtimalini göz önünde bulundurursak sezon sonu:
    1-Hamilton
    2-Massa
    3-Kubica
    4-Raikkonen/Heidfeld
    5-Heidfeld/Raikkonen sıralaması hiç de mantık dışı olmaz.Hamilton'u ve McLaren taraftarlarını kutlarım.Ferrari'de hayat bitmiş.Bunun için Kovalainen'in tutukluğuna rağmen Mclaren markalar şampiyonu olur.
    Yarış hakkında söyleyeceğim ise Alonso ve Rosberg iyi iş yaptılar , Hamilton zorlamamakta haklıydı zaten avantajı sağlamıştı.Raikkonen sevgilisi olan duvarı yine dudağından öptü(bu bir şaka arkadaşlar yanlış anlamayın) , Massa hayati bir hatanın kurbanı oldu.Vettel sessiz sedasız 4 puanı kaptı , benim en beğendiğim pilotlardan Glock da kürsüye teğet geçti.En şaşırdığım şey ise pistin tescilli kaplumbağası Nakajima'nın puan için savaşmasıydı , sevindim Williams için.
    Yarışın en güzel tarafı ise Alonso'nun dönüşünü izlemek oldu.
    (Şampiyonluk tahminlerimde yanılırsam sezon sonu yanıldım derim arkadaşlar işi yokuşa sürmem…)

  23. nelsonun duvara çarpması bana stratejinin bi parçası gibi geliyor şahsen biatore bunu yapabilcek bi kişilik bilmiyorum çok mu paronoyakça düşünüyorum ama öle gibi geliyo

  24. ege tuna saol kardeş baktım gece

  25. ayhan sumbul avatarı

    Rai'nin bu kaçıncı duvara patlayışı !!! Ferrari'nin bu kaçıncı pit hatası. Ya bir takım bu kadar mı şanssız olur :(( Ama bunlar hep L.Hamilton'un hatası. Önde olmasa ferrari bu kadar zorlamazdı. Allahdan bizim Kova.. gerçekten tam kova. Varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok. Yoksa Ferrari adına daha fena olurdu :((((

  26. kaner talay avatarı

    ihtimal vermiyorum ama reno böyle bir şey düşünmüşse değil f-1 tarihinin dünya spor tarihinin en büyük numarasını çevirmiş bence:)ama böyle bir şeyi yaparsa reno yapar.2005 yılında da fisi yi 2.pilot yapmak için flavio ne numaralar yapmıştı:)

  27. renaultun stratejisi siz kabul etmesenizde ciddden tuttu ama bunu düşünmüş olmak bile büyük başarı.

    pit stratejilerinde dikkat etmediniz muhtemelen. nelson pikeden önce ceza almadan pite giren 3 pilot var;

    1 Fernando Alonso Renault 12 28.146 28.146
    1 Mark Webber Red Bull-Renault 14 31.518 31.518
    1 David Coulthard Red Bull-Renault 14 41.286 41.286

    ilginç bir tesadüf değil mi? 3ü de renault motorlu

  28. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Allah' ın sopası yok derler ya hani.Aynen öyle oldu Massa için.Haksızca 1.olmuştu.Şimdi hakkıyla sonuncu oldu.Ferrari' den daha çıkacak bunlar göreceksiniz.

  29. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Evet güvenlik aracı girdiğinde Alonso hemen pite girdi doğrudur ama pit yolu kapalımıydı onu bilmiyorum. normalde alonsoya ceza gelmesi gerekiyor ama sanırım daha pit yolu kapanmadan girmiş olabilir. ama zaten alonso hızlıydı alonsyu pek sevemem ama hak etti kazandı

  30. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bu yarışın kısa özeti. Alonso hak ettiği birinciliği aldı. antremanlarda da hızlıydı. massa kimi ve ferrari ye gelince onların fia sı varsa… İşte (alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste) demişler. hamilton diğer üç yarışın birinde birinci yada podyuma çıkması demek şampiyonluğunu ilan etmesi demektir arkadaşlar. kiminin matamatiği ne kadar iyi acaba. şimdi matamatiksel şampiyonluğunu nasıl hesaplayacak bakalım

  31. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Kimi nin arabasındaki kamerada massa nın kırmızı ışıkta kalktığı çok belli. ama işte ışıkla bu işler olmuyor kimi de aynı ışık yüzünden hata yapmıştı lolipop adama dönsünler.

  32. engelleme cezası bile: bize 5 size 3 sıra! daha ne diyim ben? başkasının yarışını mahvetme: bize 10 ferrariye ''HİÇ'' sıra grid cezası!!!

  33. erhanf1,, yahu biz 6 puan aldık ferrari sıfır çekti diye susup çifte standartı görmezden mi geleceğiz onu mu diyorsun anlamadım ne mızmızlığı? bugün 1-2 de yapsak ben bunu yazacaktım. Massa kazap gibiydi. Neyse onu diyoruz 2 hareketi de ceza gerektirirdi ama 10bin ero yada sonuncuya verilecek saçma 25sn cezası komik oluyor. Bunu her yarış yapıyorlar. (ayrıca Jordan dediğin takım 99da pilotlar şampiyonu oluyordu nerdeyse) hiçbirşeyin adil olmadığı bir şampiyona izliyoruz bunu söyleyince de mızmız oluyoruz, aç arşivi bak kim kaç defa nelerden ceza almış.

  34. Bu yarışı tekar izleyin göreceksiniz ne kadar şaibeli bir yarış olduğunu.Alonso yarışa 15 te başlıyor ve ilk o pit stop yapıyor,düşündürücü değilmi normalde fulleyip devam etmesi gerekmezmiydi.Sonra Nelson Pike bariyerlerde.Alonsa güvenlik aracının hemen arkasında birinci..???.

  35. Hakan sınır başladı yarışın tekrarı CNN de

  36. Hayır hayır zaten böyle şeyler yarış içinde söylenemez herhalde telsiz konuşmalarının dinlenmesinden dolayı.Sadece bana biraz üzerinde düşünülmesi gereken ayrıntılar var gibi geldi.

  37. ege aynen katıloyorum 2008 yılın en iyi şekilde özetledin. Domnincali eğer ki seneye kalırsa yandık ki ne yandık..
    tot bir an önce gelmeli..
    Koca ferrariyi ve pilotları ne hallere soktular yazıkya.. Bu kadarına da pes valla.
    2009 da tot gelirse inan çok duble ler izleriz. ege..

  38. kimi raikonen bunu renault derken hakemler uyuyordu böyle bişey olabikirmi yaa git duvara yapış he olur canım dedi oda demi

  39. Valla olağanüstü bir şey olmadığı sürece tekrarını veriyorlar bu saatte.

  40. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar iyide şimdi pilotları eleştirme gerginliğine neden giriyorsunuz anlamış değilim. alonso kazandı tebrikler. lewis risk almaması gereken bu berbat pistte risk almadı.ayrıca yarışta rosbergin cezası geç verilmiş olabilir çünkü SC ın giriş zamanıyla pit zamanları birbirine çok yakındı. bunu geç vermişlerdir anlaşılabilir. ama geçişin zor olduğu bir pistte Sc girmiş biraz daha hızlı davranılabilirdi. ama yine de bariz hata göremiyorum ben. kovayıda eleştiremem belki kubicaya kafadan bir ceza verilebilirdi demeyeceğim dar pist yapacağı bir şey yok.yarış bu. kovanında büyük ihtimal aracında bir sorun yarattı bu durum. bu şartlar altında hiç kimsenin bir pilotu eleştirmemesi kanaatindeyim. iyi geceler.

  41. saol kardeş 02 00 da kesin varmı kardeş cnn de

  42. Babacım sen de bırak artık yağmuru kuru zemini falan,bizi bizim adamlar yeniyor,hamilton ne yapsın,pilotların altına doğru dürüst araba vermez (yağmur için geçerli bu dediğim),lastik seçmeyi bilmez,motor patlatır (hem kimide oldu hem massa da),hortum kopartır (hem kimide oldu hem massa da)taktik desen sıfır.hamilton sadece psikolojik savaş yapıyordu açıklamalrında bence.Hem onlar ingilizdir her türlü oyunu oynarlar.Ama bu saatten sonra benim pek bir ümidim yok ve seneye domanicali ile devam edersek allahını getirsen ne yarış kazanırız nede şampiyonluk.İnsan bir hata yapınca ders alır fakat bu adam da öyle bir kabiliyet yok.Derhal gitmeli bence

  43. ege fikrin mantığıma yakın gibi geldi.
    alonso ya pite gir dediler. Sonra pit stoplar yaklaşırken nilson da git duvara yapış dediler olabilir. Bun yana gelmese reno belki 1 yada 2 puan alırdı.
    Bu konu hakkında düşünüyor. Ama gercek se güzel strateji biyatore aşmış abi..

  44. Demezdim ben hamiltonuda gecen sende demedim. Sadece kanada dedim oda zaten çok ama çok aptalca toslamak değil hala adını bile bulamadım…
    Ya yukarıda dediklerimi hamilton yapmış olacak yada kendi çıkıp açıklama yapmayacak mesele burda.
    Kimi biz zaten eleştiryoz..
    Bizden önce kimi zaten kendini elşetiryo kimse fırsatta bırakmıyo. Kanada da bile dönüp hamiltonu eleştirmedi. Hatta basın toplantısından yerden yere vursak hakkılken yine yapmadı.
    Hamilton ya konuştuğunu yapsın yada konuşmasın demeç hatalrını çok yapıyor. Burada hatalrı çok hamiltonun.
    Belçikada diyor ki kendine güveneceksin güvenmiyecek neden yarışıyon diyor.
    Bu günde çok zor lastikleri düşündüm felan filan . Bu gün açıklaması yerlerinde de belçikada açıklama bu gün yerelerde geziyor..
    ok.

  45. Ya da kanal d de ikisinden birinde mutlaka oluyor.

  46. Gece 02.00 de olaması lazım cnn de

  47. yarış tekrarı ne zamanlar arkadaşlar lütfen yardımcı olun

  48. Beyler şu renonun stratejisini bir düşünün derim size.Olamaz mı abi neden olamsın milyon dolarlar dönüyor bu piyasa da gerçi toyotanın daha çok düşünmesi lazım ama kazık bize girdi be.

  49. Erhanf1, hocam fia nın ferrari lehine kararlar verdiğini söyleyen sadece mclaren taraftarı değil, hatrlıyorsundur 2006 senesini, reno remen fia:ferrari diye demeçler veriyordu yanılmıyorsam..haksız da değillerdi..dikkat ettiysen, son bir kaç sebede fianın ferrari lehine verdiği kararlar temel olarak ferrari ile şampiyonluk mücadelesine giren takımları ilgilendirdi..reno gibi..mclaren gibi..force india yı nedne ilgilendirsin ki fia nın ferrari lehine kararları:)) o sebeple mclarenciler sadece dile getiriyorlar bu sene bunu..dilerim seneye bmw de ferrari ile birlikte şampiyonluk yarışına görür, fianın kararları sana da dokunur, belki o zaman anlarsın 🙂

  50. arkadaşım ya hep ya hiç olayları artık Hamiltonda yok ağzı yandı bi kere..Fazla zorlayınca ve hata yapınca çoğunuz çaylak vb gibi laflar söylüyordunuz şimdi ne oldu kendi pilotun hata yapınca normal mi oldu?? Bir kere kendi pilotunuzun hatasını kabul edeceksiniz Belçikadada eli ayağına dolandı ve kaza yaptı alıcağı 8 puandan da oldu şimdide 5. olacaktı ondan da oldu bari kendini düşünmüyorsun takımını düşün bu puanları takım sonra çok arıyabilir..Hamilton en akıllıcasını yaptı zorlamaya gerek yoktu çünkü cadde pistiydi ve zaten 2 Ferrari pilotuda "0" çekmiş riske girmeye hiç gerek yok riske girip yarış dışı kalsa şimdi söylenenleri düşünemiyorum kimiraikkonenf1 arkadaşımda o zaman bu lafları hamilton için söyliyebilecek miydin acaba?? O zamanda derdinki al işte zorluyorsun ancak duvarda bitirirsin derdin eminim..

  51. ferrarini yagmur sorunu illaki ferrarinin sorunu.. Bizde başından beri diyoz.. Bu sene ferrari adam gibi adepte olsaydı bahreyn testlerine takılıp kalmasıydı.. elli kere domincali ye kızdık zaten.. Siz ne alaksı var.
    Yagmur sadece size avantaj. Kuru zeminde size dezavantaj lastik sorunu yaşıyor mclaren bunun istanbulparkta hamilton 3 pit stop. Kuru zeminde mclarenin sorunun illaki. Ama yarışlarda dua edenler de mclaren pilotları ve ekibiydi buda gercek..

  52. Olaylara ve benim söylediklerime tek taraflı bakmaya devam ediyorsun. Söylediklerimi bir Ferrari taraftarı yapınca aynı tepkiyi veririm ki geçmişte verdim. Ben BMW taraftarıyım bu yüzden gönül rahatlığıyla "Ferrari ve McLaren arasında tarafsızım" diyebiliyorum. Hakeden kazansın diyorum ve şimdiye kadar hep hakeden kazandı. Eğer FIA hakkında söylenenler doğru olsaydı hakkı olmayanın da kazanması gerekirdi ama olmadı.

    Eziklik meselesine gelince, bu tamamen nasıl baktığınla ilgili bir olay. BMW Formula1 e girmeden önce Jordan (evet Jordan, hani şu Eddie Jordan'ın takımı) taraftarıydım. Sürekli son sıralarda yer aldık, bir çok yarışı puansın kapadık ama hiçbir zaman kendimi ezilmiş gibi hissetmedim. Ama McLaren şampiyonluk kovalarken bile mızmızlık yapan McLaren taraftarları var. Elbette Ferrari taraftarları da var ama McLaren kadar göze batmıyorlar, sayıları çok az.

    Demek istediğim aşın artık şu bahane bulma olaylarını, karşı takımı suçlamaları, FIA'yı eleştirmeyi, burada adam gibi Formula1 tartışalım, kazananı alkışlayalım. Son mesajımdı bu, mesaj kirliliğini eleştirdim ama ben yaptım aynısını galiba.

  53. Senin hamiltonun da klimitleri zorlasın kuru zeminde. Hani kendi dediği gibi kendine güveniyorsa ha işte o dediği adam kimidir kendine güvenir limitleri zorlar duvara öper. ama adına yakışan limitleri kullanır bişey yapmak için. Birileri gibi başkalrına bişey olsun yada yagmur yagsın diye dua etmez..
    Hamiltonda bugün limitleri zorlasaydı da görseydik nereleri öpüyordu. Gerçi o ingiliz başkalrını öper yada dışarı iter bencilce .. Demekki o kadar güvenemiyormuş hamilton efendi belçikada ötmekle olmuyor. Yakalasaydım massayı sonrada gecseydin rosberg i..
    Güven meselsi ha hep ha hiç diyecek kadar agresif olman lazım hamilton başkalrını zarar vererek değil..

  54. yağmurlu yarışlarda ferraride iyi araç yapsın sorun yaşamasın bu bizim sorunumuz mu şimdi?? Sen sadece yarışları kuru zeminden ibaret olarak görüyorsun herhalde eğer rekabetçi aracınız varsa her türlü koşulda iyi performans vermeli yağmurda McLarenden yavaşssan takımında veya pilotlarında arıyacaksın suçu..

  55. fuad yagmurlu yarışlarda ferrari kaç yarış kazan dı. Vede yagmurlu pistlerdeki ferrari anlatırmısın
    ingiltere ferrari spin rekoru kırdı.
    Belçika ferrari pist üstünde duramadı.
    İtalya ferrarinin bariz hızı yoktu. Taki zemin kuruya kadar.
    Monaco ferrari pole ragmen yagmura teslim oldu.
    Yagmurlu hiç yarış kazanamadı en kötü puanları topladı. Birde mclarene bak..

  56. McLAREN TEAM avatarı

    iyide güzel kardeşim sonuç ne?

  57. bunu bgünde gördük. Kuru zeminde ferrari baya iyi gidiyordu. Sc ye kadar. Hamilton kendide dedi lastikleri baya aşınmış ve ısınmıştı. Ferrari her tur daha hızlı turlar attı. Sc faktörüne kadar vede sc hiç olmasaydı ferrari double yapardı çünkü hamilton limitlere kadar zorluyamazdı lastiklerini düşünerek bu kadar mı biliyosun mclaren team. Kuru zeminde ferrari aptalca hatalar olasın duble yapar.. Massa nın pitteki sorunu kimiyede yansıdı 15 çıktı kimi pitten.

  58. ferrari bu yarışta çok şanssızdı bu bir gerçek..ama yağmur mclaren için bir şans değildir..eğer şans ise, o zaman sıcak hava da ferrari için şanstır..tuhaf, birini şans görüp diğerini görmemek tuhaf

  59. McLAREN TEAM avatarı

    (öpücüğü verdi duvara) çok iyi:))

  60. Anlayamıyorum bütün bu aptallıkları artık,Domenicali denen adam hem takımı hem de pilotları yedi bitirdi ya bu kadar aptallık olamaz.Massa ne yapsın ne etsin.Kimi de stres yaptı gitti öpücüğü verdi duvara aslında onun amacı toyotayı geçip hamiltonu sıkıştırmaktı bence böylece hata yapmaya zorlayacaktı ama olmadı.

  61. McLAREN TEAM avatarı

    yağmur olmayan yarış yağmur olandan daha fazla bu hasıl oluyor?ozaman puanlamada hata var heralde:)

  62. hayal gücü sınır tanımıyo tabi.

  63. Bakın nasıl futbolda top istemidi gol olmuyor diye kendimizi yırtıyorsak her ne kadar iyi oynasak da.
    Bazı hatalar vardır buda şans ve şanslızlığıda getirir bu kadar basit..
    Bu seneki en büyük şans bir çok yarışta yagmurun mclarenin imdatına yetşmesidir.

  64. Fena,kızgın.

  65. McLAREN TEAM avatarı

    mclaren mercedes arkadaşım kimiraikonenf1 ile tarışamazsın bence kendini yorma o şimdi kanadadan başlar brezilyada bitirir şampiyonu ilan eder bu yarışta olduğu gibi duble yapar ben onu iyi tanırım :))

  66. Bence bu birinicilik şaibelidir.Bu kadar tesadüf (mucize) olamaz.Sen çok erken pite gir sonra diğer takımlar pite girecekken diğer reno kaza yapsın bana göre süper strateji.

  67. Mclaren hamiltonu son 3 yarışta birileri çarpsa ve puan alamasa. Sence hamilton istikrarlımı olacak şansımız olacak.. Ve şampiyonluğu kaypetse..

  68. Massa geçildik sonrada lastik değiştirmaya pite girdi ama massa da gel gec demedi o kadar kolay kubica da gececekti Massa gecildiği yerde çok geciş oldu..

  69. arkadaşım ekzos kopması veya mekanik sorunlar dayanıklılık sorunlarına giriyor alttada yazdığımı iyi okuduysan görmüşündür dayanıklılık ve istikrar çok önemli istikrar derkende sadece yarış bitirmek anlamında değil bunu iyi biliyorsun..Sürekli podyumda olmak veya zor durumdayken bile puanla ayrılmak yarıştan gibi..

  70. McLAREN TEAM avatarı

    erhanf1! bu söylediklerin acaba mclaren taraftarına ait bir özellikmi? diger taraftarların hamilton'u karşı tüm başarılarına rağmen anlamsızca taraflı bir şekilde eleştirmeleri normalmi? eziklik demişsin ve ezik olan tarafı kendine göre tayin etmişin ama objektif değilsin! biraz objektif olmanı tavsiye ederim..herkez yorum yazarbilir kendi kapasitesi kadar bunu kimsenin aşşağılamaya hakkı yok!veya takım fanlarına maletmeyede hakkı yok!
    bazı olaylar var fia ile alakalı ve bu burada değil dünyanın heryerinde tartışılıyor sen bunu hiçe sayarcasına eleştirmen yalnış.bazı fanların abartmaları yanlış ama sen bunu taraftarlara maledemezsin.. saygılar!

  71. Gecen sene koparıldı hemde pit çıkışın gecti stull ışıkları bile geçti. Baya iyi izliyormuş belli..

  72. Ayrıca Massa'nın geçilme sebebi lastik sorunuydu takımdan gelen açıklama bu yönde en azından..

  73. padokman istikrar önemli ama şansda önemli size daha henüz pit çıkışında çarpan olmadı. Kanada şans mıdır istikrar mı padokman. Egzos kopması şansmı istikrar mı. ilk yarışta 2 aracından mekanik sorun yaşamsı saşn mı istikrar mı.. Kuru zeminde performası düşüne mclarene bir çok yarışta yagmurun yetişmesi şans mı istikrar mı..
    Heıdfeld her yarışı bitiriyor ama şampiyon olamıyacak en istikrarlı pilotlardan biri demek ki şansta baya önemli.

  74. arkadaşım hala anlamıyorsun F1 bir takım oyunudur birlikte kazanılır birlikte kaybedilir…Kararlar stratejiler birlikte alınır bu bir ayrılmaz bütündür F1 de..Sen direkt suçu takımlara atmışsın böyle şeyler olabilir sanki Hamilton hiç takımı yüzünden puan veya podyumlar kaybetmedi sanıyorsun ama öyle değil en basitinden Çin 2007'yi örnek gösteriyim senin dediğin mantıkla bakarsak orda takım göz göre göre bitmiş lastiği olmasına rağmen Lewisi pite çağırmadılar zaten 3.lükte ona yetiyordu şampiyonluk için eğer takım bizim bile Tv ekranlarından artık yeter pite çağır dediğimiz bir durumda pite çağırmıyorsa bu takımın hatasıdır ve buda LEwisin şampiyonluğuna mal olmuş bir hatadır halbuki erkenden pite çağırsalar daha az bitmiş lastikle o piti dönebilecekti ama artık lastik tabakası yok olduğu zaman çağırdıkları için orda dönemedi vede 1.liği en kötü ihtimal 3.lüğü ve şampiyonluğu kaybetti..O yüzden böyle şeyler her zaman olur bunları pek kafana takma dediğim gibi en az hata yapan ve istikrarlı olan şampiyon olur F1'de..

  75. arkadaşım herkes iyi izliyor burada merak etme,herkes hortum kopardı ama hiçkimse massa kadar 40 kiloluk hortumu sürükleye sürükleye bütün pit alanınnı dolaştırmadı..

  76. yaşadı ama,yaşamasaydı ne yapalım yani sen bunu dersen resimdeki insanlara haksızlık yapmış olursun,istikrarı olan kazanır…

  77. Padokman massa hortum yüzünden değil çıkar ken yanından gelen pilotu çıkıştır diye ceza aldı. Ayrıca gecen senede stull horumu kopardı ceza lamadı. Çok hortum kopma oldu.. Biraz dikkatli izleyinn. Massa hızlı kalkış yaptı. Bundan önce yarıştada aynı hareketten para cezası almıştı..

  78. Hamilton sadece david i geçti. Hamilton dan önce glock daha önce rosberg ve kimi gecişler yaptı. Sadece hamilton gibi yazmışsın uzun düzlükte çok geciş oldu. Hatta massa yı kubica geçti. Oralara bakmadın galiba..
    Herşeyde hamiltonu yazmayın yarışın kaderi buydu. Bu kadar açık. Şartlar ve şans şampioyonluk sıralamasın hamiltonu yaradı kubica ve massa yaramadı.. Takım hatalarından. Balık derken bunu için dedik. Hamiltonun pist üstünde araç sürmasi yetti. Kubica ve massa takımları bitirdi. Bunları göremediniz galiaba. Kubica ve massa sorunlar yaşamasıydı olaylar farklı olurdu..

  79. massa dan ceza alsın bir zahmet 40 kiloluk kobrayla pitten çıkmaya çalışıyordu :))

  80. Ferrari hatasını kendi yaptı kendi kaybetti mclaren gibi herkese saldırmadı. Gecen yarışta hamiltonun bariz hatalarını savundunuz size anlatılırki her yarışta bişeyler baha buluyorsunuz. Massa bile ceza aldı hani fia ferrari işbirliği varya ..
    Alonso yu rosbergi glocuk canı gönülden tebrikl ediyorumm
    Ferrai teknik ekibine artık diyecek bişeyim kalmadı zaten onlarda kimseye bişey dediği yok. son 3 yarışta gözlerinin önüne bakmazlarsa takım şampiyonluğu bagıra bagıra gidecek. Bu nerdeyse duble yapacakken puan alamadıkları gibi..
    Ferrari ve domincali hiç mi ciddiyetinzi yok ya yuh diyorum artık….

  81. arkadaşım kim sataşıyor sataşan laf atan sen birde karşıdakini suçlu durumuna düşürmeye çalışıyorsun..Her şey şans değildir bunu aklından çıkarma Formula 1 takım oyunudur en ufak bir şeyde yanlışlık olursa tüm sonuca yansır bu bu yüzden makina gibi işlemelidir her takım hata yapmıştır fakat en az hatayı yapan ve en istikrarlı olan şampiyon olur..Şampiyon olan herkes şanslıdır bana göre ama sen şans diyerek küçümsüyorsun bazı şeyleri her şey bu kadar basit değil..Ayrıca demişsin ki Hamilton 5.sıradaydı vs zaten SC varken girmişlerdi pite ve pitten çıktıktan sonra Rosberg 1-2 tur daha döndüler pistte o arada cezayı ekrana geçebilirdi FIA ama SC girdikten 2-3 tur sonra cezalar verilmeye başlandı ve cezalar verildikten 2-3 tur sonra pilotlar cezalarını çekmeye gittiler..Mesela Massa aynı tur içinde gitti çekti cezasını niye diğerleri fazladan tur atıyor onu anlamadım bunun belli bir süresi mi var varsa bilen arkadaş açıklarsa sevinirim adam 5-6 tur atar belli farkı yakalar ondan sonra cezasını çekmeye girer ve avantajlı bir yerde çıkabilir ki Rosberg bunun çok iyi bir örneği oldu bu başka yarışlardada olabilir.. Ayrıca Hamilton kendini zorlayıp birilerini geçseydi diyorsunda yarışı izlemedin herhalde?? Burada geçişin ne kadar zor olduğunu tur başına 5sn fark yiyen Trulli'yi bile Rosberg zar zor geçti ve diğer araçlar düşün artık özellikle Singapur gibi bir pistte geçiş imkansız gibi kaçtane geçiş gördün sen acaba:?? Bunlardan 1isinide Hamilton yapmıştır Coulthard'ı geçerek hatırlatırım sana..Son turlardada riske girmeye gerek yoktu en iyisini yaptı eğer riske girip hata yapsaydı bu seferde ne çaylak eli ayağına dolanıyor olurdu işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz..

  82. forzaferrari avatarı

    benim bildiğim dünyadaki birçok insanın görüşü fianın ferrariyi savunduğu, tabi bazı ferraricilerde tam aksini mclareni savunduğunu düşünüyor ama ben yabancı sitelerde veya türk sitelerde genelde hep fia-ferrari olarak rastladım gereği yok bütün tarftarları genellemenin, ben fianın her zamn doğru kararlar vermediğini biliyorum ama herhangi bir takımı kayırmadığına eminim..ama genel önyargı fia-ferrari.

  83. Her haberin altına FIA hakkında yorum yazmak normal ama ben bunu eleştirince sorun oluyor. McLaren'e karşı herhangi bir fobim yok aksine teşekkür ediyorum böyle çekişmeli bir şampiyona izlettikleri için.
    Benim fobim McLaren taraftarlarına ki tüm McLaren taraftarlarını kastetmediğimi anlamış olman gerekirdi. Defalarca kez söyledim bu sitede çok aklı başında yorumlar yapan, bana bu sporu daha da sevdiren, tartışmaktan "sapıkça" keyif aldığım McLaren taraftarları var diye. Ama kimse kusura bakmasın her başlık altında FIA ile ilgili yorum yazan, ezikliğini herkese duyurma meraklısı, mesaj kirliliği yaratmaktan başka bir işe yaramayan taraftarlara saygı gösteremem çünkü onlar da bu sitedekilere saygı göstermiyor.

    Sürekli saygı saygı diyorsunuz ama Ferrari taraftarlarının tuttuğu takıma sürekli çirkef, kuralları delen, FIA ile işbirliği yapan gibi yakıştırmalar yapmaktan geri durmuyorsunuz. Onların takımı takım değilmi? Bu yaptığınız Ferrari taraftarlarına saygısızlık değilmi?

  84. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ıngılızcem yok.yabancı sıtelerı takıp edemıyorum ama bılen arkadaslarlutfen yazabılırlermı.turkıyede futbol maclarında mac bıttıkten sonra en cok hakemı konusuruz.burdada yarıs bıttıkten sonra yarısı degıl hep fıa yı komıserlerı konusuyor bazı arkadaslar.acaba bu turk ınsanına mı mahsus yoksa yurtdısındakı sıtelerde de boylemı.bılen arkadaslar yazarsa cok sevınırım.mesela ben bu gune kadar fıa nın kıme verırse versın hıc bır cezaya neden dıye sormadım arkasında art nıyet aramadım.yok suna ceza verılsın yok verılessın yok haksız olmus vs.arkadaslar bızler bırazda duygusal bakmıyormuyuz.adamlar hakedene kesıyor cezayı bu kadar basıt.yarısı konussak daha dogru olmazmı.yanlısım varsa duzeltın.kımı bu sene ceza aldımı hıc ben hatırlamıyorum.almayan pılotlarda vardır mutlaka.bence yarısı konusalım cezaları degıl.bu gun massa takım yuzunden ceza aldı.o zaan takıma ver cezayı neden massa ya verıyorlar hadı ayıklayalım pırıncın tasını.sonucta bazen takım pılotlardan pılot takımdan ayrı ceza alabılıyor.tk hata yaptı takım ceza alsın .massa nın gunahı neydı ozaman.hep kısır dongu.ceza ceza ceza sıkılmadık mı allah askına.bazılarıda resmen provake edıyor.ısımde verırım de neyse

  85. Mclaren mercedes senin anlatığın olayda eğer rosberg pite önceden girseydi bile daha cezalar açıklanır ken hamilton 5 idi iyi izleyin öyle yazın. Her yarıştan sonra Mclarene bişey çıkarmayın. Hamilton kendini zorlayıpta birilerini gecseydi. Ferrari mclaren gibi en azından birilerine kahat bulmuyor oturun da balığına aldığınız puan dua edin Kubica ve massa puan alamamışken. Hala senorya yazıyorsunuz. Kanada hamilton kimi ye çarptığında gerci senorya yazmıştınız hatta pit çıkışında hamilton önde diyorsunuz..
    2008 yılı ferrari sevmedi bu şansınızın kıymetini bilin. sevinmeyi bilin birileri sataşmayın.

  86. eklemek ıstedıgım bır sey daha var ayrıca alonso 2.sc den sonra gecılebılırdı ama rosberge koydugu fark alonsonunda bu hafta sonu renodan ıyı performans aldıgı gercegı ıdı

  87. Hamilton balık mı??Ne olduda balık oldu Ferrari takımı kendi hata yaptı bunun Hamiltonla ne alakası var balık yaptın adamı??

  88. kim ne derse desın bu bir taktik bence alonso herkesten (kazadan) 3 lap once pite gırdı ve kendını saglama aldı ? bakın aynı zamanda kaza yapanda takım arkadası junior ee belkıde bu planlanmıs kurnazca bırsey kımse bılebılırmıydı? kaza oldugunda herkesın pıte gırdıgı bır gercek bence super bır taktık alonsomada yaradı 🙂

  89. 2008 kanada hamiltonu eleştrilen diye yazmış bir arkadaş. Galiaba kanada sen hamiltonu alkışladın. Bak hala arada puan farkı yok:
    Basiret ferrari pit ekibi şansızlıklar önünü görmeyen pilotlar derken vede yagmurlar 2008 yılında adam gibi bir yarış izleme şansımız olmayacak mı.
    Tam kimi hamiltonu yakalamıştı zevk geliyor yarışada dedim. Duble gelşiyor dedim. Sc girdi. Ondan sonra hiç ihtimali olmayanlar podyum ya puan alacaklar listenin sonunda.
    Haftanın kazananı Alonso tebrikler
    Kaybedenler Massa ve kubica vede ferrari takımı
    Hafta balığı hamilton yine puanı kaptı..

  90. padokmane katılıyorum 6 turda zaten önü boş gidiyor ve tur başı 2-3sn fark açıyorlar arkada yavaş araçların arkasına takılan hızlı araçlarda haksızlığa uğramış oluyor bir nevi mesela Rosberg hemen cezasını çekseydi 2. olamazdı Lewis 2. olurdu ama FIA belli bir cezayı 3-4 turda ancak verebiliyorsa ilginç..Spada Kovalainen olayında 1 tur geçemeden ceza haber çıkmıştı altta..

  91. pitlerde geçildi sanırım

  92. McLAREN TEAM avatarı

    erhanf1! burada kafa göre insanları eleştirme hakkın yok! herkez burda bişeyler için yorum yapıyor! bakıyorumda sende de mclarene karşı bir fobi gelişmiş!! insanlar keyif alır almaz! istediği takımı tutar tutmaz! isteği takımı eleştirir.. senin yarumlarına burada herkez saygı gösteriyorsa sende göster! senin yaptığında eleştirdiğin olaydan farklı değil mclaren taraftarı derken komple bir takım fanlarına laf atıyorsun yazdığın yorumlara biraz daha dikkat et

  93. Hakemlerin artık daha hızlı olması lazım,ceza alacağı belli,adam iki 3 tur atıyor inceleniyor diyor,3 tur daha atıyor ceza veriliyor sonra 3 tur daha atıyor pite giriyor cepte 20 sn böyle olmazki…

  94. birşey soracam Lewis ne zaman David e geçildi ben o bölümü kaçırmışım yarısın hepsinide izledim aslında :))adamın arkasaına takıldı yarışı alabilecekken 3.oldu..yarış çok zevsizdi bitsede kurtulsam dedim açıkcası çok sıkıcıydı,biri şu turilli ye bir dur desin tren katarı gibi ben izlerken sıkıntı getirdi bana tebrikler rosberg e çok etkileyiciydi..

  95. Dikkatli okursanız orada kimseye "sapık" demedim yani o bir hakaret değildi, sadece bir deyimdi. Sert mesajlar yazabilirim, ağır şekilde eleştirebilirim ama kimseye hakaret etme gibi bir amacım olmadı şimdiye kadar. Tabi uygun görmüyorsanız silebilirsiniz sorun yok =)

  96. Serhan Acar'da belirtti bugün, her yarışta değişik 3lü hakem komitesi görev yaptığı için cezalarda bir istikrar yakalanamıyor diye. Her yarış değişik hakemler olunca yorumlarda da ister istemez kararlarda istikrarsızlık oluyor bunun altında birşeyler aramaya gerek yok. Elbette her yarışta aynı ekibin görev yapması daha sağlıklı olur ama demekki mümkün olmuyor.

  97. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    izlediğim ilk gece yarışıydı..
    alonsonun kazanması bunu unutulmaz kıldı

  98. Erhan arkadaşım lütfen bazı sözleri yazarken dikkat edelim "sapık" kelimesi hiç uygun bir kelime değil..!

  99. şenol haklısın 😀 valla kafa bir değiş beş milyon. ama önemli olan fianın istikrarından bahsederken bugünkü cezaya dikkat etmek. massanın cezasının nedeni tehlikeli çıkış ve daha önceden de verilen ceza pitten geçme cezasıydı. onu da aldı. sürekli herşeye ön yargı ile yaklaşmak gerçekten hoş değil

  100. Anlayamadığım bir başka şeyde; Bu şekilde yarış izlemekten zevk alabiliyormusunuz? Her yarışa önyargıyla bakmalar, sonucu önceden belli olan bir şampiyonayı izlemek size zevk verebiliyormu?
    Daha da anlaması zor olan her haberin altına FIA hakkında yorumlar yapmak sizde alışkanlık mı oldu yoksa bundan afedersiniz ama sapıkça bir zevkmi alıyorsunuz?

  101. Apo Lewis Canada'dan sonra nasıl ceza almadı?? 10 sıra cezasını kim aldı 😀

  102. Arkadaşım ceza aldı Massa bunun için almadımı? Üzerine çıktıysa çıktı kime ne cezasını almış ve çekmiş. Bunda FIA'nın ne suçu var. O kadar tehlikeli sürüyor madem Massa, Monza'daki Hamilton neyin nesiydi, yanına geleni pist dışına gönderen. O yarıştan sonra neredeydiniz, hiçbir McLaren taraftarı çıkıpta ceza almalıydık demedi.

    Şu yarışı izleyipte, Ferrari'nin veya diğer takımların her yanlış hareketine ceza aldığını görüpte hala FIA hakkında bu şekilde konuşuyorsan fanatiklikten gözlerin kör olmuş senin, allah yardım etsin sana.
    Bu haftasonu en çok canı yanan Williams ve BMW taraftarları ama ben hiçbirisinin FIA hakkında yorum yaptığını görmedim. Onların yerinde bir McLaren olsaydı buradaki mesajları tahmin etmek zor değil.

    Kusura bakmayın ama mızmız çocuklara benziyorsunuz buradan bakınca, her mağlubiyetin ardından (burada mağlubiyette almadı ama alışkanlık olmuş heralde sizde) bahanelere sığınıyorsunuz.

  103. Lost boy iyi güzel diyorsunda aynı şekilde pit alanında lewis de kırmızı ışık yanarken kanada da öndeki pilotun üstüne çıktı ama o da ceza almadı.. hem de vurduğu önündeki yarış lider adayı, fianın desteklediği ferrarinin aracıydı

  104. forzaferrari avatarı

    lost boy ceza aldı zaten sen ne olsun istiyorsun? şampiyonadan elensinmi? lisansımı iptal edilsin?

  105. yeşil ışık yandı gazla! bir aracın ya da insanın üstüne çıkman önemli değil bu mu yani? Yeşili kim yaktı? ben mi? hayret ya. kopuk eksozdan sonra bu da 2 etti. sen hala diyorsun ki hak-hukuk-adalet, size göre sorun yok tabi, bu da belçikada bizden çalınan 4 puanın ilahi adaleti olsun siz öyle diyordunuz. geçmiş olsun.

  106. forzaferrari avatarı

    erhan arkadaşım valla iyi demişsin, az önce okudum birisi vettele ceza gelmemesini bile ferrari motoru kullanmasına bağlamış, gerçekten artık bayağılaştı bu yorum, yok burda valenciadaki gibi massaya para deği pit cezası gelmesinin nedeni massanın yarışının bitmiş olmasıymış, ceza gelse yine fia-ferrari oluyo gelmese yine ben gerçekten anlamıyorum bazı mclarencileri,yarışa gelince, alonso şanslı veya değil, stratejisi tuttu ve hakketti bu yarışı, rosbergin performansı çok iyidi ayrıca tebrik etmek gerek, lewis bana silik geldi, pek bişey yapmadı ama iyi günüydü, ferrari ekibine bişey demiyorum, Allah bildiği gibi yapsın stefanoyu, o sinyalli sistemle devam ederlerse ben dalıp garaya kapıçam lolipopu çıkcam lolipop çevircem, kimide ümit vericiydi iyi bir yükselme gösterdi ama sonra konsatrasyonu gitti ve çarptı tamam kerbler yüksek falan ama bu bahenesi değil o kdar pilot niye çarpmadı o zman? massa bence haketmişti, bu yıl şampiyonluk şansı neredeyse bitti gibi ama resmen takıma karşı mücadele etti massa.

  107. kaner talay avatarı

    massa nın şampiyonluğa bu kadar yaklaşabileceği başka bir sene olmaz bence.o yüzden kariyerindeki şampiyon olabileceği tek fırsatın pit ekibi tarafından büyük riske sokulmuş olması yazık.schumacherin olmadığı ve alonsonun şampiyon olamayacak bir araçta yarıştığı sezon ne kadar zayıf geçiyor.şampiyonluk pilotların sürüşleriyle değil tesadüflerle ve formsuzluklarla belirlenecek.gerçekten istikrarlı bi pilot ve araç olsaydı şuan 20 puan fark atmıştı.reno da sadece alonso yarışıyor.piquet in yerine fisi olsaydı şuanki form durumuyla reno bmw ile 3.lük için kapışabilirdi.

  108. Şu yarışı izleyipte hala FIA Ferrari'yi kayırıyor türü yorumlar yapabiliyorsunuz ya pes artık. Yani söylemeyim diyorum ama öyle bir eziklik duygusu sinmişki içinize McLaren çalışanlarından birisi öksürse "aha FIA yaptı" diyeceksiniz. "McLaren olsaydı böyle olurdu" demekten bıkmadınız bıkmayacaksınız.

    Kendinizde içte içe eminimki biliyorsunuz FIA'nın iki takımada eşit mesafede olduğunu ama Ferrari'nin son yıllardaki ezici üstünlüğü sizleri öyle ezmişki sizi sürekli bahaneler uydurma ihtiyacı hissediyorsunuz. Ama sorun bunlara sadece sizin inanmanız. İnsanların inanmadığını bildiğiniz içinde sürekli bu tür yorumları tekrarlayıp akılda kalmasını istiyorsunuz böylece en ufak bir cezada "aha işte bak ben demiştim, FIA=Ferrari" diyebiliyorsunuz. Sıkıcı oldunuz artık, haberle ilgili yorum yapacaksanız yapın, yapmayacaksanız uzak durun lütfen, mesaj kirliliğinden başka birşey yapmıyorsunuz.
    Söyledim rahatladım.

  109. McLAREN TEAM avatarı

    rosberg en az 30sn avantaj sagladı

  110. McLAREN TEAM avatarı

    massa için verilebilecek ceza veridi..tek düşündürücü olay rosber in cezası için geç pite çagrılması kubica sonra pite girmesine rağmen rosbeg den erken çagrıldı bunun incelenmesi lazım hakemler çok geç karar verdi!!

  111. senin derdin ne lost boy? yeşil ışık gösterilmiş massa'ya o da haliyle gazlamış çıkmış. yeşili gördüğü halde durup arkasına mı bakacak gelen var mı diye? ayrıca massa spin attığı yerde kalsa idi esas kaza olacaktı aracın yarısı yarış çizgisi üzerindeydi zaten. pit olayı için cezasını almış çekmiş hala cezadan bahsediyorsun. fia'nın hamilton'a verdiği cezaya isyan ederken burada niye havadan nem kapıyorsun ceza gelmeli diye?? senin hesaba göre ona buna ceza verilmeli ise hami'nin cezasına niye bu kadar isyan ettin günlerce?

  112. Pit yolunda hortumla birlikte Forceİndia'nın üstüne atlayan ve spin attıktan sonra yine zavallı sutil'in önüne atlayıp kazaya neden olan Massa değil de Hamilton olsaydı çoktan 5 sıra grid cezası almıştı ve şimdi onu tartışıyorduk! Ama gel gör ki ne ses ne seda yazık FİA yazık sana. (Alonso bu sezon bir çok defa kaçırdığı podyumun şimdi en tepesine çıktı nihayet tebrikler ama Massa ceza almazsa yine bir FİA klasiği olacak)

  113. inşallah bekir kardeşim. sağol. massa'nın sol arka tekeri patlamış pitten geçme cezasında sonraki turların birinde. pite erkenden girme nedeni de buymuş. tabi pişmiş tavuk misali başına gelmeyen kalmayan massa'nın nasıl moralinin bozulduğu ve sürüşüne de yansıdığı da şüphesiz. o can sıkıntısıyla iyi dayandı 60 tur, aracı garaja çekip uçağa atlasa yeri vardı… önümüzdeki yarışlara bakacağız artık. benim felipe'ye güvenim sonsuz, yeter ki takım gölge etmesin.

  114. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    massa için büyük bir fırsat kaçtı , yazık oldu. Ama daha sezon bitmedi , 3 yarış var , kimbilir daha neler olacak , neleri göreceğiz.Massathebest kardeşim , üzülmen normal ama sabret , dediğim gibi daha başlamamış yarışlar var , Massa moralini bozmasın yeter , çünkü morali bozuk bir Massa , iyi süremiyor , bugün sonlara düştüğü zamanda gördüm , inşallah kendini aşar , bu seneki azmi gerçekten takdire şayan.
    Ya Ferrari teknik yönetimi , benim için en iç karartıcı durum bu , massa ve rai kendini toparlar , ama teknik heyet !!!sezon başından beri kötüler daha üzücü tarafı her geçen gün daha kötüye gidiyorlar.Kritik kararlarda/staratejilerde beceriksizlik diz boyu.Nereye kadar gider bilmem ama sonu iyi gözükmüyor.

  115. McLAREN TEAM avatarı

    neden pilotların geçiş yapabilecegi pistler yapmazlar anlamıyorum! yeni pist yapıyorsunuz ama geçiş yapamıyorsunuz! sc yarışa keyif kattı! oda olmasa yarış görsel zevkden başka birşey olmayacaktı..
    ferrari gerçekten massaya yapabilecegi en büyük kötülüğü yaptı! onun kenarda hortumunu çıkartmalarını beklerken duygularını düşünemiyorum! bu pilotlar zamanın kıymetini çok iyi bilirler.. gerçekten onun adına fanlarının adına çok üzüldüm..
    hamilton bu yarışa başlarken ikincilige razı gibiydi gelişen olaylar onun için rahat bir yarış çıkarmasına neden oldu..keşke şıkanları kesip biraz zorlasaydı:) bize heyecan birilerine yorum olurdu..
    raikonen gerçekten artık fanlarını hızıyla değil! hata yapma riskiyle korkutuyor ve her yarış hata yapıyor bu gerçekten çok üzücü umarım eski formuna kavuşur..
    alonso sanki sampiyon pilot olduğunu hatırlatırcasına mhteşem sürdü uzun zaman sonra takımnı kendisini ve fanlarını sevindirdi ..
    bence bu gün en etkileyici sürüşü çıkaran rosberg dir aldığı ceza ona 25.sn civarında zaman kaybetmesine rağmen kariyerinin en iyi finişini gördü!!

  116. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tebrikler alonso ….. bravo ferrari pit ekibi ancak bu kadar kötü olabilirdiniz ve oldunuzz. felipeyi ve kimiyi yaktınız… ahhh ahhh!!!

  117. onur aybars avatarı

    Alonso'ya helal olsun. Açıkçası belki bu yarışı şansının da yardımıyla aldı ancak sezon boyunca göstermiş olduğu mücadele ile bir galibiyet almak hakkıydı. O'nu podyumun tepesinde görmeyi özlemiştik. Yalnız Nelson 2. olunca "şansa", Alonso kazanınca "hakkıyla". Burayı anlayabilmiş değilim.

    Nico ikinci Button olma yolunda. Kaliteli, ancak takımı?

    Lewis akılcı davrandı. Bu bana zevk vermedi. Sanki 2005'in ikinci yarısındaki Alonso'yu izliyordum. Ancak yarıştan önce Ron Amca "Artık risk almayacağız" demişti. Daha sağlamı olmazdı herhalde? Son üç yarış öncesi biraz daha avantaj sahibi oldu.

    Massa'ya resmen yazık oldu. Sıralamalardan sonra kendi kendime "Massa aldı yarışı" demiştim. Ama Ferrari pit duvarını hesaba katmamıştım. Sağ olsunlar. Bu sene McLaren'e ve Lewis'e çalışıyorlar.

    Kimi duvar gördüğü zaman dayanamıyor artık. Kucaklamak istiyor.

    Heikki'ye sezon başında, hatta sezonun ortalarına kadar olumlu yaklaşıyordum. Ama artık yeter. Şu siteyi takip eden herhangi birini kolundan tut o McLaren koltuğuna oturt, 1 ay antrenman yaptır, hiç bir şey yapamazsa Heikki kadarını yapar. McLaren'in markalar klasmanında yumuşak karnıdır Heikki.

    Kubica, o aptal kuralın kurbanı oldu.

    "Gece yarışı, gece yarışı" dedik, sürpriz şekilde o da bitti. Bakalım son üç yarışta başka sürprizler yaşayacak mıyız?

  118. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    FERNANDO ALONSOOOO !!! başka söze gerek yok !

  119. ecrin deniz avatarı

    ahmet kara ya aynen katılıyorum…

  120. Lanet olsun icimdeki F1 sevgisine.. Abi takim 1-3 gidiyor, Rai acilmaya baslamis Hami`yi zorlayacak ve muhtemelen ondeki 2 pilottanda agir, Yani 2 tur fazla atsa yarisi alacak, Beceriksizligini simdiye kadar coktan kanitlamis Piquet bi kaza yapiyor yaris ne hale geliyor, SC tamamen piyango, o zaman yarismaya ne gerek var! Ferrari takimi icin soyleyecek hic bir sey bulamiyorum en bastada dedigim gibi lanet olsun icimdeki F1 sevgisine..

  121. Kaza olmasaydı yarışın tadı olmazdı. Ne güzel ışıl ışıl pist ama. hem geçiş yok. Hemde çok tümsekli. Gıcık oldum. Yinede iyi puanlar aldık ve Her iki klasmanda lider olduk. Bunu koruyabilecek araca ve pilota sahibiz. Yeterki ferro nun başına gelenler olmasın.

  122. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    mükemmel,harika,muhteşem,enfes….
    söylenecek çok şey var bu yarış sonrası alonsoya ama bu heyecanla anca bu kadar yazılabiliyo

  123. tolga soydan avatarı

    o zman seneye şampiyon olabilrz =)

  124. Bu sezon kotu basladı alonso sabrettım 4 yıldır destekledıgım adamı bırakmak ıstemedım dun sıralamalarda sınır krızı gecırıp televızyona tekme attım ama su anda alonsodan en buyuk hedıyeyı aldım 😉 TESEKKURLER ALONSOM

  125. ogun savaş avatarı

    yine bi konuya deyinmek istiorm garip bi istatislik ama kimi çift haneli sezonlarda hep kötü geçiriyor.(2002-2004-2006-2008)

  126. sinan  bilir avatarı

    çok geçiş olmasada hakikaten tarihi bi yarış oldu.zaten bundan sonraki senelerdede yağmur yağar geçişte olur.Alonso yu ve fanlarını tebrik ederim bu sene baya şanssızlık oldu onlar adına.yarış kazanacak durumda olmamalarına rağmen akıllı bi stratejiyle yarıştılar.zaten baştada softları görünce alonsoda direk bu stratejileri geldi aklıma.sene içinde çok şanssızdılar ama bu yarışta Pike nin yardımıyıla eğrisini doğrusuna getirip 10 puanı aldılar.Reno gayet hızlıydı bugün gerçekten.aklıma tabiiki komplo teorileri getirmiyorum Pike-Alonso-pitstoplar ile ilgili olarak.öyle olursa hiç izlemeyelim zaten.işin birde ferrari boyutu var tabi.bikez daha rezil kepaze oldular.ne var şu lambalı çubukta anlamadım.koca takımı rezil etti.belçikadan sonrada lolipopa dönmeyi düşünmüyoruz gibi burnu havada bi açıklama daha gelmişti.aynı biz başkalarından parça kopyalamayız olayı gibi oldu.laf döndü dolandı ferrariye girdi 🙂 bundan sonra bidaha kullanmazlar artık.massa tabiiki iddasını sürdürüyor ama kazanacağı bir yarış ve puanlar daha gitti.tekrar tekrar ve tekrar yazık oldu massaya.zaten yarışın kalanında gelemedi kendine.kimide massanın pitstopuyla başlayan rezilliğe sos döktü.son lafımda şu Pit kuralına.bu saçmalığın kalkması için daha nekadar bekleyecekler bilmiyorum.kural sene başından beri ofsayt 2011 emi yetiştirecekler acaba.hiçbişey beceremiyorsanız eskiye dönelim yani böylede saçmalık olmaz.birkez daha şansı tepti BMW bugün.neyse uzattık gene.rosbergide kutlayıp bitireyim yazıyı.

  127. tolga soydan avatarı

    bide bu pite 2 arac sokma işini neden yapıolar anlamıorm.sadece ferraride gördüm bunu.geçen almanyadada yaptılar kimi yine sonlara düştü.yine burda baya bi zamana mal oldu.kiminin bir tur daha gidemycek benzini olduğunu sanmıyrmm çünkü baya uzun bi 2.bölüm yaptı

  128. şunu da eklemek istiyorum birinin serhan acarı durdurması gerekiyor iyi niyetle yaptığını düşündüğüm "ferrari galibiyete yakın , ferrari kazanmak için avantajlı , ferrari kazanmaya doğru gidiyor dese uğursuzlukmudur şanssızlıkmıdır nedir ferrari de bir sorun çıkıyor.tek temennim birinin bu adamı uyarması ve artık ferrari hakkında yapmaması olucaktır.lütfen biri bu adamı durdursun diyorum 🙂

  129. tolga soydan avatarı

    yarış bittikten sonra kimiyi gösterdiyee.acıdım kendisine bi kimi fanı olarak.baya üzülmüş gibiydii

  130. alonsoya da tebrikler
    iyi is cikardi, antremanlarda bile gercekten hizliydi

  131. insanin siniri cikiyor ya
    kimi tamda ucarak her tur 0.4 – 0.5 hamiltona yaklasirken bide ilk siradaki massadan da hizli olarak geliyordu.. olcak is deyil ayni kandada gibi kimi orda 10 sn kubica farkini pite kadar kapatti .. pitte gecti bile sonra SC yüzünden o pitteki kaza :((
    bu arada kimin ne kadar agir oldugunu da cikaramadik..
    neyse olan oldu.. kimi yede tebrikler bu sene kacinci hizli turu oldugunun sayisini unuttum en son 7 dydi ..sonra saymayi birkatim :))
    10 küsür hizli tur olmus diye okudum bir arkadastan 🙂

  132. fransa yanlış oldu pardon 🙂

  133. çok özlemişim alonsonun podyum en tepeside görmeye alonso ve renault bunu başarcak RENAULT F1 TEAM(FERNANDO ULAŞ AVCI FERNANDO)

  134. ispanya ve fransa milli marşı diyecektin galiba:)

  135. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Ahmet keleş kardeşim bu anlayışından dolayı teşşekürlerimi tekrar sunuyorum herkes senin gibi anlayışlı olsa ayrıca takımına ve pilotlarına başarılar dilerim kardeşim Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  136. alman ve italyan marşının yanında sönük kalıyor ispanya ve italya ama genede özlemişiz 🙂 alonso bi kez daha şampiyonluk için yarışırsa artık daha olgun bir pilot gibi davranacak umudunu taşıyorum

  137. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    İşte bu ya tebrikler Alonso

  138. ben ispanya milli marşını bile unutmuşum ya 😀 saol alonso valla sayende bunu hatırladık 😀

  139. Ahmet  Keleş avatarı

    eyw ama işin şakası tabi ben galibiyeti hakettiğini düşünüyorum ne akdar Lewis'ci olsamda 😀

  140. abi pitteki en hızlı araçlardan birine 25s fark attık araç gerçekten bugun süperdi ama ençokta son scden sonra alonso öle bi kalkış yaptıkı fark 1.4s oldu sona 2 turda 6 s arraç hızlı abi hak ettik GO FERNANDO ALONSO FANTASTİC renault f1 team yuhiiii

  141. Ertan Akkaş avatarı

    BU arada aşağılarda bir yerde Massa niye ceza almadı az daha Sutil'i duvara yapıştıracaktı diye bir yorum okudum ama Massa zaten tehlikeli bir pit yaptığı için pitten geçme cezasına çarptırıldı.

  142. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Ayrıca ahmet Keleş kardeşime teşşekür ediyorum alonso yarışı boş depoyla kazandığını yazdığı için saol kardeşimm Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  143. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Saol ulaşş süperr bir galibiyett daha devamı gelecek inşALLAH merak etme diğer leri daha boş depoyla avutsunlar kendilerini araç gözle görülür şekilde ilerleme var ama bunu kabullenemiyorlar Bravao Fernando ALONSO Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  144. bilgin abi sonuna kadar RENAULT F1 TEAM FANTASTİC FERNANDO buna çok ihtiyacımız vardı alonso gerçekten bugün hızlıydı

  145. kim nederse desin adam tarih yazdı gece yapılan harışı ilk kazanan pilot ve ilk kazanan takım

  146. ecrin deniz avatarı

    ferrari adına berbat hafta sonlarından biri daha geldi geçti… bu günden sonra hamilton ın şampiyonluğuna kesin gözüyle bakıyorum artık! geçen sene şampiyon olmaması için gelişen her türlü olay bu sene sanki onun şampiyon olması için gelişiyor diye düşünüyorum. tabii bunda ferrari takımının ve pilotlarının bazı hatalarının da payı oldukça büyük. her neyse sonuc itibariyle arkadaşın da dediği gibi traji komik bir olaydı massanın olayı. daha ne denilebilir ki?kimi seyir zevki verdi, iyi bi yarış çıkardığını düşünüyorum ama yine sonunu getiremedi,üzüldüm…alonsoya da nedense sevindim ilk kez:) :)kiminin massaya yardım etmesi konusunda çok şeyler yazıldı aslında bu konuda yazılacak çok güsel bi kaç cümle var ama zaten kötü bir haftasonu geçirdik ortalığı bulandırmayayım:)podyumun 3 ismine de tebrikler!son olarak farklı podyumlara alışmışken nakajima yı da podyumda görmek isterim:) 🙂

  147. Ertan Akkaş avatarı

    Bu arada Rosberg'i de görmezden gelmemek lazım evt Fernando yarışı güzel bir strateji ile kazandı ama yarışın en iyi Rosberg'di.

  148. Ahmet  Keleş avatarı

    evet boş depoyla kazandı 😀 benzin koymamışlar alonsoya Xd ben mclaren cıyım ve alonso yu hiç sevmezdim normalde ama dünkü şanssızlığına üzüldüm ve galibiyetine sevindim adamın ya yazıktır:D Lewis için iyi bi sonuçtu inş. hasret biter şampiyon oluruz bu sene

  149. alonso yarışı hızıyla iyi stratejisiyle aldı.
    ama piquenin kazasında art niyet görüyorum bahane olarak değil.hatta benim yıllardır düşündüğüm bir stratejiydi 🙂

    reno takımının özellikle piquenin üzgünüm beyler konuşmasını vermesi direkt olarak fazlaca art niyet aramama sebep oldu kazada.

    ama alonso hızıyla tecrübesiyle ( 2.güvenlik aracından sonraki startta açtığı farkı gridde başka pilotun yapabileceğini sanmıyorum) bu yarışı aldı götürdü.

  150. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Kimse yamıyacak bakın ben yazacam reno taraftarı olarak başımıza taşlar yağacak birini yazın yaww Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  151. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Evet boş depoyla kazanmıştır diyenler el kaldırsınn Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  152. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    arkadalaslar böyle yavas pistlerde honda ve india haric bütün takimlarin kazanma ihtimali var cünki heran hersey olaabilir hiz cokda önemli deyil cünki gecis denilen birsey yok onun icin böyle pistlerde sadece sans önemli gördük bugün ferrariyi sansizlik pit yönetiminin yanlislarida buna eklenince koskocaman bir sifir aldi ferrari bence ensansli lewis di yine tuza sabuna dokunmadan puan aldi ve takimlar klasmaninda da lider olduk

  153. tolga soydan avatarı

    raikkoneni yıkanmaya davet ediyorum''

    bencedee!!!!

  154. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    yuh diyorum artık yaaa bazı arkadaşların içi ne kadar kötü hemen senaryoyu yazmışlar neyse moralimi bozmıcam.helal olsun alonsom tarihin ilk gece yarışında bu kadar zaman sonra gelen bu galibiyet şampiyonluk tadındaydı.

  155. ayrıca alonso ya da tesekkurler dun hamilton belkide alnso sayesinde son seansa kaldı
    bugunde coultard ı gecerken pit cıkısnda hatırı sayılır bi yardımı oldu diyebiliriz tıngır mıngır gidiyordu yoksa 🙂

  156. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    bahanelerinizi bekliyorumm Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM

  157. ferrarinin bu kadar hızlı bir araca sahip olup da bu kadar rezalet bir senesi yoktur gerçekten …
    nefret ettim bu pit ekibinden. pilotların nice yarışını gaspettiler bu sene.
    her ne kadar kimi taraftarı olsamda, her olaydan, tereyağından kıl çeker gibi kurtulan hamiltonu tebrik ediyor, pit ekibini kınıyor, raikkoneni yıkanmaya davet ediyorum.

    bıktık artık ferrari, evin tuğlaları döküldü kafayı vurmaktan

  158. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Arkadaşlar alonso boş depoyla kazanmıştır değilmi yaa yok hayyata podyuma cıkamaz değilmi bunada ne bahane uydarcaksınız bakalımm Sonuna kadar RENAULT F1 TEAM

  159. tolga soydan avatarı

    cezada aldı bidee.ceza almasa yarısı kazanabilrdi

  160. harika bir galibiyet tebrikler alonso

  161. Ertan Akkaş avatarı

    Scuderia-Ferrari-Marlboro arkadaşıma ayne katılıyorum. Onun gibi bende koyu bir Ferrari fanıyım ama lütfen açıklar mısınız, Ferrari pit duvarı bugüne kadar şampiyonluk için ne yaptı? BEnce haketmediler şampiyonluğu. Massa çalışmasıyla haketti, Lewis cesaretiyle haketti, McLaren cidiyetiyle haketti ama Ferrari haketmedi.

  162. Bu arada rosbergin performansı güme gitmesin bence. Adam liderken attığı turlarla hamiltonun önünde çıktı, cezaya rağmen 2. oldu ve son turlarda hamiltona direndi. Bugün pistin en iyi 2 pilotu tartışmasız Alonso ve Rosberg oldu şartlar neticesinde tabi… Ellerine geçen şansları en iyi şekilde değerlendirdiler

  163. Alonso ya tebrikler. Tahmin ettiğim gibi gelişiyor yorumlar renaultta gelişim olduğunu söyleyenler wlliams taki büyük gelişimi unutmuşlar.Piste göre değişen performansa gelişim denmez.
    Ferrari için söylenebilecek tek şey gerçektende motor dışında birşeyle uğraşmasınlar ve lolipop adama dönsünler

  164. mehmet ceviz avatarı

    basın toplantısında söylediği gibi olucaktı.özür dilerim saygılar

  165. tolga soydan avatarı

    ferrari ekibi massa hortumu alıp götürdükten sonra köşede durdu ama 1 dk gitmediler yanına.aynen ben pite neden 2 aracla girerler anlamıorm kimide çok zman kaybetti.yani hatalarla dolu bi yarıştı.massa olaydan sonra çok yavaştı kimi hızlıyıdı ama alıştıımız şekilde duvara vurrdu.pit ekibi ve domenicallii istafa etsn

  166. yarışın başında 5 saniye farkla oldukça iyi gidiyorduk. hatta ilk 3-4 tur sonra raikko da süper yaklaşmaya başlamıştı hami'ye. kaç kez kendi kendime aman kaza olmasın ilk pitlere diye diye geçti ilk bölüm, derken baktık pike. zaten aklımda kaza için 3 kişi vardı, nakajima-pike-coulthard. pike şaşırtmadı sağolsun. üstüne ışıklı sistem, ve rezillik diz boyu. kafadan 16 yada 18 puan çıkacak yarışta geldiğimiz nokta ile kına yaksın ferrari'nin büyüüüük mühendisleri mekanikerleri falanı filanı cümlesi…

  167. mehmet ceviz avatarı

    önce alonso ya tebrikler.alonso şu anda pistte ençok yarış kazanan pilot oldu daha öneceki yorumlarımdan birindede söylediğim gibi alonso adeta yarış mühendisi gibi davrandı.bu yarıştada şansı yaver gidince zafer geldi.basın toplantısında süper yumuşak lastiği az kullanmak için seçilen kısa ilk bölüm
    işe yaradı.bu arada bazı arkadaşların kovayla ilgili yorumlarına katılmamak olmaz.birisi bu adama elindeki direksiyonun ortasındaki armayı öğretmesi lazım.bak kova bu mercedes bak diye okuma fiş bile yazmak lazım.saygılar

  168. thrillercd thrillercd sevgili arkadaşım koyu bi ferrari fanıyım ama gel gör ki gerçekler böyle canımız da yansa içimiz de sızlasa trajikomik bi olay gerçekten.

    3tur kala motor patlatmak üzücü bi olay 06 yılında japonyada yıllar sonra motor patlatmak üzücü bi olay hatta beni ağlatabilen bi olay ama burda yapılan APTALLIK.ve aptallık yapana ağlanmaz sızlanmaz hata yapana üzülemem ben.

    yıllardır bunu yapıyoruz pite aynı anda iki araç sokuyoruz ve ben bir kere bile avantajlı çıktığımızı görmedim pit ekibimiz bunu kaldıramıyor bunu burada ben görebiliyorsam pek sevgili ferrari yöneticilerim neden göremiyorlar akıl sır erdirilebilecek bi olay değildir bu.

    olan oldu yapacak birşey yok.aptallık yapan bizdik ve aptallar şampiyonluğu haketmezler ve haketmeyen takımında şampiyon olmasını isteyemem.3 yarış var haketmeyenin kazanmaması dileğiyle.

  169. tolga soydan avatarı

    kimi 10.hızlı turunu atmış rekor için tebrikler bari.

  170. 2009 FERNİ VE RENAULT TEAM SPİRİT YEHAHAHA:)

  171. 2009 da görüşelim canlarım

  172. yar5ısı izlerken bi ara kovalainen yarıs dısımı kaldı acaba dedim kimiyle beraber gidiyorlardı kimi hamilton a yetişti bizim kova nedense gözükmedi
    alonso_ da aradaki farkı belirtmiş zaten de bu akdar fark olur mu yaa alonso nun mclaren de yaptıgı gecişleri hala hatırlıyorum da nedense kova nın 1 tane gecişini hatırlamıyorum 🙂

    bu arada alonso ya tebrikler belki biraz sanslıydı ama yarıs boyunca gercektende hızlıydı
    hak etti 1. liği

  173. işte bu fernando alonso renault f1 team arabada çok byük bir gelişim var bu ortada tebrikler alonso tebrikler RENAULT F1 TEAM sonuna kadar

  174. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Scuderia-Ferrari-Marlboro kardeşim yeter artık kes gülmeyi bizim burda canımız burnumuzda sende işin gırgırındasın.Ferrari gibi bir takım nasıl böyle hatalar yaptığını anlamak mümkün değil .Göz göre göre yaptıkları hatalarla massaya pilotlar şampiyonluğunu kaybettirdiler.böyle saçma sapan bir şey olmaz.Böyle giderse takımlar şampiyonluğunu da kaybedecekler.

  175. Tebrikler Alonso ve Renault taraftarlarına. Haftasonu boyunca hızlıydı zaten, belki yarış kazanacak hızı yoktu ama öndekilerin hatalarını iyi değerlendirip güzel bir stratejiyle kazandı yarışı. Bundan sonra BMW nin Kanada zaferine laf atmazsınız artık =)

    Bu sene kaç kez tekrar ettik bu sözü artık sayamıyorum ama "Massa'ya yazık oldu". Adamın hiçbir suçu yok, yeşil yanmış oda hareket etmiş, Ferrari yine bir rezilliğe imza attı. Şampiyonluğu kazanmamak için tüm takım seferber olmuş sanki. Raikkonen'de geleneği bozmadı yine saçma bir şekilde yarışdışı kaldı. Markalar şampiyonluğuda tehlikede şimdi.

    Şu pit yolunun kapanması kuralının bir kez daha ne kadar saçma olduğunu gördük. Rosberg'in ve Kubica'nın tek suçu SC girdiğinde pite girmeye hazırlanmaları oldu. Kubica'nın muhtemel bir podyumu da çöpe gitti tabi. Kovalainen'i de eleştirmek yanlış, startta temas etti yer kaybetti, sonra SC yarışını rezil etti.

  176. Bu kadar iyi bir yarış çıkaran Felipe Massa'nın yarışını berbat etti Ferrari takımı!

  177. tolga soydan avatarı

    kimi SC girekene kadar sonlara doğru süper turlar attı.keşke daha normal bi yarış olsaydı =)

  178. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    "çıkmıyor evet çıkmıyor sayın seyirciler"
    serhan acar cikmiyor cikmiyor nasil cikmiyor FIA nin lewis e verdigi ceza ferrariden kat kat cikiyor biliyoruz serhan sende bir ferraricisin ama böyle iste cikmiyoooooor :)))

  179. valla sayende bende güldüm. eğer alonso nun basın toplantısında neler dediğini dinleseydiniz neden kısa bi ilk bölümü tercih ettiğini anlardınız. böle acayip senaryolara ihtiyacınız kalmazdı

  180. valla sayende bende güldüm. eğer alonso nun basın toplantısında neler dediğini dinleseydiniz neden kısa bi ilk bölümü tercih ettiğini anlardınız. böle acayip senaryolara ihtiyacınız kalmazdı

  181. senaryonz dogru bıle olsa alonso cok hakettı galbyetı dunku sansszlgı olmasa bgn 3.kalksa massanın olayı ve rainin yarıs dısısyla gene galıp gelebrlrdı bunları tartsmayalmda ne kadar gzl 5 farklı takım galıp geldi force india harıc butun takımlar podyum gördü rekabet ard saffada cok mukemmel bır yarıstı ztn alonsonun sc den sonra bır turda rosberge 3.4 sn fark koyması hızını kantlyrdu en hızlı 3. zamanda ona aıttı bnce bosuna tartsmyalm alonsoya galbyt anasının ak sutu kadar helal:D cok hızlydı hafta sonu ve galıbytle taclandrdı saol fernando

  182. McLAREN TEAM avatarı

    bazı arkadaşları germek istemem ama bu sonuca İLAHİ ADALET!diyebiliriz.. şimdi herşey yerine oturdu! alonso müthişti! hamilton yapması gerekeni yaptı risk almadı! raikonen gerçekten artık kendinde değil! kovalinen yazmaya bile deymeyecek bir pilot.massa gerçekten çok iyi gidiyordu ben yakıt yükü farkı bile olmadığına inanıyordum çünki her sektör hızlıydı..

  183. ALONSOM KAZANDI 🙂

  184. MUCİZE MUCİZE MUCİZE OLŞDU İŞTE EN SONUNDA ALONSON KAZANDI 🙂

  185. Necati ÜNAL avatarı

    heheheheh.

  186. aaa süpersin. dedim ya lost un senaristlerine taş çıkartıyosun.

  187. senaryo falan degil hersey ortada.kisa bir ilk bolum tercih etmis alonso.hangi mantiga dayanarak,gecis yapmanin imkani varmi?bu gubu durumalrda alonssonun her zaman yaptigi tek pit stratesiyle sc umuduyla yarismak olurdu.sonrada piquet viraj cikisnda fazla gaz vererek basit bir kaza yapsin

  188. Necati ÜNAL avatarı

    Düşüncelerimi senarist olarak algılayan arkadaşlarımız var onlara sadece gülerim. Düşüncelerin olma ihtimali varsa bu bir senaryo değildir yada senaryo kurmak değildir. Eğer bu ihtimaller olursa, senaryomu sizin suratlarınızın nasıl bir hal aldığına dair bir fikir yürütücem. Buda sizin derlediğim senaryo. Nasıl ama?

  189. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Tebriklar alonso tebrikler LEWiS bu karmasanin icinden yine puanlar cikarmayi becerdi ve sampiyona da cok iyi bir avantaj cikardi lewis kovva ve ferrai pilotlarini bir kalemde gec ..

  190. renaultların biri baştan biri sondan birinci komik bir durum:D piquet bgn ıse yarasada artık kredisi doldu dıye dusunyrm di grassinin sırdaki yarıslarda kokpıtı alması 4.lük yarısı ıcın cok onemlı gercı bgnkı zafer 4.lüğüde berabernde getrdi bnce:D

  191. kovi yi izledikçe alonso ne büyük bi pilotmuş diyorum.ikiside renault dan geldi mc larene ama alonso 2. yarışında yarış kazandı. bu alonso gerçekten çok ii pilotmuş

  192. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    alonso yine 4 ayağının üzerine düştü.massa,raikkonen,kubica,kovalainen hiçbiri ortada yoktu.hamilton istikrarı sayesinde podyumdaydı.trulli'ye yazık oldu ama glock yine 5 puan kazandı.williams'ta,red bull'u yakalamayı başardı.vettel yarış boyunca istikrarlıydı ve 4 puan kazandı.

  193. keşke ferrari o lolipop adamı şampiyonluğu mclarenla hamiltona hediye etmeden önce kullansaydı böyle hatalar ferrariye yakışmıyo massanın şampiyonluk şansı baya azaldı raikkonenin yarışını da bitirdiler alonsoya hiç bişey söyleyemiyorum ama sanırım ben rüya gördüm hala inanamıyorum

  194. Bir insan takım arkadışına ancak bu kadar yardım edebilir 😀 ama hakkı olan bı zaferde kutlamak gerek

  195. aLonsoo tebriklerr !
    gercekten bu galibiyeti haketti..
    Kimi ise gercekten iyiydi haketmedi yarıs dışı kalmayıı !

  196. McLAREN TEAM avatarı

    kovalinen bu takımda süresini doldurmuştur.pistin şuan en kötü plotu!!! bu adamı neden yarıştırıyorlar anlamıyorum! araba garajda durmasıyla heikki nin piste olması arasında bir fark yok….

  197. MagicAlonso avatarı

    fantastico FERANANDO, fantastic job.harikasın aslanım bügün herşey bizim için düzenlenmişti adeta piquet ye teşekkür ederim bu sezon en harika işinı bu yarışta yaptı.tek başına toyatayla savaşıyor Alonso.Massa da yapmaması gereken bir hatayla şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı ama herşey olabilir hiçbirşey bitmiş değil.Go Fernando Go El Nano

  198. çıkmıyor evet çıkmıyor sayın seyirciler … hala gülüyorum ya 🙂

  199. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    alonso harikaydın çok mutluyum çok gzldi bu yarış

  200. tolga soydan avatarı

    ferrarinin yine hataları kiminin massanın hataları.kimide süper turlar atıoyduu ikisinede yazık oldu.kimide duvarları öopmeye devam edio.ben bile bıktım..ama hızlıydı bu sefer =)

  201. bazı arkadaşlar senaryo yazma konusunda lost un senalistlerine taş çıkarır valla. ne diyeceğimi bilemiyorum. o kadar özlemişim ki bu görüntüleri. hala inanamıyorum. süpersin alonso. mükemmel bi sürüşle bu galibiyeti çoktan hak ettin. dünkü şanssızlığın aslında şansınmış. tebrikler tenrikler tebrikler

  202. Necati ÜNAL avatarı

    Massa'nın şampiyonluk şansı neden olmasın ki ya. Daha 3 yarış var.

  203. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    alonsoya tebrikler!!!!!!

  204. yeşil ışık yandıktan sonra massa hareket etmiş. bu esnada benzin hortumu hala takılı bu bir. ikincisi yeşil ışığın yanmasıyla doğal olarak hareket eden massa, o anda f.india ile pit yolunda kontrolsüz karşılaşmış oldu. ve sonuç pitten geçme cezası. bu yeşil ışığı yakan mekaniker mühendis neyse, ne halta yarar bilmiyorum. bak önce benzin hortumu çıkmamış, bak arkadan gelen f.india aracı var. ona göre yaksana yeşili. bir ışıklı sistem fantazisi resmen katletti pilotu. kimsenin yapamadığını ferrari kendi kendine yapmaya devam ediyor helal olsun hepinize. bu kafayla buralara gelmek bile bir başarıymış. vallahi billahi yeşil yanmadan massa hareket etse canım yanmazdı, ama rezaletin bu kadarına diyecek söz yok artık. alonso'ya da tebrikler. raikkonen 4 tur kala kaza yaparak hem kendi şampiyonluk mücadelesini kökten bitirmiş oldu, hem de takımlarda liderlik gitti. ama bu takım rezaletiyle 5. sıraya yükselmesi bile başarıydı. takım utanmadan son pitte lolipop kullandılar!!! o lolipop ta………… bilmem kim bilmem kime şunu yaptıktan sonra bilmem kimi nereye sür derler adama

  205. Necati ÜNAL avatarı

    Piquet kesinlikle yarışın kaderini etkiledi.

  206. sinan karan avatarı

    alonso farkını yine koydu ortaya helel sana alonsom…

  207. Hamiltonun mahkemede kaybettiği 6 puanı bu yarışta geri alması için ilahi adelet diyen olmadı henüz :))) Alonso gerçekten iyi iş çıkardı, elbette yarışın şartları sanki onun kazanması için değişip durdu, şüphesiz çok hızlıydı ve iyi sürdü ama şanslıydı da.Aynı şekilde hamiltonun da şanslı olduğunu düşünüyorum..mclaren çok sönük kaldı bu yarışta, hamilton da pek bişi yapamadı..hele ki heiki..niye çıktı piste ne yaptı hala anlayamadım..yeter artık bu adamın yaptığı..pilotlar şampiyonasını bilmem ama heiki bizdeyken bu sene takımlar şampiyonası mümkün değil

  208. murat korkut avatarı

    piquet yarışın sonucunu belirledi,renault un bu zaferinde nelson un payı büyük.Massaya yazık oldu sanırım ferrari için şampiyonluk zor olacak,bu saatten sonra.

  209. Hamiltonun mahkemede kaybettiği 6 puanı bu yarışta geri alması için ilahi adelet diyen olmadı henüz :))) Alonso gerçekten iyi iş çıkardı, elbette yarışın şartları sanki onun kazanması için değişip durdu, şüphesiz çok hızlıydı ve iyi sürdü ama şanslıydı da.Aynı şekilde hamiltonun da şanslı olduğunu düşünüyorum..mclaren çok sönük kaldı bu yarışta, hamilton da pek bişi yapamadı..hele ki heiki..niye çıktı piste ne yaptı hala anlayamadım..yeter artık bu adamın yaptığı..pilotlar şampiyonasını bilmem ama heiki bizdeyken bu sene takımlar şampiyonası mümkün değil

  210. bazi arkadaşlar hala fia ferari olayındalar hala ne diyim artık yuhh yani haa ne yapmamız lazimm artık at gözlügünü çıkarın yaww

  211. Necati ÜNAL avatarı

    Yarış tam anlamıyla Ferrari adına bir hayal kırıklığı… Yarışı Alonso'nun kazanmasına çok sevindim ya. Alonso'nun galibiyetini ve hareketlerini özlemiştik doğrusu. =)

  212. Yavuz Balcı avatarı

    öncelikle alonsoya tebrikler.gerçekten güzel bir yarış çıkardı ve hızlıydıda. güvenlik aracıda devreye girince kazandı.bazı arkadaşlar gibi piqe kaza yaptı alonso lider oldu gibi felaket senaryoları yazmaya da gerek yok.yanlız ferrari ve massa için hiç bir şey bitmiş değil.aynı şeyler bir dahaki yarışta McLaren inde başına gelebilir. bence lewis bugün risk alabilirdide o hızıda mevcuttu yalnız geçişin zor olduğu ve en yakın rakibinin son sıraya inmesi lewisin risk almaması için yeterliydi. sonucu beklememiz gerekiyor.

  213. Massanın Hiş Bir Hatası Yoktu Hatta Yeşil Işık Yanarken Kalktı Ama O İşık Sinyalini Veren Mekaniyer Hatalı

  214. Evet Lost boy, yarış hakemleri Fia onaylı gözlüklerle değerlendirirler yarışı, bu sebeple, yarışın bazı karelerini görmezler :))

  215. Tebrikler Alonsoya, işte şimdi gerçekten iyi bir iş çıkarmış oldu Renaultuyla. Alonso iyi bir performans gösterdiği zaman yarışı kazanır. Dördüncü olmaz yani 🙂 Tebrik ediyorum, dünkü şanssızlıktan sonra şansın da etkisiyle kazandı ancak son SC periyodundan sonra hızını da gösterdi. Ferrarinin kabusu bile bu kadar kötü olamazdı bu yarış için. Şampiyonaya müthiş darbe vurdu. Hamiltondan da temyizden alamadığı 6 puanı almış oldu. 7 puan fark son 3 yarış umarım güzel bir mücadele olur

  216. Ertan Akkaş avatarı

    Ya bu sözü ne zaman söyledi ben duyamadım?

  217. "çıkmıyor evet çıkmıyor sayın seyirciler"

    gerçekten her ferrari taraftarı üzüldü belki ama ben nedense güldüm sadece güldüm bu olaya komikti traji komik bir olaydı.önümüzdeki senelere bakıcaz artık 🙂

  218. Ertan Akkaş avatarı

    Arasında nasıl bir bağ kurdun anlayamadım.

  219. bu aarada flavio kameraları cok özlemiş sanırım:D hmn kostu alonsocnn yanına:D bu flavionun yarıs kazanacgz sözü de tutmus oldu:D alonso harıka sürdü telsiz konusmalarını herzmn severm renaultun bgn de cok özlemstk duyduk gene:D süperdi süper:D

  220. Ertan Akkaş avatarı

    Öncelikle McLaren-Mercedes takımını sonra Lewis Hamilton'u ve sonra burdaki tüm McLaren'ci arkadaşlarımı kutluyorum. Güzel bir sezon oldu. Bence Massa'nın şansı artık çok az.

  221. ogun savaş avatarı

    2008 canada da Lewis hamilton u acımasız eleştirenler kırmızı araçların nası yarışı bitirdiklerini görmüşlerdir! Alonso ya ilahi adeletin yerini buldu demek lazım 😀 dün ilk 3 sırada başlayacağı durumdayken kabusa dönmüştü ama bu gün o kazandı tebrik etmek lazım 😀

  222. alex wurz kardesım dunku sansszlgn ustune bukadarı da olsun dımı ama piquet geldiği günden beri iknci defa işe yarıyor ama bu seferki en iyi işiydi:D:D ama fernando gerçkten cok hızlydı 3.en hızlı zmnda bunun kanıtı:D massaya yazık oldu lewis artık sampıyon rosberg cok hızlydı turulliye yazık oldu ama renaultun 4.lük savasında cok işine yaradı:D

  223. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    FERRARİ dye bi takm kalmadı ne bu rezalet ya massann mhtmel 1.lii ve kiminn 3.lüü resmen göz göre göre gtti offf…
    hmltonn şmpynluu bu yarştn sora ilan edldi sayılr:(

  224. heiki bu yarışa çıkmadı mı? mclaren tek araba ile mi yarıştı anlamadım

  225. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Evet Takım ve pilot klasmanında FERRARİ bitmiştir .. Acemi bi adamı getirirsen bu olur Montezemolo buda sana kapak olsun .

  226. eski ferrarinin gelmesi çok zor mehmet. o ruhu istiyorsan hondaya geç çünkü ross brawn orda. kilit isim

  227. Nedir bu zavallı Force İndia'nın Ferrar'lerden çektiği? Önce Kimi Sutil'i biçti bu gün de aynısını Massa yaptı. Hem pit yolunda hem de spin attıktan sonra dönerken. Yarış hakemleri görmez ama!

  228. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Alonso şampiyon olduğu dönemlerdeki gibi kullandı aracı tebrikler .. Ferrari rezil kepaze bir takım olmuş , sıradanlaşmış ferrari .. Domenicali ve ekibi istifa azıcık gurur varsa istifa !!!! Massa nın 1.liği göz göre göre gitti !!!!!! ESKİ FERRARİYİ İSTİYORUZ !!!!!!!!!!!!!!!

  229. yarışın özetini serhan acar çok güzel yaptı

    "çıkmıyor evet çıkmıyor sayın seyirciler"

    an itibariyle şampiyonanın pilotlar klasmanının bittiği yarıştır.

  230. bu gibi-arkadalardan baslama- durumlarda depoyu her zaman fulleyen alonso erken pit yapti ne tasaduftur ki takim arkadasi piquet olmadik yerde kaaa yaparak guvenli aracnin pite girmesini sagladi.renaultu bu sinsi stratejisinden oturu kutluyorum

  231. yehuuuuu:D:D bu galibyet hakkındı fernando 😀 dünkü sansszlk bgn kı sansla zafer geldi FANTASTİC FERNANDO FANTASTİC yarısın en hızlı 3. turuyla zafer harıkasın WELLDONE WELLDONE

  232. Alonso ya hayırlı olsun haketti. Bizim Hamilton pasif olmasına ragmen karlı ayrıldı. Kovalaiien i eve gelince dövecem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir