Rosberg Kariyerinin En İyi Sonucunu Elde Etti

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, pitte dur kalk cezası aldığında yarışının mahvolduğunu düşündüğünü kabul etti.

Williams pilotu ilk güvenlik aracı periyotunda pit alanı açık olmadığı halde pite girdiği için pitten geçme ve dur kalk cezası aldı.

Aynı kural Rosberg ile birlikte Kubica’yı da etkiledi ve Polonyalı pilot da yolda kalmamak için pite girdi.

Ancak Rosberg, hakemlerin kendileri hakkında karar vermesinin uzun sürmesi ile oldukça büyük fark açtı ve aldığı cezaya rağmen iyi bir sonuç ile ayrılmayı başardı.

Rosberg "İçeriye gelmek zorunda olduğumda güvenlik aracının çıktığını gördüm. Takım o tur gireceğimi söylemişti. Her güvenlik aracı çıkışında aynı şeyler yaşanıyor."

"Gerçekten sinirlenmiştim çünkü yarışın bittiğini düşündüm."

"Ancak daha sonra fark açabildiğimi gördüm ve pitten sonra da böyle oldu. Burada bu hafta sonu iyi bir şansa sahiptik ve her şey bizim için yolunda gitti. Takım ve benim için harika bir sonuç oldu." dedi.

Rosberg ayrıca startta yavaş kalmasının ardından tüm yarışta sanki sıralamalardaymış gibi zorlamak zorunda kaldığını söyledi.

Rosberg "Kirli taraftan biraz zor kalktım ve Jarno’nun arkasına düştüm. Yakıt yükü ağırdı ve onu geçmek zorundaydım. Tek şansımız 1. virajdı çünkü 7. viraj çok tümsekliydi ve orada geç fren yapmak imkansızdı."

"Biraz zaman aldı ve geçerken bile lastikleri tamamen kilitlediğim için zor oldu. Daha sonra sıralamalardaymış gibi sürdüm ve gruptan kopmayı başardım." dedi.

Rosberg’in şu ana kadarki en iyi sonucu Avustralya’daki 3.lüktü ve böylece Alman pilot kariyerinin en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

 


Yorumlar

  1. Necati ÜNAL avatarı

    Tebrikler nico

  2. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    nico rosberg ..ne de olsa adamda fin kanı var….tebrikler

  3. Ben farklı bir nedenden sordum apocan, yani rosberg geç girebilir miydi? kaç tur erteleyebilirdi. F1 oyunlarında 3 tur çünkü bu süre

  4. Nico rosberg güzel bir aracı olsa iyi işler çıkarabilicek bir pilot araç kötü malesef suan altında bmw olsa heidfeldi 2 ye katlar eminim:)

    birde rosberg eğer pit kapalıyken girmeseydi yarış sonunda 8-5 arasında bir yerde fnish görürdü ceza yedi ama ceza gelene kadar aradaki farkı açmıştı..

  5. Ben Rosberg ve genç pilotlar için "daha çalışsınlar büyük takımlara girmek için, tecrübesizler" demiştim yazın. Şimdi diyorum Rosberg büyük takımlarda yarışmanın sorumluluğunu kaldırabilir.

  6. rosberg o şekilde geç girmedi, ceza geç geldi hakemlerden

  7. forzaferrari avatarı

    rosberg biraz geç girdi galiba hem ona kubicdan önce gelmişti yanılıyormuyum ama 3 tur olmamıştır ama saçma bir ceza…

  8. Ceza geldikten sonra 3 tur içinde girmesi lazım değilmi bildiğim kadarıyla

  9. rosbergin bu ikinciliği almasında kendi performansının yanında hakemlerin de etkisi çok büyük oldu. eğer hakemler pitte yaşananların ardından açık olan kararı vermek için bu kadar beklememiş olsalardı (cezayı vermek için bayagı beklediler) rosberg okadar fark açamayacaktı ve muhtemelen grubun arkasına düşecekti. bu da hamiltona yarardı ama artık olanlar geride kaldı. yine de iyi iş çıkarttı. tebrikler

  10. Bugün uzun süre sonra beni etkiledi. Cezaya rağmen hamiltonun önünde döndü, Sc den sonra yerini korudu. Tebrkler

  11. ömer erkan avatarı

    bu bızım takım ıcın umarım yenı bır baslangıc olur gercekten fantastık bır yarıs oldu tebrıkler Nico ROSBERG (WİLLİAMS F1 )

  12. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    hamilton olmasa mükemmel bi tabloydu podyum
    tebrikler nico devamını bekliyoruz

  13. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    Yazı icinde bir ibare var "cezanın verilmesinin gecikmesi ile…." baslayan gercekten enteresandır ki ozellıkle rosberg bariz bir sekilde gec pite cagrıldı ceza icin.Ve bunun sonucunda da ne oldu tabiki hamilton ın 2.ligi Rosberg e gitti.Bu da 2 puan eder.Bence cok kritik bir gecilme idi bu.Yarıs icinde hayretle bu gecikmeyi izledim.Yarıs komiserleri yine McLaren icin puanlara malolacak bir gecikme kararı verdiler.

    Kubica Rosberg ten daha sonra pite girdigi halde Rosberg ten 2 tur once pite cagrıldı.Rosberg belki 1 tur once bile pite girmis olsa idi Hamilton ın arkasında cıkacaktı.

  14. onur aybars avatarı

    Nico, ikinci Button olma yolunda. Yetenekli aslında. Yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir