Kovalainen "Lewis'in Arkasında Sıramı Beklemek Zorunda Kaldım"

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes pilotu Heikki Kovalainen, bu sene kötü geçen yarışlarına bir tanesini daha ekledi.

Singapur’da 5. sıradan başladığı yarışın ilk başlarında Robert Kubica’yı geçmeye çalışırken yaptıkları temas ile ekranlara gelen Kovalainen daha sonra pek görünmedi ve yarışı 10. sırada tamamladı.

Kovalainen "İyi bir start aldım ve ilk 2 virajda dışarıdan Kubica’yı geçiyordum. Ne yazıkki bana dokundu ve neredeyse spin attırıyordu. Aracımın altı sonuç olarak biraz zarar gördü."

"Momentumumu kaybettim ve 2 araç beni geçti. Güvenlik aracı çıktığında ise pit alanı bir kaç tur sonra açıldı ve Lewis ile birlikte içeri girdik. Sıram gelene kadar onun arkasında beklemek zorunda kaldım."

"Daha sonra ilginç bir yarış oldu ve bir çok zaman geçiş şansı olmadan trafiğin içerisinde kaldım. Yarışın ortalarında fren sorunu yaşadım ve yarış sonuna kadar onları korumak zorunda kaldım."

"Lewis şampiyonada fark açtığı, takımım ise markalarda liderliğe yükseldiği için mutluyum. Geri kalan yarışlarda önde olmamıza yardımcı olmak için çalışacağım." dedi.

Takım Patronu Ron Dennis "Bugünkü yarış güvenlik aracını tetikleyen kazalarla dolu heyecanlı bir yarış oldu ve güvenlik aracı yarışın sonucunda önemli bir etken oldu. Son bir kaç turda Kimi’nin kazasının ardından Lewis’e Nico’yu geçmeye çalışmaması ve 3.lüğe razı olması tavsiyesinde bulunduk ve sonuç olarak 7 puan farkla lider durumda. Heikki’nin yarışı pitte sıra olduğu için kötü bitti."

"Genel olarak 2008 Singapur GP oldukça başarılı bir organizasyon oldu ve yarıştan hem markalar hem de pilotlar klasmanından lider olarak ayrıldığımız için mutluyuz." dedi.


Yorumlar

  1. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    ron zaten heikiden bir şey beklemiyodu tek beklediği 2. pilot olmayı kabul edip hamiltona yardım etmek gerçek bu takım hamiltondan başka birşey demiyor ama görecez bakalım aynı hatayı tekrarlamıyacaz diyorlar aynı kafayla gidiyorlar sen alonso gibi bir pilotu bile harcarsan ron zor görürsün şampiyonluğu go ferrari

  2. evett lewis 1 numara ve mclarenın birinci pilotu çünkü hakediyo haketmek içinde çok çalişiyo çalişin sizinde olur….

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kovalainenin yarışı startta iyi başlayabilirdi o temas olmasaydı fakat olmadı geriside zaten zincirleme olarak birbirine bağlı fakat takım onu hamilton ile beraber değilde daha sonraki turda pite alsa daha uygun olurdu üstelik opsiyon lastikleri yerine ana lastikler daha uygun düşerdi kanaatindeyim ;ayrıca bazı arkadaşların yazdığı gibi altında Mclaren olması bu ve bunun benzeri pistlerde hiçbir anlam ifade etmiyor üstelik güvenlik aracı olan yarışlarda tam bir karmaşa hakim gönül daha iyisini arzu ediyordu fakat olmadı hiç değilse Ferrariler gibi puansız ayrılmadık takım olarak üstelik iki aracımızda yarışı tamamladı ….

  4. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Kova dan bi cacık olmaz.Mclaren takımlar şampiyonluğunu kazanamazsa kova yüzünden.

  5. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Kova nın olayı 1 yarışlık performanstan ibaret değilki. Sezon başından beri çok kötü bir performasnla yarışıyor. Tabiki lewis kadar iyi olmak zorunda değil çünkü aynı takımda çok iyi iki pilot baş ağrısına neden olur. geçen seneki hamilton – alonso olayı gibi. Tamam.. çok iyi olmak zorunda değilsin ama bu kadar da kötü olamazsın .

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Şampiyon olarak bir takıma gelmek, o takımın senin önünde kul köle olması anlamına gelmez.Binnur Hanım en azından McLaren' de bu böyle.Ama Renault gibi bir takım ancak Alonso ile ile birşeyler yapabilir.Çünkü zirvede hiçbir pilot o takıma Ferrari ve McLaren varken gitmez.Ve evet tekrar söylüyorum nedir bu Hamilton düşmanlığı anlaşılır gibi değil.Bariz bir şekilde şekilcisin ve ırkçısın anladığım kadarıyla.Objektif ol biraz daha ilk yılında şanssızca şampiyonluğu kaybetmiş bir pilottan bahsediyorsun.Desteklediğin pilotlara bir bak bakalım hangisi daha ilk yılında böyle bir başarı yakalamış.

  7. Kredisi yavaş yavaş dolmaya başladı Kovalainenin.

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Binnur LEWis i Cekemeyen tek sen deyilsin yanliz deyilsin yani kimmi de masanin arkasinda bekledi hemde o olaydan ötürü bayagi bir zaman kaybetdi kaza yapmasa 5, olarak yaris bitirecekti kovva nerdeydi acaba o aralar merak ediyorum ben bir McLaren ciyim hangi pilot deyil McLaren önemli su anda pistlerin en iyi pilotu hertürlü kargasa dan cikip puan alan ve bu sezon 5 kez ceza alan bazilari haksizdi. ama lewis hala terinin son damlasina kadar savasiyor el insaf hala bu süper pilota haksiz yorumlar yapiliyor objektif olmama diye ben buna derim ama lewis de bu sacma sapan yorumlari pek tinlamadigi ortada aldigi puanlara bakarsak görürüzz..bilmem anlata bildimmi

  9. Bu yarışa kadar sana inanıyordum ama aryık değil,çok kötü yarışıyorsun..takımın yerinde olsam ilk pitte depoyu sonuna kadar doldurur yrış sonuna kadar tek pitle devam ederdim,işi heikiye bırakırsan olacağı bu…

  10. Murat Irmak avatarı

    Ben Lewis'çi değil McLaren'ciyim aslında ama sanki bu puanları McLaren değil de Lewis alıyor. Umarim Alonso'nun geçen seneki iddiaları doğru değildir. Halihazırda Kovalainen bu sürüşüyle Alonso'yu yalanlıyor ama bilmem ki..

  11. senna guven avatarı

    binnur haklısın..Lewis kim gelirse gelsin bir numara..çünkü hakediyor..ondan daha iyi bir pilot pistte yok binnur..

  12. ogun savaş avatarı

    Kimi de Massa nın arkasında bekledi kargaşada oldu ferrari pitinde ama duvara çarpıp yarış dışı kalıncaya kdr 5. sıraya kdar yükselmiştii.Heikki nasıl boyle bi şey demiş ilginç valla 😀

  13. binnur şu at gözlüğünü çıkarda biraz kendi takımına bak.

  14. McLAREN TEAM avatarı

    bu yarışta pistdeki en en kötü pilot kovalinen dir bu gerçekten utanc verici toyota bile 1.47 li turlar atarken kova 1.50 li turlar atıyordu bu takım içinde onun içinde utanç verici …

  15. binnur arkadaşım bunun 1. pilotlukla ne alakası var?? Kimide bekledi..Ayrıca Kovalainen 2. pilotluk yapmak zorunda ki bunu bile yapamıyor daha bundan sonraki yarışlarda takım ona hafif depo ile polü aldırıp ferrarileri engellemesini söylemelidir ki ancak o zaman bir işe yarar belki..Alonso Lewisten çekti evet çünkü takım arkadaşı beklemediği kadar dişli ve güçlü çıkmıştı hatta geçilmişti takım arkadaşına bunu anlamayanlar 2. pilot olmuştu diyorlar..

  16. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    alışmak zorundasın buna mclaren için her zaman lewis bir numara bunu fernando çekmişti bi zamanlar dayanılmaz değil mi

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yahu heikki ne diyosun yaa

  18. tolga soydan avatarı

    yani bütün sorun beklemekmi.kimide bekledi rosberg ceza aldı altında mclaren var kaç yarıştır puan alamıon.geçen yarış aldın ama vetteli bile geçedmn yani.senn sonun piquet gibi olacak galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir