Massa Herşeye Rağmen Mekanikeri Teselli Etti

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari için felakete dönüşen Singapur’da yarışı kazanabilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Massa, güvenlik aracı periyotunda pite girene kadar rahat şekilde birinci götürüyordu yarışı.

Massa "Bugün 6 puan kaybettik ve 7 puan gerideyiz. Şu anda klasmanda ilk sırada olabilirdik çünkü fantastik bir hızımız vardı ve 1. ve 2. bitirebilirdik ve şu anda durum çok farklı olabilirdi."

"Yarış yarıştır ve bu şeyler olabilir. Hepimiz insanız ve herkes hata yapabilir."

"Gidip birisiyle kavga eden türde bir kişi değilim bu yüzden gittim ve motive edici şeyler söyledim çünkü son 3 yarışta hep birlikte olmamız lazım."

"7 puan var ancak önümüzde de 30 puan var ve bir de hızlı aracımız." dedi.

Takımı lolipop yerine elektronik sistem kullanan Massa hatanın insan hatası olduğunu söyledi.

Massa "Bugün yaşadığımız sorunlar sinyalden kaynaklanmadı. Sorun insan hatasıydı. Bu sinyallerde olabilir ve lolipota da olabilir. Belki tekrar lolipop kullanabiliriz ancak bugünkü sorun gerçekten bundan kaynaklanmadı."

"Yeşil ışık yandı ve ben sürdüm. Tek sorun yeşil ışığın yanlış zamanda yanması. Daha sonra her şey yakıt tankı ile yaşandı. En büyük sorun buydu." dedi.

Takım patronu Stefano Domenicali de Massa’nın yarışın ardından teselli için mekanikerle görüştüğünü söyledi.

Domenicali "Kara bir gün, başka söyleyecek çok az şey var. 1 ve 2. olabilecek güce sahiptik ancak tek bir puan dahi alamadık. Çok üzgünüz ancak pes etmedik. Özellikle çok zor zamanlardan geriye dönme yeteneğini her zaman gösterdik ve bunu yine yapacağız."

"Her iki şampiyonada da durum daha da karışık bir hal aldı ancak hala 3 yarış var ve kapılacak bir sürü puan. Hedeflerimize ulaşmak için neler yapmamız gerektiğini biliyoruz."

"Yarışın ilk bölümü aracımızın en hızlı araç olduğunu kanıtladı. Güvenlik aracı mümkün olan en kötü anda geldi ancak özür arıyor değiliz çünkü kesin olmayan faktörler her zaman dikkate alınmalı. Daha sonra takım güvenlik aracı periyotunda pit stopta hata yaptı ve bu Massa’nın yarışına mal oldu. Felipe için çok üzgünüm çünkü dünkü harika pole pozisyonunun ardından çok güçlü yarış çıkarıyordu."

"Şuna dikkat çekmek istiyorumki hata yapan mekanikeri teselli etmek için Felipe’nin kendisi gitti ve bu da aramızdaki takım ruhunu gösteriyor: beraber kaybedip beraber kazanıyoruz. Kimi iyi puanlar alacaktı ancak en aldatıcı noktaların birisinde bariyerlere girdi."

"Önümüze bakmalı ve geriye kalan 3 yarış için mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. senin sorunun ne anlamıyorum bu benım fikrim kendi düşüncem ister kabul et ister kabul etme ben özgürüm istedgım yorumu yaparım istedgımı düşünebılırm f1 nasıl izledgım ne düşündüğüm ne yapmam gerektıgnı burda senınle tartişcak degılım mclaren kaybettgınde sen üzülüyomusn lewisi ceza verildgınde üzülüyomusn ee bende mclarenci olarak tabikide ferrari hata yaptıgnda kaybettgınde sevincem bu benım en dogal hakkım her mücadelenınde sonundada kaybetmek vardır hepsini kazanıcam dıye bi kaide yarişlar bazen pist üzerinde kazanılmıyo dikkatini çekerim umutbg.. arkadasım

  2. Necati ÜNAL avatarı

    Yazık ya.

  3. ''mclaren için süperr umarım ferrari hep böle olur böyle devam massaa….''

    Suana kadar benim görebildigim kadarıyla hiç bir Mclarenci arkadas böyle yorum yapmadı.Bir sen çıktın işte sende gösterdin nasıl bir F1 izleyicisi oldugunu.

  4. Didem sen rakibin hatalar yapmasını ve bu şekilde kazanmayı isteyen birisin.Ben ise pistte mücadele ile kazanmayı isteyen birisiyim senle beni ayıran farkta budur!

  5. gecen sene mclaren yaptı hatalar ve bunun bedelini çok bahalıya ödedi yani en az hata yapan kazanırr sonuç olarak mclaren elıne geçen bu fırsatı daa ferariye verecek degildir geçen sene oldugu gibi…

  6. ne alaka yanii kendız yapıosunz kendız çekiiosunz hata yapan kaybeder biz yaptık sız kazandınz…umutbg…

  7. ogun savaş avatarı

    Mclaren kaybederken bşey olmuyoda kazanırken çok zorunuzamı gittin geçen sene nasıl şampiyon oldu kimi bi hatırlayın

  8. Ertan Akkaş avatarı

    McLaren gibi bir takımın böyle taraftarlarıda olabiliyor demek ki…

  9. Sizin gibi taraftarlarda mücadele ile degil böyle olaylarla kazanmayı ister degil mi didem arkadasım ?

  10. mclaren için süperr umarım ferrari hep böle olur böyle devam massaa…. hataları hep mclaren ve lewis yapcak degil yaa

  11. umarım bu hata massanın şampiyonluğuna patlamaz. bidahaki yarışa felipe bunu telafi eder, tabii takım yine taş koymazsa :))

  12. Erhan Zambak avatarı

    Sezon sonunda şampiyonluğu birkaç puanla kaybederse aynı şeyi yapar mı.Yani iyi yarıştığı bir sezonda şampiyonluğu böyle aptalca bir hata yüzünden kaybederse…Adamın affedilecek bir yanı yok.Benzin pompası çıkarılmadan yeşili yaktı.Tam Massa kalktı kırmızıyı yaktı ama iş iştn geçti tabi.Bu olay büyük takımlarda affedilemeyecek bir hata.İnsan sorar Ferrari pit ekibiyle Force İndia(Spyker) pit ekibinin arasında ne fark var diye.

  13. Duble yapabilecek maksimum puanla ayrılabilecek şans varken puansız dönmek sinir bozucu !

  14. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Massa'yı bu olgun davranışından dolayı kutluyorum…gerçekten pek beklemediğim bir tavır serilemiş.ben takımı suçlayıcı ifadeler kullanabileceğini sanmıştım…helal olsun…

  15. İnsan bazı zamanlar hata yapabilir ama Ferrari pitstopları artık oldukça problemli geçmeye başladı Raikkonen de pompa ile ilgili sorunlar yaşadı zaten, eskiden takımlar Ferrariyi referans alırdı…

  16. Olanla ölene çare yoktur. Bu durumda birisine kızmak çok gereksizdir. Massanın dediği gibi motive etmek daha mantıklı… Tüm takım üzgündür heralde. Biz sadece taraftarız ancak onlar şampiyonluğu kaçıran bir takımlar belki de bu hatayla. Ben yarın hayatıma devam edicem ama onların rüyalarına giricek, iş performanslarına etki edecek. Teselli vermesi güzel olmuş; schumacheri örnek almaya devam etsin 🙂

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    zaten yapacagı baska bırsey yoktu.kavga ederek sız naptınız benı mahfettınız dıyemezdı.cunkı bunu massa adına kendısı harıc herkes soyledı.kavga edıp suclu aramak ona ve takıma zarar verecekti.dogru olanı yapıpı sogukkanlı arkadaslarını tesellı etmesı cok normal.cunkı gıden gerı gelmıyor.bunu massa da cok ıyı bılıyor.su dakıkadan ıtıbaren massa nın kalan 3 yarısıda kazanması gerek.bu konuda kımı pek konusmasada dısarıdan ısteksız gorunsede yardım edecektır.dırekt olmasa bıle endırek olarak bunu yapacakır.kımı hamıltonun onunde bıtırdıgı her yarıs massa ya yardım olacaktır sonucta.ferrarı kalan 3 yarısı alabılecek gucte.ancak rakıp te amansız mc laren armut toplamıycaktır elbet.massa 3 yarısıda alsa hamılton 3 yarısta ıkıncıde bıtırse hamılton samp oluyor.kım ne derse desın en dırek olarak massa nın samp sansı bırazda kımıye baglı.bır veya ıkı yarıs hamıltonun onude bıtırmelı yarısı.bu varsayım massanın kalan yarısları kazanıp hamıltonun ıkıncı olması uzerıne.elbette hamılton fgecen senekı hatalarını yaparsa o baska.kımıde aslında eskı hızına gelıyor ama ısı sonuca baglamada sorun yasıyor.massa nın ısı zor ama neden olmasın.

  18. sakin kalması iyi en azından öfkesini içinde yaşamış ben o ışıklı sistemi kırıp mekanikerleri döverdim

  19. forzaferrari avatarı

    iyidir iyi motive etsin takımı schumi misalı:PP

  20. İçinden gelerek yaptığına bende inanmıyorum tabiki ama Massa takım içindeki puanını yükseltiyor bu tür hareketlerle, koltuğunu daha da sağlamlaştırıyor. Schumacher'in yolundan gidiyor ki bu hem Massa için hemde takım için ileride çok faydalı olacak.

  21. Sonuna kadar savasacaksin Massa, sampiyonlugu ancak bu sekilde kazanabilirsin, Rai pek aciklama yapmiyor ama ihtiyacin olursa mutlaka yardim edecektir bir sekilde, buna eminim..

  22. eminim ki içinden gelerek yapmamıştır. ama helal olsun, felipe oyunu kuralına göre oyunuyor. aynen bir zamanlar Schumi'nin yaptıklarını yapıyor onun yolundan gidiyor. ve kesinlikle tüm bunlar ona iyi yönde geri dönecektir. takım içinde mekanikerinden patrona varana kadar bu tavırlarıyla takdir topluyor güvenini kazanıyor. umarım her kötü geçen yarışın ardından olduğu gibi massa'nın geri döndüğü yarışlar olur önümüzdeki 3 yarış. takıma hiç ama hiç güvenmiyorum ama felipe'ye sonsuz..

  23. ne denir bu durumda "metin ol yavrum" 😀

  24. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Helal olsun massa,sanada böyle bi açıklama yakışırdı.Bu talihsiz olaya rağmen eğer şampiyon olursan bu da şampiyonluğun kreması olur,olmazsan da sen elinden geleni yaptın.

  25. McLAREN TEAM avatarı

    massa doğru söylemiş yapabilecek bişey yok ya önündeki yarışlara bakarsın yada takımla kavga edip sorunlarla uğraşırsın ve massa doğru olanı yapmış tebrikler!!!

  26. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    artık önümüzdeki yarışlara bakmaktan başka çaremiz yok
    hoşş kimi için bunu yaklaşık 5 yarıştır söylüyoruz ama olsun napalım atsan atılmaz satsan satılmaz:):):)
    go kimi go felipee….

  27. tolga soydan avatarı

    insan işte hata ypabilr üstüne gitmemek gerek.massada doğru olanı yapmışş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir